Çocuğunuzun zeka seviyesi düşer, yazık günah izletmeyin video falan... Çok üzüldüm okuyunca. İki yaşına kadar yasak. Ekrana bakan bebekle bakmayanın büyüyünce çizdikleri resim kalitesi bile farklı oluyor, araştırın lütfen... Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamadım. Bebekleri rahat bıraksak ne güzel olur. Şöyle buzağılar gibi kuzular gibi büyümeleri doğalarına uygun.
Doktorlar tıbbi eğitim alırlar, sorun odaklıdırlar, öyle her şeyi bilmezler. Bunu bir hekim eşi olarak yazıyorum. Oturma konusunda cevap verecek kişi aile hekimi değildir, hatta çocuk hekimi bile değildir. Bir fizyoterapiste veya ftr uzmanına sorunuz. Bebek oturacağı zamanı biliyor lütfen bekleyin. Doğum gibi bu işler, nasıl doğumunuzu ayarlayamıyorsunuz, o kendiliğinden başlıyor, bu da öyle... Dur bir ıkınayım belki bebek çıkar gibi bir şey bu. Oturmayan çocuğu niye oturtasınız ki?
Doktorlar her şeyi doğru bilmez çünkü hepsi farklı şey söyler. Doğru olsaydı hepsi aynısını söylerdi. Benim doktorum da altı ay dolana kadar emzirmeye devam dedi, sonra ek gıda dedi. Bakın nasıl değişiyor dedikleri. Zaten ömürlerinin geri kalanı katı gıda yiyecekler, ne bu acele anlamıyorum.
Karışmayayım, yazmayayım diyorum dayanamıyorum bazen. Herkes bebeğine iyi annelik yapmak istiyor amenna, ama biraz daha araştırarak davranalım onlara. Onlar bizim oyuncağımız değil. En kolayı da ne biliyor musunuz? Akışına bırakmak. Allah nasıl yarattıysa o şekilde gelişimi izlemek. Mesela ek gıdanın vakti altı y vs değildir. Bebek sizinle "otururken" önünüzdekine uzanıp eliyle ağzına mı götürüyor, işte o zman vakti gelmiştir. Bunun için okumaya araştırmaya bile gerek yok.
Umarım onlara yeterli anneler oluruz...