• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Çok çabuk büyüyorlar ya gerçekten son bir haftadır falan uyanıkken dikkatli dikkatli bakıyor yüzüme, yanından uzaklaşırken takip ediyor bi de yeni uyandığında ben konuşunca gülüyor :KK66: gülüşüne zaten aşık oldum :KK66:
Bende önceleri büyüsün biraz rahatlarim diyodum şimdi de bakıyorum çabuk büyüyor üzülüyorum valla.aynen ozlicez misssss kokularini minnaklarin :(

Kızlar yaa benim kızımın dili pamukçuk olmuş doğduğundan beri geçmedi. 1 aylık aşımızıda hemşire dilini karbonatli su ile sil yoksa mantar olur dedi.surekli siliyorum hala geçmedi.sizinkilerde varmı böyle bişey nasıl geçirdiniz yaa lütfen yardimmmmmm

Kızlar yaa benim kızımın dili pamukçuk olmuş doğduğundan beri geçmedi. 1 aylık aşımızıda hemşire dilini karbonatli su ile sil yoksa mantar olur dedi.surekli siliyorum hala geçmedi.sizinkilerde varmı böyle bişey nasıl geçirdiniz yaa lütfen yardimmmmmm
ne yazik ki karbonat bir yere kadar tamamen temizlemiyor bize doktor bir ilac verdi once karbonatla silip sonra ilaci veriyordum 10gunkullandim gecti gec kalinirsa daha cok artiyor dudaklara kadar yayoliyor bizimki oyle olmustu o yuzden gecikmeden dr git

canım değişiyor o..bi arkadaşım 10 ay oldu daha olmadı..ben ilkinde hemen 1 ay sonra olmuştum düzene girmişti şimdi nasıl olacak bakalım..1 yıla kadar normal kabul ediliyor sonra dr a gitmek lazım..ama ben beklemezdim 1 yılı heralde :KK53::KK53:
Ben ilk kizimda 7 ay olmadim cok rahattim. Doktorum da cok normal demisti. Cok yogun emzirenlerin gec oluyormus . Insallah bunda da 7-8 ay olmam da rahat geciririm . biraz daha ugrasmam adetle filan:)

Pamukcuksa yanaklarin iclerine filan yayilirsa ancak ilac veririz dedi doktor bana. Ilk kizimda da bunda da hep dilleri bembeyaz sadece karbonatli suyla silmek yetiyor doktor sut o dedi bir ay kontrolunde gosterdim daha yeni. hatta temizlemene bile gerek yok zamanla gecer yanaklara yayilirsa bakariz caresine dedi. Merak etme canim!

Ya kizlar farkettimde buradaki ve Turkiyedeki sistem ne kadar farkli. Hem hamilelikte hemde bebekler icin Turkiye'de ne kadar cok ilac veriliyor:KK43: burada bebeklere ates dusurucu bile yasak. Biz 39,5 derece atesle 5 gun araliksiz yandi bebegim acillik olduk yine de ates dusurucu yasak asla vermediler. Orada daha cocugun atesi cikmadan asi oncesinde ates dusurucu ver filan diyir doktorlar. Buyuk kizda da ayni, oksuruk surubu bile verilmiyor. Antibiyotik filan ancak agir durumlarda o da ancak testler poztif cikarsa . Hatta bir arkadasin oglu el ayak agiz hastaligi olmus doktor birsuru antibiyotik filan yazmis turkiyede, halbuki virus kaynakli hastalik antibiyotikle alakasi yok:KK43: kullanmamis onlarda zaten. Ne kotu bir durum ya devlet kontrol etmeli aslinda bunu ama aksine tesvik ediyor:KK43:

Kizlar sizin bebeklerin goz renkleri dondu mu? Benim buyuk kizin hemen donmustu kahverengiye. bu kizimin bayagi mavi . Zaten sarisin kayinpedere benziyor acaba dedim mavimi olacak:)

Kizlar sizin bebeklerin goz renkleri dondu mu? Benim buyuk kizin hemen donmustu kahverengiye. bu kizimin bayagi mavi . Zaten sarisin kayinpedere benziyor acaba dedim mavimi olacak:)
Belki mavi kalır ;) benim oğlumunkiler baya maviydi koyulaşıyor gitgide zaten mavi kalması mucize olurdu babasında da bende de öyle bir gen olduğunu sanmıyorum :D

Koyu gri suan ama biz daha kucuguz sizden :) kahve olur kesin bmm gozlerim ela nma cekseydi ama sanmiyorum :)

Kozkr ya bn.emzirirkn.memem.surekli kizin.burnunu eziyo elimle tutiyorum ama.cocuk kaynca fkn.emmeyide birakmiyo mecburvduzelticm bi bakiuorim.burun yapismis gogsume.bi zarari olmusmudr minik.burnuna acabs aklima takikdi.

ne yazik ki karbonat bir yere kadar tamamen temizlemiyor bize doktor bir ilac verdi once karbonatla silip sonra ilaci veriyordum 10gunkullandim gecti gec kalinirsa daha cok artiyor dudaklara kadar yayoliyor bizimki oyle olmustu o yuzden gecikmeden dr git
Evet canm karbonatli su ile siliyorum sürekli geçmiyor. Doktora gösterecem kontrolumuzde peki senin kullandığın ilacın adı ne?

Pamukcuksa yanaklarin iclerine filan yayilirsa ancak ilac veririz dedi doktor bana. Ilk kizimda da bunda da hep dilleri bembeyaz sadece karbonatli suyla silmek yetiyor doktor sut o dedi bir ay kontrolunde gosterdim daha yeni. hatta temizlemene bile gerek yok zamanla gecer yanaklara yayilirsa bakariz caresine dedi. Merak etme canim!
Yok Canm yanaklarında bsy yokda dilinde var.bende acaba kizima rahatsızlık Veriyomu diye tedirgin oldum :(

Canm benim de kızımın gözleri koyu mavi şimdilik değisirmi bilmem de çevremdekiler kalır artık diyo.bakalim nolacak :) gecende sordum görmedin sanırım adını ne koydunuz küçüğün? Belli deil di ya merak ettim:)

Yok Canm yanaklarında bsy yokda dilinde var.bende acaba kizima rahatsızlık Veriyomu diye tedirgin oldum :KK43:
Yok canim rahatsiz etmez. Buyuk kizimda hemsire dilini tutup iyice disari cekmisti ve gazli bezi karbonatli suya batirip bayagi sertce silmisti hicbirsey kalmamisti . Bende tasinma bitince gazli bezle bir operasyon yapacagim:) benimkininde dili bembeyaz ama yanak yada dudaklarda birsey yok. Pamukcuk olsa senin gogus uclarina bile gecer.

Kozkr ya bn.emzirirkn.memem.surekli kizin.burnunu eziyo elimle tutiyorum ama.cocuk kaynca fkn.emmeyide birakmiyo mecburvduzelticm bi bakiuorim.burun yapismis gogsume.bi zarari olmusmudr minik.burnuna acabs aklima takikdi.
Birsey olmamistir canim ondan merak etme:) sen memeni parmaginla biraz ustten bastiriver oyle olunca burnu acik kalsin.

Bisey olmamıştır cnm merak etme.ama çok dikkat et aman Allah korusun burnu kapanır nefessiz kalır çocuk.özellikle gece emzirirken.ben uyurum DİE çok korkuyorum.

Bisey olmamıştır cnm merak etme.ama çok dikkat et aman Allah korusun burnu kapanır nefessiz kalır çocuk.özellikle gece emzirirken.ben uyurum DİE çok korkuyorum.
Bnde cok.korkuyorum baZen dalidigimi fark ediyorum geri sıcriyorum.bide simdi kafasi yuzu geo sivikce gbi doldu onada cnm skldi ins.gecer ya.hergun ayri bisey oluyo

Bnde cok.korkuyorum baZen dalidigimi fark ediyorum geri sıcriyorum.bide simdi kafasi yuzu geo sivikce gbi doldu onada cnm skldi ins.gecer ya.hergun ayri bisey oluyo

Biz 62 gunluk başlarda bizdede öyle yüzünde neler neler çıktı kırmızı ucu beyaz bisey.bembeyaz bisey.doktora sordum normal dedi şimdi yok
Geçerbbüyüdükçe merak etme.o bembeyaz olanlar anne sütü yağlı olunca oluomus.
Sevinmen bile lazım süt yario bebise.

Back