2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Canım yukarı yerleşmesinin avantajları nedir? Yani aşağıya yerleşen bebekte düşük tehlikesi olabilir mi?

Sıkıntı şu aşağı yerlesince plesenta (çocuğun eşi deniyor ya o ) rahim ağzına veya ağız kısmına çok yakın yerlesebiliyor. Bu durumlarda da bebek doğarken bebekten önce eşi ayrılıyor o zaman da bebek içerde oksijensiz kalıyor. Yani mecburi sezeryan olunuyor. Rahim ağzını kapatmamissa bi şans var ama biraz az. Ama bebek yukarıya yerlestiyse plesenta yukarıya sağ yada sola yapışır bu da doğumu hiçbir yönde etkilemez.
 

Ben de yurtdisindayim , bir soru yonelttim , arkasindan kimse cevap vermedi. Hatta boyle , ben geldim , merhaba mesajlari falan geldi. Sayfa gecti. Ben de Eylul ve Ekim annelerine sordum (Onlar bir kac ay daha tecrubeli bizden diye) Onlardan yanit geldi sagolsunlar. Yani bence de alinmana gerek yok , cevap gelecek potensiyel gordugun yerlere yaz.
Yani herkes aslinda kendi halinde...Ben de oyle yok kese gordum, yok atis duydum vs. seyler yazmiyorum , zira Kasim'in ilk haftasi ile son haftasi arasindaki adaylar arasinda cok fark var, sonundakiler strese girebilir ayy ben nasil duyacak miyim vs. diye. O yuzden daha cok yapilmasi gereken testler, kontroller, yasanabilecek hamilelik belirtileri gibi seylere daha cok yogunlasiyorum. Guzel haberlere gulumsuyorum, birisi endiselendiginde basima glen bir seyse , korkmamasini oneriyorum vs.

Mesela herkes deneyimlerini yaziyor ki guzel bir sey. Ben kasiklardaki hafif sizi seklindeki agrinin , baskalarinda oldugunu burda okumasam , panik olabilirdim...

Burdakilerle tek ortak noktamiz , son regl tarihimizin ayni ayda olmasi :) Kimsenin kimseye ozellikle bir sey yaptigini sanmiyorum. Cunku dedigim gibi , her hamile kendine hamile :) Once can , sonra canan. Sonra da canimmm, hayirli olsun
 

Benim durumum biraz farkli , yurtdisindayim. Sonografi uzmani bakacakti , ben vajinal muayenelerden hep rahatsiz oldugum icin karindan istedim. Duyamasin bir sey ama korkma, dedi bayan. Neyse gorduk tabii pit pit , aaa ilk defa oluyor boyle birsey dedi. Neyse.. Ama dedi ki , bundan sonra istesen de alttan muayene olmayacak , bence ihmal etme, cok daha net gorunucek ve rahminin etrafini da kontrol ederiz falan , dedi . Ben de , tamam, dedim. ( Cok su icmistim netlik artsin diye, tuvalete gittim) Bir de oyle muayene oldum. Ben 7 haftalik hesaplamistim.
1 gunluk farkla 6+6 oldugumu ogrendim o gun.
Diyecegim , karindan baktiginda , belli olsa da , kalp atisini duysam da, 5 mm olctu cihaz , ama vajinal olctugunde 8.6 mm cikti. Fark inanilmazdi.

O yuzden benim yaptigim gibi alttan ustten , nasil olur , nasil duyulur diye endiselenme. Onlar cihazlarini tanidiklarindan , icinde bulundugun haftaya gore , en net sonucun nasil gelecegini daha iyi bilirler Haydi guzel haberler olsun insallah
 

Canım ben senin mesajını gördüm ama cevap veremedim çünkü progestan kullanıyorum ama akıntı rengi düzelmedi demiştin. Inan yapabileceğim bi yorum olsa yapardım. Bi fikrim yoktu, olanı da komplo teorileriydi ve sana söylesem sadece canını sıkardım. Başıma da böyle birşey gelmedi. Yanlış bilgilendirme olmasın diye yazmadım. Hem bazen gözümüzden kaçıyor canım sen de haklısın ama kimse de garezine yapmamıştır. İnşallah stresini atınca dönersin.
 
Çok tatlı bir yorum olmuş arkadaşım tebrik ettim seni bende mesela ilk sayfalara yetişemedim sonradan girdim ki Can'ım şunu çekiyor falan gibi meyve vebyiyecek isimlerini görünce dayanamadım yapmayalım böyle dedim bulamayan olur yurtdışında olan olur ama bir kişi cevap yazdı yorumuma sonra yine yemek isimleri dediğin gibi şuan herkes Şokta ve kendi hamileliğiyle ilgileniyor biraz Zaman geçsin inşallah stres biter ve doyumsuz sohbetler başlar eminim buna..
 
Gunaydin canim. Burada ki cogu kisinin ilk hamileligi. Benim de ilk hamileligim. Doktora 6+3 haftalikken gittim vajinal ult. Kalp atisini duyduk. Onun disinda da nisanin 2. Haftasinda doktora gidecegim. Eminim ki cogu kisi burada bilincli degil herkes endiseli. O yuzden cogu sorumuzun yanitini alamiyoruz cunku kimse yanlis bilgilendirme yapmak istemez. Yemek konusunda da bende yazmistim sonra bir arkadas uyarmisti bende hakli bulup mesajimin silinmesini talep ettim mod.lardan ama silinmedi. Aniden yaziyruz ve sonra is isten gecmis oluyor.
 
Slm kizlar.pazartesi komtrolum ama dun sabah camasirimda kahverengi leke gordum.apar topar doktora gittik.kese asagidaydi ama biraz yukari cikmis.buyumus ama daha kalp atisi alamayiz dedi.lekeler herzaman dusuk.riskini hatirlatir bize dedi.vajinal kullanilan bir duduk onleyici ilac verdi.
ama oyle.mutlaka yat dinlen ise gitme rapor verim.falan demedi.bilmiyorum ya oglumda hic boyle seylrr yasamadigim.icin korkuyorum.
 
Günaydın hanımlarrr. Bu platformda birbirimize sitem etmenin ne manası var. Günlük paylaşımlar için buradayız. görülmemişse sorun bir daha yaz ne var. Sonuçta çoğumuz bilmediğimizden cevaplamıyoruz. hepimize ailemizle huzur içinde geçireceğimiz bir pazar diliyorum. Güzel bir kahvaltı sonrası bol dinlenmeli, hoş sohbetlerin olduğu bir gün olsun.
 
şu an yapılabicek tek şey zaten uzanmak ve düşük önleyici.sen içini ferah tut.şöyle birşey söyleyebilirim bende oğluma hamileyken stres kaynaklı ciddi durmayan açık renkli kanama yaşamıştım vvajinal ve oral olarak progestan aldım ve sadece uzandım sonra kahverengiye dönmüştü.benim dr um da kahvverengi lekeye dönünce korkmamak gerektiğini söyledi..inan ki stres yapmamak ççok önemli.kendini çok yorma uzatabiliyorsan iş yerinde ayaklarını uzat ve olumlu düşün
 
Canim bol bol dinlenmeye calis calisiyosan zor olacak tabi ama uzanma bi yere kendini kasma yatmaya calis firsat buldukca cok gecmis olsun
 
Korkup kendine stres yapma canim dinlenme herseyin basidir dinlenmeye calis ilk uc ay her zaman riskli ay dir oyuzden uc ay dinlenmek onemli ins bi sknti olmazzz
 
Kizlar aranizda uyku bolunmesi yasayan var mi ?? Acaba bir sure sonra duzene girecek mi ??

Erken yatıyorum 10 gibi, sonra ikide ucte uyanıyorum bir kaç saat, sonra uyuyorum ama işe geç kalıcam korkusuyla yarım yamalak. Gündüz de uykum var ama gün ışığında uyuyamıyorum. Şimdiden alıştırma yapıyor gibiyiz bebeğe :) oysa son uyuyabileceğimiz zamanlar bunlar.
 
Kilo aliorum yaa alamam lazim daha kilo almak icin erken smdiden alirsam sonum ne olacak

Hayatım boyunca tatlı sevmedim. Şu anda çok sağlıksız olduğunu bile bile neredeyse yemek yerine tatlı yiyorum. Zaten kilolu hamile kaldım 76 kilo hamile kaldım. Bel ve boyun fıtığım var ve kilo almam sakıncalı öfff. Korkumdan tartılmadım. Yarın sağlıklı beslenmeye ve yürüyüşe başlayacağım. Doktorum saatte 5 km hızla günde bir saat yürü dedi.
 

Benim ilk muayenemde yani keseyi gördüğümüzde tutunduğu yer güzel sporunuzu yapabilir ilişkiye girebilirsiniz dedi doktorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…