2016 Aralık Anneleri

Rica ederim canım :KK66: kesinlikle telefon çok ilgi çekiyor kızım da öyle..bende mümkün olduğunca kızımlayken telefonlar ilgilenmiyorum..evet "hayır" daha net olacaktır...
Oğluş da bir eline geçirse telefonu neler yapacak :KK66: gördüğü yerde telefona atlıyor ben de hemen gözünün önünden kaldırıyorum :KK70:

Ağzına sağlık canım...aynen öyle gelişimden kasıtları fos kilo...gelişim sadece fiziksel midir? Cahillik işte haklısın...bende öyleyim inan asosyalleştim gerçekten insanların saçma sapan çok bilmiş tavırlarından..ne önemi var kaç çocuk annesi olmanın önemli olan bilinçli anne olabilmek..
Çok doğru diyorsun canım önemli olan bilinçli anne olabilmek. Aynen ben de çok sıkıldım öyle tiplerden ve bu yüzden asosyalleştim kimseyle muhatap olmak istemiyorum.

Mutlu, huzurlu, meleğinle birlikte nice bayramlara canım:)
Kıymayı iki kere çektirmek gerekiyormuş canım ben bir de blendırdan da geçiriyorum kıymalar yapışmasın kelebeğimin boğazına diye :KK66: dene canım umarım sever küçüklerimiz:)
Baba fedakarlığı :KK200: hassasiyetinin geçmiş olmasına sevindim :KK66:
Benim yoğurdum da sünüyordu sürekli son 2 yoğurdum iyi olmaya başladı. Çok sıcakta kalırsa ekşiyor canım tencerede yapıyorsan biraz daha soğutup ya da daha az katla sar istersen:KK66:
Sevecekler inşallah canım aynı zihniyet bende de var. Eşim ve annem kızıyor zorlama çocuğu nefret ettireceksin diye ben o esnada bile bir kaşık daha deneyelim bakalım diye inat ediyorum:KK70:

Amin canım hep birlikte kuzularımızla nice bayramlara :) aaaa bilmiyordum teşekkürler canım bende 2 kere çektiririm verirken...şükürler olsun geçti :) o zaman biraz daha az tutayım dışarıda mutfak havlusuna sarıyordum belki de o yüzden oldu...bende zorluyorum ne yazık ki illa yemesi gerek diye ama zorla yiyince de ne kadar faydası olacak bilmiyorum..:KK14:bende vazgeçmiyorum ağzını kilitliyor kendim yiyorum bir kaşık bir de böyle deneyelim diyorum her yolu deniyorum ağzını açana kadar...bugün arkadaşlarım geldi bayrama "aaaa ben ne yapsam yalana yalana yiyor.." dedi..çok özendim...

Canım ellerini iyice yıka parmağınla kontrol et :) öyle ilk başta görünmüyor diş. Yavaş yavaş yüzeye çıkıyor. Belki patlatmıştır :KK70:

Canım patladı patladı :) ben direk diş görürüm diye hiç bakmıyordum :) ama yavaş yavaş yukarıya çıkıyor çok güzel çok darısı size :)

Çok doğru diyorsun canım önemli olan bilinçli anne olabilmek. Aynen ben de çok sıkıldım öyle tiplerden ve bu yüzden asosyalleştim kimseyle muhatap olmak istemiyorum.

Canım etrafımızda 10 kişi olup da mutsuz olacağımıza 1 kişi olsun tam olsun bence..herkes mazallah prof kesiliyor annelik konusunda..tecrübe paylaşmak kötü değil ama bunu kırmadan yermeden yapsalar çok iyi olur..

Yok hala patlayamadı minik dişleri kelebeğimin. Yavrum helak oldu kaç aydır:KK43:
Aa anladım canım. Annem der ki babanın bir gözü görür diğeri görmez kaldı ki bizim bile bazen sabrımız kalmıyor. Açlık vücuttaki şeker dengesini çok oynattığı için asabiyete neden olabiliyor. Az kaldı canım Ramazanın çıkmasına:KK66:
Ya çok zor canım kıyamam inşallah en yakın zamanda çıkar. Bebekler mahvoluyor diş dönemlerinde :KK43:
Çok şükür bitti canım kafayı yiyecektik oğluşla :KK70: açlık susuzluk ve sigarasızlık hepsi bir arada olunca bize saldırdı eşim :KK66:

Haklısın canım merak etsin karıştırsın ses etmem zaten hiçbir şey kızımdan daha değerli değil:KK66: ben de severim fırlama çocukları:KK66:
Hamileyken yenenler bebeklerin damak tadında etkili baya desene canım:)
Oyyy yerler oğluşun gülen suratını:) ayyy bugünlerin kıymetini bilmek lazım doya doya geçirebiliriz inşallah:KK66:
Bazen çileden çıkarsalar da çok tatlı oluyorlar yaramaz çocuklar :KK70:
Ben öyle olduğuna inanıyorum canım sebze pek sevmiyor ama tuzsuz haşlama da yenmiyor ki normal yemek yapıp deneyeceğim bir de. Hamileyken yemediğim sebze kalmamıştı da :KK70:
Aynen canımm doya doya yaşamak lazım işe başlayınca vaktimiz çok az olacak :KK43:

Amin canım hep birlikte kuzularımızla nice bayramlara :) aaaa bilmiyordum teşekkürler canım bende 2 kere çektiririm verirken...şükürler olsun geçti :) o zaman biraz daha az tutayım dışarıda mutfak havlusuna sarıyordum belki de o yüzden oldu...bende zorluyorum ne yazık ki illa yemesi gerek diye ama zorla yiyince de ne kadar faydası olacak bilmiyorum..:KK14:bende vazgeçmiyorum ağzını kilitliyor kendim yiyorum bir kaşık bir de böyle deneyelim diyorum her yolu deniyorum ağzını açana kadar...bugün arkadaşlarım geldi bayrama "aaaa ben ne yapsam yalana yalana yiyor.." dedi..çok özendim...
Biz yiyince kelebeğim de keyfe geliyor ama yine de 2 kaşık fazla yiyor daha da yemiyor :işsiz: su içerken bardağıma atlıyordu 2 gündür bardaktan veriyorum suyunu bayıla bayıla içiyor normalinde suyu hiç sevmeyen küçüğüm :KK70: illaki faydası olur canım :KK66:
Dediğin gibi biraz daha az bekletmeyi dene canım muhtemelen daha iyi tutar:KK66:
Maşallah o bebişe ne güzel yiyormuş öyle. Biz anca yiyecekler diye uğraşıp duralım :)
Kelebeğim bugün 7.ayını doldurdu. Günbegün inanılmaz değişiyor. Sabah yatağa koymuş annem ters dönüp yataktan düşüyor diye koştuk ama kelebeğim kontrollü iniş yapıyormuş ayaklarını yere bastı yatağa tutunarak :rolleyes: bir daha denedik yanındayken yavaşça indi yataktan:KK36:

Kelebeğimin saçları iyice sarardı canım. Babasının saçları öyleymiş ama hala bir avuçlar:) az uzasa toka almak istiyorum. Şeker gibi tokalar, alıp takasım geliyor ama takacak saç yok kelebeğimde:KK70:
Maşallah oğluşa bol bol dışarı çıkar annesi kuzunu:KK66:
Ben de aynıyım canım bir tanesi beni bu hale getirdi aynından iki tane olsaydı napardım bilmiyorum. Allah dağına göre kar veriyor:KK70:
Bir yaşından sonra takılacak kıvama gelir sanırım canım kelebeğin İpek saçları. Artık sürekli toka alırsınız ne tatlı olur kız bebişleri süslemek çok eğlenceli :) kelebek de kel Doğdu demek :KK66:
Hiç eve girmiyoruz ki canım :KK70: baksana buraya bile gelemiyorum. Gündüz dışarıya çıkıyoruz akşam da yemek bulaşık oğluşun banyosu uykusu derken ben de yoruluyorm uyuyorum :KK66:
Kesinlikle canım biz beceremezdik :KK70: ben o kadar becerikli değilim yani. İşleri oğluşla yetiştiremiyorum hiç kaldı ki ikiz çocukla yetiştireceğim :KK70:

Biz de yeni başladık çorbalara dudak kilitliyor, kaşığa vuruyor, ağzındakini püskürtüyor. Şu 6.ay aşılarından sonra başladı acaba o mu etki etti anlamadım :KK14:
Seçerlerse işimiz iş. Bakalım ilerleyen zamanda belli olur canım:KK66:
Oğluş da tuzsuz olan sebzeleri asla yemiyor midesi bulanıyor canım. Şimdiye kadar kaç tabak kabak döktüm bilmiyorum :KK70:
Geçen mercimek çorbası denedim onu sevdi çok şükür yedi. Şimdi de tarhana denedim onu da sevdi :KK66: tarhanaya sebze koysam yer mi bilmiyorum canım onu deneyeceğim :)
Bence aşı etkilememiştir canım. Artık bilinçleniyorlar ya o yüzden bebişler yemek istemiyor her şeyi. Kaşığı görünce Oğluş direk dudaklarını kilitliyor. Ben de dudağına sürüyorum yemeği. Yalayarak tadına bakıyor beğenirse ağzını açıyor. Beğenmezse yemiyor zorlarsam ağlıyor :KK70:
Bugün eline kayısı verdim ben mutfakta bulaşıkları toparlarken oyalansın dedim. Baktım kayısı bitmek üzere :KK70: elinden alınca da ağlıyor üstü başı kayısı olmuştu hemen banyoya götürdüm yıkadık mis gibi oldu sonra da uyudu şükür :KK66:
Napalım meyveci olsun bebişler :KK70:

Ya çok zor canım kıyamam inşallah en yakın zamanda çıkar. Bebekler mahvoluyor diş dönemlerinde :KK43:
Çok şükür bitti canım kafayı yiyecektik oğluşla :KK70: açlık susuzluk ve sigarasızlık hepsi bir arada olunca bize saldırdı eşim :KK66:
Hala inatla çıkmadı dişler :KK70: sıkıntı tam gaz devam ama fiil yok.
Sevindim canım iyi bayramlar bu arada :KK66:

Evet canım aslında tam tersi olması gerekirken çekilen biz oluyoruz. Çok haklısın iyi de yapıyorsun canım:KK66:
etrafımda insan aramaz oldum artık canım. Oğluş bana en iyi arkadaş oldu :KK70:
Kendimi dinlemeye vakit bulamıyorum zaten, bir de arkadaşa vakit ayırmam çok çok zor şu dönmde.
Bence de canım en iyisini yaptım oğluşum sağlıklı bir birey olsun önemli olan o. İnsanlardan uzak da tutmuyorum sürekli dışarıda birileriyle iletişim halindeyiz :KK66: sadece eve alamıyorum kimseyi ona da yapacak bir şey Yok bebişler izin verdiği kadar yapıyoruz artık her şeyi :)

Şükür şimdilik sorunsuz geçti zaten 2 gündür abim yanımdaydı haftaya da anneannemiz geliyor:KK66: boşver en iyisini yapmışsın canım ücretsize ayrılarak senin işin daha da zor:KK43:
Çok şükür canım seminerleri de atlattınız :KK66: ne güzel olmuş kelebek daha rahat etmiştir bu şekilde :)
Aynen canım. Müdür görevi bırakmış öğretmenliğe geri dönmüş. İnşallah gelen gideni aratmaz. Çok sevindim gitmesine.

Kelebeğim Bugün popişini kaldırdı canım:KK200: emekleme pozisyonuna geldi ileri geri ittirdi kendini ve düştü :KK36: bir anda oluyor canım oğluşu keyifliyken yere bırak fırsatını bulduğu anda yapacaktır:KK66: bizim bıdıkların gelişimi birbirini takip ediyor:KK66:
Ay allahım ne tatlıdır ya maşallah kelebeğe maşallah nazar değmesin :KK66:
Poposunu kaldırması gerektiğinin farkında değil henüz Oğluş :KK70: darısı bize inşallah canım :) zor dönemler geliyor yavaş yavaş :KK70:

6.ay aşısı bizim düzenimizi zorladı baya canım. Aşı ilk kez ateş yaptı ve burun akıntısı falan oldu:KK43: 2 gün zor geçti. Dün bir arkadaş yaptırdı onun kızıcuk tık dememiş. Sanırım kelebeğimin bağışıklığının düşük olduğu döneme denk geldi aşı.
Aaa üzüldüm canım çpl geçmiş olsun :KK43: kıyamam ya inşallah ciddi bir alerji yoktur oğluşta. ne yapmayı düşünüyorsun? Yaptıracak mısın aşıyı yoksa test sonucu geldiğinde geç mi olmuş olacak?
Çok geçmiş olsun canım hava değişimi de etkilemiştir belki kelebeği. 6. Ay aşısı da bayağı ağır canım onun bebeğine maşallah o zaman. Oğluş her aşıda 2 gün ağlıyor. Canı tatlı sanırım :KK66:
Doktor hiç vermediysen çok az yumurta sarısı ver dene. Ona göre hareket et. Sadece anne sütünden alerji var denmez demişti.
Evde denedim iki gün bir çay kaşığı verdim canım. Herhangi bir şey olmadı çok şükür ki. Hemşire gel yapalım o zaman dedi. Yaptırdık biz de geçen hafta aşılarımızı. İki gün ağladık hafif ateşi de oldu. Hemşire eve gidince calpol ver rahat uyusun demişti. Öyle yaptım ben de. Yine ağladı ama çok abartı değildi :KK66:

X