• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Merhaba, benim dördüncü normal doğumum olacak inşallah ama nefes konusunda ne kadar araştırma yapsam da video olarak yararlı birşey bulamadım. Bilgi olarak ara ara bizle paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bulunduğum şehirde kurs vesaire imkanı da yok
Canım biraz youtube da bakındım link olarak bunları paylaşayım size.

Ayrıca hamile yogası olarak yazarsan da nefes egzersizlerini bulabilirsin.

Kitabımın nefesle ilgili sayfalarını da fotoğraf olarak ekliyorum canım.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 54
  • image.webp
    image.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 52
  • image.webp
    image.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 46
  • image.webp
    image.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 59
  • image.webp
    image.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 51
  • image.webp
    image.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 68
  • image.webp
    image.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 52
  • image.webp
    image.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 64
  • image.webp
    image.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 54
  • image.webp
    image.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 47
  • image.webp
    image.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 46
  • image.webp
    image.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 50
  • image.webp
    image.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 51
  • image.webp
    image.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 53
  • image.webp
    image.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 44
Benim bu vampir kesin manyak:KK12:
Hedefi karnımı parçalayıp çıkmak anladım:sinirli:
Ufacık yerde bu denli hareket etmeyi nasıl beceriyor anlamıyorum. 36 haftalık oldu hala halay başı bizimki :halay:
1 saattir aklını kaçırmış gibi tepiniyor. :oha:
Doğduğunda da bu kadar hareketli olurlar mı?:spor:
Kafamda aynı deli sorular :)) senin cinsiyeti neydi canım

Arkadaşlar depend iç çamaşırı diyorsunuz ya, merak ediyorum hasta bezi yerine geçiyor mu o. Hasta bezleri çok kaba saba, çirkin şeyler, pijamanın dışından belli oluyor falan. Afedersiniz bir de bu çamaşırın içine ped konsa olur mu. Eğer işe yarıyorsa ben de alayım

burada bütün hastane ılımlı bakıyor ama bizler in çevresinde bu tecrübeyi yaşayanlar olmadığı için ister istemez tedirgin yaklaşıyoruz. onlar için hem bebek hem anne önemli. ve ameliyat diye sezeryana ılımlı bakmıyorlar. tr ye den gelen biri olarak o kadar çok sezeryan gördüm ki bana da ister istemez o daha mantıklı geliyor. birde birşey olsa vicdan azabından ölürüm. ya kalbi durursa ya kafası kemikleri zarar görürse. bu şekilde bile kalça çıkığı riski varmış baksana. sezeryan bebiş için en az risk.sezeryana katlanmam daha mantıklı geldi.umarım herşey yolunda gider. sağlıkla alalım kucaklarımıza
Sizden alıntı yapmış oldum ama genel olarak ilk doğumlarını yapacak olan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Sezaryan bebek için daha tehlikesiz, anne için ağrısız bir yöntem gibi gelip sadece doktorlar tarafından değil, kendi isteğiyle anneler tarafından da tercih edilebiliyor.
Ama unutmamalıyız ki, sezaryan bir ameliyat. Vücudunuza narkoz giriyor. Ve benim duyduğum bir hafta kadar annede etkileri görülüyor. Bebeğe de yansıyordur sütten. Bebek bi anda doğduğu için sezaryan depresyonuna girebiliyor.
Bir sorun varsa annede ya da bebekte sezaryan kurtarıcı. İyi ki var. Eskiden ölüyormuş anneler ama lütfen zorlayalım kendimizi biraz. Herşeyin doğalı için..

Sizden alıntı yapmış oldum ama genel olarak ilk doğumlarını yapacak olan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Sezaryan bebek için daha tehlikesiz, anne için ağrısız bir yöntem gibi gelip sadece doktorlar tarafından değil, kendi isteğiyle anneler tarafından da tercih edilebiliyor.
Ama unutmamalıyız ki, sezaryan bir ameliyat. Vücudunuza narkoz giriyor. Ve benim duyduğum bir hafta kadar annede etkileri görülüyor. Bebeğe de yansıyordur sütten. Bebek bi anda doğduğu için sezaryan depresyonuna girebiliyor.
Bir sorun varsa annede ya da bebekte sezaryan kurtarıcı. İyi ki var. Eskiden ölüyormuş anneler ama lütfen zorlayalım kendimizi biraz. Herşeyin doğalı için..
Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına Normal doğum yaradılışımızda var bizim acil bir durumda zaten hemen sezeryana dönüyorlar ama onun dışında yapılan sezeryan tamamen doktorun tembelliğinden ve bi çok bayanın korkmasından dolayı yapılıyor
Bi yerde okumuştum normal doğumda rahim 6 ay sonra ilk günkü haline dönüyormuş ama sezeryanda hiç bir zaman eski haline dönmüyormuş bu bile normal doğum yapmanın ne kadar doğru bişey olduğunun bi kanıtı bence

kizlar gunaydin ya cok alakasiz bise soracam size hic ilgim yok ama burclarla muhtemelen dogack olan cocuklarimiz basak burcu olacak..cogu kisi Allah yardim etsin zor bir burc diyorlar...ben yetistirme tarzina ya da karaktere gore degerlendiriyorum ama bu burc cidden zor mu ya...hic te anlamam burclardan

Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına Normal doğum yaradılışımızda var bizim acil bir durumda zaten hemen sezeryana dönüyorlar ama onun dışında yapılan sezeryan tamamen doktorun tembelliğinden ve bi çok bayanın korkmasından dolayı yapılıyor
Bi yerde okumuştum normal doğumda rahim 6 ay sonra ilk günkü haline dönüyormuş ama sezeryanda hiç bir zaman eski haline dönmüyormuş bu bile normal doğum yapmanın ne kadar doğru bişey olduğunun bi kanıtı bence
yok cnm ya benim rahim ters hamile kalinca duzelio dogum yaptiktan sonra geri eski halini aliyor ters oluyor sezeryan oldum bende

kizlar gunaydin ya cok alakasiz bise soracam size hic ilgim yok ama burclarla muhtemelen dogack olan cocuklarimiz basak burcu olacak..cogu kisi Allah yardim etsin zor bir burc diyorlar...ben yetistirme tarzina ya da karaktere gore degerlendiriyorum ama bu burc cidden zor mu ya...hic te anlamam burclardan
Günaydın canm bende çok anlamam hatta ben akrep burcuyum özelliklerini pek taşımam, ama yakınımda çok fazla başak burcu var, mesela eşim , ben hiç zor kısımlarını görmedim benim doğum eylül sonuna doğru olduğu için terazi olma ihtimali de var bende başak olsa derim hep, tabi çok bildiğimden değil çevremdekilere bakarak söylüyorum bunu:halay:

Erkek canım. Dün en son kaburgamı kırmaya niyetlenince parmaklarımla iteledim :KK53:
Sonra ışık tuttum karnıma. Fener ışığı görmüş balık gibi tık diye durdu :KK70:
:KK70: Maşallah canım yaa ama sen hiiç merak etme benim kurtlu kızım olduğu sürece seninki hiç bi zaman halayda yalnız kalmaz hıçkırık tutuyo şu aralar sürekli bi de hıçkırık tutuyo diye sinirleniyo :confused:

Yok canım yaa her burcun kendine göre güzellikleri de var kötü yanları da ikizler diyince mesela herkes bi burun kıvırır ama ben bayılırım ikizler burcuna eğlencelidirler de ben boğa burcuyum tembel derler bize ama bazen üşengeçliğim olsa da çalışkan biri olarak bilinirim genelde çevremde önemli olan kontrol edebilmek kötü özelliklerini sen bebekini özgüvenli iyi duygularla yetiştirdiğin sürece burç farketmez bence

Arkadaşlar depend iç çamaşırı diyorsunuz ya, merak ediyorum hasta bezi yerine geçiyor mu o. Hasta bezleri çok kaba saba, çirkin şeyler, pijamanın dışından belli oluyor falan. Afedersiniz bir de bu çamaşırın içine ped konsa olur mu. Eğer işe yarıyorsa ben de alayım
Ben de merak ediyorummm

bu konu da haklısın canım benim. kesinlikle bende herşeyin normalinden doğalından yanayım
. benim bebeğim makat gelişli olduğu için eğer dönmezse mecbur sezeryan olacağım. dışardan el manevrasıyla burada çevirme işlemi yapıyorlar ama riskleri var diye kabul edemiyorum. yoksa kendi isteğinle bile olsa burada sezeryan yapmazlar. en fazla normal doğumda epidural yapıyorlar. herkese sağlıklı doğumlar diliyorum. sağlıkla kal

Can'ım benim eşim Başak burcu ve hep çocuğumun da Başak burcu olmasını istedim Rabbim denk getirdi sukur. Bence çok şanslıyız kızları uyumlu oluyor erkekleri de titiz düzenli. Sakin yapıları oluyor tamam inat oldukları kesin ama her burçta aynısı var zaten. Etrafım da o kadar Başak burcu var kı çok iyi tanıyorum ve şanslı olduğumuzu düşünüyorum :)

Canım benim sezaryan olma ihtimali var kismi plasenta previa teşhisi koyuldu 35+1 haftalıkken normal doğum yapabilirmisim ama kanamam fazla olurmus anne riske girebilir diyolar esim bunu duyduktan sonra asla normal doğum yapmami istemiyor ben ona oğlumuz için daha sağlıklı diyorum o da bana sana bisey olursa diyor demirim 11 de çünkü demir ilaclarina rağmen sezaryana kendimi alistiramadim araştiriyorum internetten bebek depresyona nasıl giriyor ilk defa senden duyuyorum böyle birşey :mad:

Back
X