- 25 Nisan 2014
- 2.556
- 5.925
İsallah bizimkilerde düzelecek canimAyy ne iyiymiş yaa neden o bebeklerden bize çatmadı hiçç :) Şaka bir yana ne yapalım saglıklı olsunlarda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İsallah bizimkilerde düzelecek canimAyy ne iyiymiş yaa neden o bebeklerden bize çatmadı hiçç :) Şaka bir yana ne yapalım saglıklı olsunlarda
ben uzun sure kullandm cnım evet ıyı gelıyor.ama doktor surup yazdı o daha ıyı geldı uykuda yapıyo nurse harveryİyi geceler kıZlar . Bebegmn gaz sancıları oluyordu birde kabızlık sorunu var . Zinco damla aldırdım kullanan varmı işe yarıyrmu ? Oglum hiç dogru durust uyuyamıyr gazdan gunduzleri.
Evetttt canimm ben kullanıyorum duzenli kullaninca cik iyi oluyor kendi çıkarıyorİyi geceler kıZlar . Bebegmn gaz sancıları oluyordu birde kabızlık sorunu var . Zinco damla aldırdım kullanan varmı işe yarıyrmu ? Oglum hiç dogru durust uyuyamıyr gazdan gunduzleri.
Slm millet herkes iyidir inşallah.bebeğim ayağımda sallarken aklıma gelenleri yazmak istedim sabahdan beri gaz sancısı var ıkınıyor ama çıkartamıyor ben de bezini açtım bacak hareketleri yaptık bir de poposunu ısıttım ve ayaklarını sonra rahatladı pırtlattı:))şimdi sakinleşti.özellikle akşamları çok yoğunlaşıyor.gündüz her emzirmede gazını çıkarmak gerekiyor.gelelim asıl konuya,bebeğimin burnu çok tıkanıyordu deniz suyu kullanıyordum fakat doktorumuz ağır olabilşr bebeğe dedi ve bildiğiniz serumu önerdi.eczaneden serumu alıp enjektörle 2cc sık dedi en pratik en ucuz yöntem dedi arada bir de aspratörle çek dedi.yapıyorum ve memnunum.neyle çekiyorsun derseniz o yuvarlak aspratörleri atın çöpe hiç güzel çekmiyor otri bebe ile bir çekiyorum çok güzel temizliyor.bugün biraz dışarı çıkardım kundak battaniyeye sarıp arabasında dolaştırdım yarım saat bana da iyi geldi.
Walla benim dün bitti bende tadına bakmistim ona göre tuzlu su taptim kaynamis suyla ttupe doldurdumSerum fizyolojik içinde onun yerine su tuz karbonat karıştır demiş doktor aynı işi görüyormuş bide o kadar para veriliyor
Bir çay bardağı kaynatılıp ılıtılmış su çay kaşığı tuz bir çay kaşığı karbonat karıştırılıp yapılabilir evde boş püskürtmeli ilac kutusu varsa yada damla kutusu mis gibi olur bence :))Walla benim dün bitti bende tadına bakmistim ona göre tuzlu su taptim kaynamis suyla ttupe doldurdum
canım çok sevindim işe yaramasına inşaallah olmaz daha, canım o beyaz şeyden bende de vardı ben patlattım önce alkol sürdüm mikrop kapmasın diye sonra yine alkolle sildim patlattığım yer oyuktu yara gibi oldu geçti sonraCanim hem iliği yaptım ardından da bi kac gün kantaron yağı sürdüm cok şükür gecti gibi sadece tek gögsümde ucu bembeyaz bir kabartı oluştu onu sıksam patlatsammı diye düşünüyorum o kaldı sadece o da geçse tam kurtulmuş olacagım göğüs derdimdencok Sağol canim bu arada iyi ki demissin iliği
canım köpüklü olması gazdan yeşil olması da çok beslendiğindenSelam kızlar,benım oglum köpuklu ve yeşil kaka yapıyor iki gündür,burnu tıkanmış yavrumun uşütmuş ondan mı acaba oyle kaka yapması
sevindim canım maşaallah benim kv de aynı canım beni destekler hep sağolsunEşimle barıştık dün kv gelmişti anladı tabi sorun oldğnu bebek çok huzursuzdu dün hiç uyumadı kv de enerjinizden etkilenir dedi ben bebeği uyutmaya gittiğimde konuşmuş eşimle hizaya sokmuş onu gece gelip özür diledi yardımcı olcam dedi gecede 2 kez kalkıp salladı bende uyudum şimdide beşik sallıyor bende çay içiyorum ohh :)
geçecek canım geçecek gazları bitsin tatlarından yenmiycekler:)kızlar ne olacak bu bebeklerimizin hali biz gün geçtikçe iyi olur diyoruz ama gün geçtikçe dahada huysuz oluyorlar oğlum nerdeyse 2 aylık olacak ama hiç durmuyor iki saniye bırakamıyorum uykusuzluğu boşverdim hiç bir iş yapamıyorum yemek bile yapamıyorumallah yardımcımız olsun
canım bizimkinde de az var önce zeytinyağı sür beklet yumuşasın tarakla tara sonra yıka öyle bir kerede gitmez bir kaç sefer yapacaksınKızlar oğlumun kafasında konak oluşmuş dün banyo yaptırmıştım oluşmasına diye yağ sürdük ama banyodan önce sürülecekmis ben sonra sürdüm yaaa bu sabah ta baktım konak olmuş. İnternette yağ sürun bekletip fırçalayin ve yikayin diyor. Daha dün banyo yaptı ev soğuk hasta olur diye korkuyorum arada öksürüyor zaten bir de yalnizim tek basina yikayamam ki.şYaglayıp tarasam ama yıkamasam olmaz mı? Siz böyle bir durum yaşadınız mi? Ne yaptınız ????????????????
elek gibiyiz kaka kac kere yapmali dedim malesef kabizdan brteriz gunde bi kez bile yapmiyor memede ikina ikina bi hal olduk mememin ucu aci icinde kaldi sallamak ne kelime yakinda oglani ucurucaz akillanmamiz gerekirken cildirdik kirkinda iyi olan cocugun kirki cccikinca dellendiui bizde dogru o zamanda kotuydu ama sukrediyordum daha da cocugum akilli dersem buda bana kapak olsun saf kadin bilmiyon mu cocugunun ne oldugunu hic kendi kendine sevinme sen .ilk cocugunida zor buyuttun Allah yardim etmese nolurdu bilmem bundada yalnizsn iki cocukla bi sene sonra bilmem nereye tayinin cikacak hala mutlu olmaya polyannacilik oynamaya calisiyon al bi kitap mitap baskasinin mutluluguyla mutlu ol kafani uyustur diyorum sonunda ne dertliymisim yahuu
canım benim birden yüklednin kendine sakin ol sen tecrübeli annesin arada böyle bunalıcaz yorulucaz yeter diyicez nereye kaçsam diyicez sonra birden sakinleşicez, lohusalık 40 gün değil ruhsal olarak yani bir sene sürüyro bu gelgitlerHaklisin canim seni alkisliyorum inan ayni seyleri ilk cocuktata yasadm bumdada yasiyorum ve daha da kotu yapip isleri berbat ettigimi dusunuyoum isin garibi mukemmeliyetcilik oynarken tirtatiyoum sen bunu soyleene kadar bunun bile farkinda degilm saol canm cok coook saol inan o kadar iyi geldi ki soylediklerin kardesimi cagirdim onu gorursem ins biraz duzelirim erkek ama olsun kiz kardesim bile yok iyiki burdakiler var
katılıyorum canımSevindim eger bir parça rahatlattıysam seni.Ben ilkinde hem bebeğime bakarįm hem kendime evimide dörtdörtlük yaparım diye kendimi yormaktan hastanelik oluyordum.Bu seferde tabiki çocuk biraz uyuyunca kendi kendime evimi temizlesem yok şurayımı yerleştirsem yok efendim buradanmı başlasam yoksa dinlensemmi diye düşünüp duruyorum.sonra biraz ortalıgı toplayıp önemli şeyleri yapıp bende dinleniyorum.Haa yok evim pasaklımı degil tabiki ama bebekten önceki gibide degil :)Ne yapayım saglıgımdan önemli degilya.önümüz yaz inşallah o zamana bebişler uslanır baharın gelmesiyle yavaş yavaş toparlanırız hepimiz ruhsal olarakta.Bizim bebekler kış bebegi haliyle pek dışarı çıkamıyoruz eee insan bunalıyor zaten bebek bakmak zor bir iş.Takmayın kızlar sağlık en önemlisi her şey çok daha güzel olacak.
geçmiş olsun canım benimde büyük oğlum hasta inşaallah küçüğe geçmezDr gittik kuzum abisinden gribal enfeksiyon kapmış sesi kisildi nefes almakta zorlanıyor oksuruyor. Peditus ve bircly surup verdi nefesi açılsın diye birde serum fizyolojik aldık.iInşallah iyileşir yavrum gozuu açamıyor
canım Allah yardımcın olsun inşaallah artık bebişin uslu bir bebek olurkızım hicbi sekilde durmuyor artik ne pusette, ne besikte, ne muzikli ana kucaginda, ne de memede..onceden de oyleydi ama artti sanki Akşama kadar odada tur atiyoruz kucakta oyle bi parca işte. .
eskiden gogsumde durmak isterdi emmese de oyle dinleniyomusum meger yavas yavas onu da azaltti su an acken emiyor sadece..
gunduz cok nadir uyuyor, aksam 8 -11 arasi huysuzlukta tavan yapiyor gazi bi seyi de yok üstelik. .
napicami sasirdim artik, isim zor
geçmiş olsun canım başımıza gelmediKızlar sabah oglum bi kalkti ki kulagindan sapsarı su akmis iltihap kokuyor kulagini mi usuttum acaba bi arkadasta kucuk bebeklerde olur o diyo takip et bi daha akmazsa önemli degil dedi sizin bebeklerinizin de kulagindan geldi mi böyle su gibi akinti
canım kadife eşofman takımını giydiriyorum içinin badiside var, onun üstüne bir ince battaniyeye birde ya kadife ya örgü battaniyesine sarıp portbebesine koyuyorum tabi biz arabaya binip arabadan iniyoruz evden eve:)Arkadaşlar havalar gittikçe güzelleşiyor. Bebeklerinizi dışarı gezdirmeye çıkarıyor musunuz?? Ben artık gezmelere çıkartmak istiyorum ama ne gydirsem?. Mont almadım hep battaniyelere sardık çıkardıgımızda
sağol canım huyu keşke değişseydi iyi yönde zaten huysuz çünkü aynı ağlama krizleri devam etti akşam altıdan sonra bir faslımız vardaNego bende seni merak etmistm hayorli olsun asilariniz ins huy dgistirmez
canım normal suyla alakası yok onunYa benim bebeğimin bıngıldağı bazen göçük gibi gelio bazen normal, emziriyorum die su vermiyrm ama ondan mıdır acaba ? Ya da normal midir sizin durumlar nasıl ???
zinco ilk oğlum da da bunda da kullandık en iyi gelen o ama nurse harveysi merak ediyorum ondan aldırıcam birdeİyi geceler kıZlar . Bebegmn gaz sancıları oluyordu birde kabızlık sorunu var . Zinco damla aldırdım kullanan varmı işe yarıyrmu ? Oglum hiç dogru durust uyuyamıyr gazdan gunduzleri.
canım kaya tuzuyla büyük oğluma yapıyorum ama bebişlere karbonat nasıl olur bilemedimSerum fizyolojik içinde onun yerine su tuz karbonat karıştır demiş doktor aynı işi görüyormuş bide o kadar para veriliyor
Nego yiyebilirsen bildircin yumurtasi da ekle canim :)
Tamam Teşekkürler dediğin gibi yapacağım bugün geçene kadar yaparım Sağolcanım çok sevindim işe yaramasına inşaallah olmaz daha, canım o beyaz şeyden bende de vardı ben patlattım önce alkol sürdüm mikrop kapmasın diye sonra yine alkolle sildim patlattığım yer oyuktu yara gibi oldu geçti sonra
canım köpüklü olması gazdan yeşil olması da çok beslendiğinden
sevindim canım maşaallah benim kv de aynı canım beni destekler hep sağolsun
geçecek canım geçecek gazları bitsin tatlarından yenmiycekler:)
canım bizimkinde de az var önce zeytinyağı sür beklet yumuşasın tarakla tara sonra yıka öyle bir kerede gitmez bir kaç sefer yapacaksın
canım benim birden yüklednin kendine sakin ol sen tecrübeli annesin arada böyle bunalıcaz yorulucaz yeter diyicez nereye kaçsam diyicez sonra birden sakinleşicez, lohusalık 40 gün değil ruhsal olarak yani bir sene sürüyro bu gelgitler
inşaallah oğlun sakinleşir düzeli sende eskisi gibi olursun ama olunca enerjini ev işlerine harcama kendin için çocukların için kullan
kimse madalya takmıyor bu kadar emeğimize boş ver
katılıyorum canım
geçmiş olsun canım benimde büyük oğlum hasta inşaallah küçüğe geçmez
canım Allah yardımcın olsun inşaallah artık bebişin uslu bir bebek olur
geçmiş olsun canım başımıza gelmedi
canım kadife eşofman takımını giydiriyorum içinin badiside var, onun üstüne bir ince battaniyeye birde ya kadife ya örgü battaniyesine sarıp portbebesine koyuyorum tabi biz arabaya binip arabadan iniyoruz evden eve:)
sağol canım huyu keşke değişseydi iyi yönde zaten huysuz çünkü aynı ağlama krizleri devam etti akşam altıdan sonra bir faslımız varda
canım normal suyla alakası yok onun
zinco ilk oğlum da da bunda da kullandık en iyi gelen o ama nurse harveysi merak ediyorum ondan aldırıcam birde
canım kaya tuzuyla büyük oğluma yapıyorum ama bebişlere karbonat nasıl olur bilemedim
tamam canım sağol yerim tabi:)
ben de kullandım hıc faydası yok youtube dan ayse öner gaz masajını izle doğru uygularsan anında gaz kaka cıkıyor ve her emzırmeden sonra bıkac cay kasıgı rezene papatya falan ıcırEvetttt canimm ben kullanıyorum duzenli kullaninca cik iyi oluyor kendi çıkarıyor
Her seferinde olmasa da bizim de cok oluyor cnm..Günaydın herkese... Kızlar benim oğlan kaka yaptığında beline kadar yapıyor ve üst baş batıyor, bezi doğru bağladığımdan eminim, nerde yanlış yapıyorum acaba? Her kakada toptan kıyafet değiştirmekten bıktım, sizde de aynı sorun var mı?
1 cay kasigi cok tuzlu olur kendi burnuna damlat yaktigini anlarsin yarim kasik iyi kycuk ya bebekler ondanBir çay bardağı kaynatılıp ılıtılmış su çay kaşığı tuz bir çay kaşığı karbonat karıştırılıp yapılabilir evde boş püskürtmeli ilac kutusu varsa yada damla kutusu mis gibi olur bence :))
Canim sezin_uk paylasmıstı renkli muffin kalıplarından yapmıştı benim cok hosuma gitmişti baska da yapan hatirlamiyorumKizlar birisi ay ay bebis resimlerini paylasmisti yaninda rakamlarla yaziyodu kacinci ay oldugu..
Nego miydi acaba..
Ben bu ay bezlerinden yazdim rakamla ikiyi..Diger aylar icin yaratici fikirlere ihtiyacim var..