yaşasın okulumuz o zamanevet canim sabah erken kalktiklari için aksam erken yatarlar okul çocuklari illaki yoruluyolardida okul git gel vs
benimkilerin yat saati 9 :)
istemez mi uyandığında hemen beni istiyor yanına yatıyorum ve hemen koluma sarılıyor bide eşyamı sıyırıyor tene dokunmak için. gün içinde uykusu gelince mayışınca yada beni sevmek isteyince geliyor. yani napsam bilemedimgece uyanip istemiyorsa , baska duygu yasadiginda gelmiyorsa bosver oynasin 4 yas civari birakir konusarak yani herhalde birakir :)
dene tabi de sanmiyorum baska bi oyuncaga kanacagini :)))
emzik varmi
:) anladim canimistemez mi uyandığında hemen beni istiyor yanına yatıyorum ve hemen koluma sarılıyor bide eşyamı sıyırıyor tene dokunmak için. gün içinde uykusu gelince mayışınca yada beni sevmek isteyince geliyor. yani napsam bilemedimemzikde var olmaz mı hiç. benim durum vahim.
evet canım çok ümitli değilim zaten. bi kaç aydır kol bu kadar aşırıya kaçtı. emziği bırakması şu an daha zor bana, ona daha çok bağlı. onsuz uykuya asla dalmaz. memeyi bıraktıktan sonra gündüzleride daha çok istemeye başladı. ama oyalanacağı bişey olduğunda aklına gelmiyor canı sıkılınca istiyor :):) anladim canim
dedigim gibi bir sure idare edeceksin, emre emzigi birakinca oynamayida birakmisti 3 yasindaydi
oyuncaklari uyku arkdasini dene de fazla umitlenme yani nbasil olsa almayaacj diye ise basla
heveslenirsin almaz bu sefer daha çok uzulur sinir stres olursun
pek umutlanmadan dene bakalim
yani evet annen haklı lüçüklrevet canım çok ümitli değilim zaten. bi kaç aydır kol bu kadar aşırıya kaçtı. emziği bırakması şu an daha zor bana, ona daha çok bağlı. onsuz uykuya asla dalmaz. memeyi bıraktıktan sonra gündüzleride daha çok istemeye başladı. ama oyalanacağı bişey olduğunda aklına gelmiyor canı sıkılınca istiyor :)
annem diyorki daha çok küçük o kadar dert etme bırak biraz daha emsin diyor. yaza kadar bakalım artık :)
Gunaydin.bence de bi de emzik isini takma kafana.bosver.emsin.ben de sutten kestim.hurmaya takti.gece oksurukten dolayi emziriyodum.geri alismisti.gece hurma diye agliyor.eline alip uyuyor.onunla avunuyor yazik.bu arada sut alerjimiz de devammis.azicik surdu sutu dr.kabardi gene her yani.evet canım çok ümitli değilim zaten. bi kaç aydır kol bu kadar aşırıya kaçtı. emziği bırakması şu an daha zor bana, ona daha çok bağlı. onsuz uykuya asla dalmaz. memeyi bıraktıktan sonra gündüzleride daha çok istemeye başladı. ama oyalanacağı bişey olduğunda aklına gelmiyor canı sıkılınca istiyor :)
annem diyorki daha çok küçük o kadar dert etme bırak biraz daha emsin diyor. yaza kadar bakalım artık :)
Yaaa ne güzel çok sevindim uyku konusunda sorun yaşamamana, hadi bizim yine bi tane sorun değil ama Şen'im iyi ki uykucu çıkmış o zaman :)Uyku konusunda dilimi isiriyim.masallah diyim bu ara iyiyiz uykusu gelince anne nenni diyor gidip yatiyoruz.daliyor.ya da bisey yerken uykusu gelince hoop uyyuyor.gecen makarna yerken uyumus kafasini yer sofrasina koyupuyutmaya calismiyorum hususi.uykucu balik benim kiz.ablasina cekmedigi icin sukrediyorum.
ama bizim de sorunumuz bazi geceler birdenbire cildirmis gibi agliyor bizi duymuyor.netten baktim gece teroru tanimina uyuyor.sutten kesmeden oncede oluyodu.onunla ilgili degil.ruyami goruyor.yoksa gunduzden mi etkileniyor diycem.ama hic duymuyor sakinlesmiyor.Allahtan cok sık olmuyor.
gündüzden kaynakli olabilir,buyukler cok bagirisiyorsaUyku konusunda dilimi isiriyim.masallah diyim bu ara iyiyiz uykusu gelince anne nenni diyor gidip yatiyoruz.daliyor.ya da bisey yerken uykusu gelince hoop uyyuyor.gecen makarna yerken uyumus kafasini yer sofrasina koyupuyutmaya calismiyorum hususi.uykucu balik benim kiz.ablasina cekmedigi icin sukrediyorum.
ama bizim de sorunumuz bazi geceler birdenbire cildirmis gibi agliyor bizi duymuyor.netten baktim gece teroru tanimina uyuyor.sutten kesmeden oncede oluyodu.onunla ilgili degil.ruyami goruyor.yoksa gunduzden mi etkileniyor diycem.ama hic duymuyor sakinlesmiyor.Allahtan cok sık olmuyor.
İki yas doneminde olur boyle istahsizlik.hatta seni denemeye de kalkiyor olabilir.ikiniz de inatsiniz.sinir harbine donusturmeyin sakin.delirsende ona belli etme.her seferinde sakin olarak sun yemezse sakin olarak kaldir.kilosu yerinde nesesi yerinde.kansizlik vs.de cikmazsa kaygilanacagin bisey yok.bikac ay yemesede bisey olmaz merak etme.inatlasmazsan yemesi duzelir.baska konu cikartir seni delirtecek.inatlasir strese girdigini belli edersen sen kaybedersin.ben çok dertliyim kızlar, bugün cinnet geçirecektim artık. hiç birşey yemiyor. iştahsız hastalıktan desem dün akiam iki büyük dilim browni kek yedi. canı istediğini çok güzel yiyor. ayrıca bi hastalık belirtiside yok.
bu sabah kahvaltı ettiremedim ne yaptıysam o yumurtasını yemedi. peynir zeytine bayılırdı onlarıda yemedi. hiç birşey yemedi. bende inatla eline hiç bişey vermedimki bari acıksın öğlen yesin.
öğlen makarna vereyim dedim yoğurtu bu sefer niye yoğurt koydun diye yemedi. zar zor biraz yedi makarnadan. akşama kadar yine bişey vermedim acıksın diye. hamsi yaptık önceden balığı çok severdi ama tadına bile bakmadı.
tadına bakıp beğenmese ve yemese yine anliycam ama tadına bakmadan reddediyor. ama tatlıları meyveleri nasıl reddetmiyor hayret!!
gündüz uyumamıştı saat 8 gibi bi baktım kucağımda uyumuş. hasta mı acabakeyfide yerinde bi hastalık belirtisi yok, hem uzun süredir var bu iştahsızlık..
napıcam ben ya. yemin ediyorum bunaldım bu yemek işinden. eve dönünce bir süre bekleyip düzelmezse doktora götürücem mutlaka..
Hatırladım Can'ım çok zor o zaman man diyim dikkat et.. zamanla bu tempoya da alışırsın inşallah. İnsan nelere alışmıyor ki.Tatilinizin güzel geçmesine sevindim canım iyi motive olmuşsundur okula başlamaya :) sling gerçekten büyük kolaylık ben de onu düşündüm de ama benim sırtımdaki omurga kemiklerimden birinde kırık vardı eskiden yazmıştım hatırlarsan kıpırdayamıyordum berat 2-3 aylıkken hala ağrıyor sırtım biraz fazla ayakta kalınca veya bebeğin gaz sancısı olduğunda kucağımda 10 dk gezdirince baya ağrıyor o yüzden bebişi uzun süreliğine iş yaparken slingde taşımam sakıncalı olabilir benim için canım çünkü doktor demişti sırtına yük binmemesi lazım diye berat 3 aylıktı o zaman bebeğini bile taşımaman lazım demişti mesela bi yemek yapıyorum yemek işi bittiğinde ocağa koyduğum zaman sırtım çok ağrıyor ayakta duracak halim kalmıyor o kadar kısa sürede düşün yani en fazla 40 dk ayakta kalıyorum yani yemek yaparken bi de bebişle yapsam dayanamam sanırım canım
Evet canım Doğum günü vardı ama yavruşumun Doğum gününü Seyfettin bakkaldan aldığımız bi kek ile kutladık. Eve bi geldik zannedersin kutuplar. Buzdolabının içindeki turşu bile dönmüş, yani ev buzdolabından bile soğukmuş. Bütün su sistemimiz dönmüş durumda. Üç gündür ikişer soba yakıyoruz ama hala açılmadı. Köy Çeşme'sinden su getiriyoruz. İlk gün çocuğum oyuncağını eline alıyor soğuk soğuk diye ağlıyor. Bir an yüz felci olacağım zannettim. Yalan gelir belki ama valla yanağım uyuşmuştu.. yok böyle bi rezillik yaa.... ama her şeye rağmen pazartesi parti yapıcam oğluma. Kahrolsun donan ev, yaşasın taşıma suAmiiiin amiiiin :))
Tatili güzel ve verimli geçirmene çok sevindim.. dönüş içim yazdığın nota gerek kalmadı yuppiiii :))
Öff daha Doğum günü var demi.. tunamın da Doğum günü yarın dimi :))) vay beee koca adam :))
Kız Maral sen akıllı kadınsın ne ayağı allasen.. iyice uykusuna gelmesini bekle bırak abisiyle ablasıyla kudursun yorulsun. Uyku diyinceye kadar götürme yatağa bariBana deli diyebilir siniz ciddi ciddi ayakta sallayarak uyutmayı düşünüyorum, çok kolay uyyor öyle, artık sabrım kalmadı saatlerce yatak başında bekleme ye
Ah canım yaa neden böyle oldu acaba diş desen diş bitti, oyun desen saatlerce oynamış. Huzurlu bi şekilde gününü geçirmediği içinde sürekli uyanmış baksana.. senin de bu kadar agresif olman çok normal, artık her şeyi anlıyorlar. Önceden hop güp bi şekilde kandırıyorduk, şimdi ikna etmeye çalışmaktan göbeğimiz çatlıyor.. bi yeri mi ağrıyor acaba? Kulağı filan..Kızlar başım ayazla fena dertte ve konum uzun bir aradan sonra yine uyku.. bugünyeb4 ün dediği gibi yaptım ve uykusu gelince uyuttum.. sabah 7de uyandı her gün öğlen 1-1.30 gibi uyuyan çocuk uyumadı bi saat yattım yanında tık Yok.. sonra kızdım ve kalktım o da kalktı tabi.. bütün gün cın cın mı cın cın gıcık mı gıcık bir çocuk vardı evde sinirlerimi çok zorladı ve artık kaçıp gidecektim evden.. gerçekten..
Sonra akşam oldu bunun gözler ama nasıl kıpkırmızı 7gibi dedim ki uyuyalım mı, yok kaçıyor ben de ellemedim elbet gelir dedim ama ayakta duracak hali Yok.. neyse babası 8de çıktı evden maç izlemeye gitti ben de dedim yatırayım hemen Uyur nasıl olsa.. allahım yatakta iki sn yerinde durmuyor sürekli kıpır kıpır, en son uykuya daldığında saat 8 buçuğu geçiyordu ve böylelikle 13 buçuk saat uyumadan geçirdi gününü.. miletim çocuğu 13 saat uyut benimki 23 saat boyunca tepiniyor kuduruklar gibi..
Napacam ben? Son bi kaç haftadır akşamları çok zor dalıyordu zaten en az bir saatte ama şimdi artık coştu deliksiz de uyumuyor sürekli yanıma geliyor beni yatağına götürüyor.. şimdi yine uyandı ağlayarak sürekli ağlıyor sebepsiz yanında olduğum halde..
Çok zor durumdayım gerçekten uykusuzluk değil sorunun artık tahammülüm Yok çok bağırıyorum sinirleniyorum
Ben de yanında oturuyorum canım, en başından beri. Bence uyutma şeklinde bi problem Yok gibi görünüyor.Uykusu olan da uyumuyor :))
Evet uyutma yöntemim çok sağlıklı değil, daha doğrusu tekrar gece beni istemesi normal.. ben ayazın yanında oturuyorum öyle uyutuyorum.. amaaan bilemedim walla ama bıktım demek istemesem de durum öyle
Can'ım biz eşek almıştık ya Tuna ona az da olsa alıştı, elimi tutmak pek istemiyor, yani istiyor da artık eskisi gibi pek ısrarcı değil. İstediğinde eşeğine sarıl diyorum, biraz mızırdıyor, bak ben de uyuyorum diyorum öyle böyle uyuyor. Sadece yatarken veriyoruz, hatta uykusu gelince ai diye istiyor. Başta almadı, attı, yere atınca canı yanmış ağlamış falan dedim, bez taktık bide eşeğe öyle biraz kabullendi. Bence denemelisin. Ay bide çok güldüm yaa kola benzer bişey olsun diyorsun yabende yanında yatarak uyutuyorum ve ne yazıkki Begüm koluma çok bağlandı. kolumun üstünde uykuya dalıyor. ama dalınca kolayına uyanmıyor. şimdi burda aynı odadayız tabii uyanınca alıyorum beşiğinden yanıma nadir uyanıyor allahtan. ama eve dönünce yine her gece uyanırsa bende deliririm sanırım.
ben razıyım yanında yatarak uyumasına yeterki gece uyanmasın.. artık kolay dalıyor uykuya çok uykusunun gelmesini bekliyorum ama dediğim gibi çözümüm bu ama belki ters de tepebilir iyice uykusu kaçabilir vs..
koluma bağlanma mevzusunu da çözmem lazım sarılıp yatabileceği bir uyku arkadaşı düşünüyorum zürafa tırtıl gibi ince uzun birşey olsa işe yarar mı sizce? sadece uykusu gelince yanaşıyor koluma ama normal zamanda yapmıyor..
Ay ben de bu emzik konusuna taktım biraz, bizimki Yen'i doğan emziği emiyor :)) dişleri de eğri büğrü sanki. Bakıcı teyzesine gidince hiç almıyor akşam altı gibi veriyorum yavaş yavaş saat sekize kaydıracağım sadece uyurken almasını sağlayacağım, planım bu yönde ama Tuna'nın planı ne yönde bilemiyorum :)yeb4 emzik emmesinde bi sakınca Yok ki canım, emsin işte ne güzel hırsını ondan çıkarsın :) şaka Bir yana damak yapısına zarar vermediği sürece emsin ki zaten zarar vermesi de 5-6 yaşlar ol hani süt dişleri dökülmesinden dolayı Bırak elleme çocuoua belki kendi bırakır onu da az büyüyünce :))
ah napayım tatlım aklıma öyle bi çözüm geldi belki kol gibi sarılırda alışırCan'ım biz eşek almıştık ya Tuna ona az da olsa alıştı, elimi tutmak pek istemiyor, yani istiyor da artık eskisi gibi pek ısrarcı değil. İstediğinde eşeğine sarıl diyorum, biraz mızırdıyor, bak ben de uyuyorum diyorum öyle böyle uyuyor. Sadece yatarken veriyoruz, hatta uykusu gelince ai diye istiyor. Başta almadı, attı, yere atınca canı yanmış ağlamış falan dedim, bez taktık bide eşeğe öyle biraz kabullendi. Bence denemelisin. Ay bide çok güldüm yaa kola benzer bişey olsun diyorsun ya