2015 Şubat Anneleri

Benimle arkadaş olur musun?
Ama gezme konusunda ayak uyduramayabilirim sana.:-)
Olurum canım neden olmayayım:) bu haftasonu arkadaşımın bebek mevlüdü var. Onada yapmayı düşünüyorum. Sürpriz olarak:) insanları mutlu etmek hoşuma gidiyor:)

Çok ciciler canm ellerinize sağlık :)
Teşekkür ederim:)

Canım geçen gittiğimde bende çıkmıştı su fazlalığı amniyo sıvı indeksi diye bi şe var. 4 köşeden ölçüm yaptı siyah alanları toplamı 260 mm çıktı. normalde 250'den fazla olmaması lazımmış. Benim şekerim düşük çıkmasına rağmen şekerdendir diyip diyetisyene yönlendirdi. 2 haftadır listeye uyuyorum. Cuma tekrar kontrol var. Bakalım gerçekten şekrden miymiş. Su fazlalığı şöyle önemli ciddi boyutlarda olursa erken doğuma sebebiyet veriyomuş. Onun dışında da karnın daha fazla büyüdüğü için mide, nefes sıkıntısı falan daha fazla görülebiliyo. Sana indeks ile ilgili bi değer söyledi mi?

yok canım söylemedi benimde şekerim olmadığı halde şekerli şeylere poça böreğe ara ver dedi.İki hafta sonra tekrar bakıcağız dedi.Ne kadar fazla çıktığını bilmiyorum yani.aslında tatlıylada öyle aman aman aram yoktur ama Bende diyet yapıyım bari
sağol canım bilgilendirmen için

Geçmiş olsun arkadaşlar. benimde 75lik değerlerim yüksek çıktı. açlık 84, diğerleri 197 ve 190 yükseldimi kolay kolay düşmüyo bende galiba. makina ölçümlerini 1 saat sonra yap dedi dr. onlarda hep yüksek çıkıyo çok moralsizim :KK43:

Diyet falan verdi mi doktor? Sık sık ve az az yiyip şekerli şeylerden uzak bi şekilde (meyveyi falan bile 1e indirip) düzenlenebilir galiba. Bi de yürüyüş iyi geliyo diye duymuştum. Doktorun yürümende sorun yok derse onu da deneyebilirsin. Olmazsa inisülüne başlatır doktor mecburen.

iğneyi hala göbekten yapıyorum morarma yok ama deri gerildikçe ağrı yapmaya başladı bacağa geçmek istiyorum ama cesaret edemiyorum bacağına yapan var mı?

Onlar görmediyse Allah görüyor o biliyor. Sen dua et boşver. Tadını çıkarın dediler başından beri bize hep. Hiçbirimiz bir tAdını çıkaramadık hepimiZ diken üstündeyiz :)

ben çıkardım elimden geldiğince, çıkarıyorum da. sıkıntı hiç yapmıyorum. Allah da sıkıntı vermesin. kötü düşünmüyorum. doktor "bebeğin eşi aşağıda, kanaman olabilir" dedi. araştırdım. sıkıntılı durumlara da sebebiyet verebiliyormuş ama ben hep içimi ferah tuttum. çok şükür bebeğin eşi de yukarı çıkmış.

benim derdim gaz, -çok afedersiniz- zaman zaman kabızlık, zaman zaman ishal. inşallah bebeğim gazlı bir bebek olmaz.

Şeker yüklemesinden bu yana tam ili hafta geçti hergün tuvalete çıkıyodum. Bugun kabızlık sinyalleri başladı. Bir kez daha mı şeker yüklemesi yaptırsam ki o_O
aç karnına içtiğimiz için sanırım.benide her sabah namazında öksürük nöbeti tutuyor ballı limonlu ılık su içip yatıyorum sabah kalkar kalkmaz dooğru tuvalate.

S.a kardeşler...dün verdiğim idrar tahlilinde iltihap çıktı malesef ..dr da Zimakss ve Monurol diye iki ilaç verdi .benm takıntılı olduğumu bilfiği için üstüne basa basa bebeğe zarar vermez dedi ama gel gör ki içim hiç rahat deil..bu ilaçları duyan bilen var mı acaba

ben çıkardım elimden geldiğince, çıkarıyorum da. sıkıntı hiç yapmıyorum. Allah da sıkıntı vermesin. kötü düşünmüyorum. doktor "bebeğin eşi aşağıda, kanaman olabilir" dedi. araştırdım. sıkıntılı durumlara da sebebiyet verebiliyormuş ama ben hep içimi ferah tuttum. çok şükür bebeğin eşi de yukarı çıkmış.

benim derdim gaz, -çok afedersiniz- zaman zaman kabızlık, zaman zaman ishal. inşallah bebeğim gazlı bir bebek olmaz.

Seni motive eden biri falan var mı? Otokontrolün mü kuvvetli hayran kaldım ;) ben her hafta Dr a gidiyorum kontrol edilmem karar verilmişti, her gittiğimde yüreğim ağzımda.

benim doktor da öyleydi kilosunu bile söylemiyodu bende değiştirdim.en son 3. doktor 3. hastane değişikliği oldu ki şimdi normal doğum yapma kararı alınca bi daha değiştirmem gerekiyor.şu an doktor araştırıyorum.4 doktor 4 hastane ile rekor bende sanırım
canım ben ilk üç ay başka bir şehirdeydim orda 2 doktor 2 hastane. sonra mardine atandım burda da 2 doktor 2 hastane ve hastaneleri beğenmediğim için şimdi diyarbakıra gidiyorum. yani totalde 5 doktor 5 hastaneyle rekor bende :)

Makinayla ölçümde lokmayı ağzına attıktan iki saat sonra yap dedi bana da Dr.
herkes 2 saat sonra diyo bana neden 1 saat dedi ki? hatta dün eşime sordum acaba ben mi yanlış anladım diye o da 1 saat dedi. napsam ki?

Diyet falan verdi mi doktor? Sık sık ve az az yiyip şekerli şeylerden uzak bi şekilde (meyveyi falan bile 1e indirip) düzenlenebilir galiba. Bi de yürüyüş iyi geliyo diye duymuştum. Doktorun yürümende sorun yok derse onu da deneyebilirsin. Olmazsa inisülüne başlatır doktor mecburen.
diyet ve yürüyüş verdi. eşimde kızıyo daha 1 gün oldu diyete başlayalı hemen düzelmez diyo ama gelde bana anlat. on gün takip yapıcaz bakalım inş düzelme olur

S.a kardeşler...dün verdiğim idrar tahlilinde iltihap çıktı malesef ..dr da Zimakss ve Monurol diye iki ilaç verdi .benm takıntılı olduğumu bilfiği için üstüne basa basa bebeğe zarar vermez dedi ama gel gör ki içim hiç rahat deil..bu ilaçları duyan bilen var mı acaba

Monurol duydum zaten tek poşet bişey kullanıyosun. Tamamen idrar yollarını temizliyo. Hamilelikte kullanılıp kullanılmadığına emin değilim. Kadın doğum uzmanına sormak lazım.

Seni motive eden biri falan var mı? Otokontrolün mü kuvvetli hayran kaldım :KK66: ben her hafta Dr a gidiyorum kontrol edilmem karar verilmişti, her gittiğimde yüreğim ağzımda.

valla canım ben normalde her şeyin önce kötüsünü düşünen bir insanım. çabuk da hallenirim. ama bu hamilelikte moral önemli olduğu için kendimi serbest bıraktım. ben iyi olursam, bebeğim de iyi olacak mantığımdayım hep. belki de bebek beni böyle yaptı.
biz maaşlı çalışan insanlar yada çalışan anneler, istediğimiz sene hamile kalamayacağımız için en azından kalınca tadını çıkarayım diye düşündüm : )

Benimkinin başı aşağıda Ayakları yukarda , normal mi bilemiyorum bu haftadan ?
Normal böyle durması, ben geçen cuma kontrole gittiğimde doktor daha dönmemiş böyle olursa sezeryan olur ama daha zaman var merak etmr dedi.Ben normal doğum istiyorum Allah izin verirse ama sezeryan olmam gerekirse de yapacak bir şey yok tabii.

monurolu 2 kere kullandım aynı sebepten. görünen bi sıkıntı olmadı. idrarındaki iltihap tedavi edilmezse daha tehlikeli bebek için o yüzden doktorlar kar-zarar oranı yapıp ona göre bu ilaçları veriyorlar. geçmiş olsun canım

canım ben ilk üç ay başka bir şehirdeydim orda 2 doktor 2 hastane. sonra mardine atandım burda da 2 doktor 2 hastane ve hastaneleri beğenmediğim için şimdi diyarbakıra gidiyorum. yani totalde 5 doktor 5 hastaneyle rekor bende :)

herkes 2 saat sonra diyo bana neden 1 saat dedi ki? hatta dün eşime sordum acaba ben mi yanlış anladım diye o da 1 saat dedi. napsam ki?

diyet ve yürüyüş verdi. eşimde kızıyo daha 1 gün oldu diyete başlayalı hemen düzelmez diyo ama gelde bana anlat. on gün takip yapıcaz bakalım inş düzelme olur

Yulaf ye canım şekeri düşürüyor. Iki saat sonra ölçüm yap 120 nin altında olmasını bekleriz dedi Dr um. Sen de bir saat sonra bidaha bak yani iki saat sonra baktığında kaç onu not et bakalım.

monurolu 2 kere kullandım aynı sebepten. görünen bi sıkıntı olmadı. idrarındaki iltihap tedavi edilmezse daha tehlikeli bebek için o yüzden doktorlar kar-zarar oranı yapıp ona göre bu ilaçları veriyorlar. geçmiş olsun canım
Saol canm benm..el mahkum kullanmak zorundayım..inş tekrarlamaz..bu arada ilaç harici geçmesi için doğal bişeyler yaptn mı

valla canım ben normalde her şeyin önce kötüsünü düşünen bir insanım. çabuk da hallenirim. ama bu hamilelikte moral önemli olduğu için kendimi serbest bıraktım. ben iyi olursam, bebeğim de iyi olacak mantığımdayım hep. belki de bebek beni böyle yaptı.
biz maaşlı çalışan insanlar yada çalışan anneler, istediğimiz sene hamile kalamayacağımız için en azından kalınca tadını çıkarayım diye düşündüm : )

Güzel düşünce :) bizde bir de geçmişte kayıp durumu var ya ondan pimpirikliyiz sanırım. Allah Bebişlere sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah.

Back
X