• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Arkadaslar hepinize cooook cok tesekkur ederim
hepinizin tavsiyelerini tet tek deneyecegim insallah
yaaa bu ne kotu biseymis ilk defa yasiyorum insallah cabuk gecer yoksa ben tuvalete falan gidemiycem korkudan :KK43:(
Hepinize çok geçmiş olsun kızlar, 8 aydır ne çok konu konuşuldu burada, hamilelik boyunca bünyemizde neler neler değişiyor baksanıza. Sağlıkla kavuşalım yavrularımıza da hepsini unutalım inşallah.

Minnak bir kız allahım esirgesin onu inşallah kalça çıkığı olmaz dönme ihtimali yok muymuş 37ye kadar dönebilir deniyor belki döner yapılması gereken ufak seyler olabilir belki yürüyüşler falan seni ve bebeği riske atamayacak seyler olabilir araştır istersen cnm
Tabi tabi dönme ihtimali son haftaya kadar varmış.hareketin döndüreceğini düşnüyorum cnm bende hergün 45 dk orta tempo yürüyorum.bakalım artık canı nasıl isterse.sez. fikrinede alış ama dedi.

Kızlar bizde dr dan geldik biraz minnak kalıyoruz kilo olarak 1800 g 43 cm.ve maalesef makat gelişli.makat geliş doğarsa ilk ve kız bebek olanlarda kalça çıkığı riski normalden fazla olduğunu doğduktan sonra bu konu üstünde durmamızı söyledi.pozumuz yok maalesef herzamanki gibi
Canım benimmm sağlıkla gelsinler de kilosu önemli değil hiç:nazar::KK200:, endişelere kaptırma kendini, Allahın izniyle sağlıkla kavuşacağız inşallah.minnoş gelinimin fotosu yok öyle mi, gebelik bitiyor bizimkinin de çerçeveleteceğim şöyle güzel tek bir usg fotosu yok, napalım sağlık olsun:KK66:

Akınti devam ediyor canım ama bende idrar yolu enfeksiyonu da var antibiyotik kullandım geçmedi ondan kaynaklı da olabilir diye dusunuyorum nişanim pembeydi peceteye geldi iki damla kadardı arada sanci oluyor birde plesanta rahim agzina yakın duruyor benim daha kapatırsa kesin sezaryan olacağım hatta şu durumda da kendi isteğimle sezaryan olmayı düşünüyorum çünkü fazla kanama riski oluşuyormuş anne için şuan kafam çok karışık bu haftaya kadar böyle bir şey olmamıştı hep normal doğum gözüyle bakiyordum:mad::mad:
anladım canım çok geçmiş olsun . bende hep normal istiyordum ama makat gelişli bende kendimi sezeryan fikrine alıştırıyorum. yapacak birşey yok. aynı gündeyiz senle. 37+0 olduk mu yeter bi riski kalmaz. sağlıkla ve mutlu kal

Kızlar bizde dr dan geldik biraz minnak kalıyoruz kilo olarak 1800 g 43 cm.ve maalesef makat gelişli.makat geliş doğarsa ilk ve kız bebek olanlarda kalça çıkığı riski normalden fazla olduğunu doğduktan sonra bu konu üstünde durmamızı söyledi.pozumuz yok maalesef herzamanki gibi
benim de makat gelişli ve kız . umarım öyle bir şey olmaz ya. bende netten okudum olursa da ne kadar erken farkedilirse tedavisi o kadar kolay oluyor muş. ben 35+3 üm ve umudum tükenmeye başladı. burada dışardan elle çevirme yöntemini çok sık yapıyorlar. eğer kabul edersem 37 de de yapacaklar. ama ben riski alamayacak gibiyim. senin daha zamanın var umarım döner. sağlıkla kal

Güzel Arkadaslarm bilmiyorum bu konuda tecrübemiz var mi ama yoksa da bicok seyi birlikte öğrendiğimiz için sizinle paylaşmak istedim benim ilk doğumun ters geliş sebebiyle sezaryen demiştim hatırlayan varsa kendi doktrm asla risk almam desede ben istnbulda yapar diye duyduğum bi doktora gitmek istiyorum ssvd için ama nasıl olcak bilmiyorum doktrm direk dikisin patlar olursun dedi
Selam afyonda bir arkadaşım 5ay önce 3 sezaryanli doğumdan sonra, 4. Bebeğini normal olarak dünyaya getirdi. Allaha şükür bir sorun olmadı. Eğer sezaryan olsaydı araları yakın olduğu için belki sıkıntı olacaktı. Korkuyordu yani, elhamdülillah normal oldu sonuncu. Bazen beşinciyi istediğini söylüyor hatta =)

Akınti devam ediyor canım ama bende idrar yolu enfeksiyonu da var antibiyotik kullandım geçmedi ondan kaynaklı da olabilir diye dusunuyorum nişanim pembeydi peceteye geldi iki damla kadardı arada sanci oluyor birde plesanta rahim agzina yakın duruyor benim daha kapatırsa kesin sezaryan olacağım hatta şu durumda da kendi isteğimle sezaryan olmayı düşünüyorum çünkü fazla kanama riski oluşuyormuş anne için şuan kafam çok karışık bu haftaya kadar böyle bir şey olmamıştı hep normal doğum gözüyle bakiyordum:mad::mad:
hiç sezeryan tarihi konuştu mu peki senle. benim bu ptesi randevum var belki konuşur. dediği 38 ile 39 hafta arası oda 22 ağustos ile 29 ağustos arası oluyor. az kaldı ya bir an önce sağlıkla biteydi yeter.

Ben 4. Ayda yurtdışında hamile sınıflarına katılmıştım. Oradaki yoga ve pilates topu hareketlerini şuan evimde uyguluyorum canım. Türkiye'de de kendi doktorumun ebeyle hazırladığı doğuma hazırlık eğitimine gittim, orada da top ile özellikle çok faydalı kasık, bel, sırt hareketleri gösterdiler. Nefesi de günde 10 dk kendime ayırıp çalışıyorum. Onda da hypnobirthing kitabındaki tekniklerden faydalandım. Onun dışında her gün 1 saat yürümeye çalışıyorum. Kendimi çok şartladım normal doğuma, doğum esnasında ne kadarını uygulama şansım olur bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
inşallah istediğin gibi olur herşey, kitabın tam ismi nedir, faydalı bulduysan bende alıp okuyayım henüz pek bişe okumadım dooğumla ilgili genelde internetten pozitif doğum hikayeleri okuyorum, kitap yararlı oldumu sana, bende alıp okuyum.

Canim merak etme benim bebislerim de 3 hafta önden gidiyor. Sekerim falan da yok. Üstelik ikizler. Dr um hiçbir sorun yok gelişimi güzel bebekler sadece diyor. Hatta bu yüzden doğumum yakın rahim artık tasiyamiyor. Tombik bebislerimiz olacak insaallah annesi tedirgin olma:anne:
Bugun diger dr uma gittim canim.hersey normal dedi.onden gidiyo falan demedi.bebisimin kilosu 2700 boyu da 46 cm olmus:KK46::KK45:.hocam haftasina göre ilerde degil mi dedim.yoooo gayet normal dedi.15 gunde yarim kilo falan almis yani

kızlar ya bu son bir haftadır akıntım arttı. sizde durumlar nasıl ??? birde yarım saat önce bi baktım parmaklarım şişmiş yüzüğümü zar zor çıkardım. düne kadar birşey yoktu aniden nasıl bu kadar şişti anlamadım :KK12:
Bende akıntı değil ama arada sıvı geliyor yaklaşık 2 aydır böyle hatta bugün iki kere üst üste geldi suyum normal olduğu için bir tehlike yok rahim artık doğuma hazırlanıyormuş, sıvı gelmesi ya foşşş diye olurmuş yada az az ama sürekli olurmuş. Şişme olayı bende de son birkaç gündür var öyle abartılı değil ama ayak bileklerim iki katı olmuş gibi görünüyor ayrıca alyansımı hala takıyorum ama sanırım çıkartmaya kalksam çok zorlanacakmışım gibi geliyor bende zorlamadım, bende artık doğum zamanım gelsede doğsa istiyorum zorlanmaya başladım iyice:KK43:

ayyy çok heyecanlı ya dolabı açıp kıyafetlere bakıyorum beşiğe bakıyorum tuhaf oluyorum ya. insan bi ay içinde yeni bir üyenin geleceğine inanamıyor

Ben içinde onun büyüdüğü dusundukce tuhaf oluyorum gercekten orada mi diye :) o hareket ettikce napiyor acaba diye merak ediyorum bir pencere olsa da açsak baksak :)

Zaten makat geliş olanları normal doğum yaptırmıyorlar, mecburen sezeryan olması gerekecek son anda dönmezse, kilosuna da boyuna maşallah canm, sağlıklı olsunlarda kilolar da alınır boylarda uzar:KK200::KK200:

Bende akıntı değil ama arada sıvı geliyor yaklaşık 2 aydır böyle hatta bugün iki kere üst üste geldi suyum normal olduğu için bir tehlike yok rahim artık doğuma hazırlanıyormuş, sıvı gelmesi ya foşşş diye olurmuş yada az az ama sürekli olurmuş. Şişme olayı bende de son birkaç gündür var öyle abartılı değil ama ayak bileklerim iki katı olmuş gibi görünüyor ayrıca alyansımı hala takıyorum ama sanırım çıkartmaya kalksam çok zorlanacakmışım gibi geliyor bende zorlamadım, bende artık doğum zamanım gelsede doğsa istiyorum zorlanmaya başladım iyice:KK43:

Son zamanlar baya zorluyor artik canım havalarda sıcak bebeklerde kilo almaya başladı. Ben yürürken bazen karnim düşecekmiş gibi geliyor :) bir de değişik bir şekil aldı yukaridan bakınca top gibi önümde duruyor :) toparlandi sanki yukarida. Onceden asagidaydi hareketleri

anladım canım çok geçmiş olsun . bende hep normal istiyordum ama makat gelişli bende kendimi sezeryan fikrine alıştırıyorum. yapacak birşey yok. aynı gündeyiz senle. 37+0 olduk mu yeter bi riski kalmaz. sağlıkla ve mutlu kal
Sana da geçmiş olsun canım ben alışamadım sezaryan fikrine sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah

hiç sezeryan tarihi konuştu mu peki senle. benim bu ptesi randevum var belki konuşur. dediği 38 ile 39 hafta arası oda 22 ağustos ile 29 ağustos arası oluyor. az kaldı ya bir an önce sağlıkla biteydi yeter.
Benim haftaya perşembe günü randevum var canım zaman doktorla detaylı konuscam doktorum genede normal doğum sansi var demisti ama ben riske girmek istemiyorum esim çok korktu zaten asla normal doğum yapmanı istemiyorum diyor

Back
X