Gecmis olsun canim, opudan sonra zor gunler yasamissin gercekten.Martta birlikte gun sayariz insallah.Vardir herseyde bir hayir.Simdi regl olmayi bekliyorum ben tekrar estrofeme baslamak icin..
Selam Hanimlar,
Uzun zamandir bu forumlari takip ediyorum ama artik yazma zamanim geldi sanirim. Benim esim azospermi fakat microtese ile bolca kaliteli sperm bulundu ve donduruldu. Bende yaklasik 7-8 ay sonra tedavime basladim, Aralik 14 sonunda 17 tane yumurtam toplandi. 9 tanesi en iyi kalite 4 taneside ucuncu gune uygun olarak embriyolarim gelisti. Doktorum bastan taze transfer yapmak istemedigini soylemis, bizde kabul etmistik. OPU dan sonraki sureci gorunce cok hakli oldugunu anladim. Simdi transfer gunune yaklastik. Ocak adetimin ikinci gununden beri Climare Forte band kullandim. Gecen cumartesi Rahim kalinligi 11.2 idi.PAzar gununden beride Crinone jel kullaniyorum. Yarin yada persembe Sabah klinikten arayarak ogleden sonar transfere cagiracaklarmis. artik iyice heyecanliyim. Carsambadan sonrasini izin aldim pzartesiye kadar dinlenecegim. Sonucu ogrenmem icin 15 gun beklemem gerektigini soyledi doctor, nasil gececek gunler...
Bu jel, vucut hatlarimi kalinlastirdi sanki (gunde 7km yurumeme ve 3 litre su icmeme ragmen).. Sizde de var mi benzer yan etkiler?
Herkese bol bebisli gunler olsun :)
Amanda cim beni henuz eklememissin ama ekelrsin diye tahmin ederek, son adet tarihimin 27 Ocak oldugunu belirtmek isterim :)
Tesekkür ediyorum canım niyetim seni korkutmak veya moralini bozmak değil ben aralıksız 6 ay kullandım herşey normalken belkide ondan oldu benim iki kere düşüğüm oldu hafif lekenmeyle gittim ikisindede doktora düşük yapıyosundur deyip eve gönderdiler ne bi ilaç ne bişey hiç bişey yok dört senedirde gitmediğim doktor kalmadı gittiğim yerler hep özel hepsi kist var kist var dedi başkada bişey yok en son gittiğim doktorda çikolata kistin var dedi öle gönderdi eve şimdiki doktorumdan çok memnunum tüp bebek için başladık senin kistin yok değerlerin herşeyin çok normal dedi sadece sol tüpde şekil bozukluğu varmış işte ilk tüp bebek negatifle sonuçlandı dondurulmuşlar içinde yarın transfer günü belli olcak inşallah hayırla sonuçlanırKiz duurrr moralimi bozdungecmis olsun oncelikle.. herkes dr da iyisini bulmak cok zor dedigin gibi..
Bir ay kullancam ben bu hapı, kistim yok diye biliyorum. Dosyama bakip arastirdilar ve donus yaptilar sadece bunu kullan diye. Muayene bile etmediler beni,direkt baslattilar. Polikistikoverim. Kist,myom,rahimici yapisiklik,tuplerle ilgili sorunun var ameliyatliksin vs demedi simdiye kadar hic bir doktor. Belki uzun sure kullanilmamasi gereken bir haptir. Bende 28 yasindayim. Martta yine ara dediler, bekliyorum.. sen ne durumdasin simdi canim?
11 Şubat regl tarihimKızlar bilgilerinizi yazarken Son Adet Tarihinizi yazmayı unutmayın...
Yaaa kizlar ben 30 ocakta opu oldum, transferim ertelendi marta. bana bant, estrofem vs vermediler.. sadece cycloprognyva kullancam subatta, martta da transferim olacak ve mart ayinda ne ilac kullancam bilmiyorum..
Sizinkiler cok mu tedbirli yoksa benim merkez mi ustunkoru tedavi ediyor anlamadim. Bakiyorum cogu kisi kullaniyor bu ilaclari. Bana rahim kalinligi hakkinda da bisey demediler. Ilk gun hersey normal,kalinlik iyi dediler sadece. Simdi Tum ilaclari koca bir aya mı sigdiracaklar. Ya da bende bunlarla ilgili hicbir sorun yok mudur ;( folik asit bile kullan demediler yahu.. sanki degerlerimde bi bozukluk cikacakmis gibi hissediyorum..
Insallah canimm.. hangi merkezde tedawidesin? Ben de ozele gittim hepsi iyisin dedi, anck hamile kalamadigimi soyleyince de aa esinden kaynakli dendi.. bende 3ay klomen kullandim olmayinca tup bebege gectik ,ilk denememiz olacak..Tesekkür ediyorum canım niyetim seni korkutmak veya moralini bozmak değil ben aralıksız 6 ay kullandım herşey normalken belkide ondan oldu benim iki kere düşüğüm oldu hafif lekenmeyle gittim ikisindede doktora düşük yapıyosundur deyip eve gönderdiler ne bi ilaç ne bişey hiç bişey yok dört senedirde gitmediğim doktor kalmadı gittiğim yerler hep özel hepsi kist var kist var dedi başkada bişey yok en son gittiğim doktorda çikolata kistin var dedi öle gönderdi eve şimdiki doktorumdan çok memnunum tüp bebek için başladık senin kistin yok değerlerin herşeyin çok normal dedi sadece sol tüpde şekil bozukluğu varmış işte ilk tüp bebek negatifle sonuçlandı dondurulmuşlar içinde yarın transfer günü belli olcak inşallah hayırla sonuçlanır
Dr a ulasmak ne mumkunSelam canim. herkesin tedavisi ve ilaclari farkli kiyaslama olmaz bence. Tedavinin kotu oldugu anlamina gelmiyor. benim doktorumda mesela rahim iyi trasnfere hazir dedi sadece bende kalinlik kac mm diye sordum ayni sekilde vitamin konusunuda kendim sordum. Cok detayli bilgi vermiyorlar sanirim. Bana normal hayatina devam edebilirsin diyor transferden sonra ama ben tek tek onu bunu yapabilir miyim diye soruyorum. Ama mesela ciddi bir durumda uyariyor ornegin Opu dan once oksurmene bile dikkat et demisti.
Sonuc: sen sormayi dene merak ettiklerini
Canim sen hic o guzel canini sıkma her doktorun farkli bir tarzi yaklasimi var kontrole gittiginde zaten seni dogru bir sekilde yonlendirir.seninki ertelenmis belki o yuzden agirdan almistir her seyin gayet guzel ilerliyormus.bizim doktor artik taze transfer pek yapmadigi icin ilaclari kullanmaya baslatti.sen akisina birak ama kafandaki sorulari ve memnuniyetsizliginide doktoruna ya da hemsiresine belirt.soru yagmuruna tutuyoruz doktorlarida o sekilde ogreniyoruz bizde bazi seyleri...hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun...Yaaa kizlar ben 30 ocakta opu oldum, transferim ertelendi marta. bana bant, estrofem vs vermediler.. sadece cycloprognyva kullancam subatta, martta da transferim olacak ve mart ayinda ne ilac kullancam bilmiyorum..
Sizinkiler cok mu tedbirli yoksa benim merkez mi ustunkoru tedavi ediyor anlamadim. Bakiyorum cogu kisi kullaniyor bu ilaclari. Bana rahim kalinligi hakkinda da bisey demediler. Ilk gun hersey normal,kalinlik iyi dediler sadece. Simdi Tum ilaclari koca bir aya mı sigdiracaklar. Ya da bende bunlarla ilgili hicbir sorun yok mudur ;( folik asit bile kullan demediler yahu.. sanki degerlerimde bi bozukluk cikacakmis gibi hissediyorum..
Canini sıkma, merkezde merkeze ufak degisiklikler olabiliyor canim.Sunu belirtmek isterim ama aklina geleni doktoruna sormaktan cekinmemelisin.Ben yeri geliyor telden ulasiyorum aklimda kalmasin demi ama :))Yaaa kizlar ben 30 ocakta opu oldum, transferim ertelendi marta. bana bant, estrofem vs vermediler.. sadece cycloprognyva kullancam subatta, martta da transferim olacak ve mart ayinda ne ilac kullancam bilmiyorum..
MERHABATesekkur ederim bayanlar yardimlariniz ve desteginiz icin.. onlarda hemen sunu kullan demediler, aa bi dosyaniza bakip arastiralim arayalim sizi dediler, 3 saat sonraya aradilar. Diger kadin dogum Dr um sen iyisin,yumurtalar iyi,yaş genc daha nolsun dedi. Ama hersey normalse 2 yıldır niye olmuyor ozaman diye sormadan da edemiyor insantek sorun esimdeki morfolojinin 1 olusu gorunuyor. Simdiki merkez de iyi gorunuyorsunuz diyor,embriyolar da kaliteli dedi. Ama ben yine de acaba hormonlarim yukseldi mi diye endise ediyorum,sınırlara yakındı cunku. Off iyice paranoyak mı oldum nee, ölüyosun deseler hah tamam simdi oldu diyecegim nerdeyse
Yazdıklarını okuyunca önce bu benim mesajımmı dedim.Herşey o kadar benzerlik gösteriyorki. Sadece eşim azosperm değil. ..Benden de 17 tane toplandı ve 9 tanesi iyi idi..6 tanesi donduruldu.. Ve aynı dönem hastasıyız.Bende yarın ya da prş günü transfer için haber bekliyorum. Sizde Bahçeci Fulya da mı tedavidesiniz? Herşey aynı olunca dikkattimi çekti de :)
canım benim bende hiçbişiy yok yumurtlama normal hormanlar olması gerektiği gibi tiroid falan yok eşimdede hiç bir sorun yok sinir bozucu düzeyde normaldik ama inan 3 sene bekledik yok olmadıı ve bunu doktorlar bize açıklanamayan infertilite olarak açıkladılar.Oranıda %20 imiş.Yani bizimde bilmediğimiz tıbbın bulamadığı şeyler var dediler.Bende o %20 lik kısmı Allah'ın zamanı değil demesine bağladım cnaım.SIkma canını ama aklında sorular varsa başka bir doktora sor netten araştır içine sinsin mutlaka soru işareti kalmasın.Sonraki bir olumsuzlukta (Allah korusun inşallah ilk denemende güzel sonuçalr alırsın) acaba bundanmıydı diye düşünme bence.Endişelerinde haklısın ama içinide rahat tut pozitif olmaya çalış.SAkın öliyim deme kız Allah korusun çocuğunu büyütçeksin daha :)Tesekkur ederim bayanlar yardimlariniz ve desteginiz icin.. onlarda hemen sunu kullan demediler, aa bi dosyaniza bakip arastiralim arayalim sizi dediler, 3 saat sonraya aradilar. Diger kadin dogum Dr um sen iyisin,yumurtalar iyi,yaş genc daha nolsun dedi. Ama hersey normalse 2 yıldır niye olmuyor ozaman diye sormadan da edemiyor insantek sorun esimdeki morfolojinin 1 olusu gorunuyor. Simdiki merkez de iyi gorunuyorsunuz diyor,embriyolar da kaliteli dedi. Ama ben yine de acaba hormonlarim yukseldi mi diye endise ediyorum,sınırlara yakındı cunku. Off iyice paranoyak mı oldum nee, ölüyosun deseler hah tamam simdi oldu diyecegim nerdeyse
MERHABA
Ben acıbadem bülenet beyin hastayım. 3 aydır tedavi görüyorum. şimdi dondurulmuş tedavime başladım ayın9 da lucrine başladım. 13 şubatta adet oldum pazartesi kont. gittim. kendisi yoktu ayşe hanım baktı sonra lucrine 3 marta kadar devam birde yarından itibaren bir ilacım daha var ona başlayacağım. ilaçlar galiba kişiden kişiye değişiyor bende senin gibi endişeleniyorum ama ne yapalım başladık artık. bebeğimiz için korku endişe zor bir süreçten geçiyoruz. inş .. Allah hepimize yavrularımızı önce karnımıza sonra kucağımıza almayı nasip etsin.
mrb canım bende Bülent beyin hastasıyım dondurulmuş için bu ay başladık Allah nasip ederse,taze transfer yapılamamıştı bana 3ayMERHABA
Ben acıbadem bülenet beyin hastayım. 3 aydır tedavi görüyorum. şimdi dondurulmuş tedavime başladım ayın9 da lucrine başladım. 13 şubatta adet oldum pazartesi kont. gittim. kendisi yoktu ayşe hanım baktı sonra lucrine 3 marta kadar devam birde yarından itibaren bir ilacım daha var ona başlayacağım. ilaçlar galiba kişiden kişiye değişiyor bende senin gibi endişeleniyorum ama ne yapalım başladık artık. bebeğimiz için korku endişe zor bir süreçten geçiyoruz. inş .. Allah hepimize yavrularımızı önce karnımıza sonra kucağımıza almayı nasip etsin.
Evettttt Kızlarrrrrrrrr,
Dün akşam 18:05'de bebişlerime kavuştum Allahın izni ile... Herşey gayet güzel geçti iki embriyo çözdürüldü ve ikisine gayet güzel çözüldü diye bilgi verdi embriyolog... Transferde rahat sayılırdı ve iki güzel ışığımı dolu dolu gözlerle emanet aldım, hayırlısı ile ayrılmayız inşallah... Bir saat dinlendikten sonra çıktık hastaneden, dışarıda yemek yedik ve eve gelince hemen uyudum :))))))))
Bugünde işe gitmedim izin verdim kendime... Karnımda ve kasıklarımda ağrı var sanırım normal onun dışında da iyim çok şükür... Ve Test Tarihimmmm 25 Şubat
Yok yahu o işin şakası, oyle kolay kurtulamazlar bendencanım benim bende hiçbişiy yok yumurtlama normal hormanlar olması gerektiği gibi tiroid falan yok eşimdede hiç bir sorun yok sinir bozucu düzeyde normaldik ama inan 3 sene bekledik yok olmadıı ve bunu doktorlar bize açıklanamayan infertilite olarak açıkladılar.Oranıda %20 imiş.Yani bizimde bilmediğimiz tıbbın bulamadığı şeyler var dediler.Bende o %20 lik kısmı Allah'ın zamanı değil demesine bağladım cnaım.SIkma canını ama aklında sorular varsa başka bir doktora sor netten araştır içine sinsin mutlaka soru işareti kalmasın.Sonraki bir olumsuzlukta (Allah korusun inşallah ilk denemende güzel sonuçalr alırsın) acaba bundanmıydı diye düşünme bence.Endişelerinde haklısın ama içinide rahat tut pozitif olmaya çalış.SAkın öliyim deme kız Allah korusun çocuğunu büyütçeksin daha :)
Ayni dusuncedeyim, kismettmerhaba açıkçası evet bülent bey çok yoğun olduğu için hastasını bence tanımıyor dosyadan bakıp bilgi veriyor. bende bu konuda şikayetçiyim ama bilgisine güveniyorum ayrıca ben ekip olarak iyiler hastane olarak son teknolojileri kullandıklarını düşündüğüm için oraya gittim bakalım.