2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bugun itibariyle ucretsiz izne ayrildim allah hayir etsin bakalim ogluma faydali olurum inşallah aklim karmakarisik onu asosyallikten nasil kurtarabilirim tv bagimliligini nasil atlatirim bilmiyorum
Kizlar eminim daha once konusulmustur ama tecrubelerinize ihtiyacim var biz bugun asi olduk esim goturmustu sormamis banyoyu... kac gune kadar banyo yaptirmicaz bi de oglana kivi ve mandalina yedirdigim zaman poposu o kadar pisik oluyorki abartmiyorum resmen karpuz ici gibi kipkirmizi oluyor sizinkilerdede oluyor mu ne zaman gecerki yoksa hic kivi ve mandalina yedirmemelimiyim
Canim hayirli olsun insallah cok verimli zan gecirirsiniz
Sana bir tavsiyem buyume setleri var, icinde yasa uygun aktoviteler ve anneyi yonlendiren bir dergi neyse belki haberin vardir ayrintili yazmayayim adim adim buyuyorum du setin ismi sanirim.

Bir arkadasim cocuguna kullaniyor ve cok memnun. Bende istedim ama esim.pahali buldu uyeligini ayda 50 tl gibi

Altarnatif setler de var barbaras cocuk gibi..

Tv olayino bence 0 a indiremezsin inan hepimizim cocugu bakiyor. Bizimki reklam sesi duyunca odadan odaya geliyor bakmak icin

Pisikle ilgili portakal mantalin bizimkini de pisik yapiyor, ama yedirmemek te olmuyor kiz gunu
Ben yedirmeden once sebamedin pisik onleyici kremiyle boca ediyorum popoyu oyle yediriyoruz, asitli cisi kakasi teniyle daha az etki ediyor

Canim hayirli olsun insallah cok verimli zan gecirirsiniz
Sana bir tavsiyem buyume setleri var, icinde yasa uygun aktoviteler ve anneyi yonlendiren bir dergi neyse belki haberin vardir ayrintili yazmayayim adim adim buyuyorum du setin ismi sanirim.

Bir arkadasim cocuguna kullaniyor ve cok memnun. Bende istedim ama esim.pahali buldu uyeligini ayda 50 tl gibi

Altarnatif setler de var barbaras cocuk gibi..

Tv olayino bence 0 a indiremezsin inan hepimizim cocugu bakiyor. Bizimki reklam sesi duyunca odadan odaya geliyor bakmak icin

Pisikle ilgili portakal mantalin bizimkini de pisik yapiyor, ama yedirmemek te olmuyor kiz gunu
Ben yedirmeden once sebamedin pisik onleyici kremiyle boca ediyorum popoyu oyle yediriyoruz, asitli cisi kakasi teniyle daha az etki ediyor
Sagol canim arastirayim dediğin setleri ..yedirmeden once pisik kremi surmeyi bende deneyeyim insallah ise yarar

İyi haftasonlari kızlar bol bol gezme li olur ins hastalığı hafif atlatiyirum hafta ici çok stresliydim biraz geçmeliyim:KK66:

minione minione @Mrssuperfine PINAR45 PINAR45 nereeye kayboldu yine
:KK70: birşey yapmıyorum cnm,evdeyim bunalım takılıyorum,çok keyfim yok,canım çok sıkılıyor bu aralar,şu sülümanın hürremi tükenmişlik sendromunamı ne girmiştide diziden çıkmıştı heh işte bende o sendromdayım:KK51:

:KK70: birşey yapmıyorum cnm,evdeyim bunalım takılıyorum,çok keyfim yok,canım çok sıkılıyor bu aralar,şu sülümanın hürremi tükenmişlik sendromunamı ne girmiştide diziden çıkmıştı heh işte bende o sendromdayım:KK51:
evde çok oturunca öyle oluyor canım. biraz dışarı çıkın. ya da çocuğu bir akrabana bırakıp eşinle başbaşa bir yerlere gidin.

Bugun itibariyle ucretsiz izne ayrildim allah hayir etsin bakalim ogluma faydali olurum inşallah aklim karmakarisik onu asosyallikten nasil kurtarabilirim tv bagimliligini nasil atlatirim bilmiyorum
Kizlar eminim daha once konusulmustur ama tecrubelerinize ihtiyacim var biz bugun asi olduk esim goturmustu sormamis banyoyu... kac gune kadar banyo yaptirmicaz bi de oglana kivi ve mandalina yedirdigim zaman poposu o kadar pisik oluyorki abartmiyorum resmen karpuz ici gibi kipkirmizi oluyor sizinkilerdede oluyor mu ne zaman gecerki yoksa hic kivi ve mandalina yedirmemelimiyim
bende üç gündür tv açmıyorum kızım çok huysuzlaştı tv olmayınca uyutmak çok zorlaştı.dikkatini dağıtmazsam hep ağlıyor kucak istiyor napıcam bilmiyorum.eger imkanın varsa bol bol gezdir bebişini yeni evler yeni yerler yüzler görsün.parka gidin alışveriş yapın.ufak çocukların olduğu ortamlarda bulun.insanlar sevsin konuşsunlar onunla.benim işim cok zor yasadıgım sehirde kimsem yok ev sobalı dığer odalar soğuk diye tek odaya tıkıldık kaldık.birtek beni görüyoryavrum.arada eşimin akrabalarına gitsek te hergun kapılaını çalamazsın ki .alışveriş merkezi yok arkadaş yok .eşim desen sagolsun öğlene kadar uyuyup dışarı çıkar kendini gezdirir çocukla arada bi 5 dk oynaşır okadar.benim ailem istanbulda cok kalabalıklar kardeşlerim teyzem dayım yeğenler hep bir aradalar.ablamın oğlu 2 yasında herseyi konuşur anlar subhaneke duasını okur.ilgilenen konuşan oynayan gezdiren olunca bambaşka oluyor hersey.gecen istanbula gittik sene de bir götürüyo sagolsun eşim.evden çıkartmadı bizi arka sokağa arkadaşıma gidemedim.hep evde hep evde .azcık kalabalık oldular hemen bizi boş odaya koydu cocugu mıncıklamasınlarmıs.işim cok zor allah hepimize yardım etsin.eşime diyorum çocukda yolunda gitmeyen seyler var otizm olabilir diyorum yok bu çocukta bisey sorunlu sensin diyor ugrasma çocukla diyor cok çaresiz kaldım

bende üç gündür tv açmıyorum kızım çok huysuzlaştı tv olmayınca uyutmak çok zorlaştı.dikkatini dağıtmazsam hep ağlıyor kucak istiyor napıcam bilmiyorum.eger imkanın varsa bol bol gezdir bebişini yeni evler yeni yerler yüzler görsün.parka gidin alışveriş yapın.ufak çocukların olduğu ortamlarda bulun.insanlar sevsin konuşsunlar onunla.benim işim cok zor yasadıgım sehirde kimsem yok ev sobalı dığer odalar soğuk diye tek odaya tıkıldık kaldık.birtek beni görüyoryavrum.arada eşimin akrabalarına gitsek te hergun kapılaını çalamazsın ki .alışveriş merkezi yok arkadaş yok .eşim desen sagolsun öğlene kadar uyuyup dışarı çıkar kendini gezdirir çocukla arada bi 5 dk oynaşır okadar.benim ailem istanbulda cok kalabalıklar kardeşlerim teyzem dayım yeğenler hep bir aradalar.ablamın oğlu 2 yasında herseyi konuşur anlar subhaneke duasını okur.ilgilenen konuşan oynayan gezdiren olunca bambaşka oluyor hersey.gecen istanbula gittik sene de bir götürüyo sagolsun eşim.evden çıkartmadı bizi arka sokağa arkadaşıma gidemedim.hep evde hep evde .azcık kalabalık oldular hemen bizi boş odaya koydu cocugu mıncıklamasınlarmıs.işim cok zor allah hepimize yardım etsin.eşime diyorum çocukda yolunda gitmeyen seyler var otizm olabilir diyorum yok bu çocukta bisey sorunlu sensin diyor ugrasma çocukla diyor cok çaresiz kaldım
Allah yardimcin olsun canim insallah esinde sana yardimci olur bu konuda ama sana daha once de yazmistim senin bebis benim oglandan daha cok sey yapiyor dedigin gibi tek bir odada kalmissiniz tek seni goruyor ondan oyle olmustur bende benzer durumdayim canim sabah 7 de evden cikiyordum ise gidiyordum 4 te geliyordum o surede bakici bakiyordu eve gelir gelmez tv aciyormus kadin ve buyuk ihtimalle hic ilgilenmiyordu hic oyun oynamiyordu kahvesini alip oturuyordu bi suru oyuncak ve kitap aldim daha alindigi gibi duruyor yepyeni hic mi kirmaz oyuncagi hic mi yirtmaz kitabi diyorum cok uslu hic zarar vermiyor diyordu 1 haftadir annem yanimda oyuncaklari dokup oynuyoruz diyor 3 arabasini bozdu 1 kitabin kenarini kemirip sayfasini kopartti demekki bakici hic oynatmamis allah kimsenin evladini yabanciya birakmasin zamanla duzelecek senin bebis de gonlunu ferah tut canim

Ben de oğlumla yatıyorum canım. Sülük gibi :))) çok komik. Memekolik bebeler :)
hadi ya bi tane benimki başa bela sanıyordum :-)

bi sure yedirmesen canım sonra tekrar denersin pisik kremide mantikli

Gecmis olsun canim yeni okuluna mi alisamadin stres yaptin
canim aslında çok iyi okul cocuklar kafam rahat ama ilk gün biraz yardımcı kadınla atıştım stres oldum..birde müdür öğretmenler toplantisinda 5 saat aralıksız konuşunca hasta oldum ,:-) müdüre hanim o kadar işkolik ve geveze bi konuya giriyor anilarindan çıkıyor :-) ama yine de çok mutluyum okulumda

ay yesinler senin sendromunu çok yaramazlar bebisler inan ahmeti bi odaya koy 10 dk heryerei havaya karıştırıyor :-)omun etkisiyle strese giriyoruz yiyoruz yedikçe kilo alıyoruz falan eski hayatimizi özlüyoruz ama işte zamanla düzelecek buyudukelrindr bu seferde biz yaslanacax :-) ayy daha çok mu sendroma soktum ne

canim aslında çok iyi okul cocuklar kafam rahat ama ilk gün biraz yardımcı kadınla atıştım stres oldum..birde müdür öğretmenler toplantisinda 5 saat aralıksız konuşunca hasta oldum ,:-) müdüre hanim o kadar işkolik ve geveze bi konuya giriyor anilarindan çıkıyor :-) ama yine de çok mutluyum okulumda

ay yesinler senin sendromunu çok yaramazlar bebisler inan ahmeti bi odaya koy 10 dk heryerei havaya karıştırıyor :-)omun etkisiyle strese giriyoruz yiyoruz yedikçe kilo alıyoruz falan eski hayatimizi özlüyoruz ama işte zamanla düzelecek buyudukelrindr bu seferde biz yaslanacax :-) ayy daha çok mu sendroma soktum ne
Ara ara yediriyorum canim zaten gene de her yedirmemde kipkirmizi oluyor hergun yese ne olur kimbilir...
Bu hafta zaten cok zor gecti 2 hafta tatil sonrasi okul baya zorladi beni de...5 saat iyi konusmus canim allah kolaylik versin bu donemi sag salim kapatirsin insallah

Allah yardimcin olsun canim insallah esinde sana yardimci olur bu konuda ama sana daha once de yazmistim senin bebis benim oglandan daha cok sey yapiyor dedigin gibi tek bir odada kalmissiniz tek seni goruyor ondan oyle olmustur bende benzer durumdayim canim sabah 7 de evden cikiyordum ise gidiyordum 4 te geliyordum o surede bakici bakiyordu eve gelir gelmez tv aciyormus kadin ve buyuk ihtimalle hic ilgilenmiyordu hic oyun oynamiyordu kahvesini alip oturuyordu bi suru oyuncak ve kitap aldim daha alindigi gibi duruyor yepyeni hic mi kirmaz oyuncagi hic mi yirtmaz kitabi diyorum cok uslu hic zarar vermiyor diyordu 1 haftadir annem yanimda oyuncaklari dokup oynuyoruz diyor 3 arabasini bozdu 1 kitabin kenarini kemirip sayfasini kopartti demekki bakici hic oynatmamis allah kimsenin evladini yabanciya birakmasin zamanla duzelecek senin bebis de gonlunu ferah tut canim
Kiyamam yavruya :KK43: ya çokcahil bir kadinmis yada vicdansizin tekiymis bakici, cçok üzüldüm, yavrun için en doğrukarari almissin kisa zamanda farki göreceksin, sana tavsirm hergun kitap oku ve süreklikkonuş onunla herşeyi anlat dil gelişimibu sşekilde iyi ilerliyor. Birde kendi yasitlariyla bir aradabulunmasi cçok eetkili, hangi sehirdesin bilmiyorum ama oyun gruplari oluyor oralara gidebilirsin

Simdilik huysuz ama birsure sonra unutacak TV yi, sizde izlemeyin bebek uyuyunca izleyin, hergun disari cikar kar soğuk olsada 15 dk iyice giydirincr bisey olmaz inşallah, artik anneyiz tam mesai 7/24 bebek var rahat etcem is güç diye birşey yok, isler biraz yigilsa ev daginik olsa dünyanın sonu değil ama bebeğinin bu yaslari geri gelmeyecek :KK43:

Ara ara yediriyorum canim zaten gene de her yedirmemde kipkirmizi oluyor hergun yese ne olur kimbilir...
Bu hafta zaten cok zor gecti 2 hafta tatil sonrasi okul baya zorladi beni de...5 saat iyi konusmus canim allah kolaylik versin bu donemi sag salim kapatirsin insallah
Saol canım ins güzel olacak gibi ama bakalım:KK66: 5 saat saka gibi toplantı uzamasın diye millet soru sormaya fikrini söylemeye korkuyor:-)... ben kivi vermiyordum hic sevmemişti bugün bende verdim bakalım nasıl olacak

ayyy gamzeee moral coktuu bende :))))
bu kismini hic dusunmemistimmm oglum buyuycek ve ben 40 i asmis olcam bu seferde 40 sendromuna gircemmm :KK70:

evde çok oturunca öyle oluyor canım. biraz dışarı çıkın. ya da çocuğu bir akrabana bırakıp eşinle başbaşa bir yerlere gidin.
haklisin cnm
aslinda cikiyorum ama gittigim heryer yaptigim hersey ayni
gecen gece esim eve erken geldi yalvadim coxuga bak dedim sturbucksa gidipb bi kayve iceyim bir cikolatali puro iceyim yarim saat ver bana dedim yok olmaz ddi hepbir avm ye gittik yine tad alamadim hicbiswy yapmadan dôndük,biraz yeniliklere ihtiyacimvar galiba :KK66:

Bizde ailelerimizin olmadigi aehirde yaaiyoruz
Arkadaslarimiz c
Var ama aile gibi ilgelenmiyirlat ister istemez cokta girusulmuyor
Hava iyiken 2 kez disari cikartiyirdum
Sirf seviyir diye komaumun cik yaramaz kizlarini cagiriyorum arada oynasinlar diye

kızlar bir sorumda bebişlere neler yediriyorsunuz? daha doğrusu geçtiniz mi artık kendi yemeklerinize. Benimki zaten isyankar bir çocuk, inat 6-7 dişi var ve aslında istediği şeyi bir güzel çiğniyor ama istemeyince bir öööğğğğğğ diyor ev çınlıyor. Olmadı cort der kusar hiç sıkıntı yok .
Durum böyle olunca bende hep çorba tarzına kaçıyorum ama bıktım yani canım bazen hiç istemiyor. Şu yemeklerden ezsem versem nolur sanki. Gece sütlü tahıllı meyveli muhallebi yapıyordum(ama hazır değil kendim) envai çeşit tahıl kavanoz kavanoz ayırdım onları 1 yaşına kadar her gece yaptım 30 dakikamı falan alıyor kısık ateşte karıştır kaşrıştır topak olmasın meyve rendele bilmem ne derken bıraktım artık 3 gecedir çorba yediriyorum oh ne rahatmış.
Ama çorbalarda yok kuzu paçası al onu tütsüle kaynat leş gibi koksun sonra ayıkla süz bardaklara ayır difrize kaldırcam difrizde paşanın ıvır zıvırından yer kalmadı oraya sıkıştır buraya koy gecenin kaçında bu halde oluyorum:KK8:.

Çalışmama rağmen yemeksiz günüm geçmez her şeyi yaparım kendimize. diyorum ki gece için zaten çorba hep bulundurucam ama öğle falan bari bi yemek yesin diye düşünüyorum tabi uygun yemekler için söylüyorum her pişirdiğimi yesin demiyorum. Sizin fikriniz ne, neler yapıyorsunuz.
AYYY hem calısıp hem bu kadar zahmet bravo valla okurken :KK53: boyle oldum .. ne yıyorsam verıyorum tabı ıslenmıs hazır gıdalar degıl ev yemeklerı sende oyle yap rahata kavus bebek degıller artık :KK76: amanın taslamayın analar benı :KK53:

selam kızlar bu otizm şüphesi beni yiyip bitiriyor günlerdir. kızımda inanılmaz dikkat eksikliği var adına herzaman bakmıyor.benim kızım 2 aylık civarıyken kucağıma alırdım konuşurdum pür dikkat dinlerdi beni hatta ona ozaman anne demeyi bile öğretmiştim.agu lar gugular yapardık. kızımla yalnızız ailem çevrem uzakta .bütün gün evde yalnızız.eşim de evde oldugunnda ya nete bakar ya telefonda oyun oynar.kızımla oyun falan oynamaz.kolikli bi bebekti müzüik açardım ona hep alıştı tv izlemeye yani bütün gününü neredeyse tv izleyerek geçiren bir bebek mamayıda zaten reklamla klip izleyerek yer yoksa iştahsız bir bebek.bende ev işleri yemek çamaşır derken e gece de uykusuz geçince kızım tv izlerken bende dinleniyorum. çocuğum cogu seyi bilmiyor 1 yasındayız bir tek dede ,mam,buu diyor önceleri baba da diyordu ama unuttu sanırım.banane diyince basını saga sola sallıyor,babam gelsin diyince parmağını avucuna koyuyor.cızz yapıyoruz parmak ucumuzla.çak deyince elini kaldırıyor.merhaba diyince elini uzatıyor.baska hiçbirsey yok.adını söyleyince bazen bakıyor bazen elli kere söylesem de bakmıyor.tv açmıyorum artık 2 gundur .sizce kızım düzelir mi yoksa böyle kalır mı onunla oyun oynamak istiyorum ama o istemiyor .napmalıyım.gel diyince geliyor.hadi git diyince gidiyor otizm mi yoksa tv kaynaklı konsantre bozukluğu mu .çıldırmak üzereyim nolur bi fikir söyleyin :KK43:
tv acma ınsallah duzelır dua et... ınan cok uzuldum

hah bende o sendromdayım

hayırlı geceler bebısım uyuyor kocam mangal keyfınde arkadasına gıttı. 2.5 yıllık evlıyız ılk defa arkadasına gıttı garıbım ıstersen gıtmeyım dıyerek :KK53: arkadaslarının karılarıyla 4 5 kez oturmuslugumuz var onlarda bı evde toplanmıslar benı cagırmadılar kırıldım uzuldum zaten 2 haftadır cok bunalıyorum evde bıde boyle olunca ıyıce kotu oldu.... amaaan dedım cagırmazlarsa cagırmasınlar bebısımle oynadım onu uyuttum nette keyıf yapıyorum :KK49: herkes uykuda heralde hu huuuuu kımse yok muuuu

X