2016 Aralık Anneleri

Oyy cilveden nazdan geçilmiyor zaten canım:) o kıskanma hali gözlerinden çok rahat görülebiliyor zaten kelebeğim bakışlarıyla anlatıyor artık kendini :-)
İnsanlar görmek istediği gibi görüyor ve yorum yapıyor canım naparsın:KK66:
Kız bebekleri ayrı bir cilveli oluyor canım çok tatlı oluyorlar :KK66:
Annesini kimseyle paylaşmak istemiyor demek kelebek severim ben onu :)
Aynen öyle canım bir de şu erkek bebeklere erkek olduğu için saçmasapan yüklemeler yapılmasından nefret ediyorum. Geçen markette kızlar seviyor oğluşu artık Oğluş alıştı onlara. Tepki de veriyor. Yaşlı bir amca geldi ona dik dik baktı yabancı diye. Gördün güzel kızları gülersin çapkın dedi. Nasıl sinir oldum. Ben de adamı bozdum. Ters ters bakarak gitti.

Bazen çileden çıkarsalar da çok tatlı oluyorlar yaramaz çocuklar :KK70:
Ben öyle olduğuna inanıyorum canım sebze pek sevmiyor ama tuzsuz haşlama da yenmiyor ki normal yemek yapıp deneyeceğim bir de. Hamileyken yemediğim sebze kalmamıştı da :KK70:
Aynen canımm doya doya yaşamak lazım işe başlayınca vaktimiz çok az olacak :KK43:
Haklısın canım ama yine de çok yaramaz olmaz umarım miniklerimiz:) annem kızıyor bana biz sizi böyle yetiştirmedik nereniz eksik oldu diye. Haklı aslında annemin sözünü dinliyorum ufaktan artık :KK66:
Elimden geldiğince keyif yapıyorum kelebeğimle, bol bol kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum ben de:KK66:

Ben kelebeğimin peşinde dolanırmışım gibi geliyor bana canım:KK70:burası fena yanıyor artık ama çorap çıkmamalıymış onu anladım :) oyy ne tatlı çıkmıştır kuzucuk :KK68:
Ne güzel gezmişsiniz canım :KK66: ayy kıyamam şimdi nasıl canım? Umarım ağır geçirmiyordur gribi:KK43: keşke söyleseymiş arkadaşın en azından ona göre önlem alırdın. illaki tanışacaklar bu mikroplarla çok yıpranmaz inşallah oğluş
Orası kesin canım sürekli peşinde olursun artık bir emeklemeye başlasın da :) senin peşinden gelme olasılığı çok çok düşük :KK66:
Çok tatlı oldu kollarını bacaklarını öptüm durdum canım :KK70:
Şimdi iyi şükür canım. İlk Başta burnunda hırıltı oldu o çok zor geçti canım. Gribi de hafif atlattı şükür. Bu ilk değil ikinci gribi :KK70:
Söylese çok iyi olurdu canım. Yazık minicik bir bebek sonuçta. Çok üzüldüm oğluşu hasta ettim diye.

Bir yaşından sonra takılacak kıvama gelir sanırım canım kelebeğin İpek saçları. Artık sürekli toka alırsınız ne tatlı olur kız bebişleri süslemek çok eğlenceli :) kelebek de kel Doğdu demek :KK66:
Hiç eve girmiyoruz ki canım :KK70: baksana buraya bile gelemiyorum. Gündüz dışarıya çıkıyoruz akşam da yemek bulaşık oğluşun banyosu uykusu derken ben de yoruluyorm uyuyorum :KK66:
Kesinlikle canım biz beceremezdik :KK70: ben o kadar becerikli değilim yani. İşleri oğluşla yetiştiremiyorum hiç kaldı ki ikiz çocukla yetiştireceğim :KK70:
İnşallah canım çok güzel tokalar takılar var aklım kalıyor:KK70:süslüyorum kelebeğimi şimdiden süslü diyor görenler :KK70:kele yakın doğdu canım çok yoktu saçları bir de döküldü yeni çıkanlar sarı çıkıyor o yüzden dökülen yerler de kapanmıyor. Tamamı dökülüp yeniden çıkana kadar sabretmemiz lazım.
Oo ne güzel dolu dolu geçiyor günleriniz:KK66: sağolsun kardeşlerim ve annem yardımıma koşuyor bu aralar o yüzden ben baya rahatladım canım:KK66: ikiz zor ama güzel Allah sabır ve kolaylık versin ikiz annelerine :KK66:

Oğluş da tuzsuz olan sebzeleri asla yemiyor midesi bulanıyor canım. Şimdiye kadar kaç tabak kabak döktüm bilmiyorum :KK70:
Geçen mercimek çorbası denedim onu sevdi çok şükür yedi. Şimdi de tarhana denedim onu da sevdi :KK66: tarhanaya sebze koysam yer mi bilmiyorum canım onu deneyeceğim :)
Bence aşı etkilememiştir canım. Artık bilinçleniyorlar ya o yüzden bebişler yemek istemiyor her şeyi. Kaşığı görünce Oğluş direk dudaklarını kilitliyor. Ben de dudağına sürüyorum yemeği. Yalayarak tadına bakıyor beğenirse ağzını açıyor. Beğenmezse yemiyor zorlarsam ağlıyor :KK70:
Bugün eline kayısı verdim ben mutfakta bulaşıkları toparlarken oyalansın dedim. Baktım kayısı bitmek üzere :KK70: elinden alınca da ağlıyor üstü başı kayısı olmuştu hemen banyoya götürdüm yıkadık mis gibi oldu sonra da uyudu şükür :KK66:
Napalım meyveci olsun bebişler :KK70:
Tuz sıkıntımız yok bizim canım da pek belli olmuyor kelebeğimin yiyip yemeyeceği. Bir gün iştahla yiyor ertesi gün burun kıvırıyor. Aşı bizi çok etkiledi canım:KK43: baya sıkıntısını yaşadık.
Afiyet şeker olsun oğluşa:) dene canım miniğinin hoşuna gider muhtemelen:KK66: oyyy yerim ben onu yaaa bir de tadına bakmadan yemiyor muu:KK200: ağzının tadını bilecek oğluş.
Ben de sürekli fileye meyve koyuyorum bayıla bayıla yiyor kelebeğim:KK73: önlük tak canım yoksa üstbaş her yer meyve suyu oluyor:KK66:

etrafımda insan aramaz oldum artık canım. Oğluş bana en iyi arkadaş oldu :KK70:
Kendimi dinlemeye vakit bulamıyorum zaten, bir de arkadaşa vakit ayırmam çok çok zor şu dönmde.
Bence de canım en iyisini yaptım oğluşum sağlıklı bir birey olsun önemli olan o. İnsanlardan uzak da tutmuyorum sürekli dışarıda birileriyle iletişim halindeyiz :KK66: sadece eve alamıyorum kimseyi ona da yapacak bir şey Yok bebişler izin verdiği kadar yapıyoruz artık her şeyi :)
Ne güzel canım haklısın miniklerimiz bize yetiyor:KK66: dünyanın en güzel en tatlı uğraşı onlar :KK200:
Çok samimi olmadığım arkadaşlarla bir süre görüşmeyeceğiz biz de, geri kalanı nazımızı çeken arkadaşlar zaten çoğu zaman kendi evimde ben oturup kelebeğimle ilgileniyorum arkadaşlarım bana hizmet ediyor:KK70:ortak paydada bululuyoruz canım biz miniğimle:KK66: ne onun dediği ne benim dediğim ikisinin tam ortası :KK66:

Çok şükür canım seminerleri de atlattınız :KK66: ne güzel olmuş kelebek daha rahat etmiştir bu şekilde :)
Aynen canım. Müdür görevi bırakmış öğretmenliğe geri dönmüş. İnşallah gelen gideni aratmaz. Çok sevindim gitmesine.
Aaa ben de çok sevindim gitmesine canım :) inşallah iyi bir insan gelir yerine rahat olursun:KK66: zaten 1 yıl nöbet zorunluluğumuz yok, ki nöbet işinden nefret ediyorum gerçekten o gün pert oluyorum.

Ay allahım ne tatlıdır ya maşallah kelebeğe maşallah nazar değmesin :KK66:
Poposunu kaldırması gerektiğinin farkında değil henüz Oğluş :KK70: darısı bize inşallah canım :) zor dönemler geliyor yavaş yavaş :KK70:
Çoook tatlı oluyorlar canım benim. O çabayı görmelisin :KK70:yavaş yavaş oğluş da başlar canım ama bol bol yere bırak :KK66:
Zor dönemler geldi bile, kelebeğim eve geldiğimizden beri tv ünitesindeki kuşlu biblolara taktı. Yuvarlana yuvarlana gidip onları tutmaya, almaya çalışıyor. Birkaç kere açıkladım ama kaşla göz arasında yine atıyor elini:rolleyes:

Çok geçmiş olsun canım hava değişimi de etkilemiştir belki kelebeği. 6. Ay aşısı da bayağı ağır canım onun bebeğine maşallah o zaman. Oğluş her aşıda 2 gün ağlıyor. Canı tatlı sanırım :KK66:
Doktor hiç vermediysen çok az yumurta sarısı ver dene. Ona göre hareket et. Sadece anne sütünden alerji var denmez demişti.
Evde denedim iki gün bir çay kaşığı verdim canım. Herhangi bir şey olmadı çok şükür ki. Hemşire gel yapalım o zaman dedi. Yaptırdık biz de geçen hafta aşılarımızı. İki gün ağladık hafif ateşi de oldu. Hemşire eve gidince calpol ver rahat uyusun demişti. Öyle yaptım ben de. Yine ağladı ama çok abartı değildi :KK66:
Kuzucukta Alerji olmamasına çok sevindim canım :) geçmiş olsun miniğe:KK66: ben ilk kez 3-4 kere calpol vermek zorunda kaldım kuzuma neyseki atlattık çok şükür. 1 yaşa kadar rahatız :KK66:

Isır derdim yakın olsak canım :) burada kimseyle birbirimizi tanımıyoruz ama aramızda garip bir bağ oluştu :KK66:
Hasan Kutalmış :) babası tarihçi oğluşun :KK70:
Çok haklısın canım bir yerlerde karşılaşsak hiç yabancılık çekmeyeceğiz:KK66:
İsmi çok güzelmiş canım oğluşun:KK200: çok severim tarihi ve mitolojik isimleri:KK66:

Canım sanırım diğer diş çıkacak bu sefer de ard arda çıkarmış genelde zaten...bende yapmadım bamya çorbası eşim hiç sevmez :) ama yemek yapmayı çok severim araştırırım da görüyorum genelde tariflerde...evet tuzsuz ayırıp verebilirsin kelebeğe..ben şeftaliye dokunamadım yıllarca nektarin yedim birkaç yıldır dokunabiliyorum..inşallah kuzuların da alerjisi olmaz :) bilmiyorummmm bu yoğurttan ne beklentileri var:KK70:yoğurt çorbasını bizimki de içmiyor..yavaş yavaş meyve miktarını azaltacağım yoğurda alışacak mecburen doktorumuz kesinlikle karıştırma dedi birbirine ama o zaman hiç ağzını açmıyor..
Canım ben doktora sordum ikinci diş ne zaman çıkar diye. Genelde arasında bir ay olurmuş.
Biz de yoğurdu şade yeniyoruz meyveli veriyorum ben de canım. Napalım yeter ki yesinler :KK66:

Kız bebekleri ayrı bir cilveli oluyor canım çok tatlı oluyorlar :KK66:
Annesini kimseyle paylaşmak istemiyor demek kelebek severim ben onu :)
Aynen öyle canım bir de şu erkek bebeklere erkek olduğu için saçmasapan yüklemeler yapılmasından nefret ediyorum. Geçen markette kızlar seviyor oğluşu artık Oğluş alıştı onlara. Tepki de veriyor. Yaşlı bir amca geldi ona dik dik baktı yabancı diye. Gördün güzel kızları gülersin çapkın dedi. Nasıl sinir oldum. Ben de adamı bozdum. Ters ters bakarak gitti.
Şimdilik öyle ama ileride ne olur bilemiyorum canım. Kız evlatların babalarına olan aşkına aşinayız:KK66:
Yapıyorlar canım illaki bir laf eden oluyor. Hangi birinin ağzının payını vericez ki :KK43: toplumumuz böyle..

Orası kesin canım sürekli peşinde olursun artık bir emeklemeye başlasın da :) senin peşinden gelme olasılığı çok çok düşük :KK66:
Çok tatlı oldu kollarını bacaklarını öptüm durdum canım :KK70:
Şimdi iyi şükür canım. İlk Başta burnunda hırıltı oldu o çok zor geçti canım. Gribi de hafif atlattı şükür. Bu ilk değil ikinci gribi :KK70:
Söylese çok iyi olurdu canım. Yazık minicik bir bebek sonuçta. Çok üzüldüm oğluşu hasta ettim diye.
Şimdi bile sürekli peşindeyim artık canım:KK66: oyyy kuzucuk maşallah yaa:)
Sevindim canım oğluşun hafif atlatmış olmasına böyle böyle bağışıklık sistemleri de gelişiyor, iyi tarafından bakmak gerekirse. Tabiki arkadaşının yaptığına bahane olamaz ama çok şükür daha büyük bir sıkıntı olmamış:KK66:

Amin canım benim bu diş çıkartma işi gerçekten zormuş:KK14: bende deneyeceğim bir gün kızım ve kendim için :) minik etler konuşabilir içine ya da kıyma diye düşündüm...aaaa bu arada mutlu bayramlar diliyorum canım..evet korkarak yiyordum şükür ki birkaç yıldır geçti..yıllarca babam kayısı şeftali soydu bana..bazen benim yoğurdum da ekşi oluyor sanıyorum ayarlayamıyorum dışarıda tuttuğum süreyi uzun süre kaldığı zaman ekşiyor takip ettim...o zaman hiç yemek istemiyor..biraz sulu oluyor bir de benim yoğurdum bir yerde yanlış yapıyorum ama..bizde de aynen 5 minik silikon kaşıkları geçmiyor eğer birşey karıştırmazsam..zamanla sevecekler biz istikrarlı olalım da..gerçi araştırdığımda reddettiği yiyeceğe bir süre ara verin unutsun tekrar deneyin 3-5 gün sonra diyor aslında denenebilir..bende "illa yemeli" mantığı hakim ne yazık ki..
Canım yoğurt 3,5 4 saatte mayalanır. Saatini kur alarm çalınca açarsın hemen üzerini :KK66: havalar ısında direk ekşir yoğurt. Sulu olmasının sebebi de senin mayalama şeklin ya da mayan olmayabilir canım. Sütler dönem dönem sulu yoğurt oluyor. O da sanırım yediklerinden oluyormuş. Zamanla düzelecektir Emin'im :KK66:

Canım patladı patladı :) ben direk diş görürüm diye hiç bakmıyordum :) ama yavaş yavaş yukarıya çıkıyor çok güzel çok darısı size :)
Biz ilk dişi 29 mayısta patlattık canımm ikinciyi bekliyoruz :KK70:
Hayırlısı olsun sizin dişiniz de :KK66: evet ben sen öyle bekliyordum diş hemen bembeyaz görünecek sanıyordum fotoğraf çekecektim. Bir gün çok ağladı jel sürelim diye elimi ağzına bir attım ki dişi patlamış sevinçten napacağımı şaşmıştım şimdi direk görünüyor dişimiz. Yüzeye çıktı :KK70:

Canım etrafımızda 10 kişi olup da mutsuz olacağımıza 1 kişi olsun tam olsun bence..herkes mazallah prof kesiliyor annelik konusunda..tecrübe paylaşmak kötü değil ama bunu kırmadan yermeden yapsalar çok iyi olur..
Kesinlikle canım ben de az öz insan taraftarıyım. Onların amacı tecrübe paylaşmak değil ki direk yargılamak canım. Her çocuk özeldir. Hiç biri birbirinin aynısı değildir. Direk kıyaslamaya giriyorlar benim çocuğum şöyleydi seninki değil diye.

Bizi anlayan insanlarla birarada olmaya ihtiyacımız oluyor :) o yüzden diyorum ki çocuklu ailelerle çocuklu aileler takılsın..
Valla bazen çocuklu ailelerle de anlaşamıyorum ben canım :KK70: ilk bebeğim benim. Tecrübesiz olduğum için her şeyi sürekli sorguluyorum. Mümkünse ilk bebeği olanlarla görüşelim :KK70:

Biz yiyince kelebeğim de keyfe geliyor ama yine de 2 kaşık fazla yiyor daha da yemiyor :işsiz: su içerken bardağıma atlıyordu 2 gündür bardaktan veriyorum suyunu bayıla bayıla içiyor normalinde suyu hiç sevmeyen küçüğüm :KK70: illaki faydası olur canım :KK66:
Dediğin gibi biraz daha az bekletmeyi dene canım muhtemelen daha iyi tutar:KK66:
Maşallah o bebişe ne güzel yiyormuş öyle. Biz anca yiyecekler diye uğraşıp duralım :)
Kelebeğim bugün 7.ayını doldurdu. Günbegün inanılmaz değişiyor. Sabah yatağa koymuş annem ters dönüp yataktan düşüyor diye koştuk ama kelebeğim kontrollü iniş yapıyormuş ayaklarını yere bastı yatağa tutunarak :rolleyes: bir daha denedik yanındayken yavaşça indi yataktan:KK36:
İnanmıyorum yaa maşallah kelebeğeee :KK66: Nasıl da büyümüş pıtırcık :KK66:

Hala inatla çıkmadı dişler :KK70: sıkıntı tam gaz devam ama fiil yok.
Sevindim canım iyi bayramlar bu arada :KK66:
Artık çıksınlar amaaa kelebek rahatlasın :KK66:
İyi bayramlar canımmm :KK66: bayramda yalnızız biz memlekete gitmedik. Bir yandan da evi topluyoruz taşınacağız. Karışık bizim işler :KK70:

X