anne için aldıklarım: 1 gecelik, 1 sabahlık, 2 pijama takımı, çıkarken giymek için giysi, iç çamaşırı, emzirmeye uygun 2 sütyen, çorap, terlik, taç. depend emici külod, gece pedi. göğüs kremi, göğüs pedi. süt pompası. toka, ayna, kozmetik vs. peçete. havlu. fotoğraf makinesi.Arkadaslar..su dogum cantasinin icinde ne olacak biri yazabilir mi((benim sadece gecelik terlik havlu bebek icin hastane cikisi 3 takim kiyafetimiz var.baska ne alayim? Gec kaldim gibi ((
Amin inşallah canm seninki sana süpriz yapacak demekki, gizemli takılıyorya ne güzel sağlıkla al kucağına böyle bir fotom olmadı gitti
Ben de evi tercih ediyorum ama eşim o kadar kötü senaryo yazdı ki, bir de şom ağızlıdır, korktum walla. Allah korusun bir aksilik olursa kurtulamam dilinden. Bir de kendi evim gibi olmasa da rahat çok şükür. Babam yok zaten, vefat etti. Tek derdim eşimin yalnız olacak olması.Rahat edebiliyorsan git bence de, ama ben her türlü kendi evimde kalma taraftarıyım. Bekarken gibi olmuyor baba evi, ya da bende olmadı bilemiyorum.
anladım canım benim. haberim yoktu öyle birşeyden vajinadan alırken arkadan birden aldı kıyameti kopardım. haberim var sanmış. bende merak ettim acaba mecburi mi diye. sağlıkla kalDoktordan doktora farkediyormuş canım. Benim doktorum da bahsetti ama şart koşmadı. Kimisi zorunlu tutuyormuş.
Artık doğunca kol, bacak, toto hamhamben de diyorum bu oğlan organlarımı çekiştiriyor diye, kimse inanmıyordu bak şu yayamazların işine sen . canım biz bunların acısını çıkaralım onlardan bence gelince kollarını bacaklarını ısıralım gitsin . artık dışarı çıktığımda biraz garip oluyorum dışardan öyle çok görünüyor ki hareketleri, insanlar farkedip korkmasın diye kapatıyorum elimle , sanki karnımdan fırlayacak bu aralar. takur tukur sesler de geliyor içeriden. ama diyorum ona da bunlar son hareketlerin, bu tombişlikle yakında hiç hareket edemeyeceksin orada diye . hep söylüyorum tekrar söyleyeyim istedim, sana da diğer tüm çalışan hamilelere de çok çok kolay gelsin, hayranım size.
Canım bi kez ameliyat olunca fikrin değişebilir belki de çok rahat geçer sez ama tekrar aynı şeyleri yasamk korkutuyor açıkçası yanlış anlaşılmasın çok zor değil sez süreci ama ameliyat ışte[/QUOTE]canım doğru mu anladım ilk doğumun bebek ters olduğu için sezeryan oldun. bu da ikinci hamileliğin ve normal istiyorsun. yanlışım varsa düzelt. ben cesaret edemezdim böyle bir şeye. benim bebeğim şuan ters ilk gebeliğim dışardan elle çevirebiliyor burada ki Dr lar ama o riski alamıyorum. bu konuda tecrübem yok ama senin yerinde olsaydım yapamazdım. sağlıkla kal
Evet bizi korkutmak istedi galiba, inşallah canm geçer artık kontrollerimiz iki haftaya düştü sık sık gidip kontrol altında tutacağız, bende inanıyorum kendiliğinden geçecek, benim kızım üstesinden gelir
anladım canım benim umarım senin için en doğru kararı verirsin sağlıkla kal[/QUOTE]Canım bi kez ameliyat olunca fikrin değişebilir belki de çok rahat geçer sez ama tekrar aynı şeyleri yasamk korkutuyor açıkçası yanlış anlaşılmasın çok zor değil sez süreci ama ameliyat ışte
Kalır canım merak etme şimdiye kadar düzenini hep kendin kurmuşsun elinde olmadan müdahale edince çevrendekiler bunalmışsın çok normal geçicek inşallah bebekle beraber bebeğe göre olsa da yine kendi düzenini kurucaksın sana nacizane tavsiyem bebek doğduğunda da çizgin böyle net olsun kendine çok karıştırtma eşin uzakta yalnızsın bi de bebek var diye daha çok yardım etmek isticek çünkü insanlar yaa iyi niyetle yaptıklarını biliyosun ama keşke daha iyi iletişim kurabilsek kendi ailemizle bile neye ihtiyacın var diye sorsalar senin yerine düşünmekten ziyadeAnnemlerle İzmir'deyiz. İstanbul'a doğumdan sonra taşınacağız ve evet eşim İsrail' de. Söylesem kıyametleri koparacağını ve hemen İstanbul'dan annesini göndereceğini biliyorum. Onların bu işe bulaşması da en son isteyeceğim şey. Ailemle araları iyi, yok yere huzursuzluk çıkacak. Çok zor iki taraflı idare edebilmek. Gece yalnız kalma sıkıntım da yok sadece sancı gelince telefon edeceğim ve 10-15 dk içinde buradalar. Hatta doktor ve ebeyle irtibata geçip hastaneye gel dedikleri anda haber vereceğim. Annem gititkten sonra babamı haşlamış baya sanırım beni aradı nasıl olduğumu filan sordu. Geçiştirip kapadım. Kadınların çilesi resmen, annem de iki arada ben de aynen öyleyim. Şu birkaç hafta geçse de doğsa bebek hayırlısıyla. Kaç zamandır kurulu bir düzenim yok ve artık ciddi anlamda canımı sıkmaya başladı. Son olarak çok haklısın, yıllardır her şeyimi kendim yapmaya alıştım. Fazla hareketli iş hayatından bir anda işimden ayrılıp hamile kaldım. O halde evime döndüm tekrar. Umarım bebeğin doğuşuyla her şeye bir sünger çekilir ve geride kalır tüm bu olanlar.
Canım diğer bi topiğimiz var 2016 eylül bebeklerinin cicileri diye orda ayrıntılı paylaşıldı hep listeler de var resimler de oraya bekleriz :))Arkadaslar..su dogum cantasinin icinde ne olacak biri yazabilir mi((benim sadece gecelik terlik havlu bebek icin hastane cikisi 3 takim kiyafetimiz var.baska ne alayim? Gec kaldim gibi ((
Masallah baya yanakli tontik bisey bu minnakTeşekkür ederim kızlar inşallah geçecek gidecek o hain kist, minnoşum sağlıkla doğacak
Bu da benim tontik yanaklım
Eki Görüntüle 1866005
sağol canım inşallah, ben de nasibiyle gelse de atansam keşke diyorum bakalım..Artık doğunca kol, bacak, toto hamhamhaketti bu minikler, zaten bayram kuzuları olacaklar tazecik Allaha emanetler geçen gün toplantıdayken çıldırdı bizimki içeride, bluzum da dardı, elimde dosya vardı, onu göbeğime koydum, sakladım ben de 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu aldım, 32.den sonra resmen değiştim, boşuna değil o eşiğin belirlenmesi, öncesi neyse de son haftaları evde dinlenerek geçirmek hayali çok hoş geliyor kulağa, çok sağol canım,Allah kolaylık versin tüm çalışanlara, geçen gün de satır arası geçti konu, eşin turizm sektöründeymiş, Allah yardım etsin herkese, bebekler nasipleriyle gelirler derler hep, öyle olur inşallah
Canım benim herhangi bi tecrübem yok ama duydugum gördüğüm ve bildiğim kadariyla her doktor ve ebe bunu riske almiyor ama ssvd yapan doktorların olduğunu duymuştum. iki doğum arasindan cok uzun süre gecmeli deseler de ilk doğumundan 3 yil sonra ssvd yapanlar duyuyorum demekki iş doktorda bitiyor. Benim de ilk gebeligim ve bebegim ters geliş ve muhtemelen sezaryan olmak zorunda kalicam herhangi bi sorun yaşamayiz inşallahGüzel Arkadaslarm bilmiyorum bu konuda tecrübemiz var mi ama yoksa da bicok seyi birlikte öğrendiğimiz için sizinle paylaşmak istedim benim ilk doğumun ters geliş sebebiyle sezaryen demiştim hatırlayan varsa kendi doktrm asla risk almam desede ben istnbulda yapar diye duyduğum bi doktora gitmek istiyorum ssvd için ama nasıl olcak bilmiyorum doktrm direk dikisin patlar olursun dedi
Hamilelikte oluşan basur doğumdan sonra gectigini duymustum canım ne kadar doğru bilmiyorum ama öyle dutmustum insallah da oyle olurYaaa kizlar cok afedersiniz bende basur oldu napicam ben yaaaa
kabizliklik gibi sorunumda yok ama hayatimda ilk defa basur ve kanamam oldu once dogum falan basladi sandim sonra aci gercekle yuzlestim(yaaa cok acik yazdim ozur diliyorum)
Dr.a gitmeden cozumi yok mu bunun yaaaa
Aynı dert.. Önce de olurdu ama bu kadar değildi. Demir hapını bıraktım o biraz rahatlattı doktor bir sürü ilaç verdi kullanmak istemedim açıkçası sadece kremi kullandım kantaron yağı aldım aktardan o rahatlatıyor biraz onun dışında pek yapacak birşey yok sanırım doğum sonrası devam ederse bir çözüm bulacağım mecburen. Sen de kadın dogum doktoruna danış bence ayrı bir doktora muayene olmak gerekirse o yönlendirir zaten ama beni yönlendirmedi gerek duymadı sanırımYaaa kizlar cok afedersiniz bende basur oldu napicam ben yaaaa
kabizliklik gibi sorunumda yok ama hayatimda ilk defa basur ve kanamam oldu once dogum falan basladi sandim sonra aci gercekle yuzlestim(yaaa cok acik yazdim ozur diliyorum)
Canim ben de oldum ama kanama yasamadim. Genel cerrahi doktoruna gorundum. Ilac verdi ve yapmam gerekenler listesi... Gunde Iki kere 10 dakikalik sicak oturma banyosu yapip krem sürüyorum. Bakalim gececek miYaaa kizlar cok afedersiniz bende basur oldu napicam ben yaaaa
Oooofff offf şükür biri bu konuyu açtı.aynı durumdayız cnm kan ter içinde kalıyorym.demirle beraber iyice coştu demiri bıraktım bi tık daha iyiyim bende kantaron yağı sürüyorum.yediklerime dikkat ediyorum kabız yapan yiyecekleri yemiyorum.lifli beslenmeye çalışıyorum.tabi geçiyomu tamamen asla geçmiyo.ama o ağrılı basura dönüşmesin kangrenleşmesin bi hamile arkadasıma dr illaki ameliyat diyo hamileyken. Benimde ödüm patlıyo.demiri kullanmam gerektiğini söylüyo dr ısrarla bide günde 2 kez.wc de neler yaşadığımı bilse.ama kansızlıkta var bilmiyorum.pekmez içiyorum keçiboynuzu hem kansızlığa hem kabızlığa iyi geliyomuş.zeytinyağı içiyorum.olmayım diye herşeyi uyguluyorum cnm durumlar berbatYaaa kizlar cok afedersiniz bende basur oldu napicam ben yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?