2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar selamlar umarım hepiniz iyisinizdir bebişleriniz sağlıklıdır. Bir sorum olacak son bir haftadir bebeğim gece aralıksız dönüyor ama hiç durmadan elli kere falan uyanıyorum artık. Karnına masaj yapıyorum, emzirmeye çalışıyorum,emzik veriyorum,su veriyotum derdi ne çözmeye çalışıyorum ama hiç biri çözüm olmuyor. Resmen saniyelik pozisyon değiştiriyor çocuk. Gece olacak diye korkmaya başladım artık. Beşiğinden yanıma aldım döne döne kafasını vuruyordu çünkü. Kucağımda sarilarak tutuyorum dönmesin diye uykusunda ittiriyor beni yine dönüyor. Böyle bir durum yaşayan çözüm önerisi ya da sebebini tahmin edern var mıdır?
Selam canim cok sukur bizler iyiyiz
Ben ruya gordugunu dusundum biranda :)

Selam canim cok sukur bizler iyiyiz
Ben ruya gordugunu dusundum biranda :)
Nasıl bir rüyadır ki acaba bu gazı olunca ve aciktigi zaman dönerdi sabaha karşı gaz çıkarınca sabit derin uyurdu ve emdikten sonra. Galiba gaz sorunu var çocuğun değişik bir şeyde yemiyor aslında ama şimdi yine başladı bizim dönence durmuyor hiç tövbe yarabbim korkmaya başladım artık

Nasıl bir rüyadır ki acaba bu gazı olunca ve aciktigi zaman dönerdi sabaha karşı gaz çıkarınca sabit derin uyurdu ve emdikten sonra. Galiba gaz sorunu var çocuğun değişik bir şeyde yemiyor aslında ama şimdi yine başladı bizim dönence durmuyor hiç tövbe yarabbim korkmaya başladım artık
Nane cayi kekik cayi verebilirsin az bise gazi, karin agrisi varsa iyi gelir
Baska neden donuyo olabilir benim aklima bise gelmedi

Biz de böyle bir süreçten geçtik gece uykusuna yatırdıktan bir süre sonra uyanıp 1-2 saat uykuya geri dönmüyordu bir kaç gün aralıklarla devam etti sonra bu bahsettiğim düzene geçti sanırım uyku geçişleri böyle oluyor sizinde düzelir inşaallah
Bizimki gece uykusunu artik gündüz uyumak istiyor kendi kendine düzelir mi yoksa benim mi düzeltmem lazım. Gece zorla uyutuyorum 11 12 ye kadar da uyanmak istemiyor.

Kızlar bebişleri konuşmaya başlayan var mı? Kızım 2 ay öncesine kadar baba dede gel al gibi kelimeleri söylüyordu ama yürümeye başladığından beri yani 2 aydır bıraktı hiç söylemiyor. Endişelenmeli miyim? Her dediğimi anlıyor ve komut alıyor bu arada.

Kızlar bebişleri konuşmaya başlayan var mı? Kızım 2 ay öncesine kadar baba dede gel al gibi kelimeleri söylüyordu ama yürümeye başladığından beri yani 2 aydır bıraktı hiç söylemiyor. Endişelenmeli miyim? Her dediğimi anlıyor ve komut alıyor bu arada.
Bana hemşire anlıyorsa önemli değil kimi bebek geç konuşur demişti.kızımda geç konuştu. Oğlan sadece anne diyor başka kelime yok şimdilik

Endişelenmen için çok erken bi yaş canım komut alması yeterlı yürüdüğü ıcın ılgısını ona yöneltmiş olabilir

Bana hemşire anlıyorsa önemli değil kimi bebek geç konuşur demişti.kızımda geç konuştu. Oğlan sadece anne diyor başka kelime yok şimdilik

Endişelenmen için çok erken bi yaş canım komut alması yeterlı yürüdüğü ıcın ılgısını ona yöneltmiş olabilir

Her şeyi erken yaptığı için konuşmasının biraz geç kalması beni endişelendirdi kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Aklı fikri koşup oynamakta galiba dediğiniz gibi yani boş baksa ne dediğimi anlamasa falan direkt doktora koşardım ama her dediğimi de anlıyor bu beni rahatlatıyor şimdilik.

Her şeyi erken yaptığı için konuşmasının biraz geç kalması beni endişelendirdi kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Aklı fikri koşup oynamakta galiba dediğiniz gibi yani boş baksa ne dediğimi anlamasa falan direkt doktora koşardım ama her dediğimi de anlıyor bu beni rahatlatıyor şimdilik.
Benim oğlum aktif olarak 2 bucuk yasında konuşmaya başladı ıkı yasında kelimeleri tek tek çoğalmıştı anca düşün ki bu bıle bir sorun değil.
Denver basamagında yeterli mi ona bakılıyor uyumlu gıdıyordu bı sınır var. Suan cok cok erken konusma için yanı ha erken konusma denılebılcek vakıt bıle yıne 1 buçuğu bulur anne mama anne su gibi basit seyler belki

Kizlar konusma demisken
Cocuklariniza sacma sapan cizgi film degilde pepeyi izletebilirsiniz
Gecenlerde bi pedagog konusuyodu bulursam paylasicam sizinle
Hem kulturel olarak hemde konusma acisindan kesinlikle bende tavsiye ediyorum
Benim suan 4 yasindaki kizim cok guzel konusup ifade ediyor kendini hemde turkcesi cok guzel. Yurtdisinda yasamamiza ragmen ...

Kizlar konusma demisken
Cocuklariniza sacma sapan cizgi film degilde pepeyi izletebilirsiniz
Gecenlerde bi pedagog konusuyodu bulursam paylasicam sizinle
Hem kulturel olarak hemde konusma acisindan kesinlikle bende tavsiye ediyorum
Benim suan 4 yasindaki kizim cok guzel konusup ifade ediyor kendini hemde turkcesi cok guzel. Yurtdisinda yasamamiza ragmen ...
Kaç yaşında başlatınız izletmeye

Kaç yaşında başlatınız izletmeye
Soyle soyleyim oturtupda saatlerce izletmedim
Aman o baksinda ben keyif yapim degilde mesela gun icerisinde 2 yas civarinda acardim oyun oynardi gelip 5 10 dk bakip gider oyun oynar yemek yerdi sonra biraz bakip disari cikardik falan

Yani amac sadece izletmek degildi dinleyerek ogrendi daha cok

Arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim 11. Haftalıkken yani geçen hafta kanamam oldu hemen acile gittim sonra sabahı doktorumada gittim bi kaç gün sonra başka doktorada gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok dediler ben günde 5 tane progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum zaten ilaç kullanıyorsun yapacak bir şey yok deyip eve yolladılar düşük olacaksa olacak dediler 1 hafta koyu kırmızı koyu kahverengi kanama oluyordu pazartesi gece bu kanama sulu şekilde yoğun kırmızıya döndü doktora gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok ilaçlarına devam deyip eve yolladı ama kanamam durmuyor bebeklerimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum

Arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim 11. Haftalıkken yani geçen hafta kanamam oldu hemen acile gittim sonra sabahı doktorumada gittim bi kaç gün sonra başka doktorada gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok dediler ben günde 5 tane progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum zaten ilaç kullanıyorsun yapacak bir şey yok deyip eve yolladılar düşük olacaksa olacak dediler 1 hafta koyu kırmızı koyu kahverengi kanama oluyordu pazartesi gece bu kanama sulu şekilde yoğun kırmızıya döndü doktora gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok ilaçlarına devam deyip eve yolladı ama kanamam durmuyor bebeklerimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun çok büyük bir korku ben iki defa düşük yapıyorum diye acile gittim. Evet bir şey hapamiyorlar iğne ilaç yazıp gonderiyorlar. İnşallah hiç bir sıkıntı yaşamadan dünyaya gelir bebeklerin. İlk bir ay kanamam olmuştu benim dört beş defa. Kızım şuan 11 aylık. Bir sorun olmadı. Sağlık ocağında bir hemşire artık çoğu hamilelik kanamalı oluyor eskiden yoktu böylesi corona asilarindan sonra oldu diye bir şey söyledi de ne kadar doğru bilgi bilinmez tabi

Çok geçmiş olsun çok büyük bir korku ben iki defa düşük yapıyorum diye acile gittim. Evet bir şey hapamiyorlar iğne ilaç yazıp gonderiyorlar. İnşallah hiç bir sıkıntı yaşamadan dünyaya gelir bebeklerin. İlk bir ay kanamam olmuştu benim dört beş defa. Kızım şuan 11 aylık. Bir sorun olmadı. Sağlık ocağında bir hemşire artık çoğu hamilelik kanamalı oluyor eskiden yoktu böylesi corona asilarindan sonra oldu diye bir şey söyledi de ne kadar doğru bilgi bilinmez tabi
Çok teşekkür ederim inşallah benimde tez zamanda kanamam biter sağlıkla devam eder sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım ben zaten transferden beri progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum ona devam et dediler

Bizimki gece uykusunu artik gündüz uyumak istiyor kendi kendine düzelir mi yoksa benim mi düzeltmem lazım. Gece zorla uyutuyorum 11 12 ye kadar da uyanmak istemiyor.
Genelde bu süreç 1 hafta 10 gün kadar sürüyor geçiş dönemindeyse eğer ama bu şekilde geç uyanmalar uzarsa müdahale edin bence tabi burda sizin nasıl rahat ettiğiniz de önemli illa hep bir doğru yok ben de kızım tek uykuya geçerken çok üzülmüştüm ama şimdi erken yatıyor bana da dinlenme alanı oluşuyor

Genelde bu süreç 1 hafta 10 gün kadar sürüyor geçiş dönemindeyse eğer ama bu şekilde geç uyanmalar uzarsa müdahale edin bence tabi burda sizin nasıl rahat ettiğiniz de önemli illa hep bir doğru yok ben de kızım tek uykuya geçerken çok üzülmüştüm ama şimdi erken yatıyor bana da dinlenme alanı oluşuyor
Bende erken uyumasını ıstiyorum. Gündüz uykularından ben uyandiriyorum 1 saati geçmesin diye yanlış mı yapıyorum acaba.

X