2016 Aralık Anneleri

mrveee28 mrveee28 ben de kanguru kullanıyorum ergonomik olması yeterli yani bacakları M şeklinde olacak. Arkadaşın dediği gibi kanguruda yürürken hemen uyuyorlar bide kimse öpmeye dokunmaya yanaşamıyor o yönden de iyi. Benimki love&carry markası air modeli yazın sıcakta sırtı açılıyor file oluyor terletmiyor. Ergonomik kangurular ağrı yapmıyor hamile gibi oluyorsun ben sadece karnımda yük hissediyorum o da 1-1,5 kg kadar çok rahat yürümek ve Bebek sana çok yakın oluyor bunu çok seviyorum koynunda yine çünkü bi daha hiçbir zaman bu kadar küçük olmayacaklar :cry::KK42:

Kesinlikle sokakta herkes kucağına almak istiyor tanımadan etmeden yanağına ellerine dokunuyor nefret ediyorum :KK43: ama Bebek arabasında bu daha az oluyor hızlıca uzaklaşıyorum oradan..teşekkür ederim o markayı da muhakkak araştıracağım...koynumda hiç yatmak istemiyor artık...büyüdükçe ya kucak istiyorlar ya da oturur pozisyonda olmak...kesinlikle bir daha bu anları yaşayamayacağız...kanguru ile ilgili bir yerde bir makale okumuştum çocukların duygusal gelişimlerine de katkıda bulunuyormuş anneye yakın olma durumundan dolayı..

Kesinlikle sokakta herkes kucağına almak istiyor tanımadan etmeden yanağına ellerine dokunuyor nefret ediyorum :KK43: ama Bebek arabasında bu daha az oluyor hızlıca uzaklaşıyorum oradan..teşekkür ederim o markayı da muhakkak araştıracağım...koynumda hiç yatmak istemiyor artık...büyüdükçe ya kucak istiyorlar ya da oturur pozisyonda olmak...kesinlikle bir daha bu anları yaşayamayacağız...kanguru ile ilgili bir yerde bir makale okumuştum çocukların duygusal gelişimlerine de katkıda bulunuyormuş anneye yakın olma durumundan dolayı..
Evet ya benim başıma da geldi yemek yiyorduk ana kucağındaydı geldi biri burnuna yanağına dokunuyor kızdım valla hangi cesaretle dokunuyorlar ya çok haklısın şu sıralar oturmak çok istiyorlar

Kesinlikle öyle canım. Annem de öyle yaptı her zaman. Konuşurum oğluşla ve kızım olursa asla ezdirmem zaten. İkisi de yerini bilmeli.
Biz de genelde uyumayız kendi biraz oynar sonra başlar bağırmaya :KK70: o uykusu da az sürdü canım hemen uyandı ben şimdi uykusuzluktan ölüyorum :KK66:
Ne güzel eski alışkanlıkları özlüyor insan. :) Ben de eşimle film izlerken çok yorgunsam uyuya kalırdım öyle tatlı olurdu ki o uyku :KK66:
Uykusuzluk zor canım. Bizim uykumuz gelince uyuma gibi bir lüksümüz söz konusu olamıyor ne yazıkki.
Normalde uyuyakalan eşim olurdu bizde :KK70: ben de filmin sonunu getirirdim illaki. Yiyatroya gitmeyi özlüyorum canım ben. Onun dışındaki hemen hemen her şeyi kızımla da yapıyoruz zaten:KK66:

Evet ya benim başıma da geldi yemek yiyorduk ana kucağındaydı geldi biri burnuna yanağına dokunuyor kızdım valla hangi cesaretle dokunuyorlar ya çok haklısın şu sıralar oturmak çok istiyorlar

Evet gerçekten hangi hakla dokunma cesaretinde bulunuyorlar...ben önceden söyleyemezdim hiçbir şey geçen gün kuzenimin oğlu geldi parmağını kızımın ağzına sokmaya çalışıyor "hayır canım ellerin kirli olabilir öyle yapmıyoruz..." dedim annesi biraz bozuldu ama yapacak hiçbir şey Yok..çok kızıyorum kendilerinin uyarmaları gerekiyor Yani..evet oturmak istiyorlar doktorumuz 3 aylıkken muayene sırasında oturtmuştu çok güldük :) ama ben oturtmuyorum evde bekliyorum biraz daha 5.ayını doldursun en azından...

Aaa Harika eşinin gönlünü yaptığına sevindim canım :) hayvanlarla büyüyen çocuklar insanları da sever...çok önemli kızımın hayvan sevgisiyle büyümesi...taksiciler kızımı görünce "haaa abla bu yüzden mi sigara içilmeyen taksi sordun" diyorlar :KK70:demek ki telefondaki baya dedikodumu yapıyor diğer arkadaşlarına...ne zamana kadar esirgeyeceğim elbette tanışacak ama 0-2 yaş her anlamda kritik dönem sakınabildiğim kadar sakınmaya çalışılıyorum işte...geçen yıl Selimiye ye aşık oldum resmen...herşeyi muhteşem...özledim şimdi...evet canım bende Opetcilerdenim :) lavabolaya el değdirmeden girip-çıkabiliyorsun geçen yıl hamileyken malum sürekli tuvalet ihtiyacı oluyordu yolda eşime neyse opete kadar bekleyebilirim diyordum...Temmuz ağustosa da 7,5-8 aylık olacak...denizle de tanışsın istiyorum suyu sevsin..
Kesinlikle çok önemli canım bebeklerimizin hayvan sevgisi:KK66: eşim biraz daha anlayışlı olmaya başlayıp kızımızı kucakta dolaştırmaktan bıktığı vakit köpeklerle boğuşmasını izlemek istiyorum:KK66: yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum.
Evet canım kesin merak ediyorlardır neden acaba diye :KK70: tabiki dikkat etmek lazım ama insanlar dikkat etmiyor ne yazıkki. Geçen gün eşimle yemeğe gittik dışarıda oturalım dedik. Yan masadaki gençler bizi gördü sigaralarını alıp uzağa gitti ama yaşlıbaşlı kadının biri çat diye sigarasını yanımızda yaktı sinir oldum:sinirli: eşim kızımı aldı uzaklaştırdı hemen garson gelip uyardı. Böyleleri de var.
Garip ama Selimiyeye her niyetlendiğimizde bir şey çıktı gidemedik. Turunç da güzeldir aslında:KK66: katılıyorum canım Opet candır :super: hep tertemiz oluyor bu taraftakiler.
Ben de istiyorum yazın kızımı denize sokmayı:KK66: şimdi bile banyodan çıkarınca ağlıyor denizi çok sever eminim hatta anneannemiz mayomuzu bile modaya uyarak tankini almış:KK70:kum kovaları kürekleri, sandaletler her şey tamamlandı yazı bekliyoruz biz :KK70:

Evet bende dişe bağlıyorum :KK43: parmaklarını ağzının en dip köşelerine kadar götürüp resmen çiğniyor içim gidiyor ama elimden birşey gelmiyor ne yazık ki...inşallah hemencecik çıkarırlar ateşsiz, sıkıntısız ve hastalıksız..kollarımın uyuşukluğuna gün içerisinden alışkınım aslında :) evet bir de 2 koltuk almak gerekiyor sanırım uyuduğunda da rahat yatsın diye..çok ihtiyacım var aslında deniz kum ve güneşe...
Bizim de öyle canım parmakları en dibe kadar götürüp diş kaşıyor bağıra bağıra yazık ben de kıyamıyorum ama yapacak bir şey YOk malesef. İnşallah kolay atlatırlar.
Giderken otobüs boştu canım rahattık. Ama yine kucağımda yattı oğluş. Koltuk rahatsız eder diye yatırmadım.
Hiç durma canımm eşin iZin alabilirse gidin hava almak hele de Deniz havası insana çok iyi geliyor gerçekten :KK66:

Öyle olacak muhtemelen canım çok erken başladı tek hecelilere maşallah :KK66: karşısında baba diyip durdum sabah bir ara emzirirken memeyi bıraktı baba dedi allahım nasıl öptüm nasıl sevdim artık taklitlere de başladık. Ben saçlarımı sallıyordum oğluş gülsün diye şimdi o da yapıyor :KK70:
Babası duydu canım nasıl seviniyor dinlettim gelir gelmez :KK70:
Kesinlikle haklısın canım yardım almak iyi olacak. Üzülmesin kuzularımız hiç.
Ayy maşallah kuzucuğa:KK36: hızlı çıktı oğluş sohbetler edeceksiniz ana oğul ne güzel :KK68:

Bayılıyor markete kızım :) her yer rengarenk çok ilgisini çekiyor bir de insanlar onunla ilgilenmezse hiç sıkıntı Yok...meyvelere sebzelere dokunuyoruz birlikte onları tanıtıyorum...doktorumuz farklı dokulara dokunsun beyin gelişimi açısından çok farklı dedi zaten o tarz dokun-hisset kitapları da almıştım ama somut olarak dokunmaları çok hoşlarına gidiyor aklında bulunsun canım..
Ne güzel canım :KK66: dikkatlerini çekecek çok şey var markette bir de oyuncak bölümü var bizim burada oraya gidiyorum merakla izliyor :KK70:
Kanguruda olunca oğluşa kimse dokunmuor zaten kafasını çeviriyor rahatsız olursa :KK70:
Aaa meyve sebze kirli diye hiç dokundurmak aklıma gelmemişti canım elini ağzına alırsa diye düşündüm hep. Ama deneyeceğim bir dahakine eve gelince yıkarız ellerimizi :KK66: emzik veririm elini ağzına götürecek olursa da :KK70: evde ben de ne bulursam dokunduruyorum cam plastik bluz battaniye saten çelik kaşık :KK66:

Yakalaması da zor tavuğu canım :KK70:
Ben de öyleyim canım sadece kırmızı et yerim başka hiç bir şeyi yiyemiyorum. Doğumdan sonra ciğer yedirirlermiş lohusa kadına. Kaç kez dediler asla yemem yapmayın boşuna dedim. Aslında içinde büyüdüm babam mezbaha işçisiydi. Abim ablam da bayılır bu tarz şeylere ben asla yemem.
Ne güzel canım cidden büyük bir şans :KK66:
Yazın keçi yoğurdu yedireceğim ona tabi köyden gelene kadar bozulmazsa canım sıcaktan :KK66:
Kümesleri de var elimi sokar çıkarırım bir tane :KK70: bizim evde pek yenmezdi bir tek annem yer. Kızkardeşim vejeteryan zaten :KK66: babam da aramazdı et olsun diye.
Oh ne güzel annesi oğluşunu çok düşünüyor:KK66: ben pek ısınmadım keçi sütüne nedense:KK64: buzluk poşetleri oluyor canım onlardan alıp içine birkaç kalıp buz koyarsan rahat getirirsin bence:KK66:

Kesinlikle öyle kıyamıyorum eşime de yorgun oluyor genelde diyorum ev yemeği yesin ben biraz yemek konusunda hassasım :KK43: Fast-food yemem, paketli gıda yıllardır ağzıma sürmedim, asitli içecek hayatımda hiç Yok...eşime her gün Fast food yiyelim desem dünyanın en mutlu insanı olur :) ama ben çorbamız olsun sebzemiz olsun köftemiz balığımız olsun isterim...avm ye gideriz o hamburgerci de takılır ben Kayseri mutfağında :) bugün bir film açıp izleyelim bakalım...haftasonunun şerefine...
Ben de ev yemeğini çok severim canım bayılırım ama eşim de dışarıyı çok seviyor öyle olunca kendimi zorlamıyorum hiç. Canı isterse dışarıdan söylüyoruz Arada. Bazen de tam tersi ev yemeği istiyor. Eğitimlere gidip geldikçe yemeklerini özledim diyor çok duygulanıyorum o zaman :KK43:
Hamburgeri çıkarttım zorla hayatımızdan canım eşim de kfc hamburger bayılırdı kaç yıldır yemiyoruz çok şükür :KK70:
Ne güzel olur iyi eğlenceler canım :KK66:

Ben de hakkınızı helal edin falan diyor sanırım istifa edecekmiş. Yüzüne demedim ama etmeyeceğim. Varsa versin hakkımı. En basiti oğlumun sütüne engel oldu. Onu ödesin ödeyebilirse pislik. Ayrım yapıyor zaten faşist resmen. Kendi milletine apayrı davranıyor her toleransı gösteriyor. Benim gibi bir iki kişi daha var bize gelince iş değişiyor. Allah bildiği gibi yapsın.
Hayır sanki maaşlarımızı bunlar veriyor :KK70:
Müdür olmuş ama insan olamamışlar canım malesef!!
Aynen aynen canımm evin içinde gider gelir oynarım şarkı söylerim oğluş da beni izliyor hep umarım ben gibi olmaz yoksa ciddi sorun kız gibi hareket etmesin :KK70:
Ay iyiymiş canım istifasını etsin gitsin ilişmesin sana:KK66: emin ol cezasını bulacaktır. Nefret ederim insan ayrımı yapanlardan. Yazık günah valla..
ayy evet bir de öğretmenlerden de yapan var bunu. Sanki maaşaını veriyormuş gibi saçmasapan davranışlar tripler. Bir gün ben de patlıcam ama hayırlısı diyorum.
Korkma annesi sadece senin gibi neşeli bir insan olur oğluş. Çok da güzel olur :KK66: biz de evin içinde öyleyiz :))

Evet desenlilerde o problem var ya siyah ya beyaz yoğunlukta olanlardan alırsam kullanabilirim diye düşünüyorum...hadi bakalım bize yazarsın artık geri bildirimini..
Evet gayet mantıklı canım siyah yoğunluk yazın çok yakar canım beyaz düşünebilirsin. Bu arada solomom da oğluşla biz çok terliyoruz ben Doğumdan sonra aşırı ter atmaya başladım. Oğluş da zaten çok terleyen sıcağı sevmeyen bir bebek canım. Bunun etkisi olabilir diyorum. Bu şekilde şikayeti olan var mı acaba benden başka?

Sabah öğlene kadar uyuması çok iyi bir şey canım dediğin gibi sen eve gidene kadar ancak uyanır çok anlamaz yokluğunu :KK66:
Konuşmayınca sorunlar daha da büyüyor zaten canım. Bizim de o olaydan sonra eşim bayağı farklılaştı. Çok üzüldüğümü anlamış ki sürekli ilgili şefkatli :KK70:
İnşallah ben yokken de uyur canım çünkü ara ara kalkıp emer ve uyur.
Her türlğ ilişkide İletişim çok önemli canım:KK66: ne güzel işte eşin kıymetini biliyor üzülmeni istemiyor:KK66:

Sabah yatağından aldım oturma odasına geldik yatırdım diye nasıl ağladı :KK70: bezini zor değiştirdim sonra hemen elinden tuttum oturttum baktım ağlayan çocuk gülücük saçıyor meğer oturmak istiyormuş :KK70:
Kucak istemezler artık fazla canım oturup karşılıklı oynarız :KK66:
Oyy öpmem mi öpe öpe bir hal oldum :KK70: az önce de uyuyacakmış ağlıyor uyu diyorum etrafına bakıyor uykuya dalamıyor ilgisinden. Seviyorum öpüyorum ağlıyor :KK70: götürdüm yatağına yatırdım baktım uyumuş hala uyuyor şükür :KK66:
Haklısın canım kucak vakitleri geçiyor yavaş yavaş ama anneyr bağımlılık bitmeyecek:KK36: ben de top alayım bari atarız birbirimize yavaş yavaş :KK30:
Etrafa bakma merakı kelebeğimde genellikle emerken ya da mama verdiğimde oluyor. Dönüp bakmadığı tek tık kalmıyor. Babası içeride öksürüyor onu görmek için bile kafasını çevirip babasını bekliyor :KK70:
Ben de şimdi az önce uyuttum 4 sele ütü bana bakıyor ben onlara bakıyorum..

Uykusuzluk zor canım. Bizim uykumuz gelince uyuma gibi bir lüksümüz söz konusu olamıyor ne yazıkki.
Normalde uyuyakalan eşim olurdu bizde :KK70: ben de filmin sonunu getirirdim illaki. Yiyatroya gitmeyi özlüyorum canım ben. Onun dışındaki hemen hemen her şeyi kızımla da yapıyoruz zaten:KK66:
Aynen canım artık istediğimiz zaman uyuma lüksümüz yok. Ben geçen yıl hamilelikte hiç bir filmin sonunu getiremedim canım :KK70: uyuya kalırdım ilk 15 dakikada. Bir kez korku izlerken eşim benden önce uyumuştu tek başıma kalınca filmi nasıl kapattığımı hatırlamıyorum eşim uyuyor ben elini sıkıyorum korkumdan :KK70:
Artık uzun bir süre bu tarz etkinliklere ara vereceğiz canım. Ben de öyle kendimi kısıtlamıyorum canım ne istersem yapıyorum oğluş engel olmuyor ki :KK66: hatta arkadaş oluyor bana annesinin baldan tatlısı :KK200:

Canım solomom baby aldım ben memnunum. Oğluş da ne zaman kanguruya alsam uyur. Rahat olmasa mutlaka belli eder.
Tamam canım gidip gelelim Marmaris'e gideceğiz zaten. Bilgi veririm.
Ne güzel şanslıymışsın canım biz de kanguru sayesinde şanslıyız :KK66:
Aaa hangi otele gidiyorsunuz canım? Biz de gidelim demiştik 19mayıs için ama sonra karar değiştirip Antep'e gidelim dedik :KK66:

Bayılıyor markete kızım :) her yer rengarenk çok ilgisini çekiyor bir de insanlar onunla ilgilenmezse hiç sıkıntı Yok...meyvelere sebzelere dokunuyoruz birlikte onları tanıtıyorum...doktorumuz farklı dokulara dokunsun beyin gelişimi açısından çok farklı dedi zaten o tarz dokun-hisset kitapları da almıştım ama somut olarak dokunmaları çok hoşlarına gidiyor aklında bulunsun canım..
O kartlardan ben de almak istiyorum. Markası neydi canım seninkinin? Nereden aldın?

Kümesleri de var elimi sokar çıkarırım bir tane :KK70: bizim evde pek yenmezdi bir tek annem yer. Kızkardeşim vejeteryan zaten :KK66: babam da aramazdı et olsun diye.
Oh ne güzel annesi oğluşunu çok düşünüyor:KK66: ben pek ısınmadım keçi sütüne nedense:KK64: buzluk poşetleri oluyor canım onlardan alıp içine birkaç kalıp buz koyarsan rahat getirirsin bence:KK66:
İyiymiş kümes varsa canım seç beğen çıkar bir tane kelebeğe :KK70:
Seven seviyor işte canım :KK66: yiyen yesin bize ilişmesinler yeter :KK70:
Temiz bulursan çok sağlıklı canım gerçekten hatta bebeklere inek sütü yasak ama keçi sütü yasak demiyorlar. Sindirimi de kolaymış keçi sütünün.
Hatta peynir yapacaksın ya canım peyniri keçi sütünden dene çok lezzetli olur.
Kendimiz gidip alırsak hallederim de başkasına getirtirsek sorun canım. Gönderen de çadırda yaşıyor buzu bulamaz zaten.

Ay iyiymiş canım istifasını etsin gitsin ilişmesin sana:KK66: emin ol cezasını bulacaktır. Nefret ederim insan ayrımı yapanlardan. Yazık günah valla..
ayy evet bir de öğretmenlerden de yapan var bunu. Sanki maaşaını veriyormuş gibi saçmasapan davranışlar tripler. Bir gün ben de patlıcam ama hayırlısı diyorum.
Korkma annesi sadece senin gibi neşeli bir insan olur oğluş. Çok da güzel olur :KK66: biz de evin içinde öyleyiz :))
İnşallah gider canım artık öyle nefret ediyorum ki adamdan...
gitmezse de işimi yapar çeker giderim.
Patlamamak elde değil ki.. ücretsiz izin de hakkım rapor da hakkım bunun tercihini ben yaparım sanane be adam!!! Rapor bulduk diye sevineceklerdi yerde nasıl çomak sokarız derdindeler.
Neşeli olsunnn hiç sevmem suratsız insanları :KK70:

X