• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

hiç yemek lerden tatdıran var mı ??
kendi yediklerimizden tattirmiyorum da mayaladigim yogurttan bi kasik kadar yediriyorum yarim fincan yeterli dedi doktorumuz. Bir de muz ve avokado puresi veriyorum her seferinde bir tatli kasigi kadar yediriyorum cok degil. Kasik mamasina baslayacaktim yatmadan once gecis olsun artik diye ama sikayetvar'da en cok duydugum mamalara bile ne sikayetler gelmis vazgectim ben de hasta olmasindansa zayif olsun saglikli olsun da..

Ben facebook olarak kopyalıyorum, burada paylaşınca kadınlar kulübü olarak değisiyo

Son düzenleyen: Moderatör:
image.jpeg
Başlık böyle hanımlar

Sen yine vermişsin ben 12 almıştım 6 vermiştim doğumda. Şimdi 3 yine aldım. Evde sürekli acıkıyorum ve hep atıştırıyorum bişeyler
bu sabah tartildim 71.8 :) ama doymuyorumki bogazimi tutsam zayiflarimda ama nerde hamur işi falan cok severim de

Kizlar sormayin 18 almistim.8i gitti 10u aynen yapisti kaldi.me azalma var ne artma.balina gibi hissediyorum kendimi.Allahtan biraz bol giyiniyodum da kislik montlari denedim geçen zar zor kapandi..emzirme donemi bitince mi gider bu kilolar?ek gidaya baslayinca biraz azalir mi?ya hepsi gitmezse?kafamda deli sorular ama simdilik bebegimin sagligi en önemlisi dusunmemeye calisiyorum..kendi yediğine içtiğine ve kilosuna dikkat eden ve ben dikkat etmedigimde beni hemen uyaran esim de biseu demiyo şimdilik bakalim
emzirmek kilo vermeye yardimci canim yemekleri falan ben yaptigim icin devamli bişiyler atiştiriyorum mutfakda sorunda bu zaten ekmegi ve tatliyi tamamen cikardim hayatimdan kizartmalarida cikarabilirsem super olur

Selam arkadaslar, bugun 4. ay kontrolumuz vardi, asilarimizi olduk ikisi de bacaktan, su an hafif ates var. Doktorla konustuklarimiz soyle:
5. ayda yiyecekleri tattirmaya baslayalim diyor ben belki yapmam 6. ayi beklerim sindilik dusunmedim.
Kucakta destekleyerek oturtmanin sakincasi yok, bebegin yatar pozisyondayken kafasini one kendini kaldirmaya calismasi daha zorlayici, bebek onu yapiyorsa sen al kucaginda oturt daha iyi.
Ben internetten cocuk sarkilarinin oldugu basit cizgi videolar izletiyorum yirmi dakika en fazla,bunun gozlerine zarari var mi diye sordum, hayir ama uzun sure izlerse sosyal algisi dusebilir dedi.
Donme hareketi besinci ayda beklenirmis.
Damaginda kabarikliklar var dis cikartmasa da onden sikintisi baslar dedi.
Demir kullanmak istemedigimi soyledim zatencogu bebekte kabizlik yaptigi icin birakmak zorunda kaliyoruz sen bilirsin dedi.
Aklima gelenler bunlar.
Çocuğunuzun zeka seviyesi düşer, yazık günah izletmeyin video falan... Çok üzüldüm okuyunca. İki yaşına kadar yasak. Ekrana bakan bebekle bakmayanın büyüyünce çizdikleri resim kalitesi bile farklı oluyor, araştırın lütfen... Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamadım. Bebekleri rahat bıraksak ne güzel olur. Şöyle buzağılar gibi kuzular gibi büyümeleri doğalarına uygun.
Doktorlar tıbbi eğitim alırlar, sorun odaklıdırlar, öyle her şeyi bilmezler. Bunu bir hekim eşi olarak yazıyorum. Oturma konusunda cevap verecek kişi aile hekimi değildir, hatta çocuk hekimi bile değildir. Bir fizyoterapiste veya ftr uzmanına sorunuz. Bebek oturacağı zamanı biliyor lütfen bekleyin. Doğum gibi bu işler, nasıl doğumunuzu ayarlayamıyorsunuz, o kendiliğinden başlıyor, bu da öyle... Dur bir ıkınayım belki bebek çıkar gibi bir şey bu. Oturmayan çocuğu niye oturtasınız ki?
Doktorlar her şeyi doğru bilmez çünkü hepsi farklı şey söyler. Doğru olsaydı hepsi aynısını söylerdi. Benim doktorum da altı ay dolana kadar emzirmeye devam dedi, sonra ek gıda dedi. Bakın nasıl değişiyor dedikleri. Zaten ömürlerinin geri kalanı katı gıda yiyecekler, ne bu acele anlamıyorum.
Karışmayayım, yazmayayım diyorum dayanamıyorum bazen. Herkes bebeğine iyi annelik yapmak istiyor amenna, ama biraz daha araştırarak davranalım onlara. Onlar bizim oyuncağımız değil. En kolayı da ne biliyor musunuz? Akışına bırakmak. Allah nasıl yarattıysa o şekilde gelişimi izlemek. Mesela ek gıdanın vakti altı y vs değildir. Bebek sizinle "otururken" önünüzdekine uzanıp eliyle ağzına mı götürüyor, işte o zman vakti gelmiştir. Bunun için okumaya araştırmaya bile gerek yok.
Umarım onlara yeterli anneler oluruz...

Ü
Çocuğunuzun zeka seviyesi düşer, yazık günah izletmeyin video falan... Çok üzüldüm okuyunca. İki yaşına kadar yasak. Ekrana bakan bebekle bakmayanın büyüyünce çizdikleri resim kalitesi bile farklı oluyor, araştırın lütfen... Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamadım. Bebekleri rahat bıraksak ne güzel olur. Şöyle buzağılar gibi kuzular gibi büyümeleri doğalarına uygun.
Doktorlar tıbbi eğitim alırlar, sorun odaklıdırlar, öyle her şeyi bilmezler. Bunu bir hekim eşi olarak yazıyorum. Oturma konusunda cevap verecek kişi aile hekimi değildir, hatta çocuk hekimi bile değildir. Bir fizyoterapiste veya ftr uzmanına sorunuz. Bebek oturacağı zamanı biliyor lütfen bekleyin. Doğum gibi bu işler, nasıl doğumunuzu ayarlayamıyorsunuz, o kendiliğinden başlıyor, bu da öyle... Dur bir ıkınayım belki bebek çıkar gibi bir şey bu. Oturmayan çocuğu niye oturtasınız ki?
Doktorlar her şeyi doğru bilmez çünkü hepsi farklı şey söyler. Doğru olsaydı hepsi aynısını söylerdi. Benim doktorum da altı ay dolana kadar emzirmeye devam dedi, sonra ek gıda dedi. Bakın nasıl değişiyor dedikleri. Zaten ömürlerinin geri kalanı katı gıda yiyecekler, ne bu acele anlamıyorum.
Karışmayayım, yazmayayım diyorum dayanamıyorum bazen. Herkes bebeğine iyi annelik yapmak istiyor amenna, ama biraz daha araştırarak davranalım onlara. Onlar bizim oyuncağımız değil. En kolayı da ne biliyor musunuz? Akışına bırakmak. Allah nasıl yarattıysa o şekilde gelişimi izlemek. Mesela ek gıdanın vakti altı y vs değildir. Bebek sizinle "otururken" önünüzdekine uzanıp eliyle ağzına mı götürüyor, işte o zman vakti gelmiştir. Bunun için okumaya araştırmaya bile gerek yok.
Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.. Siz Facebook grubuna üyemisiniz? Değilseniz davet etmek isterim :)

canim kizim 3 ay 5 gunluk oturmayi cok seviyor oturtmuyorum pek ama arabir kucagimda falan oturur poziisyonda tutuyorum cok mutlu oluyor o an
Benim oğlum da 4 Aylık kalkmayan uğraşıyor elinden tutunca bende yavaşça oturtmalimiyim bilmiyorum 16 sında kontrolü var aşı için gitcez soru cam bakalım bende

Çok haklısın.. Ek gıda içinde aynen ne zaman ilgisini çeker işte o zaman zamanıdır bencede 4 aylık oğlum agzıma bişey götürürken bakıyor takip ediyor 2-2.5 aya kadar oda yapacak bu gördüklerini herşey zamanla

Uzulum acikcasi okuyunca yazfiklarinizi cunku sizinki fikir paylasmaktan cok yargilamak olmus. Kimin neyi ne kadar arastirdigini bebegine yaklasimini hayata yaklasimini buradaki bir mesaja bakarak bilebilir misiniz? Yazdiklarinizda katildigim ve katilmadigim seyler var ama kendimi ifade etmek gereksiz gorunuyor. Kendi bebeginiz icin endise edin olur mu birakin benimki icin ben edeyim.

Back