• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Hangi yöntemi kullanacaksınız?
Tracy Hogg yatır-kaldır yöntemi. Bunun yanı sıra birde uyku arkadaşı aldık bu arkadaş yatağının dışına çıkmayacak esnediği ilk an yatağına yatırıp arkadaşını eline vereceğim, sonrasında yatır kaldır

Kızlar merhaba,
Leep hakkinda biraz daha ayrintili bilgi verebilir misiniz?Akdeniz universitesinde 10 gun sonra leep olucam. 1gun onceden yatişim yapilacak, sabah leep, ertesi sabah cikarticaklar. Bu arada sigara kullaniyorum. Sigarayi birak o gune kadar tikanir kalirsin dedi dr. Burda yazilanlarla dr um soyledikleri arasinda kaldim.Cok da basit bir islem degil sanirim. Lütfen yardimci olun.
Merhaba canım ünan çok basit bi operasyon. Aslında yatış gerektirmiyor bile.. Uyuman uyanman yarım saat toplamda.. Sigara olayı anesteziden dolayı sanırım. Ben 2 kere leep oldum ve çok rahat geçti doktorumla burda yazılanlar arasında kaldım demişsin ne dedi sana doktorun merak ettim? Ben istanbulda Acıbadem hastanesinde oldum doktorum hem çok basit sıkıntısız bi operasyon olduğunu söyledi

R
Kızlar uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben son bir haftadır tükenmiş vaziyetteyim. Oğlum uyumakta direniyor artık ne müzik ne pışpış ne ninni hiç biri kar etmiyor. İlk zamanlarda benim kokuma ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için hep kucağımda sallayarak uyuttum kimi zaman yarım saatte dalarken kimi zamanda 5 dk da uykuya daldı. Sanırım bağımlı hale geldi. Kilosu azdı ve kolay oluyordu ama artık cidden zorlanıyorum. Belim, sırtım, ayak bileklerim , tabanlarıma varana kadar vücüdumdaki bütün kemiklerim ağrıyor. Gece yatağa yattığıma sevinemiyorum bile çünkü biliyorum ki bir kaç saat sonra tekrar uyanıcam, bu döngü çok yorucu. Son günlerde neredeyse 1 saati geçkin bir sürede kucağımda pışpışlıyorum. Bugün ayağımda sallamayı denedim kıyametler koptu çığlık çığlığa son buldu denemem. Sanırım yeni bir büyüme atağına başladık. Uykusu olduğu halde çok ama çok zor dalıyor ve sesi kısılana kadar ağlıyor.
Tam uyudu , daldı yatağına koyayım diyorum koyduğum gibi gözler açılıyor kendini kasarak ağlıyor beni kucağına al diye. Kucağıma alıyorum boynuma bir yapışıyor ki içli içli bırakmıyor beni. İçim gidiyor, kıyamıyorum okşaya öpe tekrar uyumasını sağlıyorum.
Büyüme atağı ve bir kaç gün sonra vurulacak aşılarımız geçsin kesinlikle kendi kendi uyumasını öğretmeye karar verdim. Öylede ağlıyor böylede ağlıyor. En azından ikimiz içinde doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.
Bazen tükendiğimi hissediyorum bebeğim ağladıkça ben de ağlıyorum.
Tahammül sınırlarım zorlandıkça, kötü bir annemiyim ben diye soruguluyorum kendimi kimi zaman.
Ben mi beceremiyorum bazı şeyleri yoksa hepiniz de benzer sorunlar var mı?
Olmaz mi ayni durum bizde de var valla o aglarken ben gulmeye basladim artik sinir bozuklugu mu aglamayi ciddiye almamak mi bilmiyorum ben de cikissiz kaliyorum 17. Haftada N N11cici 'nin gondeedigi tabloya gore zor bi hafta geciricez bi de dis sikintisi da basladi bizimki ellerimize saldiriyor ve disetlerini kasiyor elimizi cekince aglama krizine giriyor ne yapacagm bem de bilemiyorum.​

iyi akşamlar kizlar dogum kilolari ne alemde dogumdan beri sadece 3.5kilo vre bildim 72.5im şimdi.10 kilo fazlam var gitmiyor yapişti sanki

Kızlar uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben son bir haftadır tükenmiş vaziyetteyim. Oğlum uyumakta direniyor artık ne müzik ne pışpış ne ninni hiç biri kar etmiyor. İlk zamanlarda benim kokuma ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için hep kucağımda sallayarak uyuttum kimi zaman yarım saatte dalarken kimi zamanda 5 dk da uykuya daldı. Sanırım bağımlı hale geldi. Kilosu azdı ve kolay oluyordu ama artık cidden zorlanıyorum. Belim, sırtım, ayak bileklerim , tabanlarıma varana kadar vücüdumdaki bütün kemiklerim ağrıyor. Gece yatağa yattığıma sevinemiyorum bile çünkü biliyorum ki bir kaç saat sonra tekrar uyanıcam, bu döngü çok yorucu. Son günlerde neredeyse 1 saati geçkin bir sürede kucağımda pışpışlıyorum. Bugün ayağımda sallamayı denedim kıyametler koptu çığlık çığlığa son buldu denemem. Sanırım yeni bir büyüme atağına başladık. Uykusu olduğu halde çok ama çok zor dalıyor ve sesi kısılana kadar ağlıyor.
Tam uyudu , daldı yatağına koyayım diyorum koyduğum gibi gözler açılıyor kendini kasarak ağlıyor beni kucağına al diye. Kucağıma alıyorum boynuma bir yapışıyor ki içli içli bırakmıyor beni. İçim gidiyor, kıyamıyorum okşaya öpe tekrar uyumasını sağlıyorum.
Büyüme atağı ve bir kaç gün sonra vurulacak aşılarımız geçsin kesinlikle kendi kendi uyumasını öğretmeye karar verdim. Öylede ağlıyor böylede ağlıyor. En azından ikimiz içinde doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.
Tahammül sınırlarım zorlandıkça, kötü bir annemiyim ben diye soruguluyorum kendimi kimi zaman.
Geçen hafta aynısını yaşadık biz de. Sanırım büyüme atağı geçirdik. 4 gün sürdü. Gecede5-6 kez uyandı en az. O kadar zordu ki anlatamam. Bedenen iflasın eşiğinden döndüm ki psikolojimi hiç söylemiyorum bile :(
Bence anneliğini sorgulamamalısın canım. Bu çok zorlu ve hayli yorucu süreci biz yönetiyoruz ve biz çökersek bu sistem de çöker. Eşime hep onu diyorum. Benim dinlemem ve psikolojimi sağlıklı tutmam lazım ki hepimiz mutlu olalım. O yüzden elinden gelenin fazlasını talep ediyorum senden yardım konusunda dedim. Tamam dedi ama hala randıman alamadım baba kısmından. Her neyse esas anlatmak istediğim eğer ki böyle doğru olduğunu düşünüyorsan öyle yapmalısın. Lütfen yöntemin işe yararsa tecrübelerini bizimle paylaş olur mu? Şimdiden kolay gelsin. Sabrın bol yolun açık olsun :)

iyi akşamlar kizlar dogum kilolari ne alemde dogumdan beri sadece 3.5kilo vre bildim 72.5im şimdi.10 kilo fazlam var gitmiyor yapişti sanki
Ben gebelikte 13 kilo almıştım canım. 63 kilo ile başladım 76 oldum. 3. ayımıza girmeden hepsini vermiştim. Şu an 63 çıkıyorum hala.

Ben gebelikte 13 kilo almıştım canım. 63 kilo ile başladım 76 oldum. 3. ayımıza girmeden hepsini vermiştim. Şu an 63 çıkıyorum hala.
ben tam 23 kilo almiştim canim doguma tam 86kiloyla girdim 76 ciktim simdi 72.5im.onuda son 1 ayda verdim ama daha fazla gitmiyor ne yapsamki

Ahh canm inan sanki beni anlattım bu dönemlerde bu şikayetler çok fazla ben çok farklı düşünüyorum sanki bir ağrısı onu rahatsız eden birşey var aynı bu durumda olan bir arkadaşım bebeğini doktora götürdü ve diş cskardığını öğrendi bende doktora götürecem

Sen yine vermişsin ben 12 almıştım 6 vermiştim doğumda. Şimdi 3 yine aldım. Evde sürekli acıkıyorum ve hep atıştırıyorum bişeyler
iyi akşamlar kizlar dogum kilolari ne alemde dogumdan beri sadece 3.5kilo vre bildim 72.5im şimdi.10 kilo fazlam var gitmiyor yapişti sanki[/QUO

Bende 21 kilo aldim. 15i hala duruyo. Yuzmeye ve spora baslicam inşallah verebilirim. Pek ümidim yok bünyem çok musait kiloya :KK43:

Kizlar sormayin 18 almistim.8i gitti 10u aynen yapisti kaldi.me azalma var ne artma.balina gibi hissediyorum kendimi.Allahtan biraz bol giyiniyodum da kislik montlari denedim geçen zar zor kapandi..emzirme donemi bitince mi gider bu kilolar?ek gidaya baslayinca biraz azalir mi?ya hepsi gitmezse?kafamda deli sorular ama simdilik bebegimin sagligi en önemlisi dusunmemeye calisiyorum..kendi yediğine içtiğine ve kilosuna dikkat eden ve ben dikkat etmedigimde beni hemen uyaran esim de biseu demiyo şimdilik bakalim

Selam arkadaslar, bugun 4. ay kontrolumuz vardi, asilarimizi olduk ikisi de bacaktan, su an hafif ates var. Doktorla konustuklarimiz soyle:
5. ayda yiyecekleri tattirmaya baslayalim diyor ben belki yapmam 6. ayi beklerim sindilik dusunmedim.
Kucakta destekleyerek oturtmanin sakincasi yok, bebegin yatar pozisyondayken kafasini one kendini kaldirmaya calismasi daha zorlayici, bebek onu yapiyorsa sen al kucaginda oturt daha iyi.
Ben internetten cocuk sarkilarinin oldugu basit cizgi videolar izletiyorum yirmi dakika en fazla,bunun gozlerine zarari var mi diye sordum, hayir ama uzun sure izlerse sosyal algisi dusebilir dedi.
Donme hareketi besinci ayda beklenirmis.
Damaginda kabarikliklar var dis cikartmasa da onden sikintisi baslar dedi.
Demir kullanmak istemedigimi soyledim zatencogu bebekte kabizlik yaptigi icin birakmak zorunda kaliyoruz sen bilirsin dedi.
Aklima gelenler bunlar.

Kızlar çok oldu girmeyeli bebişler nasıl ya oturtmaya başladınız mı ?:KK51:
mrb canım. oğlum 4,5 aylık oldu. kucağımda oturtuyorum ben, masada yemek yerken filan.
bazen de iş yaparken durmadığı için evin içinde arabasıyla dolaştırıken hafif oturtuyorum yani tam 90 derecelik değil de biraz daha yatar bir şekilde.

mrb canım. oğlum 4,5 aylık oldu. kucağımda oturtuyorum ben, masada yemek yerken filan.
bazen de iş yaparken durmadığı için evin içinde arabasıyla dolaştırıken hafif oturtuyorum yani tam 90 derecelik değil de biraz daha yatar bir şekilde.
Bizim ki de 4 Aylık oturmaya çalışıyor hani de acaba bende yavaştan öyle mi yapsam ki

Back