• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlar günaydın D vitaminine başladıktan sonra gaz problemi yaşayan oldu nu? Bebek bekleyen anneler sağlıkla kucaklarına alsınlar bebişlerini.

Çakışma olarak düşünmüyorum bu D vitaminini. Verdiğim ilk gün çocuk çıldırdı resmen. Vermeyi kestim 3-4 günde ancak toparladı. Ha hiç mi gaz yok var ama en azından D vitamininin yarattığı kabus kadar değil. Özellikle monovit ve dvit buna neden oluyor

kızlar ya ben emziremiyorum ya da bebeği tutmasını bilmiyorum. her emzirmede üstüm başım süt oluyor öyle birkaç damla da değil. resmen ıslanıyor. sizler nasıl yapıyorsunuz.yumuşak havlularda almışjm güya silmek için yine de yok ya:KK12:

Aynı şey bizdede oluyor. Arada ağzından çıkarıyor tazyikli geldiği için her yerimiz süt oluyor.

Çakışma olarak düşünmüyorum bu D vitaminini. Verdiğim ilk gün çocuk çıldırdı resmen. Vermeyi kestim 3-4 günde ancak toparladı. Ha hiç mi gaz yok var ama en azından D vitamininin yarattığı kabus kadar değil. Özellikle monovit ve dvit buna neden oluyor

Aynı şey bizdede oluyor. Arada ağzından çıkarıyor tazyikli geldiği için her yerimiz süt oluyor.
d vit vermiomusun simdi...ya da baska marka mi veriosun

V vendetta42 masallah kizlar sutlerinize :) bizimki de emmey baslatip biraktiysa ucunu yakalamaya calisirken agzi burnu sure bulaniyo ve coooook hosuma gidiyo :)

Sutun dokulmesiyle ilgili bisi sorucam yakalayana kadar mi dokulup islaniyor yoksa yakalamis emerken mi dokuluyor?

Gunaydin arkadaslarim muhtemelen bu hafta cogumuzun bebisleri gelecek Allah onlara saglik versin guzel bir kader versin

Bende bu haftanin ilk annesi olmak icin hazirlaniyorum once guzel bir dus sonra hazirlanma ve hastane..

Herkese bu guzel donemi birlikte hos sohbet icinde gecirdigimiz icin tesekkur ederim

Gece hic uyumadim desem yeridir minisim de yeri daraldi diye sikildi kasilmalarima sancilar eslik etti o da anladi galiba gelecegini...

Herkese hayirli dogumlar dilerim

Gunaydın bende hazırlandım ve cıktık evden dogum ıcın hayırlısıyla bebeklerımızı kucagmıza almak nasıp olur ınsallah..ıkımızde aynı gunde dogum yapcaz hayırlı evlat olsunlar saglıkla gelsınler kucaklarımıza ınsallah..

Canlar guzel haberlerinizi bekliyoruz. Saglikla kolaycacik dogumlar diliyorum ikinize de :)

d vit vermiomusun simdi...ya da baska marka mi veriosun

Şuanda vermiyorum, cuma kontrolü var. Doktora danışıp d drops başlamayı düşünüyorum. Ona sormadan vermek istemedim canım. Monoviti zaten sağlık ocağı vermişti.
V vendetta42 masallah kizlar sutlerinize :) bizimki de emmey baslatip biraktiysa ucunu yakalamaya calisirken agzi burnu sure bulaniyo ve coooook hosuma gidiyo :)

Sutun dokulmesiyle ilgili bisi sorucam yakalayana kadar mi dokulup islaniyor yoksa yakalamis emerken mi dokuluyor?

Bazen yakalayana kadar ama çoğunlukla emerken canım. Ağzı yanakları süt olunca çok komik oluyor

Canım bizde 31 gunluguz rotavirus aşısini yaptırmayı dusunuyor musun ? Ben yan etkilerinden korktum bağırsak dugumlenmesi olabiliyormuş. Biz asimizi cumartesi olmuştuk fiskirarak kusma oldu dikkat etmeni tavsiye ederim.
Hemşire söyledi de araştırayım dedim canım. Yaptırırım diye düşünüyorum. Benim bebekliğimde hepatit b de zorunlu değilmiş, annemler yaptırmamış. Benim Afrika işi çıktı, ülkeden ayrılmadan önce yaptırmak zorunda kaldım. Şimdi de zorunlu tutuluyor mesela. Yarın öbür gün de rota ile ilgili ne gelişmeler olur bilmiyorum. Cuma günü çocuk doktoruna da bir sorayım kesin kararımı veririm.

Şuanda vermiyorum, cuma kontrolü var. Doktora danışıp d drops başlamayı düşünüyorum. Ona sormadan vermek istemedim canım. Monoviti zaten sağlık ocağı vermişti.

Bazen yakalayana kadar ama çoğunlukla emerken canım. Ağzı yanakları süt olunca çok komik oluyor
Cumartesi günü gittiğimiz doktor devit 3 birakmami söyledi onun yerine a vitamini c vitamini ve d3 vitamini takviyesi içeren bir ilaç yazdı bugün başladım ilaca hiç bir yan etkisi de bulunmuyormuş doktor devitin bobrek taş yaptığını söyledi

Ben dun yzmayi unutmusum. Dun kalca usgsi yapildi elif berenin. Oglumda bizi odaya almamislardi bunda yanindaydik. Hastaneden hastaneye degisen bi prosedur sanirim.

Alt kismi soyunuk olmasi gerekiyor. Bez ustunde kaliyor ama onunu aciyorlar. Usumesin diye icten corap vs giydirmenizi oneririm hersey cikinca corap kalsin en azindan. Ortam biraz serince oluyor. Bebek hemsiresi ve ben govde ve bacaklarin hreketsiz kalmasini sagladik. Radyoloji uzmani iki bacaginda 3 kemiginin acisal yerlesimini olctu. Sonrasinda bacaklari tek tek karnina dogru bastirip usg ile izlem yapti. Hepsi toplamda 10 dakika kadar surdu.

Usg jelini isitilmis kullandiklari halde elif beren irkildi soguk olursa ondan hoslanmayabilirler. Bir de son kisimda bacagi bastirma hareketinde canlari aciyor sanirim ama kisa suruyor neyse ki.

Biz atlattik cok sukur herhangi bir sorun cikmadi. Darisi hepinizin tatli kuzularina

Canim gozun aydin saglikla buyutmek nasib olsun. Masallah boyu da kilosu da cok ideal :)

Canim yogun bakimda kalan bir bebek icin cok cok normal. Anne yaninda surekli emzirilen bebekler bile 10.gunde dogun kilosuna ulasmasi bekleniyor. Yarindan itibaren insallah hic ayrilmamacasina kavusun kuzunla. Tum ozlemleriniz nihayete ersin. Saglikla annesinin koynunda buyusun kilo alsin kuzucum. Allah esirgesin hepsini.

Tam 1 ay olunca mı yaptırdın kalça usg sini birde TANDEM ve DMH tarama testi yaptırdınız mı bize hastaneden çıkarken isteğe bağlı olduğunu kalça usg sinin zorunlu olduğu söylendi.

Arkadaşlar son 2 güne bakamadım; inşallah herkes iyidir
Ben pazar sabahı epidural destekli normal doğumla kızım Alya'yı kucağıma aldım; şimdi eve dönüyoruz! Doğum ilkine göre çok hızlıydı; açılma tamamlandığında dahi hala yukarda olan kızım son yarım saatte aşağı indi ve doğumun doğumhane aşaması 5 dakikada bitti Öncesinde var tabi sancılar falan ama çok şükür sağlıkla bitirdik
Yeni macera başlıyor... Şimdi biraz melankoli de hissettim hamileliğin ardından ama bebişin kendisi o kadar şirin ki bunu kolayca atlatacağımı sanırım

Tam 1 ay olunca mı yaptırdın kalça usg sini birde TANDEM ve DMH tarama testi yaptırdınız mı bize hastaneden çıkarken isteğe bağlı olduğunu kalça usg sinin zorunlu olduğu söylendi.

Asiyla ayni gune denk gelsin diye 31.gun yaptirdik. Pekistirme asisi oldugu icin aralarinda 30 gun olmasi gerekiyor.

Testleri biliyorum ama takibinde oldugumuz doktor biz bebekleri fazla ellemeyiz diyerek dogum doktorunun 1.ayda istedigi tsh ve serbest t4 testini bile yapmadi. Bi acidan hak da veriyorum. Zaten metabolik hastaliklar erken donemde gelisme bozuklugu olarak sinyal veriyorlar. Bir isaret gorulmeden yapilmasi ne kadar gerekli bilemiyorum

Cok sevdigim bir arkadasim cok genel virutik bir hstalik isareti olabilecek semptomlar nedeniyle memenjit mi acaba diyerekten kizinin omuriliginden sivi alimina kadar giden bi sureci yasadi bosu bosuna. Belki o sebepten onceden hangi test olsa yaptirmali diye dusunen ben artik biraz daha kurcalamama tarafindayim diyebilirim :)

Kızlar bebişlerinizin yüzünde isilik gibi sivilce çıkıyor mu? Bir kaç tane yüzünde çıktı dün gece. Bir iki tanesinin ucu beyaz. Sıcak mı tuttum acaba çocuğu?

Cikiyor canim hormonaldi onlar yanlis hatirlamiyorsam. Sicak tutunca basanlar cok yaygin oluyor bir iki tneyse degildir diye dusunuyorum. Bizim kizda da var burun kenarlarinda. Kucuk ergenler :)

Kizlar 4 gunluk bebegimin kakasi yesil ve sivi oluyor bazen.Anne sutu aliyor sadece.normal bir durum mu?

Sadece sekerli on sutu aliyor olabilir

Cok emiyor sindiremiyor olabilir

Usutmus olabilir

Bu ucunden biri sebep oluyor yesil kakaya. Kan ya da iplikcikler varsa bagirsak tahribati dusunulur ona da alerjiler sebep oluyor. Ama sen bilirsin az cok emme surelerini muhtemelen onlaedan biridir

Cumartesi günü gittiğimiz doktor devit 3 birakmami söyledi onun yerine a vitamini c vitamini ve d3 vitamini takviyesi içeren bir ilaç yazdı bugün başladım ilaca hiç bir yan etkisi de bulunmuyormuş doktor devitin bobrek taş yaptığını söyledi

Ciddimisin :KK57: kalsiyum birikmesi yapıyor o halde bu ilaç. Çok sinir bozucu. Daha birde kan ilacı dayatacaklar:kızgın:

Back