• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Canım biraz youtube da bakındım link olarak bunları paylaşayım size.

Ayrıca hamile yogası olarak yazarsan da nefes egzersizlerini bulabilirsin.

Kitabımın nefesle ilgili sayfalarını da fotoğraf olarak ekliyorum canım.

Çok teşekkür ederim, gözlerim doldu sayfaları okurken. Ne kadar çok müdahaleli doğum yapılıyor Türkiye'de :( Allah hayırlı, kolay doğum nasip etsin inşallah hepimize
Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına Normal doğum yaradılışımızda var bizim acil bir durumda zaten hemen sezeryana dönüyorlar ama onun dışında yapılan sezeryan tamamen doktorun tembelliğinden ve bi çok bayanın korkmasından dolayı yapılıyor
Bi yerde okumuştum normal doğumda rahim 6 ay sonra ilk günkü haline dönüyormuş ama sezeryanda hiç bir zaman eski haline dönmüyormuş bu bile normal doğum yapmanın ne kadar doğru bişey olduğunun bi kanıtı bence
Bilmiyorum ben hiç ameliyata girmedim diye belki hiç istemiyorum ama kısmet herşey. Hiçbirşey elimizde değil. Sırf doğum konusunda iki doktorun görüşü olsun diye son aylarda hastane hastane dolaşıyorum her hamileliğimde. Çünkü beni kandıracaklar. Sezaryane alacaklar gibi geliyor. Kesinlikle hayırlısı sağlıklısı neyse onu istiyorum ama doğal doğumdan yanayım
kızlar dünden beri burda bir yağmur yağıyor anlatamam. şuan yorgana sarılmışım. aklıma sizler geldiniz keşke sizlere şuan ki serinliği yollayabilsem.
Ben adana civarındaydım. Aynen, ne iyi olurmuş, klimasız durulmuyor burda
bu konu da haklısın canım benim. kesinlikle bende herşeyin normalinden doğalından yanayım
. benim bebeğim makat gelişli olduğu için eğer dönmezse mecbur sezeryan olacağım. dışardan el manevrasıyla burada çevirme işlemi yapıyorlar ama riskleri var diye kabul edemiyorum. yoksa kendi isteğinle bile olsa burada sezeryan yapmazlar. en fazla normal doğumda epidural yapıyorlar. herkese sağlıklı doğumlar diliyorum. sağlıkla kal
Benim son ana kadar ters oluyor bebeklerim. Hep yurtdışında olsam yaptırırım bu döndürme işini derdim. Elhamdülillah normale döndü ama nasıl riskleri var, merak ettim

kizlar gunaydin ya cok alakasiz bise soracam size hic ilgim yok ama burclarla muhtemelen dogack olan cocuklarimiz basak burcu olacak..cogu kisi Allah yardim etsin zor bir burc diyorlar...ben yetistirme tarzina ya da karaktere gore degerlendiriyorum ama bu burc cidden zor mu ya...hic te anlamam burclardan
Ben hamile kaldığımdan beri bunu düşünüyorum. Herkes Başak kızları çok fena diyor. Bir tane yeğenim var, başak burcu, gerçekten değişik bir karakteri var. Anlaşamıyorum pek. Ama bunu burcuna bağlamamak lazım diye avutuyorum kendimi. Hatta hesap yapıyordum sürekli 38+4e kadar doğarsa Aslan burcu olacak diye. Şimdi erken doğum yapacağım diye aklım çıkıyor. Allah'ın işine karışmamak lazımmış:) Biz artık dikkatli yetiştirerek burcun olumsuzluğunu kapatırız inş.

Canım benim sezaryan olma ihtimali var kismi plasenta previa teşhisi koyuldu 35+1 haftalıkken normal doğum yapabilirmisim ama kanamam fazla olurmus anne riske girebilir diyolar esim bunu duyduktan sonra asla normal doğum yapmami istemiyor ben ona oğlumuz için daha sağlıklı diyorum o da bana sana bisey olursa diyor demirim 11 de çünkü demir ilaclarina rağmen sezaryana kendimi alistiramadim araştiriyorum internetten bebek depresyona nasıl giriyor ilk defa senden duyuyorum böyle birşey :mad:
Selam, normal doğumda bebek olgunluğa erişince ve sancılarla dışarı çıkmaya hazır hale geldiğinde doğduğu için, kendini hazırlamış oluyor. Sezeryande bi anda doğduğu için şaşırıyor diyorlar

Kansızlığın olmasa da senin durumunda sezaryan oluyor diye duymuştum. Şimdi böyle bir durumda madem normal doğum istiyorsun, başka bir doktora daha gidip, fikrini alabilirsin. İçin rahat eder. O da sezaryan diyorsa ve başka bir sorun yoksa sancın gelene kadar bekleyip o gün bebeğin alınmasını konuşabilirsin doktorla. O zaman bebek, seçtiği günde gelmiş olur diye düşünüyorum. Çünkü ilk doğumun. İkinci sezaryan doğumlarda daha önce alıyorlar
Yine de sancıyı beklemek sorun olacaksa riske atmaya değmez. Öncelik bebeklerimiz sağlıklı olsun, biz sağlıklı olalım inşallah

Ben hamile kaldığımdan beri bunu düşünüyorum. Herkes Başak kızları çok fena diyor. Bir tane yeğenim var, başak burcu, gerçekten değişik bir karakteri var. Anlaşamıyorum pek. Ama bunu burcuna bağlamamak lazım diye avutuyorum kendimi. Hatta hesap yapıyordum sürekli 38+4e kadar doğarsa Aslan burcu olacak diye. Şimdi erken doğum yapacağım diye aklım çıkıyor. Allah'ın işine karışmamak lazımmış:) Biz artık dikkatli yetiştirerek burcun olumsuzluğunu kapatırız inş.
her burcun olumsuzluğu var arkadaşlar.başak burcu özellikle kız olarak gayet idealdir çalışkan,sorumluluk sahibi,tertipli düzenli keşke herkes başak olsa.öyle adı olumsuzluklarıyla çıkan burçlardan deil.benimki de teraziye giriyo sınırdan ama başakta olabilme durumu var ve inşallah olur diyorum.çevrenizdeki 1 kişiyi baz alarak değerlendirme yapmayın bence

Çok teşekkür ederim, gözlerim doldu sayfaları okurken. Ne kadar çok müdahaleli doğum yapılıyor Türkiye'de :KK43: Allah hayırlı, kolay doğum nasip etsin inşallah hepimize

Bilmiyorum ben hiç ameliyata girmedim diye belki hiç istemiyorum ama kısmet herşey. Hiçbirşey elimizde değil. Sırf doğum konusunda iki doktorun görüşü olsun diye son aylarda hastane hastane dolaşıyorum her hamileliğimde. Çünkü beni kandıracaklar. Sezaryane alacaklar gibi geliyor. Kesinlikle hayırlısı sağlıklısı neyse onu istiyorum ama doğal doğumdan yanayım

Ben adana civarındaydım. Aynen, ne iyi olurmuş, klimasız durulmuyor burda

Benim son ana kadar ters oluyor bebeklerim. Hep yurtdışında olsam yaptırırım bu döndürme işini derdim. Elhamdülillah normale döndü ama nasıl riskleri var, merak ettim
bebek dönerken zorlandığı için kalp atışları yavaşlayabiliyor hatta durma noktasına gelebiliyor ve acilen sezeryana alıyorlar. artı kol ve bacak kemiklerinde hasara neden olabiliyor. bebeğin döndürme anında ki duruşu çok etkiliyor.İngiltere de bir kadınla nette yazıştım bebeğin kalbinin durma noktasına geldiğini yazmış bir daha asla denemem diye de eklemiş
. ya gebelik nasıl her kadına göre değişiyorsa bu da bebeğin o anki durumuna göre değişir.insan bebeğiyle ilgili binde bir de olsa risk alamıyor canım ya . yani ben yapamıcam. bu ptesi kontrolümde soracaklar hayır dicem

Ne güzel canım artık görüntü olmak daha zormuş sanırım ben hiç 3 yada 4 boyutlu ultrasonu olan bir doktora denk gelemedim maalesef o yüzden hiç öyle resmimiz olmadi :KK43: ayrıntılı da yaptıramadım o yüzden kime benzediği konusunda fikrimiz yok :)
21. haftada ayrıntılı ultrasonda çok güzel pozlar verdi ufaklık ama doktorumuzun yakalama yeteneğinden fotolar şahaneydi:KK70: "neyse daha 20 hafta var, çok görüntü yakalarız" dedi, zaten ayda bir gidiyorum, ondan sonra 2 defa gittim, 2 sinde de ya kol çekmiş ya bacak doktorumuz sağolsun:mad: babaya benzetti bizim doktorumuz, babamız da gözlerini bana benzetti, bakalım az kaldı, canlı canlı görünce kime benzeteceğiz minnoşları:KK200:

Merhabalar güzel hamileler, bizim bugün kontrolumuz vardı. 2.403gr 46cm olmuş tombul kızım. Kafası yine önde çıktı 9 gün kadar. Diğer değerlerde hep 3 5 gün önde. Doğum pozisyonunda duruyor. Sırtı bize dönük olduğu için yine yüzünü göremedik ama yanaklarına kadar ulaştık. Tombul yanaklı annesi gibi :halay: Ben yine 2 kilo almışım iki haftada. Toplam 16 kilo almış oldum. Bu gidişle 20'leri çok rahat görücem. Doktor 40'ım çıkana kadar 10 gitse sana 10 kalıcak ona göre dedi :dondurma::kk77:

Selam, normal doğumda bebek olgunluğa erişince ve sancılarla dışarı çıkmaya hazır hale geldiğinde doğduğu için, kendini hazırlamış oluyor. Sezeryande bi anda doğduğu için şaşırıyor diyorlar

Kansızlığın olmasa da senin durumunda sezaryan oluyor diye duymuştum. Şimdi böyle bir durumda madem normal doğum istiyorsun, başka bir doktora daha gidip, fikrini alabilirsin. İçin rahat eder. O da sezaryan diyorsa ve başka bir sorun yoksa sancın gelene kadar bekleyip o gün bebeğin alınmasını konuşabilirsin doktorla. O zaman bebek, seçtiği günde gelmiş olur diye düşünüyorum. Çünkü ilk doğumun. İkinci sezaryan doğumlarda daha önce alıyorlar
Yine de sancıyı beklemek sorun olacaksa riske atmaya değmez. Öncelik bebeklerimiz sağlıklı olsun, biz sağlıklı olalım inşallah
Benim bu zamana kadar boyle bir problemin olmadığı için soktayim sezaryan konusunda yengemlerden hep sezaryanli ama ben kendimi hep normal doguma hazrladgm için korku var icimde salı günü kontrolde öğrendim doktorum fazla kanama da gelmelisin doğuma alınıyor dedi. Normalde doktorum vajinal ultrasonla bakmaz ama plesanta için baktı ve bana da yerini gösterdi rahim ağzını yarım kapatıyor sanci bekleme sansim var mı yok mu bilmiyorum kanama yaşıyorum kahverengi falan da değil damla damla kırmızı geliyor bu perşembe doktorumla detaylı konuşacağım son haftalar olduğu için düzelme sansida çok az gerçekten çok zor bir durummuş Allah kimseye yaşatmasin pskolojm bozuldu ağlama krizlerine giriyorum inşallah bebislerimize sağlıklı sıhhatli kavusuruz hepimiz.

bebek dönerken zorlandığı için kalp atışları yavaşlayabiliyor hatta durma noktasına gelebiliyor ve acilen sezeryana alıyorlar. artı kol ve bacak kemiklerinde hasara neden olabiliyor. bebeğin döndürme anında ki duruşu çok etkiliyor.İngiltere de bir kadınla nette yazıştım bebeğin kalbinin durma noktasına geldiğini yazmış bir daha asla denemem diye de eklemiş
. ya gebelik nasıl her kadına göre değişiyorsa bu da bebeğin o anki durumuna göre değişir.insan bebeğiyle ilgili binde bir de olsa risk alamıyor canım ya . yani ben yapamıcam. bu ptesi kontrolümde soracaklar hayır dicem
Ay Allah korusun. Peki doğum sancısı başladığında döner diyor internette. Öyle birşey diyorlar mı orda? Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah,sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz

Benim bu zamana kadar boyle bir problemin olmadığı için soktayim sezaryan konusunda yengemlerden hep sezaryanli ama ben kendimi hep normal doguma hazrladgm için korku var icimde salı günü kontrolde öğrendim doktorum fazla kanama da gelmelisin doğuma alınıyor dedi. Normalde doktorum vajinal ultrasonla bakmaz ama plesanta için baktı ve bana da yerini gösterdi rahim ağzını yarım kapatıyor sanci bekleme sansim var mı yok mu bilmiyorum kanama yaşıyorum kahverengi falan da değil damla damla kırmızı geliyor bu perşembe doktorumla detaylı konuşacağım son haftalar olduğu için düzelme sansida çok az gerçekten çok zor bir durummuş Allah kimseye yaşatmasin pskolojm bozuldu ağlama krizlerine giriyorum inşallah bebislerimize sağlıklı sıhhatli kavusuruz hepimiz.
Allah kolaylık versin inşallah :( hayırlısı neyse onu yaşıyoruz, öyle düşün canım. Normal doğumda da bir sürü aksilik yaşanabilir, sezaryanden çok daha zor geçirenler var. Hangisinde sağlıklı olacaksanız o olsun inşallah

Yaa ben evimde yalniz olmak istiyorummmmm. Esin sehir disina ciktigi icin yalniz birakmak istemedi ve kayinvalidemi cagirdi. Aramizda cok az mesafe var aslinda yurume 20dk. Delirmek uzereyim. Haftasonu koltuklari yikattik. Ob mis gibi tertemiz. Halilarda yikamada. Ee malum yazher yer acik. Yerler ne kadar silsende toz oluyor. Gorumceme terlik giy ayagina tozlu yerler diyorum olsun farketmez diyor. Tozlu yerlerde gezinip sonra koltugun ustune ayaklarini cikariyor. Gitti guzelim tertemiz koltuklar. Sinirden delirmek uzereyim. Esimi kendi duzenime alistirdim bunlari alistiramiyorum yaa. Koltugun ustune ayaklarini koydukca nasil icim gidiyor anlatamam. Birsey de diyemiyorum terlik giy demekten baska. O da israrla giymiyor. Kafayi yiyecegim neredeyse. Onlar gidince yine is cikti bana koltugu silmem gerekecek. Ne dusuncesiz insanlar yaaa :sinirli::KK34:

Kızlar burçlar konuşulmuş :) bir başak burcu olarak aslında başak burcu çok çalışkan ve duzenlidir. Insanlarin burun kıvırma nedenleri aşırı detayci ve planli programli olmalari olabilir. Mesela benim bugün ne yapacagim dünden planlidir her animi planli yaşarım. Zamana birakma durumum yoktur bu da insani yoran bir durum gerçekten. Başka aklıma gelen bişey yok :) ama eşim de bu durumdan pek memnun değil iki başak napcam ben sizinle deyip duruyor :) :)

Ay Allah korusun. Peki doğum sancısı başladığında döner diyor internette. Öyle birşey diyorlar mı orda? Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah,sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz
dönmeyip o şekilde rahim kanalına girerse de riskli diyor ama canım. ya ne bileyim ya bir sürü şey var. ben hiçbirine cesaret edemicem. ptesi bir Konuşayım bakalım ne dicekler. şu günlerde sağlıkla bi biteydi

Yaa ben evimde yalniz olmak istiyorummmmm. Esin sehir disina ciktigi icin yalniz birakmak istemedi ve kayinvalidemi cagirdi. Aramizda cok az mesafe var aslinda yurume 20dk. Delirmek uzereyim. Haftasonu koltuklari yikattik. Ob mis gibi tertemiz. Halilarda yikamada. Ee malum yazher yer acik. Yerler ne kadar silsende toz oluyor. Gorumceme terlik giy ayagina tozlu yerler diyorum olsun farketmez diyor. Tozlu yerlerde gezinip sonra koltugun ustune ayaklarini cikariyor. Gitti guzelim tertemiz koltuklar. Sinirden delirmek uzereyim. Esimi kendi duzenime alistirdim bunlari alistiramiyorum yaa. Koltugun ustune ayaklarini koydukca nasil icim gidiyor anlatamam. Birsey de diyemiyorum terlik giy demekten baska. O da israrla giymiyor. Kafayi yiyecegim neredeyse. Onlar gidince yine is cikti bana koltugu silmem gerekecek. Ne dusuncesiz insanlar yaaa :sinirli::KK34:
düşüncesiz insanlar canım benim. bende gelemem bu tarz şeylere kendi ailem takıntılarımı bildikleri için dikkat ederlerdi. ama diğerleri gittikten sonra bir günüm halı koltuk yıkamayla geçerdi. sana sabır diliyorum

Back
X