• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Merhaba Kızlar burda arkadaslar bebekler için kitap almışlardı link atabilirmisiniz rica etsem

http://urun.gittigidiyor.com/oyunca...yicili-rakamli-ilk-kitabim-f100-123-254952611
Biz MinikPiranha MinikPiranha yla bundan aldık 3 sayfa hisirtili diş kasiyicili biz sevdik. Tabi su an sadece kasiyici gorevinde :) onun dışında ben bir de fisher price in mini ciftlik kitabını aldım o da güzel hisirtili değil yumuşak bir kitap onu da kasiyici olarak kullaniyoruz şimdilik :)

Ben blenderdan geciriyorm canm, kati olarak biskuvi ekmek basladik ya puturlu de onlara alisiyor iste. Hafif ilik daha guzel iciyor bizim kiz sicak olmamali tabi zaten de soguk da pek cekici olmuyor :)

Sen doktoru mu degissen acaba canm?? Corba yapmayi bilmedigimizden boyle yapmiyoruz sonucta bebeklerimizin sagligi icin boyle pisiriyoruz. Yani seviyolar diye kasik kasik nutella yedirelim o zman olur mu mesela? Tuz onlar icin su an gerekli bi sey degil ki, gereksiz yere bobreklerini yorar. Tuzun tadini bilmediklerinden de tuzsuz da icebiliyorlar corbayi. Bence alistirma canm her lezzetli sey saglikli degil ki hele de bebeklerimiz icin.
Bunun internetle alakasi yok ki tipla alakasi var. Eskiden kadinlar evde tarlada doguruyormus ayrica sen oyle mi dogurdun biz oyle mi dogurduk butun degiseb dunyada heralde ki beslenme duzenleri de degisecek yani... bi seylerin daha iyisini, daha faydalisini kabul etmek gerekir.

Bunlar da benm fikirlerim canm, insanlar gaz vermeyi sever aha bak tuz koydun nasil yedi diye ama sen bebegin icn sagliklisini yap.

Bugün blenderdan geçirip birazda sutumden kattim sulandirip verdim yedi 2-3 cay kaşığı :) ben altinci aya kadar azar azar tadina baktiricam 6.ayda normal ogune geçicem insallah. Aklimin bir kosesinde de blw hala duruyor çok karisigim

Bugün blenderdan geçirip birazda sutumden kattim sulandirip verdim yedi 2-3 cay kaşığı :) ben altinci aya kadar azar azar tadina baktiricam 6.ayda normal ogune geçicem insallah. Aklimin bir kosesinde de blw hala duruyor çok karisigim

Ben de veriyorum veriyorum, bi gün hop blw'ye geçerim diyorum :)
Bu iş böyle oluyor mu sanmıyorum ama napayım :)

http://urun.gittigidiyor.com/oyunca...yicili-rakamli-ilk-kitabim-f100-123-254952611
Biz MinikPiranha MinikPiranha yla bundan aldık 3 sayfa hisirtili diş kasiyicili biz sevdik. Tabi su an sadece kasiyici gorevinde :) onun dışında ben bir de fisher price in mini ciftlik kitabını aldım o da güzel hisirtili değil yumuşak bir kitap onu da kasiyici olarak kullaniyoruz şimdilik :)
Tesekkur ederim canım bizde herseyi diş kasıyıcı olarak kullanıyoruz :)

Evde kendin lor yapıp ondan verebilirsin cnm. Ben de kahvaltiya 7.ayda basliycam lor ve yumurta sarisiyla

Aynen canm kendm yapmayi dusunuyorm zaten de ben de sanirm 7 de baslicam daha cok kafama yatti ;)

Iyi etmissin canm. Nasil yerse oyle... aynen 6 bitince zaten gerekli o zamana kadar da alismasi guzel oluyo biz de 5 bitince ufaktan baslamistik alismaya.

Selam kızlar hepiniz de bebişler de iyidir inşallah. Biz de iyiyiz şükür ama diş gelecek galiba fenalardayız bu arada 26. Haftadayız atak ta olabilir nedir bilmem ama çok fenaaaaa uyku düzen vs kalmadı hiç emmediği kadar memede olmak istiyor gerçi en iyi kısmı bu çünkü öyle aman aman emen bi çocuk olmadı bu zamana kadar. Bunun dışında hafiften ek gıdaya geçiş yapmıştık biliyorsunuz tadım gibi gidiyoruz desteksiz oturamıyor henüz yoksa blw denicem :) şimdilik tattıkları bal kabağı patates havuç pancar elma armut çook şükür hepsini sevdi gibi bakalım :)

Selam kızlar hepiniz de bebişler de iyidir inşallah. Biz de iyiyiz şükür ama diş gelecek galiba fenalardayız bu arada 26. Haftadayız atak ta olabilir nedir bilmem ama çok fenaaaaa uyku düzen vs kalmadı hiç emmediği kadar memede olmak istiyor gerçi en iyi kısmı bu çünkü öyle aman aman emen bi çocuk olmadı bu zamana kadar. Bunun dışında hafiften ek gıdaya geçiş yapmıştık biliyorsunuz tadım gibi gidiyoruz desteksiz oturamıyor henüz yoksa blw denicem :) şimdilik tattıkları bal kabağı patates havuç pancar elma armut çook şükür hepsini sevdi gibi bakalım :)

Selamlarrr canm bayadir yoktun sende .. herkes islerede basladikca burayi ihmal etmeye basladi haliyle...
Biz de iyiyz sukur, ek gida tam gaz devam, bizim doktor zaten ucuyo da gene ben yavas aliyorm bazi seyleri cok da abartmamak lazm daha yeni 6 aylik olduk sonucta.
Masallah masallah insallah da her seyi severek yerr..

İshal oldu, neden oldu acaba.
Bi de hiç pişik olmadı derken kızardı, ikide bir yapmaktan herhalde.
Üstüste bez değiştiriyorum ama genel halinde değişiklik yok.
Bilemedim napsam.

Y yapayalniz1 ek gıdaya yeni başladığın için diliyle itmesi normal ben hep çatalla ezdim ilk başta daha pütürsüz yerlerinden verdim şimdi alıştı her türlü yutuyor. Zamanla alışacak yani ilk bir ara hatta anne sütü elma muz karışımı vermiştim sadece sıvı kısmı içmişti benimki de bi de şimdi gör :)

zeynep-ahmet zeynep-ahmet benim dr umda seninkinin dediğini dedi ki kendisi deneyimli medipol koşuyolu nun sorumlu hekimi tuz at çocuk yemeklerden soğumasın dedi. Açıkcası ben bazen çok çok az ekliyorum tadını beğenmediğim kendim yemediğim şeyi oğluma da yedirmiyorum.
Bi eczacı arkadaş var o da acıbadem hastanesine gitmiş oradaki prof ta bu çocuğu annen usulü besle demiş hiç bir şey olmaz demiş o öyle yaptı çocuğu çok iştahlıydı acı bile yerdi hala öyle.
Tabi bu konularda her görüşü değerlendirip anne nasıl istiyorsa öyle yapmalı.

Yapayalnız cım havucu neden önce rendeleyip sonra pişirip sonra çatalla ezdin ki kendine eziyet etme haşla buharda ya da suda güzelce ez gitsin :)

Gece yine cok zordu :( uykusuzluk beni bitirdi kolumu kaldırmaya halim yok :( dün akşam kuru fasulye yemistim o mi yapti anlamadim o kadar da kimyonla hasladim yerken kimyon döktüm. Ne zaman bitecek bu gaz sorunu ya bizde geceleri hala devam ediyor. Dönmeye başlasa belki azalır

İshal mi omg neden acaba en son ben 10 gün rekoru kırdığını hatırlıyorum senin bebişin :)
Yani, bütün bebekler için normaldi ama benim bebiş ishal olamazdı :)
Dalga konusu oldum, sen ne istiyorsun yapsın mı yapmasın mı karar ver diyorlar bana :)

Haşlanmış patates ver canım. Ek gidadan olabilir.
Verdim canım hiç sevmedi, öğürdü durdu.
Bugün tekrar deneyeceğim.
Ben de ek gıdadan diye düşünüyorum ama uzun sürdü sanki.

Gece yine cok zordu :KK43: uykusuzluk beni bitirdi kolumu kaldırmaya halim yok :KK43: dün akşam kuru fasulye yemistim o mi yapti anlamadim o kadar da kimyonla hasladim yerken kimyon döktüm. Ne zaman bitecek bu gaz sorunu ya bizde geceleri hala devam ediyor. Dönmeye başlasa belki azalır

En zoru şu gece sıkıntısı.
Gaz sorunu yok ama arada rezene falan veriyorum ben 30 ml.
Hepsini içmiyor gerçi.
Sıkıntısı olduğunda verebilirsin.

En zoru şu gece sıkıntısı.
Gaz sorunu yok ama arada rezene falan veriyorum ben 30 ml.
Hepsini içmiyor gerçi.
Sıkıntısı olduğunda verebilirsin.

Ben de bi ara veriyordum tekrardan başlayım bari :( bizimkinin gaz sıkıntısı ne zaman bitecek anlamadım :( gece o ayakları geçip geçip bırakıyor kendini uyandırıyor sonra da uyumak istediği için ağlıyor memede almıyor :( dün gece çok ağladı kucagimda zor uyuttum icini çeke çeke uyudu :( gece uykusu cok zor gercekten zaten gec yatiyor 12 gibi sabah 8de ayakta nasil dayanıyor anlamiyorum

Ben de bi ara veriyordum tekrardan başlayım bari :KK43: bizimkinin gaz sıkıntısı ne zaman bitecek anlamadım :KK43: gece o ayakları geçip geçip bırakıyor kendini uyandırıyor sonra da uyumak istediği için ağlıyor memede almıyor :KK43: dün gece çok ağladı kucagimda zor uyuttum icini çeke çeke uyudu :KK43: gece uykusu cok zor gercekten zaten gec yatiyor 12 gibi sabah 8de ayakta nasil dayanıyor anlamiyorum

Ben yatmadan önce masaj başladım, zeytinyağı-papatya yağı karışımıyla.
Rahat uyusun diye 15-20 dakika masaj yapıyorum.
İşe yaramadı henüz, öncelikle onu söyleyeyim :)
Ama gazı pıtır pıtır çıkıyor masaj yaparken.

Uykusuzluğa nasıl dayandıklarını çözemedim :KK43:
En az iki çocuk hayallerimin katili oldu bu bebek, tüm sevgimi ona vermeye karar verdim.

Back