• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Canım çok geçmiş olsun makattaki çatlak için ne dedi peki doktor mama verdin mi hiç anne sütü alan çoçuk kabız olmaz deniyor ya o yüzden soruyorum gözle görülüyor mu çatlak benim kızımda da kırmızılık var makatta ama kabız değil umarım çatlak değildir
Fito anestol karıştırıp sürüyorum cnm içe doğru var çatlak sadece emiyor hiç mama vermedim.kırmızılıkta var içini açınca gözüküyor geçmezse bi çocuk cerrahına gidersin dedi belki içeride darlık vardır dedi bezde kaka oluyor ama az poposunu silerken fışkırıyor sarı suyla gazla birlikte çıkıyor yavrum ne kadar ıkınıyor.giderim büyük ihtimalle çocuk cerrahına. Kakasını yapıyorsa zorlanmadan ağlaması huysuzluğu da yoksa çatlak yoktur cnm bence çünkü çatlak olsa kakasını falan öyle kolay yapamaz

Canım çok geçmiş olsun makattaki çatlak için ne dedi peki doktor mama verdin mi hiç anne sütü alan çoçuk kabız olmaz deniyor ya o yüzden soruyorum gözle görülüyor mu çatlak benim kızımda da kırmızılık var makatta ama kabız değil umarım çatlak değildir
o popoda hafif kızarıklık benim bebeğim de de var kabız falan da değil. ama tabi yaparken zorlanıyor bende dedim acaba pişik mi olacak. pudra ya geçtim sizler bişey öğrenirseniz veya çözüm bulursanız paylaşır mısınız ? sağlıkla kalınm

Fito anestol karıştırıp sürüyorum cnm içe doğru var çatlak sadece emiyor hiç mama vermedim.kırmızılıkta var içini açınca gözüküyor geçmezse bi çocuk cerrahına gidersin dedi belki içeride darlık vardır dedi bezde kaka oluyor ama az poposunu silerken fışkırıyor sarı suyla gazla birlikte çıkıyor yavrum ne kadar ıkınıyor.giderim büyük ihtimalle çocuk cerrahına. Kakasını yapıyorsa zorlanmadan ağlaması huysuzluğu da yoksa çatlak yoktur cnm bence çünkü çatlak olsa kakasını falan öyle kolay yapamaz
Dediğin gibi benim kızımın da altını silerken fışkırıyor sulu sulu ama ıkınması huzursuzluğu yok bilemedim

Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Kızımı emzirdikten sonra mama takviyesiyle ilerlediğimizden bahsetmiştim. İlk bir hafta 30 cc verirken şuan 60 cc mama veriyorum emzirme sonrası. Sütü emzirme sonrası (1 saat sonra) sağdığımda iki memeden 30-40 cc çıkıyor çıkmıyor. Bir seferinde 4 saat dolu memelerden 70 cc çıktı. Ama ilginç şekilde 50 birinden 20 diğerinden. Sonra hep belirttiğim değerlerde devam ediyor. Biraz iştahlı bir bebek. Emzirme sonrası iki ölçek mamadan sonra uyuyor, 3 saat sonra tekrar aynı düzen devam ediyoruz. Çişimizde sıkıntı yok, kaka günde 2-3, ama yapana kadar da gazdan neler çekiyoruz bir biz bir allah biliyor. Neyse demem o ki bu ölçüler tek öğünlük mama için normal midir? Nette 1 aylık bebek için her öğünde 90-150 ml alması gerekiyor denmiş ama sadece anne sütü mü yoksa mama değeri de bunun içinde mi bilmiyorum. Çünkü ben fazla verdiğimi düşünüyorum. Bir iki kez tek ölçek verdim doymayıp arandı tekrar. 24. Günde(1 hafta önce) 1250 gram almış. Pztesi ilk ay aşımız var, tekrar tarttıracağız tahminince 1500 ü geçmiş oluruz. Benim gibi fazla olduğunu düşünüyor musunuz? Öyleyse alternatif ne üretebilirim? Emziği de denedim, boş hissedince atıyor. Tek dayanağım çok şükür emmesi kuvvetli. Bende olanı bitiriyor hemen. Ama henüz memede uyuyup yattığını göremedim ne yazık ki.

Ben o eskiii beeennn değilimmm çok değiştim elde değilll diye bi şarkı vardı :halay: Ben ki o kadar rahat vurdumduymaz tip idim şimdi yavrum ıh dese nete girip bebek neden ıh der diye arastirasim geliyo :olamaz: Sadece bi konuda takıntı yapmadigimi düşünüyorum kizlar sizin bebeklerde de çok sık sıçrama oluyo mu ben çok korkuyorum bebeğim uykudayken cok fazla sicriyo :110:

Bebeginiz kac gunluktu acaba

Selam anneler 22eylul persbe gunu minik karakafali :))kizimi aldim kucagima
Ikimizdr iyiyiz insallah daha iyi olacagiz bugun taburcu oluyoruz

Hayırlı olsun; sağlıklı, kısmetli uzun ömürleri olsun; darısı başımıza

Çok az kalmış Maşallah Dr. Alırız demedi mi bnm yarın randevu var geçen hafta bu hafta olur olmazsa haftaya baslatiriz doğumu demişti tik yok bnde

Niye acele ediyor acaba. Ben bugün 40 haftayı bitirdim. Bir hafta daha bekleyeceğiz! ( hayırlısıyla inşallah beklemeyiz de doğum olur artık )

Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Kızımı emzirdikten sonra mama takviyesiyle ilerlediğimizden bahsetmiştim. İlk bir hafta 30 cc verirken şuan 60 cc mama veriyorum emzirme sonrası. Sütü emzirme sonrası (1 saat sonra) sağdığımda iki memeden 30-40 cc çıkıyor çıkmıyor. Bir seferinde 4 saat dolu memelerden 70 cc çıktı. Ama ilginç şekilde 50 birinden 20 diğerinden. Sonra hep belirttiğim değerlerde devam ediyor. Biraz iştahlı bir bebek. Emzirme sonrası iki ölçek mamadan sonra uyuyor, 3 saat sonra tekrar aynı düzen devam ediyoruz. Çişimizde sıkıntı yok, kaka günde 2-3, ama yapana kadar da gazdan neler çekiyoruz bir biz bir allah biliyor. Neyse demem o ki bu ölçüler tek öğünlük mama için normal midir? Nette 1 aylık bebek için her öğünde 90-150 ml alması gerekiyor denmiş ama sadece anne sütü mü yoksa mama değeri de bunun içinde mi bilmiyorum. Çünkü ben fazla verdiğimi düşünüyorum. Bir iki kez tek ölçek verdim doymayıp arandı tekrar. 24. Günde(1 hafta önce) 1250 gram almış. Pztesi ilk ay aşımız var, tekrar tarttıracağız tahminince 1500 ü geçmiş oluruz. Benim gibi fazla olduğunu düşünüyor musunuz? Öyleyse alternatif ne üretebilirim? Emziği de denedim, boş hissedince atıyor. Tek dayanağım çok şükür emmesi kuvvetli. Bende olanı bitiriyor hemen. Ama henüz memede uyuyup yattığını göremedim ne yazık ki.
Canım doktorun nasıl önerdiyse öyle ver mama ölçüsü nü benim sağınca senin süt miktarıyla aynı çıkıyordu hemen hemen artı iki saate bir 60 cc mama veriyordum gayet güzel doyup yatıyordu senin minnak iştahlı belli ki annesi

Kızlar size kötü haberlerim var, kızımın mr sonuçları pek iyi çıkmadı, hareketli bir kistmiş ve bağırsak kisti olma ihtimali varmış ameliyat olmadanda kesinlik kazanmıyor ancak yumurtalık kisti de olsa bağırsak kisti de olsa hareketli olduğu için en kısa zamanda alınması gerekiyormuş, onun için pazartesi ameliyat olacak, benim miniciğime dua edin:dua: dün eve çıktım ama bebeğim hastanede gözaltına tutuluyor evimize bile getiremedik, dünden beri hastaneye gidip 3 saatte bir emziriyorum, Allahtan emme ve süt gelme kısmında sorun yaşamıyorum:nazar: bizde durum bu anneler, hamişler berilime dua edermisiniz

Ben o eskiii beeennn değilimmm çok değiştim elde değilll diye bi şarkı vardı :halay: Ben ki o kadar rahat vurdumduymaz tip idim şimdi yavrum ıh dese nete girip bebek neden ıh der diye arastirasim geliyo :olamaz: Sadece bi konuda takıntı yapmadigimi düşünüyorum kizlar sizin bebeklerde de çok sık sıçrama oluyo mu ben çok korkuyorum bebeğim uykudayken cok fazla sicriyo :110:
Bende aynı senin gibiyim heryerini inceliyorum ne olsa hemen netten araştırıyorum. . Evet benim bebegim de çok sıçrıyor ve korkarak uyanıyor

Kızlar size kötü haberlerim var, kızımın mr sonuçları pek iyi çıkmadı, hareketli bir kistmiş ve bağırsak kisti olma ihtimali varmış ameliyat olmadanda kesinlik kazanmıyor ancak yumurtalık kisti de olsa bağırsak kisti de olsa hareketli olduğu için en kısa zamanda alınması gerekiyormuş, onun için pazartesi ameliyat olacak, benim miniciğime dua edin:dua: dün eve çıktım ama bebeğim hastanede gözaltına tutuluyor evimize bile getiremedik, dünden beri hastaneye gidip 3 saatte bir emziriyorum, Allahtan emme ve süt gelme kısmında sorun yaşamıyorum:nazar: bizde durum bu anneler, hamişler berilime dua edermisiniz
Canim Rabbim yardımcın olsun inşallah bebeğin sağlıkla ameliyattan üzme kendini

Oyyy canım benim yaa bende merak ediyordum berili,kötü bişey aklına getirme canım iyi olacak ve evinize sağlıkla döneceksiniz inşallah,dua etmez olur muyum tabiki,inşallah ameliyatı çook başarılı geçer ve bu kist işide açılmamak üzere kapanır.dualarım berille

Selam anneler 22eylul persbe gunu minik karakafali :))kizimi aldim kucagima
Ikimizdr iyiyiz insallah daha iyi olacagiz bugun taburcu oluyoruz

Canim gozunuz aydin. Bol bol sac bandi tak resim cek o saclara. Allah anali babali saglikla buyutmek nasib etsin :)

slm kızlar bende dogum yaptım cok sukur eylulun 16sında darısı dogurmayanların basına Allah kolay dogumlar nasip etsın ıns. doguranlara da rabbim saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ıkı cocuk olunca takip edemıyorum saglıkla kalın canlar

Saglikla buyusun canim. Iki cocuk olunca takip zor oluyor. Yakaladigimiz yerden bakiyoruz artik :)

2 saatlik emme plani uygulsan ve cevire cevire emzirsen de memede uyumaz mi ya da mamayi azaltmani saglamaz mi acaba?

Cok sut cikan gogus -ikisini de emzirdigini dusunuyorum- en son emmedigi olandir sanirim. Cunku bir gogus emilirken digerinden de sut gelmeye baslar. O yuzden cevirip cevirip emzirmeyi deneyebilirsin eger isyan etmiyorsa. Bi de sagim islemini emme bittikten hemen sonra yapma sansin olursa memeler bosaldi sut uretin mesaji vermis olursun beyne diye dusunuyorum. Ara sagimlardan daha iyi sanki biter bitmez sagmak.

Kilo alimi cok iyi masallah. Biz 1 ayda 850 gr almisiz ancak. Dr iyi dedi ama zaten minik dogunca insan fazlasini istiyor tabi. Saglikli olsunlar da gerisi muhim diil.

Canim insallah kolaylikla atlatirsiniz bu sureci. Pazartesi saglikl cikana kadar icin icini yiyecek biliyorum ama cok kolaylikla gecsin hepsi insallah. Dua ediyorum minik kuzu icin. Allah sifasini tez elden versin insallah

cnm benim Allah acil sifa versin..ameliyat olmasi gerekiyormus canini skma desemde mutlaka skliosundur ama sagligina kavusmasi icin bu sart..ins kisa zamanda sagligina kavusur cnm dualarimiz sizinle

Back