2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Döke saça içiyoruz canım 5gün devam sonra kontrol bakalım inş iyi gelir sıvı azalır yiğenimde de vardı tüp taktılar kulağına öyle alındı sıvı
Oğlumda geniz eti ameliyatı sonrası takıldı tüp. Bı kulagından çıktı dıger kulagındakı kaldı. 2 senedır duruyor. Çoluk çocuk derken ıhmal ettık. Bı kaç defa gıttık Dr alamadı oğlum mızlayınca.
 
Canim Allah kolaylık versin inş oğlunda kızın gibi olur seni yormaz oynaya oynaya büyürler görümcem bir rahat ki iki çocukla :)) banada yap yap rahat edeceksin diyor :)) şağlıkla gelsin küçük bey
aman inş cnm defne emmedi yordu beni bide çok seçici yemek konusunda yemiyo çoğu şeyi inş oğlan iştahlı olur defne de ona bakıp yer
 
aman inş cnm defne emmedi yordu beni bide çok seçici yemek konusunda yemiyo çoğu şeyi inş oğlan iştahlı olur defne de ona bakıp yer
Canım emzik biberon verme. Bol bol memeye al. Sürekli emzir ten tene temas yap.
Mama vermen gerekirse bile enjektör ya da kaşıkla ver.
Biberon ve emzik ciddi meme reddi sebebi
 
Nerede hata yapıyorum bilmiyorum ama iki gecedir sıpa çığrından çıktı. Dün 12 defa uyandı. Bu gece 3 saat uyudu sonra saat başı. Ha başta az uyanıyordu ama her uyanmadan sonra mızırdanmayı kesip uykuya dalması 30 dk ile 2 buçuk saat arasında değişiyordu. Ortalama 1 saati geçiyordu her uyanış bizim için. Şimdi 5 10 dk anca. Ama çok uyanıyor. Acaba davranış sönmeden önce zirve mi yapıyor???
Sabah 7den önce kesinlikle emzirmiyorum.
İki gün önce sabah 7 buçukta emzirdim sonrasında uyuyakaldı. Acaba onu uyku arasında emmek saydı da beni mi deniyor gece o kadar çok uyanıp "acaba bu kez verir mi" diye
Başta ağlıyordu. Şimdi emmek isterse, "hişşşşş uyuyorlar, uyandırmayalım da sabaha süt olsun" diyorum. Ağlamadan omzuma koyuyor kafayı .
Kafamda deli sorular.
Bizim süreç çok uzadı. Şimdiye hallolmalıydı ama arada iki kez başa döndük. Eğer 2 gün önceki sabah emip uyumayı uyku emmesi saydıysa yine başa dönmüşüz. Vah vah vah....
 
Normalde 2 3 günde çözüme ulaşmış olması lazımdı. Sen sabah 7 de emzırıp tekrar uyuması işi bozuyor bence. Uykuda olduğu zaman hıc emzirme tamamen uyandığında emzır.
 
Canım belki dis falan çıkarma durumuna gidiyordur . Ozaman da degisiyore huyları.
 
Maşallah sen çok iyi mücadele ediyorsun.acaba biz nazar mı değdirdik yavruya :))
 
Canım emzik biberon verme. Bol bol memeye al. Sürekli emzir ten tene temas yap.
Mama vermen gerekirse bile enjektör ya da kaşıkla ver.
Biberon ve emzik ciddi meme reddi sebebi
Öyle yapmayı planlıyorum cnm inş başarabilirim .9 ay boyunca sağdım 15 aya kadar anne sütü vermiş oldum ama tek çocukla sağmak kolaydı 2 taneyle zor olur
 
Aslında en ciddi sorun tutarsızlık. Hiç tutarsız olmamıştım. Ama biraz önce gündüz uykusundan uyandı ve be geri emzirerek uyuttum. Aha bu da bir ilk. Çünkü yoruldum.
 
Normalde 2 3 günde çözüme ulaşmış olması lazımdı. Sen sabah 7 de emzırıp tekrar uyuması işi bozuyor bence. Uykuda olduğu zaman hıc emzirme tamamen uyandığında emzır.
Aslında öyle yapıyorum canım ama bazen emerken geri uyuyor ve ne yapsam engel olamıyorum. Bir iki gözleri kapatınca memeden aldım ama çok ağlıyor çok köyü oluyor gün boyu bana yapışıyor.
Şimdi mesela gündüz uykusunun arasında emzirdim. Bu hata ama inan bugün tükenme noktasına geldim hem yorgunluk hem bunca emeğin boşa gitmesi.. Zor ama emek boşa gitmedi bence.
 
Canım belki dis falan çıkarma durumuna gidiyordur . Ozaman da degisiyore huyları.

Maşallah sen çok iyi mücadele ediyorsun.acaba biz nazar mı değdirdik yavruya :))
yok canım Estağfurullah :)
Arada yaptığım hatalar var.
İlk hata, bir gece emmeden uyuyakaldı. Kıyamadım uyanınca emzirdim. 1. hafta bitmek üzereydi. Hoooop başa sardı. Bir defa sabah Uyandık, güneş doğmuş falan deyip emzirdim. Ama emerken ikimiz de uyuyakalmışız. Başa sardı. İki gün önce emerken engel olamadım uyudu.
İşte bunlar arada ödül oldu ona. Bir uyanışta emzirdi. Uyanırsam emzirir dedi ve her seferinde daha çok uyandı hangi uyanmadan emzireceğimi bilmediğinden.
Bir iki gün önce 38 buçuk ateş oldu iki gece. O geceler çok zorladı. 2 saatten çok sürüyordu uykuya dönmesi.
Diş geliyor mu diyorum ama gelen giden görünmüyor.
Şimdi düşünüyorum ve sanırım sorun şu: sallanarak uyumaya alıştı. Emmenin yerini evde dolanmak aldı malum. Bu gece 3 saat uyudu sonra saat başı kalktı. Ama bu kalkışlarda kısa sürede uyudu. Yani uyku geçişlerinde uyanıyor ve kendi kendine uyuyamıyor bana ihtiyaç duyuyor.
Şimdi mesela uyuyor gündüz uykusu. Açıyor gözleri, bana bakıp gülüyor. Elimi üstüne koyunca ya da pış pış yapınca uyuyor.

Asıl büyük hata şu: zamanlamam yanlış bence.
Çünkü 15 .Ay civarı bebek anneyi kaybetme korkusu yaşarmış. Bence bu sıpa emzirmeyince daha çok korktu. Ve bu şapşik yürümeye yeni başlıyor. Yürümeye geçiş aşamasında zaten çocuklar kaba motorun gelişmesiyle daha çok uyanırmış. Gündüz yaşadıklarını rüyasında görür düşmelerini falan görüp rüyada nasıl düştükten sonra anneye gidiyorsa o rüyadan sonra da anneye gitmek istermiş.
İki sorun var bence bizim durumda biri kaybetme korkusu ikincisi sallanmaya alışma.
Bence bunları aşmak emmeyi bırakmaktan daha kolay.
Artık gece bir iki meme istese bile uyuyorlar deyince başını omzuma koyuyor ısrar ve ağlama yok. Ben biraz karambole başladım. Çok inatla devam ettim. Ama arada batalar oldu. Bence asla hiçbir şekilde uyku arasında emmemeli
E tabii ateş falan da tuzu biberi oldu sürecin.
 
TaeYang canım gece beslenmesini keserken yaptığım hataları yazdım :)) peki sen nasıl keseceksin, senin ve eşinin bir yöntem öneriniz var mı?
Arkadaşım doktor tavsiyesiyle gece uyanınca yanına aldı kucağa almadan pışpışlayarak uyuttu. 7 aylıktı bebek alıştı. Benimki koca dana olduğundan yapamadım onu.
Önce beslenmeti azalttım 3e sonra 2ye sonra 1e düşürdüm.
Arada uyandığında da kucağımda hafif pışpışladım. Tamamen kesince hafif pışpışlama yetmedi evde dolandım. Sonra o da yetmedi koştum
2 saat kucakta dolanarak uyuyordu. Şimdi 5 10 dk. Gece meme istemiyor. Onu başardık ama tekrar çok uyanmaya başladı. Ufaktan pışpışlayarak uyutmaya mı alıştırsam? Bizim durumda ne yapılabilir? Yoksa son kozları davranış sönmeden önce zirve mi yapıyor? Bu konuda görüşün ne?
 
Kesinlikle rüyadan uyanıyor. Bir saat boyunca izledim uyurken. Rüya görürken uyanıyor. Ağlamadan pışpışlarsam geri uyuyor.
 
Canım ben gece kesmeyi düşünmüyorum şu anda
Çok uyanıyor ama ben gittiği yere kadar diye düşünüyorum gece ve gündüz emmesi için.
Kendi bırakırsa bırakır diyorum şimdilik
 
Vay be uzman gözüyle herşeyi nasıl ozetlemissin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…