Ek gıda bebek ne kadar istiyorsa o kadar olmalı az diye düşünme. O belirliyor.
Ben bir çok şeyi denedim ilk tek tek. Şimdi de karışımlar yapıyorum. Mesela, balkabağını haşlıyorum. Az miktarda tahin pekmez ceviz katıyorum. Kızıma özel balkabağı tatlısı :) haşladığım suyundan da koyuyorum. Ama hepsinin alerjenliğini denedim sen denemediysen dikkat et. Gün aşırı yumurta sarısı. Gerçi biz beyazına da başladık artık. Yumurta vermediysem öğlen yumurta sarısı ve kıyma kavuruyorum kızıma zeytinyağıyla. Pütürlülere de başladık. Her zaman kabul etmiyor gerçi.
Pırasa, havuç, brokoli, ıspanak, patates gibi sebzeleri çeşit çeşit karıştırıp irmikle pirinçle yada ince bulgurla çorba yapıyorum. Bazen cıvık bazen koyu. İkisine de alışsın diye. Annemin yaptığı tarhanam var. Tavuk suyuna mercimek çorbası favorimiz. Tavuk, et, kemik suyu kullanmaya çalışıyorum. Geçen ilk defa hindi eti de denedik. Balık da yedirmeye çalışıyorum. Bizden böyle. Ama herkes bizim gibi değil. Her dr başka şey söyleyebiliyor. Alerjenliğini bilmediğin şeyleri verme sakın. Bir de bi liste var alerjen gıdalar listesi ona da bakıyorum. Biraz da blw çalışıyoruz az buçuk. Şimdilik elhamdülillah. Ha bir de akşam yemeklerini az tuzlu falan yapıyorum. Kızımı da sofraya oturtuyorum alışsın diye isterse yemek yemek sıkıntı olmuyor.