• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Çok sık emzir bir de gece 2 kez uyandır emzir 3 saatte bir gibi bak nasıl kilo alıyor gör. Mamaya başlamaktanda korkma günde tek öğün mama veriyorum ben tüm aile çocuk doktoru onlar önerdi. O kadar mamadan bir şey olmaz destek olsun diye sonuçta anne sütünü kesip sırf mama vermeyeceksin ki. Ayrıca hiç sütün olmasa sırf mama verecektin. Sonuçta bu mamalarda besin öğeleri yüksek mamalar zararı yok. Sen devamlı emzir almamaya devam ederse destek olarak başlayabilirsin. Emzirdikçe sütün artar arttıkça sen daha çok emzirme isteği duyarsın. Kendine dert etme arkadaşım, sütün etkilenir. Bunlar doğal süreçler.
sağol canım desteğin için. çarşamba tartırıcam bakalım o zaman belli olu

Benim kizimda 3 aylik.eller hep agizda :) evet dis cikartma belirtisi ama dis cikaracagi anlamina gelmiyo.ellerini kesfettikleri icin icgudusel olarak emme refleksinden dolayi agizlarina goturuyolar:) doktorlar zarari olmadigini soyluyor.
Çok şirin görünüyorlarlar ama dimi:) cokur cokur basıl emiyorlar ellerini yerim onları ben:)))

Çok şirin görünüyorlarlar ama dimi:) cokur cokur basıl emiyorlar ellerini yerim onları ben:)))
Ya valla şirinde üstlerinde ki her şey salya devamlı üst baş değişiyo. Dün salya için önlük aldım şu üçgen olanlardan bakalı nası olacak. Allah bilir onuda emer :)

Ya valla şirinde üstlerinde ki her şey salya devamlı üst baş değişiyo. Dün salya için önlük aldım şu üçgen olanlardan bakalı nası olacak. Allah bilir onuda emer :)
Bende aldım o üçgenlerden evde 10 tane var ama yetmiyor ha bire önlük değiştiriyoruz:) Çıktığımda bikaçtzne daha alıyım diyorum. Kesinlikle önlüğüdr emiyor:) uyurken çıkartıyorum elini ağzına götürürken önlükte giriyor ağza nasıl beceriyorsa:) uyanır ağzına sokar diye korkuyorum elini ağzından çıkarıyor sma önlükağıZda kalıyor:KK17: bezi denediğinde bana yorum yap mutlaka:)

Kizlar merhaba.insallah subata kadar bebegimin yaninda olacagim.subatta okula baslayacagim ama sadece yarim gun calisicam ve 1 saay erken cikmayi planliyorum sut iznim icin .okula mesafe 10dk yürüme.yani 4 saat ayri kalmis olacagiz.o zaman ek gidaya baslamis olacagiz ve sagmaya ihtiyac olmayacak arada ek gida verir annem.yani pompa almayi dusunmuyordum ama sirf gecen ay adet dönemimde sut azaldigi icin ve adetime 1 hafta kaldigi icin sutum yine azalir ve yetmezse diye manuel avent pompa siparisi verdim.sorum şu;ne zaman sagmaliyim?gece bebek emip uyuduktan 2 saat sonra diye dusundum.11 de yatip sabah 5e kadar uyuyordu normalde ama son bikac gecedir sık uyanmaya basladi.ben de tereddüte kaldim..sagdiktan ne zaman sonra göğüsler tekrar sut dolar?ve 2 göğsü birden mi sagmaliyim?tecrubeli annelerden tavsiyelere ihtiyacim var
Ben de bu konuda cok tecrubeli sayilmam ama ben kendim icin eger sagacaksam gece yapiyorum bu isi cunku olan sut gunduzleri ancak yetiyor hatta aksam en son uyku oncesi emzirmede iyice azalmis oluyor, gece bikac saat uyuduktan sonra goguslerde tkrar doluluk oluyor malum. Bir de ben ikisini birden sagmiyorum ne olur ne olmaz, birini birakiyorum haxirda bekliyor. Tekrar ne zaman dolar sanirim normalde bebegin emdikten sonra ne zaman doluyorsa en gec o zaman yeniden dolar cunku bebekler pompadan daha efektif memeyi bosaltiyormus.

Kizlar merhaba.insallah subata kadar bebegimin yaninda olacagim.subatta okula baslayacagim ama sadece yarim gun calisicam ve 1 saay erken cikmayi planliyorum sut iznim icin .okula mesafe 10dk yürüme.yani 4 saat ayri kalmis olacagiz.o zaman ek gidaya baslamis olacagiz ve sagmaya ihtiyac olmayacak arada ek gida verir annem.yani pompa almayi dusunmuyordum ama sirf gecen ay adet dönemimde sut azaldigi icin ve adetime 1 hafta kaldigi icin sutum yine azalir ve yetmezse diye manuel avent pompa siparisi verdim.sorum şu;ne zaman sagmaliyim?gece bebek emip uyuduktan 2 saat sonra diye dusundum.11 de yatip sabah 5e kadar uyuyordu normalde ama son bikac gecedir sık uyanmaya basladi.ben de tereddüte kaldim..sagdiktan ne zaman sonra göğüsler tekrar sut dolar?ve 2 göğsü birden mi sagmaliyim?tecrubeli annelerden tavsiyelere ihtiyacim var
Canim bir de son gunlerde gece cok emmeye basladi demissin bekle istersen birkac gece daha sagma, boyle durumlar birkac gunluk gecici olabiliyor, normale donunce rahatca sagarsin.

Kızlar önlem bebek beİ kullanan var mı ? Bezler çok pahalı en iyisi prima ama çok gidiyor:KK43: bu ucuz olanlar kanserıjen filan değildir demi? Her kafadan bir ses çıkıyo kafam karıştı
Yok canim duymadim, huggies denedim geceleri cis cikmis oluyor cocugun beline hic begenmedim, sleepy siparis verdim akilsizlik edip iki paket birden parfumlu gibi kokusu var kullanmayacagim tazecik popoya onu baglamaya icim elvermedi ustelik yumusaklik acisindan da primadan cok farkli degil, acikcasi fiyat farki da degmez yani ben yine primaciyim daha iyisini bulana kadar.

Kızlar bebeğm 4 gün sonra 3 aylık oluyor 4-5 gündür inanılmaz salya akıtıyor ve gündüz uykumuz hiç yok :KK43: diş olabilir mi. Elleri devamlı ağzında ?:KK43:
Doktora sordum bu donemde damak yapisi da olusmaya devam ettigi icin kasinti karincalanma olur dedi, ama kucuk bi ihtimal de olsa erken dis de cikartabilirmis, ailede varsa erken cikartma olabilir dedi.

Ne olacak böyle hiç bilmiyorum :) allah yardımcımız olsun valla diş değil galiba bende ellerini keşfettiğini düşünüyorum :)
Ust bas degistirmekten perisan oldum artik her degistirdigimi hemen kirliye atmiyorum bile valla kurutuyorum bi daha giydoriyorum o derece salyaliyiz.

Ayni sikayetler bendede mevcut. Ayriva benim bileklerimde sorun var hamilelikte hormonlardan dolayi bileklrrimde karpal tunel sendromu yani sinir sikismasi olustu... 15 gun icerisinde gecmezse aneliyat demisti ortopedi doktorum ama cesaret edemedim.. giderek daha kotu olmaya basladi sali gunu randevum var bakalim nolcak :$ doktora mutlaka bir gorun derim
Canim ben de hem hamilelikte hem dogum sonrasi bilek agrisi cektim asiri derecede, bas parmagin eklem yeri ozellikle, internetten okuyup kendime karpal tunel sendromu teshisi koymustum:) dogum sonrasi gecer diye bekledim gecmeyince fizik tedavi uzmanina gorundum karpal tunel degil zedelenme olmus dedi, parmak ekleminin oldugu yere kortizon enjekte etti biraz agrili bir sey ama hem emzirmeye engel degil hem de agrilarim gecti. Senin doktor karpal tunel demis ama istersen bunu da bir sor kortizon enjekte etse belki ameliyata gerek klmadan iyilesir.

Çok sık emzir bir de gece 2 kez uyandır emzir 3 saatte bir gibi bak nasıl kilo alıyor gör. Mamaya başlamaktanda korkma günde tek öğün mama veriyorum ben tüm aile çocuk doktoru onlar önerdi. O kadar mamadan bir şey olmaz destek olsun diye sonuçta anne sütünü kesip sırf mama vermeyeceksin ki. Ayrıca hiç sütün olmasa sırf mama verecektin. Sonuçta bu mamalarda besin öğeleri yüksek mamalar zararı yok. Sen devamlı emzir almamaya devam ederse destek olarak başlayabilirsin. Emzirdikçe sütün artar arttıkça sen daha çok emzirme isteği duyarsın. Kendine dert etme arkadaşım, sütün etkilenir. Bunlar doğal süreçler.
Canim haklilik payin var, anne sutu aldigi surece ginde bir mamadan bir sey olmaabilir, sadece bebek mama alinca anne sutunu reddedebiliyor, cok sukur senn beneginde olmamis ama boyle de bir risk var dikkatli olmak lazim, ben vermiyorum ama versem ya kasikla ya da medela calma biberon filan kullanirdim heralde.

Amann yarabbi cok yiyodum kiz yemiyeyim hos bnm sutum olunca kiz emmiyo :KK43:(nokck bilmiuom
canım sutunu sağıp bıberonla denıyormusun.yada başka bir pozisyonda emzırmeyı.benımkıde bır gogsumu almıyo bende bebegı yatırıp agzına katıyorum ozman emıyo.denesene

Back