• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Kizlar herkeze gunaydin benim bu sabah sesim bogazim iyice gitmis ya doktora gitmekde istemiyorum ama sesim hic cikmiyorr ilac vercek simdi gitsem off kış hamileligi kadar zor bisey yok heleki ilk aylari :KK57::KK61:

Gunaydinlar herkese:)
Oglumun sabah 9 da okulda olmasi gerekiyor bugun bir uyandik saat 9 :KK43: kostur kostur hazirlan okula gotur geri don.hamile oldugumu bile unutmusum.donuste merdivenlerde nefesim kesildi.ozaman aklima geldi :KK43: birde ac karna tiroid hapi icip bekliyorum yarim saat.midem bulaniyo oyle de :KK43:
sen anlatırken ben yoruldum

Kizlar grip oldum yaaa burnum akiyo bogaxim agriyo cok usuyorum buda yetmezmis gibi mide bulantim attti iyice ....ne yapsam gecer...ustelik calisiyorum ayakta zor duruyorum ya

şu saat oldu daha düzgün uyuyamadım :KK43: boynum tutulmuş çok ağrıyor , başım ağrıyor :KK43: ilaç almadım , nescafe içip duş aldım şimdi :KK43:
Canim mumkun oldugunca kafeinden uzak dur cok zararli hamilelikte.En guzel uyku getirici suttur.Sut ic hemde faydali.
Kizlar grip oldum yaaa burnum akiyo bogaxim agriyo cok usuyorum buda yetmezmis gibi mide bulantim attti iyice ....ne yapsam gecer...ustelik calisiyorum ayakta zor duruyorum ya
Bol bol dinlenip sivi tuketmen gerekiyor canim.Cok gecmis olsun.

Gunaydin herkese, göğüsleriniz ne durumda ? benimkiler biraz büyüdü sanirim, genel olarak bir sizlama yok ama elim fln carpinca farkediyorum uçları cok hassaslasmis, simdilik en belirgin belirtimde bu, cok mu erken, psikolojik mi acaba dedim ?
benim yaklaşık bir haftadır oldukça hassas. uçlarına dokunamıyorum bile :( ilk 3 ay içerisinde daha fazla hissediliyormuş sanırım . Bakalım daha ne değişikler olacak :)

Kızlar benim dün ilk muayenem vardı.5+3 tüm dün karından baktı belli belirsiz bir karartı gördü.Kan testi istedi ona göre alttan bakalım dedi.Kan testim 2788 çıktı nie gözükmediki kesen dedi.Birde alttan bakalım dedi,alttan küçücük belli belirsiz bir karartı gördük.Ekranda tam net gözükmüodu.Bu arada özel hastane ve cihazı iyi.Pazartesi yine gel dedi.Bakalım yarın gözükecek mi?Çok endişeleniyorum.Bu değere göre gözükmesi gerekmez miydi?:KK43:
Canım sıkma canını hallemoon gibi sen de sıkışık mıydın idrara?Belki ondan net görünmemiştir.Bugün iyi haberlerini bekliyoruz inşallah...

Gunaydin herkese, göğüsleriniz ne durumda ? benimkiler biraz büyüdü sanirim, genel olarak bir sizlama yok ama elim fln carpinca farkediyorum uçları cok hassaslasmis, simdilik en belirgin belirtimde bu, cok mu erken, psikolojik mi acaba dedim ?

Günaydın canım ben henüz hamile olduğumu bilmiyorken, şişmeye ve acımaya başlamıştı. adet dönemi yakın diye dikkate almadım ama, bugün 6. haftama girdim. birilerine sarılamıyorum, çok acıyorlar ayrıca uçları da çok hassas. bence erken ya da psikolojik değil. zaten bu gebelik belirtilerine (bulantılara halsizliklere vs) psikolojik diyenlere uyuz oluyorum. gayet fizyolojik bi şey.. yoksa benim gibi kıpır kıpır bi insan neden durmadan yatsın. temizlik bile yapamıyorum :KK43:

Canım geçmiş olsun. bulantıya zencefil iyi gelir diye okumuştum. 1 tatlı kaşığı toz zencefili bir kase yoğurda koyup bir kez yedim işe yaramadı. zaten zencefili hiç sevmem, hele şimdi iyice midemi bulandırdı geçireceğine. ama işte herkeste farklı oluyodur. ben neyle besleneceğimi şaşırdım, sevdiğim hiçbir şeyi yiyemiyorum. güçten düşmemek için yiyorum resmen.

amma şikayet ettim :) sonuçta çok çok güzel, eşsiz bir şey için çekiyoruz bunları.
Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla doğurup büyütmeyi nasip etsin.

Günaydın canım ben henüz hamile olduğumu bilmiyorken, şişmeye ve acımaya başlamıştı. adet dönemi yakın diye dikkate almadım ama, bugün 6. haftama girdim. birilerine sarılamıyorum, çok acıyorlar ayrıca uçları da çok hassas. bence erken ya da psikolojik değil. zaten bu gebelik belirtilerine (bulantılara halsizliklere vs) psikolojik diyenlere uyuz oluyorum. gayet fizyolojik bi şey.. yoksa benim gibi kıpır kıpır bi insan neden durmadan yatsın. temizlik bile yapamıyorum :KK43:
Ben de bunalıma girmke üzereyim.Yemeğimi sağolsun hep kayınvalidem yapardı zaten ama temizliğimi,pastamı,çöreğimi,tatlımı vs hiç eksik etmezdim.Eşim tatlıyı çok sever.Şimdi en ufak bişeyde yoruluyorum.Sürekli uyuyorum haftasonları yarım gün eleman geliyo temizliğe .Hiçibişey yapmadan yoruluyorum.Bu akşam eşim öğretmen ark.larını çağırıcak yaklaşık 5 aile bir iki pasta börek yaptım dün tüm gücüm tükendi resmen...Kendimi işe yaramaz sürekli uyuyan bi tip gibi hissetmeye başladım...bu arada bişi sorucam kızlar türk kahvesi de zararlı mıdır gebeikte?

Gunaydin hanimlar..

hasta olan annelere gecmis olsun, bol bol sivi tuketin ve dinlenin..
ben doktorumun dedigi gibi ben butun gun dinleniyorum.. ekmek almaya bile gitmiyorum.. hafta sonu kizimla babasi ilgilendi gezdirdi bol bol. Yoksa kizim da evde cok sıkılıyor :-/

Ikinci/ucuncu hamileligi olan arkadaslara bi sorum olacak..
Kizimda ve sonraki kaybettigim bebegimde 6. Haftadan itibaren cok fazla mide bulantim oluyordu.. serumlarla vs. Ayakta duruyordum..
bu bebegimde mide bulantim cok hafif, ama bas donmem cok fazla.. sizinde boyle farkli oldumu? Mide bulantisi olmayinca ne kadar rahatmis hamilelik :)

Gunaydin hanimlar..

ben doktorumun dedigi gibi ben butun gun dinleniyorum.. ekmek almaya bile gitmiyorum.. hafta sonu kizimla babasi ilgilendi gezdirdi bol bol. Yoksa kizim da evde cok sıkılıyor :-/

Kizimda ve sonraki kaybettigim bebegimde 6. Haftadan itibaren cok fazla mide bulantim oluyordu.. serumlarla vs. Ayakta duruyordum..
bu bebegimde mide bulantim cok hafif, ama bas donmem cok fazla.. sizinde boyle farkli oldumu? Mide bulantisi olmayinca ne kadar rahatmis hamilelik :)
Canım benim 3. gebeliğime rağmen ilk bebeğim olucak Allah izin verirse ama her hamileliğin seyrinin farklı olduğunu bi ark.ıma dr.u söylemişti.Kimisi de hamilelikler farklı belirti verince cinsiyetin farklı olduğunu söylüyo halk dilinde tabi :)

sana katiliyorum. psikolojik falan degil bencede

Kızlar ben de bunalıma girmke üzereyim.Yemeğimi sağolsun hep kayınvalidem yapardı zaten ama temizliğimi,pastamı,çöreğimi,tatlımı vs hiç eksik etmezdim.Eşim tatlıyı çok sever.Şimdi en ufak bişeyde yoruluyorum.Sürekli uyuyorum haftasonları yarım gün eleman geliyo temizliğe .Hiçibişey yapmadan yoruluyorum.Bu akşam eşim öğretmen ark.larını çağırıcak yaklaşık 5 aile bir iki pasta börek yaptım dün tüm gücüm tükendi resmen...Kendimi işe yaramaz sürekli uyuyan bi tip gibi hissetmeye başladım...bu arada bişi sorucam kızlar türk kahvesi de zararlı mıdır gebeikte?

canım ahh, ben de senin gibiyim. ve 2 hafta öncesine kadar yerimde duramazdım. her gün temizlik yapıp bir sürü yemekler pastalar yapardım. ama eşim şimdi "tam hamile moduna girdin, bu kadar yatma" diyor. halsizlikten ölüyorum, sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum. açlıktan ölüyorum ama su bile midemi bulandırıyor. inşallah tez zamanda normale döneriz.
canım türk kahvesi de fazla içilmemeli diye biliyorum ben. yine de haftada bir kere türk kahvesi ya da nescafe içiyorum. hala içebiliyorken :(

ayrıca şöyle bir yazı buldum:
Hamilelikte kahve (veya türk kahvesi) tüketimi bebeğe zarar verir mi sorusu anne adayları tarafından çok sık sorulan bir sorudur. Gebelikte kahve tüketimi hakkında kuşku duyulmasının en önemli nedeni içerisinde bulunan kafein maddesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki hamielikte günde 200 mg'a kadar kafein almanın bir zararı yoktur. Hamile olmayan insanlarda günlük alınabilecek kafein sınırı 300 mg'dır. Aşağıdaki listede çeşitli içeceklerin içerdiği kafein miktarları verilmiştir. Buna göre hamileyken günde en fazla 2-3 fincandan fazla olmamak şartıyla kahve içmenin bir zararı yoktur. Çayda kafein kahvenin yaklaşık yarısı kadar bulunduğu için günde 5-7 bardak çay içilebilir. Siyah çayın işleme aşamasında kafein miktarı artar. Siyah çayın kafein miktarı yeşil çayın kafein miktarından daha yüksektir. Gebelikte her türlü yiyecek ve içeceğin aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Kafeinin aşırı tüketiminin gebelikte düşüğe neden olabileceğini bildiren araştırmalar vardır.

Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
1 fincan filtre kahve : 135-200 mg
1 fincan espresso : 100 mg
1 fincan cappuccino: 100 mg
150 cc hazır kahve : 60 mg
2 gram Nescafe® ile hazırlanan kahvede: 50-70 gram kafein bulunur
1 fincan Türk kahvesi : 60 mg
150 cc Dekafeine (kafeini alınmış) kahve : 5 mg
1 fincan siyah çay: 40 mg
1 fincan yeşil çay: 20 mg

Gunaydin hanimlar..

Evet canım farklı oluyo ilk hamileliğin 4 Ay'ı kabus gibiydi. 2. De bişey anlamadım çok rahattı. 3. Gebeliğim ve bulantılarım ilki kadar olmasada çok bunaltıcı ama bugün hafifledi.
Bide kasıklarım çok batardı bunda öyle bişey olmuyo. Herbiri farklı işte :D

Merhaba hanımlar. Nasılsınız?
Geçen hafta yine raporluydum. Faranjit olmuşum. İlaç kullanamadığımdan hala atlatabilmiş değilim.
Yine de bugün işbaşı yaptım.
Halsizlik bitiriyor beni de. Bulantım var yok gb. Anlamış değilim.
Sanırım rahatsızlığımdan da kaynaklanıyor.
Dün 2.ayımız doldu inş. Çarş tekrar kontrolümüz var.
Rabbim hepimize yardımcı olsun.
Sağlık sıhhat versin inş.

Gunaydin hanimlar..

Canim bendede cok baş dönmesi oluyor küt dige kalkdigim yere oturdugumda oluyor aman dikkat et allah korusun düsme olasiligi fazla

canım ahh, ben de senin gibiyim. ve 2 hafta öncesine kadar yerimde duramazdım. her gün temizlik yapıp bir sürü yemekler pastalar yapardım. ama eşim şimdi "tam hamile moduna girdin, bu kadar yatma" diyor. halsizlikten ölüyorum, sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum. açlıktan ölüyorum ama su bile midemi bulandırıyor. inşallah tez zamanda normale döneriz.
canım türk kahvesi de fazla içilmemeli diye biliyorum ben. yine de haftada bir kere türk kahvesi ya da nescafe içiyorum. hala içebiliyorken :KK43:

ayrıca şöyle bir yazı buldum:
Hamilelikte kahve (veya türk kahvesi) tüketimi bebeğe zarar verir mi sorusu anne adayları tarafından çok sık sorulan bir sorudur. Gebelikte kahve tüketimi hakkında kuşku duyulmasının en önemli nedeni içerisinde bulunan kafein maddesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki hamielikte günde 200 mg'a kadar kafein almanın bir zararı yoktur. Hamile olmayan insanlarda günlük alınabilecek kafein sınırı 300 mg'dır. Aşağıdaki listede çeşitli içeceklerin içerdiği kafein miktarları verilmiştir. Buna göre hamileyken günde en fazla 2-3 fincandan fazla olmamak şartıyla kahve içmenin bir zararı yoktur. Çayda kafein kahvenin yaklaşık yarısı kadar bulunduğu için günde 5-7 bardak çay içilebilir. Siyah çayın işleme aşamasında kafein miktarı artar. Siyah çayın kafein miktarı yeşil çayın kafein miktarından daha yüksektir. Gebelikte her türlü yiyecek ve içeceğin aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Kafeinin aşırı tüketiminin gebelikte düşüğe neden olabileceğini bildiren araştırmalar vardır.

Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
1 fincan filtre kahve : 135-200 mg
1 fincan espresso : 100 mg
1 fincan cappuccino: 100 mg
150 cc hazır kahve : 60 mg
2 gram Nescafe® ile hazırlanan kahvede: 50-70 gram kafein bulunur
1 fincan Türk kahvesi : 60 mg
150 cc Dekafeine (kafeini alınmış) kahve : 5 mg
1 fincan siyah çay: 40 mg
1 fincan yeşil çay: 20 mg
teşekkürler canım bu değerli bilgi için.Ben de nette araştırdım geçen hamileliğin ilk aylarındaki yorgunluk,uykusuzluk halini.Bu hamileliğin diğer aylarında daha zinde olmak için vücudun kendine kendine aldığı bi önelmmiş tabi ki Allah tarafından. ve uyumak için her fırsatı değerlendirin diyodu okuduğum yazıda.Eşim 'sen bayağı bi depoluyosun o zama' diyo.Açıkçası bunu okuduğumdan beri kendimi çok yormamamya çaşlışıyorum kim ne derse desin .bu Allahın bana verdiği bi emanet sonuçta onun sağlığı için kendimi yormamam gerekirse yormam.Zaten işte tüm gücüm tükeniyo haftaiçi

arkadaşlar merhaba,

ben 6.haftanın içindeyim. yarın 5+4 ye doktora gidicem. kesenin görünmesi için erken bir tarih mi sizce ? biraz daha beklemelimiydim bilmiyorum . ama acaba herşey yolundamı diye meraktan da duramıyorum.
görünebilir bence ben 5+6da görmüştüm ben kesem 5+5 görünüyordu

Back