2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Oo süper tabi lojmanda olmanın avantajları :) çok sevindim senin adına canım biz lojmanda olmadigimizdan cok sıkıcı geliyor sürekli evde olmak :KK43: evet cnm normalde yaza tayinciydik ama ani bir kararla 2.sark için burada kalma dilekçesi verdik. Kabul olursa 4 yil daha buradayız. Yazin gitsek 15 yil sonra tekrar doğu görevi çıkacakmış o yüzden elif küçükken kalalim dedik bir daha bu taraflara gelmeyiz en azından kalıcı düzenimizi kurarız. Bakalim tayinlerle ayni zamanda belli olacakmis cok belirsiz şu an. Taa temmuzda belli olacak
Evet güzelmiş hakikaten şojmanda kalmak. Polislerin ya da öğretmenlerin de lojmanları oluyor sanıyorum 4 yıl daha kalacalsanız siz neden düşünmüyorsunuz şojman. İnşallah hakınızda en hayırlısı olur, küçük müçük ama alıştığınız yer sonuçta.

B
Bence konuş canım eşinle. Niçin böyle demiş niye böyle düşünüyor? Muhakkak görüyordur çabanı çünkü
bugün çaktırdım biraz. Bana bu ay 500 tl lazım kızıma çeşit çeşit mama ve biberon alacağım hangisini seveceği belli olmaz. Ben bakamıyorum ya kızıma onun için mama vereceğim artık dedim eve gelince konuşalım dedi.

Nasıl bir açıklaması var merak ediyorum. Bunu söylediği arkadaşı da işleri ne bizim çocuklarımıza iyi baksınlar yazmış. arkadaşın eşi de çok samimi arkadaşım ve onların kızları da 9 aylık 7.500 kilo. Söylemek istiyorum ona da bir yandan da uyanıyorum eşimin mesajlarını okuduğum için

Sağol canım Allah razı olsun amin. Sizinde hayırlısıyla gelir İnşaAllah ağrısız sıkıntısız. :) nasil oldu Elif?

Elifte geceleri ciddi gaz sıkıntısı var cnm tüm gece kıvranıp duruyor :KK43: sabaha karşı 5 de masaj yapip gaz cikartsin diye ugrastim düşün sonrada uyandi tabiki tekrar uyuttum saat başı kalkiyor gazdan dolayi :KK43: bakalim gaz ilacı kullanicaz sanirim tekrardan yoksa uykusu mahvoluyor ağlıyor bir de meme de almıyor

Evet güzelmiş hakikaten şojmanda kalmak. Polislerin ya da öğretmenlerin de lojmanları oluyor sanıyorum 4 yıl daha kalacalsanız siz neden düşünmüyorsunuz şojman. İnşallah hakınızda en hayırlısı olur, küçük müçük ama alıştığınız yer sonuçta.

Cnm kalırsak lojmana geçmeyi dusunuyoruz. Polislerde lojman olayi cok sıkıntılı askerlerinki kadar çok yok. Bir de burada iki çeşit lojman var biri eski bina digeri yeni. Eskiden ancak yer buluruz dedi eşim. Bakalim aslinda benim okulum da lojmani var hemen okulun arkasinda ama orasi olursa bakıcı bulmam zor olur. Lojmanda olursak rahatlikla polis esi bir bakıcı bulabilirim. Bakalim şimdiki planımız bu. Gerçi lojman olmasa da bu evden taşıyacağım ufak geliyor artik bize :) Elif'e oda yapmak istesem yapamam

B
bugün çaktırdım biraz. Bana bu ay 500 tl lazım kızıma çeşit çeşit mama ve biberon alacağım hangisini seveceği belli olmaz. Ben bakamıyorum ya kızıma onun için mama vereceğim artık dedim eve gelince konuşalım dedi.

Nasıl bir açıklaması var merak ediyorum. Bunu söylediği arkadaşı da işleri ne bizim çocuklarımıza iyi baksınlar yazmış. arkadaşın eşi de çok samimi arkadaşım ve onların kızları da 9 aylık 7.500 kilo. Söylemek istiyorum ona da bir yandan da uyanıyorum eşimin mesajlarını okuduğum için

Onların çocukları biz taşıyıcı anne zaten. Utanma cnm nolcak denk geldi dersin o sözleri yazarken o utanmamista sen mi utancan. Geçen eşimin iş arkadaşı eşime diyormuş ki sen çok baskı altindasin. Geç gelince neredesin diye arıyorum ya o sebepten. Boşver ya erkeklerin hepsi aynı gerçekten bazen çok bencil oluyorlar

Bi garipler. Bizden çok kim düşünebilir ki evlatımızı. Kaldı ki elimizden geleni de yapıyoruz, insaf diliyorum eşlerimize Allahtan

Bence takma piranhacım bizimkide sen çok mu ek gıda veriyosun sanki kilo aldı diye takılıyor bana, bebeğini senden daha iyi kim düşünecek sıkma canını.

Allah'ım bu kocaları ne etmeli bilmem. İki dk çocuğu kucağına versen gözünün içine bakar alsın diye. Daha onu bile beceremezler bi de anneye mi çamur atıyo bakamıyo diye. Sanki kendi anaları kendilerini sumo güreşcisi gibi yetiştirmiş. Kaynanamda der annemde kaynana korkusundan çocuğu kucağıma alamazdım diye,gönlümüzce bakamadık diye. Kaynanam bana bişey dediğinde sanki siz çocuklarınızı dört dörtlük mü büyüttünüz anne şimdiki anneler doktoru var tv programları var internet var herşeyi daha iyi biliyo deyince haklısın kızım der. Bak kocamda taş gibi bende maşallah :))
Erkeklere herşey çok kolay geliyo. Koca yetişkin adamlar bile zayıflamak istese zayıflayamaz kilo almak istese alamaz metabolizma meselesi bebeklerde neden bu durum farklıymış gibi düşünüyolar ki.

Elifte geceleri ciddi gaz sıkıntısı var cnm tüm gece kıvranıp duruyor :KK43: sabaha karşı 5 de masaj yapip gaz cikartsin diye ugrastim düşün sonrada uyandi tabiki tekrar uyuttum saat başı kalkiyor gazdan dolayi :KK43: bakalim gaz ilacı kullanicaz sanirim tekrardan yoksa uykusu mahvoluyor ağlıyor bir de meme de almıyor
ya seninle herseyimiz ayni, saat bile ayni:) gazdan bizde bittik. Ve sabahtan beri gunduz0 uyku banyo yaptirim belki iyi gelir diyorum. Kimyonda verdim simdi bide zeytinyagi. Korkudan ek gidada vermiyorum. Ya bunlar dis icin agliyo o da gaz yapiyo olmasin, surekli mizmizlar

ya seninle herseyimiz ayni, saat bile ayni:) gazdan bizde bittik. Ve sabahtan beri gunduz0 uyku banyo yaptirim belki iyi gelir diyorum. Kimyonda verdim simdi bide zeytinyagi. Korkudan ek gidada vermiyorum. Ya bunlar dis icin agliyo o da gaz yapiyo olmasin, surekli mizmizlar

Hadi ya gerçekten mi :KK43: kiyamam kuzuya ne zaman geçecek şu gaz ya. Bizimkinde gündüz sorun yok aşırı hareketli zaten. Ama gece bir işkence resmen :KK43: dün eşime çörek otu yağı aldırdım 2 damla verdim çok iyi geldi. Sen de dene istersen. Ama 2 damladan fazla verme günde 3 sefer verebilirsin insallah sizde de işe yarar

Hadi ya gerçekten mi :KK43: kiyamam kuzuya ne zaman geçecek şu gaz ya. Bizimkinde gündüz sorun yok aşırı hareketli zaten. Ama gece bir işkence resmen :KK43: dün eşime çörek otu yağı aldırdım 2 damla verdim çok iyi geldi. Sen de dene istersen. Ama 2 damladan fazla verme günde 3 sefer verebilirsin insallah sizde de işe yarar
ben
artik zeytinyagi disindaki yaglardan korkuyotum kizim 2 aylikken uykusuzluktan yanlislikla d vit yerine aci elma yagi vermistim ya o gunden beri kotkuyorum:KK43: tavsiyen icin

Ya kizlar benim kızda aynı hicbirseyden memnun kalmıyor yemesinde bi sorun yok birden ağlamaya başlıyor gece yatmak istemiyor ne yapacağımı şaşırdım artık ne oldugunu da çözemiyorum görünürde bir sıkıntısı yok sizinkiler ne alemde

ben

artik zeytinyagi disindaki yaglardan korkuyotum kizim 2 aylikken uykusuzluktan yanlislikla d vit yerine aci elma yagi vermistim ya o gunden beri kotkuyorum:KK43: tavsiyen icin

Ayy hatırlıyorum yazmistin sanki buraya :KK43: sen bilirsin tabi cnm gerçi dün fayda etmişti ama bugun o da fayda etmiyor. Şu an gazi var mesela ama ikinmiyor :KK43: ikinsa çıkacak ama yok. Gece de sıkıştırıyor o gazlar :KK43: doktoruna falan sordun mu bu konuda ne yorum yaptı

Ya kizlar benim kızda aynı hicbirseyden memnun kalmıyor yemesinde bi sorun yok birden ağlamaya başlıyor gece yatmak istemiyor ne yapacağımı şaşırdım artık ne oldugunu da çözemiyorum görünürde bir sıkıntısı yok sizinkiler ne alemde

Canim görünürde birsey yoksa diş sıkıntısı olabilir. Biz de ayniyiz ama biz doğduğundan beri böyleyiz. Memnuniyetsiz çabuk sıkılan az uyuyan uyumak istemeyen bir bebek :KK43:

Canim görünürde birsey yoksa diş sıkıntısı olabilir. Biz de ayniyiz ama biz doğduğundan beri böyleyiz. Memnuniyetsiz çabuk sıkılan az uyuyan uyumak istemeyen bir bebek :KK43:
Benimkide öyle uyuyan bi bebek değil ama kolay beri ağlamaz bizim kiz böyle aglayinca içim gidiyo d ogdugundan beri aramızdaki dil uyumu çok iyidi ne istediği konusunda hiç sıkıntı çekmedim 2 gündür çaresiz kaldım canım çok sikildi

Yok canım annemler gideli çok oldu :KK43:

Eşimin yelefonundan girmiştim çıkış yapmamışım o da görmüş.:KK70: hiç çakal değilim saftirikminikpiranha. İnstagramda da yakalandım bırdan arkadaşları eklemiştim yine eşimin telefonuna yüklemiştim ordan giriyordum mesajlarımı okumuş :KK70: :KK70:

kahvetelvesi kahvetelvesi
Senin iyi bi uykuya ihtiyacın var anlaşılan :)
Üçüncüye olmaz artık herhalde :)

Blw yapan Annisler! Biraz deneyimlerinizi paylaşır misiniz? Ne kadar zamanda ne kadar yol aldınız? Sikintilariniz neler oldu?nasıl cozumler buldunuz?lütfen cevap verin.. sevgiler:))
Başladığımız ilk günden itibaren hep yemeye çalıştı, adapte sorunu falan yaşamadı ama bilmiyorum neden bu ara mama sandalyesinde çoğunlukla ağlıyor.
Uykusuzluğuna bağladım, iştahsızlığa bağladım, arada elimle bir şeyler yedirmeme bağladım ama nedenini tam olarak anlayamadım.
Aslında bebeklere çok uygun bir yöntem.
Çiğneme becerisi çok hızlı gelişiyor mesela.
Güzel yöntem de ben sorunumuzu bulamadım.

He ya. Ben de bir garibim. Bir iş yapıyorsun dedilleri ortadan kaldırsana. Hırsız katil falan olmazmış benden :KK70:

Bugün arkadaşına sevdanın fotoğrafını gönderip zayıflığından bahsetmiş ve anneden kaynaklı demiş. Çok kırıldım çok. Bakamıyor muyum ben çocuğuma yani. Kolaysa kendisi baksın. Kavga çıkarmam lazım bu sebepten

Ben herhalde yaptım bi eşşeklik ama seninkinin yanında hiç kalır diye mevzuyu girer daha da çıkamazdım.
Kilo sağlık demek değil, ne zaman alışacak bizim toplum buna acaba.

kahvetelvesi kahvetelvesi teşekkürler tatlım. Biz yeni başladık güzel güzel gidiyordu birden kesti.şu dahi içmiyor. Ağzını öyle kapatıyor ki açmak İmkansız. İnatlasip daha da ters düşmek istemiyorum. Ama nasıl yaklasacagimi bilemiyorum. Fikriniz varsa lutfen paylasin

kahvetelvesi kahvetelvesi teşekkürler tatlım. Biz yeni başladık güzel güzel gidiyordu birden kesti.şu dahi içmiyor. Ağzını öyle kapatıyor ki açmak İmkansız. İnatlasip daha da ters düşmek istemiyorum. Ama nasıl yaklasacagimi bilemiyorum. Fikriniz varsa lutfen paylasin

İnatlaşma zaten.
İstemiyorsa kaldır.
Ama kararlıysan sabırla bekle, elbet bir gün yiyecek.
Az önce patatesin tadına baktı yine çığlık çığlığa başladı.
Biraz bekletip aldım.
Geri dönmek istemiyorum, kaşıkla beslemek istemiyorum güzel yol aldık çünkü.
Ama üzülmeye başladım artık.

X