• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

12+4 te sizce cinsiyeti belli olur mu?

12. hafta ile 14. hafta arasında bebeğin cinsiyetini saptamak bazı durumlarda mümkün olabilir. Çoğunlukla 14. ve 16. haftalar arasında uzman bir gözlemci, ultrasonda bebeğin cinsiyetini saptayabilir. Ama yine de en yüksek doğruluk oranında cinsiyet tespiti için en uygun dönem 16-20 haftalar arasındadır diyebiliriz.

Başta da belirttiğimiz gibi 11. hafta civarında erkek bebeğin penisi gelişir. 11. haftadan önce cinsiyet tahmini mümkün olmamaktadır. ama her çocukta da 11. haftada bebeğin cinsiyeti bulunacak diye düşünmemek gerekir. kullanılan ultrason cihazının kalitesi ve bebeğin duruş pozisyonu, her zaman bebeğin cinsiyetinin görülmesine imkan vermeyebilir.

Size 2 farklı araştırmadan söz etmek istiyoruz. Gebeliğin 11-14 haftalarında olan 148 annede ultrasonla bebeğin cinsiyet tespiti yapılmaya çalışılmış, % 80,3 oranında doğru tahmin edilmesine karşın hata oranı %19.7 olmuştur. eğer 11 ile 14. haftalar arasında ultrasonda bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek isterseniz, 1/5 oranında hata payını göz önüne almanızda fayda var.

alıntı

Bende iki hafta once gitmistim iki uc gunde gec gittim bilerek ense kalinligi test falan yapilirsa sicakta git gel yapmayayim diye 12 haftaya girdik dedi hayirlisi ama nasil buyumus kafasi belirgilesmis eli bacagi gozukuyor kipir kipir oynuyo gidince sende inanamayacaksin eminim en son 1 .60 cm simdi 5.45 cm olmus masllah
bende 8+4 de 1.40 cm falandı inşallah görürüm.doktor o kadar yoğun ki özel ama devletten farkı yok geçen 3 kişi muaynedeydik hepimize aynı anda

reçete yazdı.bi doğuma koşuyor bi nst odasına giriyor bi muayneye geliyor.devlet bu kadar değildir eminim.bu son gidişim oraya değiştiricem.doğursam

doğuma yetişemeyecek.yine aynı yoğunluk olursa sanmam öyle keyifli keyifli izleyim.

canım ben gittiğimde 10+1 di dr ultrasonda bi baktı ki eler ayaklar kıpır kıpır bende gördüm müthiş bişi bu hatta şimdi karnımda seyirme şeklinde hissediyorum doktorum söyledi iç karnım inceymiş ondan hissediyormuşum inşallah gittiğinde görürsün sende ama doktora sor mutlaka hareket ediyormu diye pıt pıt diye duyduğumuz kalp atışını bile gözle görüyorsun

bende seyirmeler hisssediyorum ama gazdır o gaz deyip geçiyorum.kızım ilk hareketini 15 haftalıkken anlamıştım bakalım bunda ne zaman.inşallah doktr hanımcım müsait olurda görürüm canım

Herkese merhaba kizlar ben 8+3 oldum bugun. Dun hastaneye gittim bi hevesle ama yine dinleyemedim kalp atislarini 😔 ne zaman duyucam artik bilmiyorum. Midem cok bulaniyo cikartmiyorum ama cikartsam rahatlicam biliyorum oyle cok bulaniyo halsizim biseyde yapmak istemiyorum. Bu halsizlik nasil gecer bi fikri olan var mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

erkek benden küçük 29 yaşında, hamile kaldıktan sonra bana düşman gibi oldu, bazı arkadaşlarım sana karşı duygusu vardı diyor :( ben öyle düşünmüyorum.

evli kadınamı ılgısı varmıs salagın. zaten oyle bı yerde calısmaman daha ıyı seın ıcn.

Doktordan geldim. Cok sukur her sey yolundaymis. Kipir kipirdi bebek balik gibi :)
Dogum tarihini hesapladi benim gec dollenme oldugundan birkac usg sonrasi hesaplayalim demisti. Tam 14 subat :)
Oglumda da ayni seyler olmustu ama ilk verilen tarihte dogdu. Yolculuk icin 3 saatten uzun yolculuklarda mola verin mutlaka dedi. Magezyum ic yola cikmadan dedi. Ense kalinligi icin tarih soyledi baska doktora gidicem. Agustos sonunda donuyoruz ozaman da cinsiyete bakariz dedi. Benim dr 16 dan once bakmiyor ben de sormuyorum zaten.
Icim rahatladi herkese guzel dr kontrolleri diliyorum :)
Ama bi daha ne zaman gidicem gunleri nasil geciricem. Cok uzunn..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar 8+6 olduk bugun.karnim iyice cikmaya basladi.gaz falan dicem ama degil,sirt ustu yattigimda falan belli yani.erken degilmi yoksa sizdede oylemi:)))

[aQUOTE=Gokce455;36169960]Herkese merhaba kizlar ben 8+3 oldum bugun. Dun hastaneye gittim bi hevesle ama yine dinleyemedim kalp atislarini 😔 ne zaman duyucam artik bilmiyorum. Midem cok bulaniyo cikartmiyorum ama cikartsam rahatlicam biliyorum oyle cok bulaniyo halsizim biseyde yapmak istemiyorum. Bu halsizlik nasil gecer bi fikri olan var mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]
ah keşke olsa halsizliğin bi çaresi bende kendi kendine düşünyrm ne enerji veriyosa ondan yedem diyrm gerçi midem de almıyo

Kizlar 8+6 olduk bugun.karnim iyice cikmaya basladi.gaz falan dicem ama degil,sirt ustu yattigimda falan belli yani.erken degilmi yoksa sizdede oylemi:)))

Ic karnin kucukse cikar tabi. Disardan belli olmasa bile insan hissediyor. Ben hissediyorum ama gobek yagli disardan 5 aylik duruyor ahaaha

[aQUOTE=Gokce455;36169960]Herkese merhaba kizlar ben 8+3 oldum bugun. Dun hastaneye gittim bi hevesle ama yine dinleyemedim kalp atislarini 😔 ne zaman duyucam artik bilmiyorum. Midem cok bulaniyo cikartmiyorum ama cikartsam rahatlicam biliyorum oyle cok bulaniyo halsizim biseyde yapmak istemiyorum. Bu halsizlik nasil gecer bi fikri olan var mi?

ah keşke olsa halsizliğin bi çaresi bende kendi kendine düşünyrm ne enerji veriyosa ondan yedem diyrm gerçi midem de almıyo

Aynen bende oyleyim ya meyve yiyorum vitamin olsun diye midem de bi tuhaf zaten bazen yaniyo gibi oluyo falan.kafami yastiktan kaldirmak istemiyorum bu bu seferde basim agriyo ne yapcagimi sasirdim :)

Aynen bende oyleyim ya meyve yiyorum vitamin olsun diye midem de bi tuhaf zaten bazen yaniyo gibi oluyo falan.kafami yastiktan kaldirmak istemiyorum bu bu seferde basim agriyo ne yapcagimi sasirdim :)

Ic karnin kucukse cikar tabi. Disardan belli olmasa bile insan hissediyor. Ben hissediyorum ama gobek yagli disardan 5 aylik duruyor ahaaha

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/

:))) iceride bi sertlik var hissediyorum yuz ustude yatamiyorum artik hem goguslerden hemde gobekten:) sukurler olsun bugunlerimize

Her sabah bgn iyi olcam diye giyinip kuşanıyorum iyyim iyyin diyorum arkasına çıkarıyrm hemen aglıyrm sonrada allahım az kaldı ama 12. Haftaya inşallah bitecek

Benimde 5 aylik gibi duruyo :) kiloluda degildim ama 1 ayda 4 kilo aldim normal olarak cikiyo :)) bende bebek bebek diyorum yoksa kilodan degil zaten canimm :))

Herkese merhaba kizlar ben 8+3 oldum bugun. Dun hastaneye gittim bi hevesle ama yine dinleyemedim kalp atislarini 😔 ne zaman duyucam artik bilmiyorum. Midem cok bulaniyo cikartmiyorum ama cikartsam rahatlicam biliyorum oyle cok bulaniyo halsizim biseyde yapmak istemiyorum. Bu halsizlik nasil gecer bi fikri olan var mi?

10+4 deyim hala çoooooookkk yorgunum :50: ben de artık eskisi gibi enerjik olmak istiyorum....

Günaydın kızlar benim eski bulantılı kusmalı günlerim geri döndü :(

:1: valla benim göbekte yemek göbeği daha şimdiden kocaman bebek göbeğim çıkınca ne olurum düşünemiyorum :36:

Her sabah bgn iyi olcam diye giyinip kuşanıyorum iyyim iyyin diyorum arkasına çıkarıyrm hemen aglıyrm sonrada allahım az kaldı ama 12. Haftaya inşallah bitecek

Allah yardimcin olsun canim ama bide şöyle dusun iyiki cikariyosun keske bende cikarabilsem benim hep bulaniyo en son sinirda bulaniyo hemde kedke bende cikarsamda rahatlasam :( ama bunlar bile ne kadar guzel dimi icinde bebis var onu bilerek yasiyosun bunlari ☺️

Back
X