- 6 Ekim 2008
- 2.225
- 1.671
- 158
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #67.461
Kızlar hatırlarsınız doğumdan beri annemin yanında kalıyordum bayramdan sonra evime dönmüştüm annem de geldi evimi toparlamak için. Bi haftadır burdaydı biraz önce gitti. O ağladı ben ağladım. Çok zor oldu ya
Arkadaşlar meraba bende temmuzda doğum yapanlardan im.yeni yazmaya başladım.belki soracagim şey konuşulmuştur.sutum yetiyormu meselesi. Bebeğim 5.620 gram.doktor az buldu bir ay daha bekleyip mamaya geçelim dedi.mama vermek istemiyorum. Goguslerim boş gibi çocuk sürekli emmek istiyo ama sikinca süt geliyo.ne yapacağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Besiginde donence var cnm.cingirak ben de dusundum.renkli seyler dikkatini cekiyor.hatta alisveris posetleriyle oynamayi seviyo.Canim oyuncak kesinlikle al.benim oglan cok sevdi besigine muzikli donence aldik ona bayiliyor bakarken uyuyor hatta.
Birde cingirak aldim onuda simsiki tutup agzina falan goturuyor cok tatli halleri.
Bir kac oyuncak daha alicam bakalim.sanada tavsiye ederim.
Selam canim, convolaria da soylemis onemli olan su an kac kilo oldugu degil ayda kac kilo aldigi, doktor da buyuk ihtimal buna bakarak az aldigini dusunmus olabilir kac gram almis gecen ay? Sutun yeterli olup olmadigi goguslerin dolulugundan anlasilmiyor. Bebegin memedeyken lok lok yutkunma sesi duyuyor musun ilk emmeye basladiginda her cekisinde veya iki cekiste bir yutkunuyor cogunlukla, bir sure sonra dort bes cekiste bir yutkunmaya baslayabilir normaldir. Ikinci olarak da gercekten emiyor mu? Yani sen memeden sut cektigini hissediyor musun yanagimda emdigini gosteren cukurluk oluyor mu yoksa sadece dudak mi kipirdatiyor? Yanaktaki cukurluk yoksa emmiyordur buyuk ihtimal memeyi emzik iolarak kullaniyordur ki sancili bir cocuk demissin. Eger yanakta cukurluk var ama pek yutkunma yoksa sutun azdir.Arkadaşlar meraba bende temmuzda doğum yapanlardan im.yeni yazmaya başladım.belki soracagim şey konuşulmuştur.sutum yetiyormu meselesi. Bebeğim 5.620 gram.doktor az buldu bir ay daha bekleyip mamaya geçelim dedi.mama vermek istemiyorum. Goguslerim boş gibi çocuk sürekli emmek istiyo ama sikinca süt geliyo.ne yapacağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Cozum olarak da eger sutum oldugu halde bebegim yeterince kilo almiyorsa her istediginde hatta o istemese bile iki saatte bir geceleri de uc saatte bir memeye tutardim, emzirme esnasinda bebeginin dikkatini dagitabilecek seyleri uzaklastir, sen ona konsantre ol. Malesef bu sekilde bebeginin gaz sancisi artabilir. Bebegin gaz dolayisiyla saglikli enemiyorsa eger kullanmiyorsan gaz ilacina basla bu forumda cok insan biogaia kullaniyor ve memnunlar bir de bebegine gaz masaji yap. Eger sutun azsa, benim deneyip faydasini gorduklerim promalt isimli malt icecegi ve petibor biskuvi ve bol su ve guzel uyku bol moral. Hic moralini bozma burada hepimizin sutu bi azaliyor bi artiyor mamaya baslasan da ucunda olum yok, ama yine de sutum bol ve bebegime yetecek diye dusun hep.Arkadaşlar meraba bende temmuzda doğum yapanlardan im.yeni yazmaya başladım.belki soracagim şey konuşulmuştur.sutum yetiyormu meselesi. Bebeğim 5.620 gram.doktor az buldu bir ay daha bekleyip mamaya geçelim dedi.mama vermek istemiyorum. Goguslerim boş gibi çocuk sürekli emmek istiyo ama sikinca süt geliyo.ne yapacağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Unutmadan, eger sutun azsa gece emzirmesi sutu daha fazla tetikliyor, pompa kullanmayi da dusunebilirsin diyecegim ama zaten bebegin surekli memedeyse eger olan suti cekiyorsa sen pompayla sagsan bir sonraki emmesinde bebege sut kalmaz o yuzden pompadan emin olamadim.Arkadaşlar meraba bende temmuzda doğum yapanlardan im.yeni yazmaya başladım.belki soracagim şey konuşulmuştur.sutum yetiyormu meselesi. Bebeğim 5.620 gram.doktor az buldu bir ay daha bekleyip mamaya geçelim dedi.mama vermek istemiyorum. Goguslerim boş gibi çocuk sürekli emmek istiyo ama sikinca süt geliyo.ne yapacağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
anneler gidince hiçbişey yapamayacak gibi hissediyor insan ama bir süre sonra alışıorsun . biraz zaman geçsin ananeye ziyarete gidersiniz :)Kızlar hatırlarsınız doğumdan beri annemin yanında kalıyordum bayramdan sonra evime dönmüştüm annem de geldi evimi toparlamak için. Bi haftadır burdaydı biraz önce gitti. O ağladı ben ağladım. Çok zor oldu ya
bizim çok çok önceden aldığımız küçük elektrikli soba var onu kullandım.Kizlar bebegi yikarken kullanmak için acil isitici siparişi vermeliyim.ne onerirsiniz?
bebeğin aylık 1 kilo civarı kilo almalı , ayda kaç kilo aldı ve doğum kilosu nedir.Arkadaşlar meraba bende temmuzda doğum yapanlardan im.yeni yazmaya başladım.belki soracagim şey konuşulmuştur.sutum yetiyormu meselesi. Bebeğim 5.620 gram.doktor az buldu bir ay daha bekleyip mamaya geçelim dedi.mama vermek istemiyorum. Goguslerim boş gibi çocuk sürekli emmek istiyo ama sikinca süt geliyo.ne yapacağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
İlk basta her emiste yutkunuyo biraz sonra dort beş emisten sonra yutkunuyo. Süt geliyo ama dolu dolu değil. Ben sikinca anlıyorum geldiğini. Gaz için ilaç kullanıyorum emzik veriyorum almiyo.[/QUOTE][QUOurturo, post: 42861521, member: 449575"]Unutmadan, eger sutun azsa gece emzirmesi sutu daha fazla tetikliyor, pompa kullanmayi da dusunebilirsin diyecegim ama zaten bebegin surekli memedeyse eger olan suti cekiyorsa sen pompayla sagsan bir sonraki emmesinde bebege sut kalmaz o yuzden pompadan emin olamadim.
Gaz yuzinden olabilir, veya gunduzleri uyumuyor demissin gunduz uyumadigi icin bi sonraki uykuya tukenmis sekilde yatiyorsa onun sikintisiyla agliyor olabilir, veya hicbi sorunu olmadigi halde hafif uykudan derin uykuya gecerken bebekler aglayabiliyorlar, sonravyavas yavas buyudukce uyku gecisinde aglamamaya basliyorlar bu da olabilir aklima bunlar geliyor. Gazmasaji yapip gaz ilaci kullanip daha fazla uyutmayi deneyebilirsin belki. Ne kadar cok uyursa bi sonraki uykuya daha kolay yatar. Bu aylarda uykuya cok ihtiyaclari var. Benimkide uykuya dalmakta ve uzun sure uyumakta gucluk cekiyor ben decok ugrasiyorum valla sinir bozucu.Anneler bise sorucam size benim bebegim 3 aylik kakasini 3 gunde bir yapiyor artik ben mamada veriyorum ek olarak suutm yetmiyor cunku bebegim artik gunduzleri uyumuyor bide aglayarak uyaniyor uykusunda agliyor dunde kendini baya zorladi ikindi kizardi ama kakasini yapamadi bol gaz cikariyor bende eytinyagi vermeye basladim ebe ole soledi poposunada cubukla zeytinygai surdum catlak olmasin die acaba gazindan dolayimi agliyor huzursuz sancisimi vardir ki agliyor cunku alayarak uyaniyor sanki cani yaniyor gibi yardimci olurmusunuz
Sizin bebeginiz kaç kilo. Benimki sürekli emmek istiyo huzsuzlasiyo o yüzden de emzirmek zorunda kalıyorum. Bide çok gazı var.[/QUOTE][QUOTE, post: 42859735, member: 574291"]Bende aürekli emİriyordum ama doktor gerek yok üç saate kdr durabılırsın dedi yavas yavas zamanları ayarlamaya calısıyorum bu arada üç aylık olduk süt içinde tahın helvası iyi geliyor bana üstünede bol su içiyorum tek tatlı olarak tahın helvası yıyorum umarım kılo yapmaz
canım pamuk torba seklınde sadece kolları dısarda.emzırmeye kalkınca tulumla bırlıkte emzırıyorum.hem uykusuda kacmıyor.Ne tur aldin canim?kollu?bacakli?torbali?pamuk?elyaf?polar? Terlemiyor mu peki?
Bir de kafama takilan bisey emzirmeye kalkinca tulumuyla mi emziriyorsun?cikarmazsan terler diye düşünüyorum.cunku emerken benimkinin basi ve ense kismi cok terliyor.cikar giydir yaparsan bu kez de uykusu kacar ama?sen nasil yapiyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?