• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

pogacaayak pogacaayak
Uzulum acikcasi okuyunca yazfiklarinizi cunku sizinki fikir paylasmaktan cok yargilamak olmus. Kimin neyi ne kadar arastirdigini bebegine yaklasimini hayata yaklasimini buradaki bir mesaja bakarak bilebilir misiniz? Yazdiklarinizda katildigim ve katilmadigim seyler var ama kendimi ifade etmek gereksiz gorunuyor. Kendi bebeginiz icin endise edin olur mu birakin benimki icin ben edeyim.
Mesajinizi okuyunca sebebini bilmedigim bir gulme aldi beni. Guzel boy gostermissiniz ama keske alinti yapmak yerine bir baslik acip bizi de aydinlatsaydiniz.. Tipta farkli ekoller vardir, doktorlarin ayni durumlarda farkli sekillerde yaklasmasi bu yuzden yoksa sizin kastettiginiz gibi degil. Siz doktor olsaymissiniz ayni bahsettiginiz gibi sorun odakli olurmussunuz. Cunku her bebek kendine ozeldir ve bu dogrultuda gelisimleri takip edilir. Yok oturtmak icin erkenmis cocuk hazir olunca otururmus. Sirtustu yatan cocugun kalkip oturmasini ya da anne beni oturt demesini beklemiyoruz herhalde. Cocuk kafasini kaldirip kalkmaya calisiyorsa bence zamani gelmistir. Ki her bebegin en iyi doktoru da annesidir. Hastaliga gore degil hastaya gore cozum uretilmeli ve bu noktada annesi ister 4uncu ayda ek gidaya baslar yok evdedir calismiyordur 1 yasinda baslar. Her neyse daha cok sey yazasim var ama bunlari bile silmemekte zorlaniyorum. Saygilar.

ekicioglu43493057 .!.:
Ü

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.. Siz Facebook grubuna üyemisiniz? Değilseniz davet etmek isterim :)
Çok teşekkürler, üye olduğum gruplar vaktimi çok alıyor, yoksa girmek isterdim. Diğer arkadaşlar alacağım tepkiyi biliyordum zaten. Sağlık diliyorum çocuklarınıza. Umarım yarışsız büyür bebekleriniz. Umarım kimse de size yemek yapıyorsunuz diye kalkıp beş kat pasta yapın demez. Umarım kimse ağzınız var diye ağzınıza zorla bir şey sokmaz.
Ben niye kaygılanıyorum ki bana ne di mi?

selam kızlarrrrrr:KK200::KK200::KK200::KK46::KK46::KK46: herkes iyidir inşallah...girmeyeli çok oldu takipte edemedim :KK43: ama anladığım o ki eskisi gibi değil buralar ..1 günde 50 sayfa olurdu şimdi nerdeyse 20 gün olacak 50 sayfa olmamış..ya gelsin buraya ..dağılmasak iyiydi ;)

bugün 4. ay aşılarrımızı olduk..biraz huzursuz..salyalarımız başladı..bizimde çok şükür yavaş yavaş uyku düzenimiz oturmaya başladı...çok kötüydük yorgun düştüm napcam böyle derken kızım sevindirdi..gazımızın bitmesi bunda çok etkili..bir de ne istediğini anlamaya çalıştım tanıdım diyelm kuzumu..odadan hiç çıkarmıyorum uyanınca yanına yatıp emziriyorum...bence bebek -çocuk erken yatmalı anne kendine dönmeli bi kafa dinlemeli rahatlamalı ki sabaha enerjisi olsun..büyük kızım şükür erkencidir şu an uyuyor:KK71::KK71: bebişimi de yatırdım 8 de.. bi uyandı emzirdim uyudu tekrar..bu bi haftadır böyle inşallah bu düzenimiz hiç bozulmaz..

biz daha dönmüyoruz..sürekli bağırıyor anlatıyor kendince..kendi kendine dururken hiç bulaşmıyorum oyalansın diye :KK53::KK53:

öpüyoruz bebişlerinizi:KK15:

Merhaba herkese..Bebeğim 4 aylık ve sallanarak uyuyor.İlk kez bu gece pış pış pat pat yöntemini denedim.Önce banyosunu yaptırdık acıktı ,mayıştı.Emerek uymayı artık unuttu nerdeyse.(Uyusa kendi haline bırakıcaktım aslında)Memede uyudu gibiydi ama yatağına yatırınca gözlerini açtı ve ben başladım yine sallamaya.Eşim sallamayalım dedi.Ben de biyerden başlamak lazım diye düşündüm.Önce kendi yatağıma alıp yanına uzandım.Yöntemde sırtına vurun hafifçe rtimik olarak diyor ama bizimki yan yatmayı sevmiyor.Sırtüstü yattı bende gövdesine pat pat yaptım aynı anda da pış pışş pışşş demekten dilim damağım kurudu.arada mmmm mmm lar çıktı ağzımı açmadan ya da eee ..yarım saat sonra uyudu derken geri uyandı tabi ben de kendi yatağına alıp ordan devam ettimmm.(onun parkyatağı bizim yatağın tam yanında zaten de kolumu vücuduna uzatmak zor oluyor biraz kolum uyuştu:)) Neyse 20 dk sonra uyudu tabi emziği de var ağzında.Toplamda 50 dakika uğraşmış oldum.Benim sorum uyku eğitimine gece uykusundan başlayın diyor da bu gece ilk kez oldu yarın gündüz uykularına da hemen mi uygulamaya başlamalıyım yoksa gece bikaç kez daha oturtup sonra mı gündüze geceyim? Gündüz uykulrımız daha zor çünkü gündüz çok ağlıyor..Bu akşam hiç ağlamadı çok şükür ağlasaydı yatır kaldır yapıcaktım ama gerek kalmadı ...Ama gündüz gerek olucak mutlaka :(

Merhaba herkese..Bebeğim 4 aylık ve sallanarak uyuyor.İlk kez bu gece pış pış pat pat yöntemini denedim.Önce banyosunu yaptırdık acıktı ,mayıştı.Emerek uymayı artık unuttu nerdeyse.(Uyusa kendi haline bırakıcaktım aslında)Memede uyudu gibiydi ama yatağına yatırınca gözlerini açtı ve ben başladım yine sallamaya.Eşim sallamayalım dedi.Ben de biyerden başlamak lazım diye düşündüm.Önce kendi yatağıma alıp yanına uzandım.Yöntemde sırtına vurun hafifçe rtimik olarak diyor ama bizimki yan yatmayı sevmiyor.Sırtüstü yattı bende gövdesine pat pat yaptım aynı anda da pış pışş pışşş demekten dilim damağım kurudu.arada mmmm mmm lar çıktı ağzımı açmadan ya da eee ..yarım saat sonra uyudu derken geri uyandı tabi ben de kendi yatağına alıp ordan devam ettimmm.(onun parkyatağı bizim yatağın tam yanında zaten de kolumu vücuduna uzatmak zor oluyor biraz kolum uyuştu:)) Neyse 20 dk sonra uyudu tabi emziği de var ağzında.Toplamda 50 dakika uğraşmış oldum.Benim sorum uyku eğitimine gece uykusundan başlayın diyor da bu gece ilk kez oldu yarın gündüz uykularına da hemen mi uygulamaya başlamalıyım yoksa gece bikaç kez daha oturtup sonra mı gündüze geceyim? Gündüz uykulrımız daha zor çünkü gündüz çok ağlıyor..Bu akşam hiç ağlamadı çok şükür ağlasaydı yatır kaldır yapıcaktım ama gerek kalmadı ...Ama gündüz gerek olucak mutlaka :KK43:
Bebege neden uyku egitimi verme geregi duyuluyor anlamiyorm. Benim bebegim de geceleri uyaniyo aciktikca mecbur uyanacak o bebek. Ben neden onu gece 1 ya da 2 kez kalkmasi için egiteyim ki .bana çok saçma geliyor
Yanlış anlama canım seni yargilamiyorm. Sadece bana ters geliyo.

Merhaba herkese..Bebeğim 4 aylık ve sallanarak uyuyor.İlk kez bu gece pış pış pat pat yöntemini denedim.Önce banyosunu yaptırdık acıktı ,mayıştı.Emerek uymayı artık unuttu nerdeyse.(Uyusa kendi haline bırakıcaktım aslında)Memede uyudu gibiydi ama yatağına yatırınca gözlerini açtı ve ben başladım yine sallamaya.Eşim sallamayalım dedi.Ben de biyerden başlamak lazım diye düşündüm.Önce kendi yatağıma alıp yanına uzandım.Yöntemde sırtına vurun hafifçe rtimik olarak diyor ama bizimki yan yatmayı sevmiyor.Sırtüstü yattı bende gövdesine pat pat yaptım aynı anda da pış pışş pışşş demekten dilim damağım kurudu.arada mmmm mmm lar çıktı ağzımı açmadan ya da eee ..yarım saat sonra uyudu derken geri uyandı tabi ben de kendi yatağına alıp ordan devam ettimmm.(onun parkyatağı bizim yatağın tam yanında zaten de kolumu vücuduna uzatmak zor oluyor biraz kolum uyuştu:)) Neyse 20 dk sonra uyudu tabi emziği de var ağzında.Toplamda 50 dakika uğraşmış oldum.Benim sorum uyku eğitimine gece uykusundan başlayın diyor da bu gece ilk kez oldu yarın gündüz uykularına da hemen mi uygulamaya başlamalıyım yoksa gece bikaç kez daha oturtup sonra mı gündüze geceyim? Gündüz uykulrımız daha zor çünkü gündüz çok ağlıyor..Bu akşam hiç ağlamadı çok şükür ağlasaydı yatır kaldır yapıcaktım ama gerek kalmadı ...Ama gündüz gerek olucak mutlaka :KK43:
Tebrik ederim inşallah böyle devam eder
Benim yaptıgım araştırmalardan anladıgım kadarıyla önce gece uykularında kesin sonuç alıp gündüze öyle geçiliyor diye anladım

Bebege neden uyku egitimi verme geregi duyuluyor anlamiyorm. Benim bebegim de geceleri uyaniyo aciktikca mecbur uyanacak o bebek. Ben neden onu gece 1 ya da 2 kez kalkmasi için egiteyim ki .bana çok saçma geliyor
Gece kalkmasın diye vermiyorum ben uyku eğitimin.Tam tersi ben 6. aya kadar gece emzirmek istiyorum.3 kez falan kalkıyor da asıl amacım o değil.Gündüz uykularımız fiyasko!Bebeğim sallamadan uyuyamıyor.Sallayarak bile bugün 2 saat uğraştım.Sonuç maximum yarım saat uyku.Bugün bi tablo çıkardım bebeğim geceden sabaha 11 saat uyumuş.Gündüz uykuları toplamı 1.5-2 saat.oysa 4-6 aylık bebekler günlük 15-16 saat uyumalı.Bebeğim kendi kendine uykuya geçişi öğrenirse daha kaliteli uyuyabiliri diye düşünüyorum.İnşallah..Kendime güvenmiyorum pek aslında niyetim de yoktu yani hazır değildim ama bakalım sürdürebilirim inşallah

Tebrik ederim inşallah böyle devam eder
Benim yaptıgım araştırmalardan anladıgım kadarıyla önce gece uykularında kesin sonuç alıp gündüze öyle geçiliyor diye anladım
ben de öyle hatırladım ama gündüz sallamaya devam edersem de acaba geceki çabalar boşa mı gider diye tereddütte kaldım..bilemedim..

bu arada biraz araştırma yaparsan bu konuda bazı görüşe göre 4.aydan bazısına ise 6. aydan sonraki gece uykuları açlıktan değil alışkanlıktan!bana hemşiremiz de söyledi 6. aydan sonra gece emzirmesi istemiycez o zaman detaylı konuşalım diye...yani bebek o saatte uyanıp emmeye alıştığı için istiycek bunu

Aslında gece kalkmadı her defa aciktiğindan değilmiş geri uyutabilirmisiz benim oğlum da 4 aylık ve ben her kalktığında emziriyorum bazen ağzına alır almaz uyuyor bende yatırıyorum hemen gece pek sallamiyorum uyku eğitimini akışına bıraktım bakalım hayırlısı olsun :KK66:

Çok teşekkürler, üye olduğum gruplar vaktimi çok alıyor, yoksa girmek isterdim. Diğer arkadaşlar alacağım tepkiyi biliyordum zaten. Sağlık diliyorum çocuklarınıza. Umarım yarışsız büyür bebekleriniz. Umarım kimse de size yemek yapıyorsunuz diye kalkıp beş kat pasta yapın demez. Umarım kimse ağzınız var diye ağzınıza zorla bir şey sokmaz.
Ben niye kaygılanıyorum ki bana ne di mi?
Hatali tespitler yapip uzerine bir de kaygilaniyorsunuz. Bosuna kaygilanmayin. Kendi dogrularini en dogru zanneden ve karsisindakini anlama cabasi olmayan annelerin cocuklari da zeka ve gelisim geriligi yasiyorlar. Bakin ben de sizin icin endiseettim simdi. Hos degil degil mi? E yani bana ne evet.

Aslında gece kalkmadı her defa aciktiğindan değilmiş geri uyutabilirmisiz benim oğlum da 4 aylık ve ben her kalktığında emziriyorum bazen ağzına alır almaz uyuyor bende yatırıyorum hemen gece pek sallamiyorum uyku eğitimini akışına bıraktım bakalım hayırlısı olsun :KK66:
Ben de emziriyorum her kalktiginda cunku gunduz saga sola bakacagim diye uzun sure memede kalamiyor gece telafi ediyor malesef. Birde hem gundux hem gece memeye duskunluk arttiysa buyume atagi da olabilir ona da dikkat etmek lazim.

Çocuğunuzun zeka seviyesi düşer, yazık günah izletmeyin video falan... Çok üzüldüm okuyunca. İki yaşına kadar yasak. Ekrana bakan bebekle bakmayanın büyüyünce çizdikleri resim kalitesi bile farklı oluyor, araştırın lütfen... Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamadım. Bebekleri rahat bıraksak ne güzel olur. Şöyle buzağılar gibi kuzular gibi büyümeleri doğalarına uygun.
Doktorlar tıbbi eğitim alırlar, sorun odaklıdırlar, öyle her şeyi bilmezler. Bunu bir hekim eşi olarak yazıyorum. Oturma konusunda cevap verecek kişi aile hekimi değildir, hatta çocuk hekimi bile değildir. Bir fizyoterapiste veya ftr uzmanına sorunuz. Bebek oturacağı zamanı biliyor lütfen bekleyin. Doğum gibi bu işler, nasıl doğumunuzu ayarlayamıyorsunuz, o kendiliğinden başlıyor, bu da öyle... Dur bir ıkınayım belki bebek çıkar gibi bir şey bu. Oturmayan çocuğu niye oturtasınız ki?
Doktorlar her şeyi doğru bilmez çünkü hepsi farklı şey söyler. Doğru olsaydı hepsi aynısını söylerdi. Benim doktorum da altı ay dolana kadar emzirmeye devam dedi, sonra ek gıda dedi. Bakın nasıl değişiyor dedikleri. Zaten ömürlerinin geri kalanı katı gıda yiyecekler, ne bu acele anlamıyorum.
Karışmayayım, yazmayayım diyorum dayanamıyorum bazen. Herkes bebeğine iyi annelik yapmak istiyor amenna, ama biraz daha araştırarak davranalım onlara. Onlar bizim oyuncağımız değil. En kolayı da ne biliyor musunuz? Akışına bırakmak. Allah nasıl yarattıysa o şekilde gelişimi izlemek. Mesela ek gıdanın vakti altı y vs değildir. Bebek sizinle "otururken" önünüzdekine uzanıp eliyle ağzına mı götürüyor, işte o zman vakti gelmiştir. Bunun için okumaya araştırmaya bile gerek yok.
Umarım onlara yeterli anneler oluruz...
Buradaki herkes emin olun bebekleri için en iyisini istediği için bu platformda. Ben kimsenin zevk için burda vakit geçirdiğini düşünmüyorum. Ortalama aynı zamanlarda doğan bebeklerimizin sosyal davranış biçimlerini gözleme, varsa daha önce yaşanmış bir sorun onlari paylaşma, tecrübe aktarımı vs için burdayız. Dedikodu yapmıyoruz. Yemek tarifi vermiyoruz. Yargılamiyoruz. Üstten bir dil kullanıp kimseye parmak sallamıyoruz. Bence soylediklerinizde şiddetli ve bu türden üstten dil kurma çabası var hiç beğenmedim.
Gelelim söylediklerinize. Ben yazdıklarınızın ( vah vah tüh tüh yazık zeka seviyesi düşer kısımları haric) kimi kisimlarina katılıyorum. Ek gıdaya geçiş hem sancılı hem problemli bir süreç. Kendi adıma Önderliğinde Ek Gıdaya Geçiş (Baby Led Weaning) yöntemini benimsemesi düşünüyorum lakin buradaki kimseyi bu yöntemle bebeğine ek gida programı uygulamıyor diye Yargılamiyorum. Bunun muhasebesi kimseye düşmez sanırım. Bebeklerimizin neye ihtiyacı olduğunu intermetten araştırarak bulma fikrine değil bazı konularda anne icgudulerimize guvenmeliyiz sanırım. Ne dersiniz?

bu arada biraz araştırma yaparsan bu konuda bazı görüşe göre 4.aydan bazısına ise 6. aydan sonraki gece uykuları açlıktan değil alışkanlıktan!bana hemşiremiz de söyledi 6. aydan sonra gece emzirmesi istemiycez o zaman detaylı konuşalım diye...yani bebek o saatte uyanıp emmeye alıştığı için istiycek bunu
Kesinlikle katılıyorum şimdi ana kucagında gece uykusuna yattıgı zamn ilk 5 saat emmeden duruyor sonra 3 saate acıkıyor ama besıgını sevmiyor ve saat bası bazen 5 dk da uyanıyor

Buradaki herkes emin olun bebekleri için en iyisini istediği için bu platformda. Ben kimsenin zevk için burda vakit geçirdiğini düşünmüyorum. Ortalama aynı zamanlarda doğan bebeklerimizin sosyal davranış biçimlerini gözleme, varsa daha önce yaşanmış bir sorun onlari paylaşma, tecrübe aktarımı vs için burdayız. Dedikodu yapmıyoruz. Yemek tarifi vermiyoruz. Yargılamiyoruz. Üstten bir dil kullanıp kimseye parmak sallamıyoruz. Bence soylediklerinizde şiddetli ve bu türden üstten dil kurma çabası var hiç beğenmedim.
Gelelim söylediklerinize. Ben yazdıklarınızın ( vah vah tüh tüh yazık zeka seviyesi düşer kısımları haric) kimi kisimlarina katılıyorum. Ek gıdaya geçiş hem sancılı hem problemli bir süreç. Kendi adıma Önderliğinde Ek Gıdaya Geçiş (Baby Led Weaning) yöntemini benimsemesi düşünüyorum lakin buradaki kimseyi bu yöntemle bebeğine ek gida programı uygulamıyor diye Yargılamiyorum. Bunun muhasebesi kimseye düşmez sanırım. Bebeklerimizin neye ihtiyacı olduğunu intermetten araştırarak bulma fikrine değil bazı konularda anne icgudulerimize guvenmeliyiz sanırım. Ne dersiniz?
Bahsettigin ek gidaya gecis yontemi nedir canim?

Bahsettigin ek gidaya gecis yontemi nedir canim?

Baby Led Weaning yöntemi canim:
Bebeğin kendi kendini beslemesi veya bebek önderliğinde katı gıdaya geçiş.
Benim bir arkadaşım böyle bir yöntem denemiştim. Aklımda kalınca araştırdım.
BYBO sitesinde var.link maalesef yanlış kopyalaniyor. Makalenin başlığını vereyim. Bir oku istersen benim çok hoşuma gitti. Lakin hayli meşakkatli bir yol. Sabır ve zaman lazım. Ben denemeyi düşünüyorum ama niyet değil başarı önemli:)
Makalenin tam ismi;
Arzu'nun Bebek Önderliğinde Ek Gıdaya Geçiş (Baby Led Weaning) Notları
Google da arttırsın çıkar hemen. Bu da yöntem biçimi ve ben bunu daha doğru buldum sanırım. 6 aydan sonra tecrübe aktarımı yaparım elbet ben de. :)

Baby Led Weaning yöntemi canim:
Bebeğin kendi kendini beslemesi veya bebek önderliğinde katı gıdaya geçiş.
Benim bir arkadaşım böyle bir yöntem denemiştim. Aklımda kalınca araştırdım.
BYBO sitesinde var.link maalesef yanlış kopyalaniyor. Makalenin başlığını vereyim. Bir oku istersen benim çok hoşuma gitti. Lakin hayli meşakkatli bir yol. Sabır ve zaman lazım. Ben denemeyi düşünüyorum ama niyet değil başarı önemli:)
Makalenin tam ismi;
Arzu'nun Bebek Önderliğinde Ek Gıdaya Geçiş (Baby Led Weaning) Notları
Google da arttırsın çıkar hemen. Bu da yöntem biçimi ve ben bunu daha doğru buldum sanırım. 6 aydan sonra tecrübe aktarımı yaparım elbet ben de. :)
bununla ilgili bir kitap var yine gun yayinciliktan-- o tabak bitecek(mi) :)) Ben siparis verdim dun muhtemelen bugun yarin elimde olur faydali gorursem tavsiye ederim. Desteksiz oturmaya basladiklarinda baslicak dimi bu surec, tecrube aktarimi yapalim birbirimize ilerleyen gunlerde.. gerci bebege yemek yemeyi ogretmek de neymis canim :))hahah neyse iyi gunler herkese

BLW yontemini bende deneyecegim. Bunun icin instagramda derin diye minis bir kiz var. simdi 2 yasinda filan. Sayfanin ismi anilitta. Takip edin cok eglenceli bir sayfa. Ama baya eski videolara inin. 5 aylikken baslamis oda

Back