- 9 Ekim 2014
- 446
- 681
- 41
Benimkide usutmus ama normal yapti kakasını. Biri yazmisti usutunce yesil yarmis diyeSelam kızlar,benım oglum köpuklu ve yeşil kaka yapıyor iki gündür,burnu tıkanmış yavrumun uşütmuş ondan mı acaba oyle kaka yapması
Teşekkür ederim.bence daha buyuk al derim cunku etikette yazalar bebekler icin hep kucuk dsanirim millet yanilsinda yeni hediye alsin diye bence buyukten zarar olmaz hafif buyuk al
aynen cnm elimizden geleni yapalim da kilo konusunda ben yeterince cabaliyorum ama boy biyere kadar snrm..canim dedigin gibi sonradan kapatabilir simdi sana sunu bile bile diyemem ki benim icim rahat cunku elimizden geleni yapalim da kapatir mi kapatmaz moi Allaha birakalim cunku ben o elimden geleni yaptm diyemiyorum tecrubesizlik yalnizlik ahh sizde buna gelmeyin boyu kapatiyor genel olarak ama kilo garip bi olay kizimin boyu yine iyi ama kiloyu toparlayamadi onu diyorumsen takma kafana hep beraber atlatacagz zaten minik dogmus ama cok guzel toplamis masallah esinde senin gibiyse ki alt sinir sensin korkma
amiin canım bende bende ilk ktta oturuyom bilen bilmeyen herkes benim zilime basıyor bende ağzıma geleni sayıyorumNeredeyse iki gündür uykusuz olduğum şu günde oğluşun uyumasını fırsat bilip daldığım uykunun 5. dksında yanlışlıkla kapıyı çalan kargocu, bildiğim tüm küfürler sana gelsin
ben alıyorum ordan cnm kilsu kaç . 3-6 ay al cnm benm oglanın boyunun kilosunun masallahı var ama 3-6 tam oluyor 6-9 buyuk gelebilir cnm .Butik bebe den alışveriş yapan var mi? Bir şey sorcam. Şimdi kıyafetleri küçük geliyor yenileri alıcam 3-6 ay olanlar gelmiyor oğlumun boyu dün ölçüldü 57 cm butik bebe nin beden tablosunda 3-6 ay olanlarda 62-68 cm yazıyordu 3_6ay mi alsam ne yapsam yardimci olun ?????
ben alıyorum ordan cnm kilsu kaç . 3-6 ay al cnm benm oglanın boyunun kilosunun masallahı var ama 3-6 tam oluyor 6-9 buyuk çok buyuk gelebilir canım .Butik bebe den alışveriş yapan var mi? Bir şey sorcam. Şimdi kıyafetleri küçük geliyor yenileri alıcam 3-6 ay olanlar gelmiyor oğlumun boyu dün ölçüldü 57 cm butik bebe nin beden tablosunda 3-6 ay olanlarda 62-68 cm yazıyordu 3_6ay mi alsam ne yapsam yardimci olun ?????
innmıyorum sanki beni anlattın benim kaynanamda aynı bende bebeğime bakabiliyorum diye kavga çıkardı eşimle birbirimize girdik benimde diğer elti onun yiğeni ama aklı fikri bende seviyor diyeceğim ama günahı kadar sevmiyor beniBzde nazara geldik dun çok uykumz oldgu halde ne bebek ne bn uyuyamadık . Bebegmn gozlri uykuszlktan kıpkırmızı oldu ynede uyumadı sabaha kadar . Bebek uyudu beste bu sefer bn yine uyuyamadım . Kaynanam gelip gdiyr kesin o nazar ediyor. Geliyor ev tertemiz duzenli diyor içinden hhm evi temz hem iki çocugada bakabiliyr diye nazar ediyr . Çunku o dogumdan snra bni bakamazda çagırır diye bekliyodu . Şimdi tam tersi oldu Arkadas ne meraklıymış benle oturmaya çok sevdgi oteki geliniyle degilde hp bnle otrmak istiyr nedense . Bide o gelini yegeni ve hep el ustunde tutar onu .
Allahım ne değişik insanlar var yaa nedir bu kaynana psikolojisiinnmıyorum sanki beni anlattın benim kaynanamda aynı bende bebeğime bakabiliyorum diye kavga çıkardı eşimle birbirimize girdik benimde diğer elti onun yiğeni ama aklı fikri bende seviyor diyeceğim ama günahı kadar sevmiyor beni
anlamadım canım konuyu açarmısınAllahım ne değişik insanlar var yaa nedir bu kaynana psikolojisi
pardon canımşimdi okudum mesajlardan seni bence başına gelmeden birsey deme anladığım kadarıyla eşinle aranı düzelten bir kaynanan varmış benimki olsa fırsattan istifade eder iyice eşimi şişirirdi onun yüzünden nerdeyse eşimle ayrılıyorduk ama allah yardım etti kaynananı öp başına koyAllahım ne değişik insanlar var yaa nedir bu kaynana psikolojisi
Canim 3-6 ay al biraz buyuk olur ama absurt durmaz, bende 3-6 kullaniyirum suanda tam oluyor..Butik bebe den alışveriş yapan var mi? Bir şey sorcam. Şimdi kıyafetleri küçük geliyor yenileri alıcam 3-6 ay olanlar gelmiyor oğlumun boyu dün ölçüldü 57 cm butik bebe nin beden tablosunda 3-6 ay olanlarda 62-68 cm yazıyordu 3_6ay mi alsam ne yapsam yardimci olun ?????
Benim kastettiğim kaynanalardaki psikoloji nasıl birşey bu evlatların mutluluğundan rahatsız oluyorlar evt benim kv çok iyidir anne kız gibiyiz maşallah diyin bize :)pardon canımşimdi okudum mesajlardan seni bence başına gelmeden birsey deme anladığım kadarıyla eşinle aranı düzelten bir kaynanan varmış benimki olsa fırsattan istifade eder iyice eşimi şişirirdi onun yüzünden nerdeyse eşimle ayrılıyorduk ama allah yardım etti kaynananı öp başına koy
kusura bakma canım ya maşallah allah daim etsin sende bana dua et allah kaynanamın içine merhamet koysunBenim kastettiğim kaynanalardaki psikoloji nasıl birşey bu evlatların mutluluğundan rahatsız oluyorlar evt benim kv çok iyidir anne kız gibiyiz maşallah diyin bize :)
Ben de çoğu zaman umutsuzluğa kapılıyorum, sonra elimden daha ne gelir diye düşünüp savaşımı sürdürmeye karar veriyorum. Dün tüm gün uyumadı çok huzursuzdu, o yorgunlukla bir uyudu bayağı uzun saat uyanmadı, o sırada sütümün fazlaca biriktiğini hissettim, emzirdim emzirdim ama hala ağlıyordu. Mama oranını düşüreyim sütüm iyi gibiydi dedim ama yine doymadı hala elini emmeye çalışıyor yavrucak. Anlıycan kendimi kandırıyormuşum. Bugün yeni bir küre başladım. Incir havuç kürü, 21 gün tekrarlanmalıymış, güya süt arttırıyormuş. Diğerleri pek işe yaramadı ama yine de bir umut. Mama olarak da ama nın anne sütüne daha yakın olduğu ve diğer mamalardan farklı olarak şekersiz olduğunu öğrenince ona başladım. Şimdilik elimizden gelen en iyi şeyler bunlar sanırım.@eflalim tskler.. elimden geleni yaptim halada yapmaya devam ediyorum..ama kabullenmek bazen zor oluyor..ek gidaya gecince bir parca rahatlarim belki bilmiyorum..
Benimki de elini emmeye başladı birkaç gündür özellikle. Eldivenlerini ıslatıyor sürekli. Hatta omzuma alsam omzumu emiyor. Ama emzik verince atıveriyor ağzından. Ben elini emince aç olarak nitelendiriyorum hep. Sütümde yetmediği için elini emince mama yapıyorum, içiyor da. Geçen gün yıkadıktan sonra havluya sardık o anda öyle bir emdi ki elini cuk cuk ses çıkarıyordu. Anne karnında öğrendikleri refleks desek neden sonradan başladılar, nereden öğrendiler bunu yahu?Kizlar benimde acil iki sorum var oglusum elini emiyor 72gunluguz bu durumu yasayanvar mi acaba elini boylw mi kesfediyor karni tok eminim gazi varken yapiyor cekip emzigi veriyorum sinir olutor tekrar atiyor yine elini sokuyor agzina bazen abartiyor ögürüyor napcam ben illa emecem diyor birakiymmi akisina bi cozum bulan ioldu mu
birda sol ayagimda hamilelikte hafif bir damar belirgin olmustu bilegimde simdi ben onemsemedm dogum sonrasi gecer diye gecti gibiydi dun ayagim agridi baktm damar cikmis yine yanindada minik minik kilcaklkar varis mi acaba dr gidicemde hangi bolum bakar bu durumu yasan var mi
Sabır canım sabır...Başka çaresi yok zaman onlarla hem yorucu hemde çok hızlı geçiyor bir bakmışım akşam olmuş.6 aydan sonra daha kolay tabiki emeklemeye başlayana kadar :) aglama krizleri bitse birkızlar ne olacak bu bebeklerimizin hali biz gün geçtikçe iyi olur diyoruz ama gün geçtikçe dahada huysuz oluyorlar oğlum nerdeyse 2 aylık olacak ama hiç durmuyor iki saniye bırakamıyorum uykusuzluğu boşverdim hiç bir iş yapamıyorum yemek bile yapamıyorumallah yardımcımız olsun
slmKizlar benimde acil iki sorum var oglusum elini emiyor 72gunluguz bu durumu yasayanvar mi acaba elini boylw mi kesfediyor karni tok eminim gazi varken yapiyor cekip emzigi veriyorum sinir olutor tekrar atiyor yine elini sokuyor agzina bazen abartiyor ögürüyor napcam ben illa emecem diyor birakiymmi akisina bi cozum bulan ioldu mu
birda sol ayagimda hamilelikte hafif bir damar belirgin olmustu bilegimde simdi ben onemsemedm dogum sonrasi gecer diye gecti gibiydi dun ayagim agridi baktm damar cikmis yine yanindada minik minik kilcaklkar varis mi acaba dr gidicemde hangi bolum bakar bu durumu yasan var mi
slm canim benimde oglum emiyodu cok.korkmustum emzik falandq almamisti sukur dis cikarna doneminde birakmisti ama bi kuzenim var 24 yasinda hala gizli gizli emiyomus ve parmagi baya bi ince bildigim kadariyla iki yasina kadar mudahale etmeyin diyolar kendini kesfediyoda olabiliyor emmeye basladiginda eldiven mi taksan acaba aglayincada emzigini veririsin. ayagindakide muhtemelen varistir kalp damar cerrehisine gitmen lazimKizlar benimde acil iki sorum var oglusum elini emiyor 72gunluguz bu durumu yasayanvar mi acaba elini boylw mi kesfediyor karni tok eminim gazi varken yapiyor cekip emzigi veriyorum sinir olutor tekrar atiyor yine elini sokuyor agzina bazen abartiyor ögürüyor napcam ben illa emecem diyor birakiymmi akisina bi cozum bulan ioldu mu
Bazı firmalar süt izinlerini birleştirmeyi de kabul edebiliyormuş. Haftada 1 gün kullanmaktansa birleştirip 1 ay kadar daha izin kullananlar var ama SGK dan araştırınca amacına uygun olmayacağı için böyle birleştirmeye izin yok görünüyor. Amaç bebeği beslemek olduğu için. Iyi yerinin insiyatifine kalmış. Sen kamudaysan nasıl olur bilmem. Aslında doğum izninde en esnek yine kamu. Özel sektörde ücretsiz izin hak gibi görünse de imkansız. Ben hala yasal iznimdeyim ama arada evden çalış diye baskı yiyorum. Sanki çok vaktim varmış gibi, ben yemek yemeye vakit bulamazken. Çalışan anne olmak çok zor olacak belli. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kariyer falan yemişim kariyerini diyorum artık. Ama mecbur en azından emekliliğe hak kazanana kadar çalışmak zorundayız!Sevgli çalışan anneler bi bakıverin :)
Benim doğum izni bitiş tarihiyle ilgili sıkıntım var 6 aralıkta çalışamaz raporumu aldım ne zaman işe başlamam gerekio ?
Normal 16 hafta diye sayınca 30 martta iş başı gözüküo ve bebeğim daha çok küçük yok mu bunun başka bi hesabı kurnaz bi yöntemi fln ?
Ücretsiz 6 ay izni de alamayabilirim güya kamuda çalışıyrm ama taşeronda çalışmak zoorrr