kalp atışlarından sonra 7-8. Haftalar gibi bazı kan tesleri ister doktorun. Tiroit orada bakılır. Gebelerde tsh hormonunun 2,5 altında olması istenir. Bu aslında normal insanlar için yüksek bir değer değil ama gebelerde böyle.
O testlerde açlık kan şekeri de bakılır, açlık kan şekeri aşağı yukarı bir fikir verir. Ayrıca o testler içinde hemoglobin a1c bakılır. Bu değer de son 3 ay içinde şekerinin nasıl seyrettiğini söyler. 4-6 arası olması gerekir.
Ama asıl şeker yüklemesi 24.-25. Haftalar gibi yapılıyor. Burada gebelik şekeri var mı yok mu ortaya çıkıyor. Diyetle şekerini regüle edebilir, yada duruma göre insülin verebilir şeker çıkan gebe hastaya. Gebeler şeker ilacını kullanamıyor, direkt olarak insülin başlanıyor.
Ama benim şekerim yüklemede 200lerin üzerinde olmasına rağmen insülin başlamamıştık, diyetle regüle ettim.
hmmm teşekkürler o zaman temmuzda ister benden bunları ... Hemoglabine baktı ama diğerlerini istemedi daha .. Gebelikten öncede 2 yıl öncesi fln troidim vardı bakalım tekrardan nüksettimi .. Birde açlık kan şekerim en son 80 küsür çıkmıştı ölçtürmüştüm öylesine ..
evet haklısın bnde öyle okudum zaten.sorcam doktoruma çok sağol kuzummm
sende sağol canım :)