• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Ben sezeryan olmadim ama bugun hastanede ameliyathanenin onunden gecerken sezeryana girmek uzere olan birini gordum, yakinlari soruyordu. Doktor 5-10 dk ya bebek cikar yaklasik 25 30 dk sonra da anne cikar dedi. Korkma hic sezeryanda genel veya epidural anestezi oluyor sonucta hic bir sey hissetmiyceksin. Cikinca bebisin seni bekliyor olacak onu dusun ♡♡♡

olbey olbey yazdiklarini not ettim cok sagol.

H halsam canim normal dogum aslinda korkulcak bir sey degil. Sancilar tamamen korkularimiz dogumla ilgili daha once duyduklarimiz yuzunden korkutucu geliyor. Ben burda daha once de onermistim bir kitap ama denk gelmemissindir belki simdi dogumuna az kaldi ama azicik bile okusan bence normal doguma bakis acin degisebilir. Ben cok faydasini gordum. Kitabin ismi :

Hypnobirthing:mongan yontemi
tesekkür ederim verdigin iblgi için . birde birebir yasayan anneler yazsa inş sıkıntı olmaz

Ben sezeryan olmadim ama bugun hastanede ameliyathanenin onunden gecerken sezeryana girmek uzere olan birini gordum, yakinlari soruyordu. Doktor 5-10 dk ya bebek cikar yaklasik 25 30 dk sonra da anne cikar dedi. Korkma hic sezeryanda genel veya epidural anestezi oluyor sonucta hic bir sey hissetmiyceksin. Cikinca bebisin seni bekliyor olacak onu dusun ♡♡♡

olbey olbey yazdiklarini not ettim cok sagol.

H halsam canim normal dogum aslinda korkulcak bir sey degil. Sancilar tamamen korkularimiz dogumla ilgili daha once duyduklarimiz yuzunden korkutucu geliyor. Ben burda daha once de onermistim bir kitap ama denk gelmemissindir belki simdi dogumuna az kaldi ama azicik bile okusan bence normal doguma bakis acin degisebilir. Ben cok faydasini gordum. Kitabin ismi :

Hypnobirthing:mongan yontemi
Önerin için çok teşekkürler canım bakıyorum hemen

Slm kızlar biz doğdu doğalı küvezdeyiz sadece 2 gün evine gelebildi neredeyse 2 aylık olacak
Nefes borusunda yumuşak bir yapı varmış et parçası gibi o sebeple nefes almakla güçlük çekiyormuş hırıltı ve göğüs cekilmesi vardı
Yarın operasyon olacak dua edin sorunsuz atlatayım
Allah yardımcınız olsun, sana sabır vebeğine şifa versin arkadaşım. İnşallah kolayca atlatır güçlü bebeğin.

Slm kızlar biz doğdu doğalı küvezdeyiz sadece 2 gün evine gelebildi neredeyse 2 aylık olacak
Nefes borusunda yumuşak bir yapı varmış et parçası gibi o sebeple nefes almakla güçlük çekiyormuş hırıltı ve göğüs cekilmesi vardı

Canim insallah saglikla kolaylikla ciksin kuzucun ameliyattan. Allah yardimciniz olsun. Guzel haberlerini bekliyoruz en kisa zamanda

Kızlar size kötü haberlerim var, kızımın mr sonuçları pek iyi çıkmadı, hareketli bir kistmiş ve bağırsak kisti olma ihtimali varmış ameliyat olmadanda kesinlik kazanmıyor ancak yumurtalık kisti de olsa bağırsak kisti de olsa hareketli olduğu için en kısa zamanda alınması gerekiyormuş, onun için pazartesi ameliyat olacak, benim miniciğime dua edin:dua: dün eve çıktım ama bebeğim hastanede gözaltına tutuluyor evimize bile getiremedik, dünden beri hastaneye gidip 3 saatte bir emziriyorum, Allahtan emme ve süt gelme kısmında sorun yaşamıyorum:nazar: bizde durum bu anneler, hamişler berilime dua edermisiniz

Canım geçmiş olsun şimdiden. En kısa sürede bitsin geçsin sıkıntılar inşallah. Sağlıklı şekilde evinize pembiş odasında bol sütlü uykulu günleri olsun.

Sorunsuz atlatıp en kısa sürede evinize götürmek nasip olsun miniği. Çok geçmiş olsun.

sezeryan olan arkadaslaslar bebişin sesini kac dk sonra duydunuz ? toplam ameliyat idkişler vs ne kadar sürmüştü acaba:oops:bende sezweyan olucam ve korkuyorumm:KK61:

Operasyon başladıktan 5-6 dk sonra duydum. En büyük endişemdi benimde seni çok net anlıyorum. Dikiş işlemi 25 dk sürdü. Çok kısa sürüyor zaten. Uyuşunca biraz panik yapmıştım ben. Viyaklamayı duyunca bütün gerginliğim bitti.

Benim berrinim çok kusuyo kızlar sanırım reflüsü var iki haftalığız şuanda hemen hemen hergün bazen günde 2 3 sefer dolu dolu kusuyor 1 aylık olunca doktora götürmeyi düşünüyordum rutin kontrol için o zamanı beklemeli miyim yoksa hemen götürmeli miyim sizce netten de araştırdım biraz kesin bi tedavisi yok falan deniyor genelde 4 ayda geçiyormuş yine de endişelenmeli miyim bu konuda tecrübesi olan var mı?
ablamın oğlu reflülü bir bebekti çok kusardı fışkırtarak ...reflü yastıkları var eğimli yatıyor bebek o sayede reflü yönünden çocuğun uykusunu düzenliyor....birde ablam her emzireden sonra 10 dakikda dik pozisyonda tutardı doktor tavsiyesiyle ayrıca kendisi süt ve süt ürünleri tüketmiyordu ne yazıkki reflülü bebeklerin çoğu alerjik oluyorlar anne diyet uyguluyor neyin dokunduğunuda deneme yanılma yöntemi ile buluyorlar genelde dokunanlar süt ve süt ürünleri yada kuruyemişler oluyor bu arada alerji dediğimde geçici oluyor ömür boyu süren bir alerji değil umarım reflü değildir ama reflü bile olsa geçici bir süreç allah beterlerinden korusun .. yğenim ek gıdaya geçince düzelmişti 7. ayında reflü sorunları tamamen bitmişti

Kızlar size kötü haberlerim var, kızımın mr sonuçları pek iyi çıkmadı, hareketli bir kistmiş ve bağırsak kisti olma ihtimali varmış ameliyat olmadanda kesinlik kazanmıyor ancak yumurtalık kisti de olsa bağırsak kisti de olsa hareketli olduğu için en kısa zamanda alınması gerekiyormuş, onun için pazartesi ameliyat olacak, benim miniciğime dua edin:dua: dün eve çıktım ama bebeğim hastanede gözaltına tutuluyor evimize bile getiremedik, dünden beri hastaneye gidip 3 saatte bir emziriyorum, Allahtan emme ve süt gelme kısmında sorun yaşamıyorum:nazar: bizde durum bu anneler, hamişler berilime dua edermisiniz
Geç
geçmiş olsun canım. İnş berilcik biran önce sağlığına kavuşur. Çok şükür ki önlemi alındı ve gereken yapılacak. Dualarımız sizinle.

tesekkür ederim verdigin iblgi için . birde birebir yasayan anneler yazsa inş sıkıntı olmaz
canım operasyon başladıktan 5 dakika sonra duydum sesini çünkü gözüm hep saatteydi. toplamda 30 dakika sürdü hiçbir acı hissetmedim. ama sonrask biraz zor oluyor. özellikle ilk gün sonra yavaş yavaş atlatıyorsun. iğne vurulurken de dikişlerde de hiç acı yok merak etme.sağlıkla kal

sezeryan olan arkadaslaslar bebişin sesini kac dk sonra duydunuz ? toplam ameliyat idkişler vs ne kadar sürmüştü acaba:oops:bende sezweyan olucam ve korkuyorumm:KK61:
Ben cumartesi aksami sezeryan oldum. Bebegi çıkartmaları 10 dk sürmüyor. Bebek ciktiktan sonra benim.odaya gitmem bir saat kadar sürdü. Kızımın sesini duymak, onu izlemek inanilmazdi. Fotograf cektirmek icin yanima koyduklarinda ilk defa kokusunu hissettim. Bende cok korkuyordum ama ertesi gune pek birsey kalmıyor. Sezeryan sonrası ilk defa ayaga kalkmasi cok zor gelmisti bana. Ama ondan sonra hizli bir iyilesme surecim oldu. 2 gece yatırdı doktorum. Bugun bebegimi emzirmeye başladım. Allah kismet ederse sabah hastaneden cikacagiz.
Allah gücünü kuvvetini veriyor hic korkma.

cnm ben spinal oldum dogar dogmaz sesini duydum ;) yanima verdiler .ameliyat yaklasik 20 30 dk suruyor..ben 23.45 te girdim ameliyata 00.05 de kizim dogdu sonra bebegi hazirlamari dikisler falan 15 dk suruyor sanirim ..ilk 2 gun yurumekte zorlanirsin agrin olur ama.ilaclarla agrin baya hafifliyor...az da olsa yurumende fayda sezeryanda ;) ve bol bol su icmen gerekli

cok gecmis olsun cnm...ins sorunsuz gecer ameliyat buyuk bir OHHH cekersiniz

Gunaydin arkadaslarim muhtemelen bu hafta cogumuzun bebisleri gelecek Allah onlara saglik versin guzel bir kader versin

Bende bu haftanin ilk annesi olmak icin hazirlaniyorum once guzel bir dus sonra hazirlanma ve hastane..

Herkese bu guzel donemi birlikte hos sohbet icinde gecirdigimiz icin tesekkur ederim

Gece hic uyumadim desem yeridir minisim de yeri daraldi diye sikildi kasilmalarima sancilar eslik etti o da anladi galiba gelecegini...

Herkese hayirli dogumlar dilerim

Arkadaşlar benim emzirme sonrası ile ilgili sorunum var. Emzirme bittikten sonra memem koltuk altım ve hatta kürek kemiğim sanki kopacakmış gibi ağrıyor. Uyku uyutmuyor. Sağ memeyi hiç vermek istemiyorum. Böyle bir sorunu olan var mı? Varsa ne yapıyorsunuz? Doktora gitmeli miyim?
cnm belki emzirme pozisyonuyla alakalidir..sen bebege dogru egilmeyeceksin bebegi kendine cekeceksin emzirirken ..sirtin yaslanmis olsun agrin devam ederse doktora git mutlaka

Gunaydin arkadaslarim muhtemelen bu hafta cogumuzun bebisleri gelecek Allah onlara saglik versin guzel bir kader versin

Bende bu haftanin ilk annesi olmak icin hazirlaniyorum once guzel bir dus sonra hazirlanma ve hastane..

Herkese bu guzel donemi birlikte hos sohbet icinde gecirdigimiz icin tesekkur ederim

Gece hic uyumadim desem yeridir minisim de yeri daraldi diye sikildi kasilmalarima sancilar eslik etti o da anladi galiba gelecegini...

gunaydin cnm ins hayirlisiyla alirsin bebisini kucagina ;) az gazli bol.sütlü gunleri olsun bebisin

Gunaydın bende hazırlandım ve cıktık evden dogum ıcın hayırlısıyla bebeklerımızı kucagmıza almak nasıp olur ınsallah..ıkımızde aynı gunde dogum yapcaz hayırlı evlat olsunlar saglıkla gelsınler kucaklarımıza ınsallah..

Dogumdaki cocuk doktoru yazmisti defterimize hepsini. 5 gun ikinci topuk kani, kilo kontrolu ve isitme testi. 15. Gun biz minik dogdugumuz icin kilo takibi. 1. Ay hepatit 2.doz, kalca usg, gelisim kriterleri takibi ve kilo.

Bundan sonra 2.ayda gorusecegiz 3 tane asi var :/

Kolaylikla gecsin canim insallah. Saglikla gelsin minigin :)

Canim oglum refluydu erken ek giday basladik 4,5 ay gecmeyince. Oncesinde de bi ilac kullandik ama cok basarili bi sonuc almadik. En basit yontem basini yukseltmek yatrken ve emzirdikten sonra bi sure dik sekilde tutmak. Gaz cikarir gibi falan yani. Bas yukseltmek icin yatagini egimli hale getirmek gerekiyor. Bi tarafinin altina kalin kitap vs koyabilirsin.

Ogljmda aklima gelmeyen bisi de kusan bebekte alerjiyi dusunmek. Kardesimin bebeginin coklu gida alerjisi vardi ve o da kusiyordu. En buyuk suphelilee sut ve sut urunleri, kirmizi yiyecekler ve kuruyemisler oluyor genelde. Doktora gitmeden kalan vakitte bi diyet duznlemesi yapsan birseyler degisir mi acaba gozlemlemis olursun belki.

Saol canim hepinizinki sorunsuz gecsin insallah :)

Hayirli olsun. Saglikla anali babali buyutmek kismet olsun minik prensesi :)
Teşekkürler önerin için Süt ve süt ürünleri yememek mi bütün enerjimi onlardan sağlıyorum ya lütfen alerjik bi durum olmasın reflünün alerjinin tek belirtisi kusmak mı nasıl teşhis konuyor acaba
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.

Benim bilgim yok canim gecmis olsun Allah sifa versin. Reflu yastiklari var bi tek onu biliyorum egimli.

Gozunuz aydin, hayirli olsun.
Saglikli mutlu huzurlu buyutun insallah

Allah yardimciniz olsun, insallah en kisa surede iyilesir bebeginiz.
Reflü yastığı almıştım zaten canım kullanıyorum yan yatırmak için almıştım ama ben pek yararı yok kusmasına yastıktayken de kusuyor umarım üşütme falandır da geçicidir reflü alerji değildir
ablamın oğlu reflülü bir bebekti çok kusardı fışkırtarak ...reflü yastıkları var eğimli yatıyor bebek o sayede reflü yönünden çocuğun uykusunu düzenliyor....birde ablam her emzireden sonra 10 dakikda dik pozisyonda tutardı doktor tavsiyesiyle ayrıca kendisi süt ve süt ürünleri tüketmiyordu ne yazıkki reflülü bebeklerin çoğu alerjik oluyorlar anne diyet uyguluyor neyin dokunduğunuda deneme yanılma yöntemi ile buluyorlar genelde dokunanlar süt ve süt ürünleri yada kuruyemişler oluyor bu arada alerji dediğimde geçici oluyor ömür boyu süren bir alerji değil umarım reflü değildir ama reflü bile olsa geçici bir süreç allah beterlerinden korusun .. yğenim ek gıdaya geçince düzelmişti 7. ayında reflü sorunları tamamen bitmişti
Sağol canım umarım değildir 10 dk dik tutma işini gaz çıkarırken yapıyorum zaten o da kar etmiyor pek fışkırtıyo sayılmaz bizim kız ağız dolusu yandan boşaltıveriyor emdiği sütü bazen de kesik süt kıvamında oluyor

Dogumdaki cocuk doktoru yazmisti defterimize hepsini. 5 gun ikinci topuk kani, kilo kontrolu ve isitme testi. 15. Gun biz minik dogdugumuz icin kilo takibi. 1. Ay hepatit 2.doz, kalca usg, gelisim kriterleri takibi ve kilo.

Bundan sonra 2.ayda gorusecegiz 3 tane asi var :/

Kolaylikla gecsin canim insallah. Saglikla gelsin minigin :)

Canim oglum refluydu erken ek giday basladik 4,5 ay gecmeyince. Oncesinde de bi ilac kullandik ama cok basarili bi sonuc almadik. En basit yontem basini yukseltmek yatrken ve emzirdikten sonra bi sure dik sekilde tutmak. Gaz cikarir gibi falan yani. Bas yukseltmek icin yatagini egimli hale getirmek gerekiyor. Bi tarafinin altina kalin kitap vs koyabilirsin.

Ogljmda aklima gelmeyen bisi de kusan bebekte alerjiyi dusunmek. Kardesimin bebeginin coklu gida alerjisi vardi ve o da kusiyordu. En buyuk suphelilee sut ve sut urunleri, kirmizi yiyecekler ve kuruyemisler oluyor genelde. Doktora gitmeden kalan vakitte bi diyet duznlemesi yapsan birseyler degisir mi acaba gozlemlemis olursun belki.

Saol canim hepinizinki sorunsuz gecsin insallah :)

Hayirli olsun. Saglikla anali babali buyutmek kismet olsun minik prensesi :)
Teşekkürler önerin için Süt ve süt ürünleri yememek mi bütün enerjimi onlardan sağlıyorum ya lütfen alerjik bi durum olmasın reflünün alerjinin tek belirtisi kusmak mı nasıl teşhis konuyor acaba
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.

Benim bilgim yok canim gecmis olsun Allah sifa versin. Reflu yastiklari var bi tek onu biliyorum egimli.

Gozunuz aydin, hayirli olsun.
Saglikli mutlu huzurlu buyutun insallah

Allah yardimciniz olsun, insallah en kisa surede iyilesir bebeginiz.
Reflü yastığı almıştım zaten canım kullanıyorum yan yatırmak için almıştım ama ben pek yararı yok kusmasına yastıktayken de kusuyor umarım üşütme falandır da geçicidir reflü alerji değildir
Sağol canım umarım değildir 10 dk dik tutma işini gaz çıkarırken yapıyorum zaten o da kar etmiyor pek fışkırtıyo sayılmaz bizim kız ağız dolusu yandan boşaltıveriyor emdiği sütü bazen de kesik süt kıvamında oluyor

Back