2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Sevgli çalışan anneler bi bakıverin :)
Benim doğum izni bitiş tarihiyle ilgili sıkıntım var 6 aralıkta çalışamaz raporumu aldım ne zaman işe başlamam gerekio ?
Normal 16 hafta diye sayınca 30 martta iş başı gözüküo ve bebeğim daha çok küçük yok mu bunun başka bi hesabı kurnaz bi yöntemi fln ?
Ücretsiz 6 ay izni de alamayabilirim güya kamuda çalışıyrm ama taşeronda çalışmak zoorrr :KK43:

Kizlar nazar filan demissiniz dun benim yavrumun basina cok tuhaf bisey geldi ben direk nazardan oldugunu dusundum, hala etkisindeym cok kotu oldum :KK43: yavrum 2 dk filan nefes alamadi :KK43: ardindan agzindan tukuruk gelmeye basladi ne oldugunu anlamadim :KK43: evde tektim esime kinseye ulasamadim cok cok kotuydu Rabbim kimseye yasatmasin, kendimi cok caresiz hissettim :KK43: :KK43: aksaminda doktora gittik cok sukur her sey yolunda bi sorun yok dedi.

kesinlikle katılıyorum sana dun misafir geldi kiz hep uyudu ondan onceki gun bi ark. Geldi kendisi hamile benimde kirkim cikti Ohhh diyor ne güzel srn kurtuldun rahatladin ne alaka dedim asil mesele bundan sonra basliyor iyi uslu cocuk hastalandi sevmiyorum boyle insanları
Dunden beri biz nazara geldik uyuyan coxugum iki gundur uyumuyor

I imspecial canım benimkide bir haftadır

şapur şupur emiyor elini

karnı tokkende yapıyor

emziği tutmuyor

yuvarlak uç emzik deniycem birde

damar muhtemelen varisten

kalp damara gideceksin

ultrasonla bakabilirler

Sevgli çalışan anneler bi bakıverin :)
Benim doğum izni bitiş tarihiyle ilgili sıkıntım var 6 aralıkta çalışamaz raporumu aldım ne zaman işe başlamam gerekio ?
Normal 16 hafta diye sayınca 30 martta iş başı gözüküo ve bebeğim daha çok küçük yok mu bunun başka bi hesabı kurnaz bi yöntemi fln ?
Ücretsiz 6 ay izni de alamayabilirim güya kamuda çalışıyrm ama taşeronda çalışmak zoorrr :KK43:
Benim de 23 martta doğum iznim bitiyor, ücretsiz izin alamam bir sürü borç var, doğum doktorum 1 ay rapor veririm dedi, dönemi kapatmak istiyorum başka rapor veren doktor bulursam...

Bzde nazara geldik dun çok uykumz oldgu halde ne bebek ne bn uyuyamadık . Bebegmn gozlri uykuszlktan kıpkırmızı oldu ynede uyumadı sabaha kadar . Bebek uyudu beste bu sefer bn yine uyuyamadım . Kaynanam gelip gdiyr kesin o nazar ediyor. Geliyor ev tertemiz duzenli diyor içinden hhm evi temz hem iki çocugada bakabiliyr diye nazar ediyr . Çunku o dogumdan snra bni bakamazda çagırır diye bekliyodu . Şimdi tam tersi oldu Arkadas ne meraklıymış benle oturmaya çok sevdgi oteki geliniyle degilde hp bnle otrmak istiyr nedense . Bide o gelini yegeni ve hep el ustunde tutar onu .

http://www.forumalew.org/cocuk-sagl...kilo-alir-24-aya-kadar-bebeklerde-olmasi.html belki birinin işine yara bebişlerin 6.aya kadar en az alması gerekn kılo oranı kızımla kıyasladım oglumu gelişim kagıdından kızımda resmen yanıltılmısım kızlar ılk 6 ay sadece anne sutu dendi bende ek gıdaya saf gıbı gecmedım ama kılo alımında uyarılması lazımmıs lk cocuk bende bılemedım kımseyı ek gıdaya tesvık etmıyorum kendı basıma gelen olaya bakıyorum keske uyarılsaydı kızım belkide simdi yasıtlarıyla aynı oranda gıdebılırdı presental egrının en altında ortada olmasını ısterdım cok mu:KK43: ben oglumda akıllandm eger ayda 600 grdan az alırsa azcık ek gıdaya gecıcem yogurt ve meyve puresı gıbı ama eger dusmezse 5. ayda gecıcem benım fıkrım hepınıze saygılar

Butik bebe den alışveriş yapan var mi? Bir şey sorcam. Şimdi kıyafetleri küçük geliyor yenileri alıcam 3-6 ay olanlar gelmiyor oğlumun boyu dün ölçüldü 57 cm butik bebe nin beden tablosunda 3-6 ay olanlarda 62-68 cm yazıyordu 3_6ay mi alsam ne yapsam yardimci olun ?????

sil canım dediğim gibi o zaman olmuyor isilik

gaz ilacını kullanmazsak daha beter oluyor ben kullandığım halde fena halimiz, evet sağlık ocağı boyu düzgün ölçmüyor

canım bebeğin emmek istemese bile sen uyuyamayacaksın üstü mü açıldı iyi mi diye gece kendin defalarca kalkacaksın, annelik = uyumamak:)

canım elimizde olmuyor inan sen istediğini zor uyguluyorsun bebeğin sana istediğini yaptırıyor, şimdi ben diyorum meme için ağlıyor vermiyim iki saati dolsun diyorum mümkün değil nefesi kesilene kadar ağlıyor nasıl vermiycem saat başı yarım saattde bir emiyor hala, 12 saat uyuyan bırak 12 saati 7 saat uyuyan bebek çok nadir bence,ben görmedim yani:) en azından benimkiler uyumuyor, oğlum 3,5 yaşında dörde az kaldı hala sabah 5-6 gibi uyanır bebekkende aynıydı, gece deliksiz uyumasıda şu bir senedir var:)

canım eşim dellendirmişti resti çektim en son bırakıp gidiyordum nerdeyse, normale döndüde vazgeçtim:)

aynen burayı seviyorum ama enerjim kalmamıştı artık, okusamda yazamıyordum

oyyy torun aşkı öyle o aşk benim annemle babama pek vurmamış ama:KK70: kv kp öyle bizimde

inşaallah güzel geçmiştir annenlerde vakit

inşaallah kapanır canım maşaallah bebeğinin kilosuna:nazar:

canım anne olarak bizler çok panik olunca bebekte uyumuyor, kv ler annelerimiz daha sakin oluyorlar o yüzden uyutuyorlar

canım benim kabaran ucun olduğu göğsümde süt çok ondan tıkanıyor bence, bebeğin emdiği için kan oturmuş haliyle inşaallah geçer canım çok zor gerçekten

neeeeee ben var ya o eşimi naparım aynen böyle yaparım:KK11::KK11: sıkıyorsa yapsın:KK70:

ayy çat kapı misafiri sevmiyorum ben sevmiyorum kimse kusura bakmasın, annene git canım bir an önce rahatlamaya dinlenmeye ihtiyacın var çok yordun kendini

ayyy sanki ben gittim kuaföre ohh misss olmuşsun:)

canım her bebeğin rızkı belli, kendini sakın yıpratma en elinden gelenin fazlasını yapıyorsun hiç vicdanın rahatsız olmasın lütfen, mamayla beslenen bebeklerde öyle bir şey olmuyor, ablam evlat edindi sadece mamayla beslendi yeğenim, zekası inan süper çok ama çok akıllı, hastalık desen daha hastalandığını bilmeyiz 5 yaşında

o konuşanlara kulak tıka ben olsam susmam direk veririm cevaplarını

bak benim büyük oğlumda şakır şakır sütüm vardı hem emzirirdim hem sağıp fazlasını verirdim, 3 ay süperdi 3 aydan sonra sütüm resmen azaldı benim moral çöktü çöktükçe sütüm çoğalmadı çok üzüldüm falan iki ay idare ettim baktım kilo alması azaldı beşinci aydan sonra hem ek gıdaya geçtim hem mama takviyesi yaptım

oğlum bir yaşında bırakmak istedi mememi ama ben pes etmedim gündüz emmedi bende gece o uyurken kalkıp iki kere g emzirdim gündüzde her fırsatta meme verdim ama almadı öğürüyordu, ben nasıl ağlıyordum ben seni emzirmek için nelere katlandım yoğun bakımlarda perişan oldum sen şimdi emmiyorsun diye ağlıyordum, sonra dedim rızkı bu kadar ne yapabilirim ki istemiyor ben elimden geleni yaptım mı yaptım, gece o uyuduğu halde uykumdan feragat ettim uykusunda emiyor diye, o şekilde 7 ay daha emzirdim sadece gece emzirdim 19 ay emmiş oldu

o halde bile sütüm bitmedi yani korkma canım sağarak süt bitmez hiç merak etme sen, iki sene sırf sağarak veren anneyi biliyorum linki bulursam paylaşıcam senle

sen emzirmeye devam et bir damla bile alsa senin sütünü kardır böyle düşün

kısaca kimse sütüm bol diye sevinmesin kimsede az diye üzülmesin bu işller nasip sütü bol olanın bitebilir olmayanınki çoğalabilir

sen üzülmeyi bırak önce canım sakin ol akışına bırak

canım niye mama veriyorsun sütün az mı?Değilse uyusun diye mama verme canım

canım kemik iliğini denedin mi

canım hadi inşaallah geçer kabızlığı

kemik iliğini yaptın mı merak ettim

canım sen talep edeceksin yoksa erkekler kendiliğinden yardım etmez

canım ya ama o hırıltı genizden geliyor ne alaka gazla bildiğin sümük

geçmiş olsun canım senin elinde değil üzülme

maşaallah bebeğine canım:nazar:

canım verme su anne sütü karşılıyor ihtiyacını

çok koşturdun inşaallah düzelirsin

canım gaz üç aydan önce geçmez, emme uyuma süremiz yok maalesef

adet oluyorsun canım

evet ben arada temizliyorum

geçmiş olsun canım inşaallah kendiliğinden geçer

canım ben küçük bere takıyorum yoksa dediğin gibi burnuna indiriyor

ayy canım o haber çok kötüydü...

canım gazı olabilir

serum fizyolojikten sonra aspiratörle temizliyormusun, çok vermişsin ben bir tüpü iki gün kullanıyorum bitirmiyorum bile

yok artık:)

anaaaaa kız resmen yemek yediriyorlar:KK48: ben verdirmem annem olsa tanımam:KK48: coşarım ve evet kv yapsa yaygarayı koparırız:KK70:
Canim hem iliği yaptım ardından da bi kac gün kantaron yağı sürdüm cok şükür gecti gibi sadece tek gögsümde ucu bembeyaz bir kabartı oluştu onu sıksam patlatsammı diye düşünüyorum o kaldı sadece o da geçse tam kurtulmuş olacagım göğüs derdimden:KK49:cok Sağol canim bu arada iyi ki demissin iliği:KK52:

Butik bebe den alışveriş yapan var mi? Bir şey sorcam. Şimdi kıyafetleri küçük geliyor yenileri alıcam 3-6 ay olanlar gelmiyor oğlumun boyu dün ölçüldü 57 cm butik bebe nin beden tablosunda 3-6 ay olanlarda 62-68 cm yazıyordu 3_6ay mi alsam ne yapsam yardimci olun ?????
bence daha buyuk al derim cunku etikette yazalar bebekler icin hep kucuk dsanirim millet yanilsinda yeni hediye alsin diye bence buyukten zarar olmaz hafif buyuk al :KK66:

http://www.forumalew.org/cocuk-sagl...kilo-alir-24-aya-kadar-bebeklerde-olmasi.html belki birinin işine yara bebişlerin 6.aya kadar en az alması gerekn kılo oranı kızımla kıyasladım oglumu gelişim kagıdından kızımda resmen yanıltılmısım kızlar ılk 6 ay sadece anne sutu dendi bende ek gıdaya saf gıbı gecmedım ama kılo alımında uyarılması lazımmıs lk cocuk bende bılemedım kımseyı ek gıdaya tesvık etmıyorum kendı basıma gelen olaya bakıyorum keske uyarılsaydı kızım belkide simdi yasıtlarıyla aynı oranda gıdebılırdı presental egrının en altında ortada olmasını ısterdım cok mu:KK43: ben oglumda akıllandm eger ayda 600 grdan az alırsa azcık ek gıdaya gecıcem yogurt ve meyve puresı gıbı ama eger dusmezse 5. ayda gecıcem benım fıkrım hepınıze saygılar
Cnm ben de okudum bu sayfayi benim prensesin kilosu fena diil ama boyu kisa snrm biraz bu ay 3.5 cm uzamis ama yine de kisayiz sanki 49 cm dogdu cimcimem 54.5 su anda..oysa benim boyum 1.70 :KK43: ailede kisa yok saglikli olsun da gerisi onemli diil ama sonradan kapatir mi acaba. .

Cnm ben de okudum bu sayfayi benim prensesin kilosu fena diil ama boyu kisa snrm biraz bu ay 3.5 cm uzamis ama yine de kisayiz sanki 49 cm dogdu cimcimem 54.5 su anda..oysa benim boyum 1.70 :KK43: ailede kisa yok saglikli olsun da gerisi onemli diil ama sonradan kapatir mi acaba. .
canim dedigin gibi sonradan kapatabilir simdi sana sunu bile bile diyemem ki benim icim rahat cunku elimizden geleni yapalim da kapatir mi kapatmaz moi Allaha birakalim cunku ben o elimden geleni yaptm diyemiyorum tecrubesizlik yalnizlik ahh sizde buna gelmeyin boyu kapatiyor genel olarak ama kilo garip bi olay kizimin boyu yine iyi ama kiloyu toparlayamadi onu diyorum :KK66: sen takma kafana hep beraber atlatacagz zaten minik dogmus ama cok guzel toplamis masallah esinde senin gibiyse ki alt sinir sensin korkma

Kizlar acayip belim ağrıyor sanki adet olacskmisim gibi halim de yok noldu bize ankanadim kızım la mahfolduk

Selam kızlar,benım oglum köpuklu ve yeşil kaka yapıyor iki gündür,burnu tıkanmış yavrumun uşütmuş ondan mı acaba oyle kaka yapması :KK43:

X