- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.217
sağol canımCok güzel yapmissin canim ellerine saglik
verme canım çok ciddiyimAy ne güzel olur haber vermesek bakalım zaman ne gösterir konuşucam eşimle inşallah oda hak verir bana
amin canım sağol, kardeş konusunda büyükler için evet zor oluyor ama küçükler içinde zor bence, mesela doya doya bebeğimle konuşamadım ben hiç hatta hiç konuşmadım halbu ki ilk oğlumda çok konuştum,sonra ikinciyi doyasıya sevemeyeceğiz kucağımıza alamayacağız büyük kıskanır diye eee bebek de olsa o da hissediyor anneyle bağ çok öenmli ilk dönemler yani her ikisi içinde zor durum :)Kendisine KARDEŞ gelecek bebeklere çocuklara Allah yardım etsin pabuçları dama atılacak.. Anne babalar onların da çocuk OLDUĞUNU unutmamalı.. Yeğenim 7 Yaşında kardeşi olunca, kekemelik Altını ıslatma Başlamış ve okuldakilereen haraç istiyormuş:))) ilkokul birdeki çocuk bu:))
Babası Alıp Alıp dışarı çıkardı de geldiklerinde de annesi ay ben Oğlumu özledim dedi, büyük küçüğe zarar vermeye kalktığında bir şey demediler vs vs zor bir süreç yaşadılar ama şimdi abisi abisi diye geziyo Peşinde :) Allah yardımcınız olsun..
Ağrısı olan Sancısı olan hanımlar.. Doğum sancıları hepsinin birleşimi ve zirvesi olacak belim sırtım ağarırken kasığım ve ve hanım vs diyeceksiniz azalmayacak artacak hele son günler doğuruyor muyum acaba diye diye geçecek şimdiden kasmayın kendinizi:))
Canım erken doğsun doğmasın tül bebeler sarılık Görüyor annelerin içini acıtıyor inş sağlığına da kavuşacak kısa zamanda dualarımiz seninle :)
Ben koydum bunu giydirip üstüne battaniye örteceğim rüzgar da değmesin diye hava durumuna göre bakarsın sen de
Canım totemler tutuyor bazen:) belki öyle olur :) anneni arama gelmek isterse de kendi gelsin vs Bebeğini de sert etme ailece beklersiniz siz de öyle düşün ..
Sağol canım ben külçe gibiyim zor kayar düşerim bu saatten sonra Allah'ın izniyle tabi :))
Iyi ki uzakta doğuruyorum ben Allah sana sabır versin kv için.. Hiç yüz göz olma ama katı Kurallarını koy derim ben..
Allah onlara merhamet versin sizleri de Muhtaç ermesin kimselere inş...
Benim eşim de ne gerek var diyr diyr içimi kurutur.. Bazen boş bulunup şunu halledeyim bunu yapıcam dersem dırdır çekerim:)) en nefret ettiğim şey.. Allah güç kuvvet versin sana da :)
Bayıldım süslereee bi tane de tr'de mi doğursam hahaha:)) çok güzeller hadi sağlıkla mutlulukla gelsin bebişin inş:))
sağol canım aminÇok güzeller instagram da face te böyle satılıyorlar calla güle güle kullanın inş sağlıkla
canım ebeler çok özenmiyorlar dr lar kadar, çok geçmiş olsun7
kızlar iyi akşamlar bu sabah ki ağrım sonucu dr u aradım 10 gibi ,hastaneye doğumhaneye git ebe beni arar dedi
evi temziledik eşimle gittik hastaneye tabi alttan muane yaptılar hiç açıklık yok dediler mantar enfeksiyonu olmuşum ondan olmuştur dedi ebe
nst ye bağlandım 70 lerde 1 sancım çktı oda normal dedi
doğru eve dedi
sabahki ağrıda ölüyorum sandım ama çok fenaydı arkadaşlar yataktan ağrıyla uyandım belimin solundan ağlaya ağlaya bir hal oldum o acıyla sonra geçti yatakta otururken sarı bir su geldi yatak da battı hatta çok değil ama yatağa da geçti sonuçta bilmediğimden korktm çok
alttan muanede eebe dr dan katbekat fazla acıttı bağırmamk için zor tuttum kendimi kasma diyo bide olmuyo dedim
sağol canım, spinal de de bele iğne var epiduralde de, spinalde omurilik zarının içine iğne yapılıyor uyuşma daha çok ve uzun oluyor, epiduralde zarın dışına yapılıyor ve belde katater kalıyor doğum sonrası da hem uyuşma geçme ihtimaline karşı ilaca devam etmek için hem de doğum sonrası ağrı kesici takviyesi için, genel anestezi hiç istemiyorum inşaallah gerek kalmazsaol canım iyi oldu gittim aklımda kalmadı bari
hiç iğnesiz doğurmak istiyorum canm ben inş rabbimin izniyle
mantardan olmuştur dedi ebe
saol canım
canım benim akıntımda çok geliyordu bu aralar ama bu başkaydı sapsarı su gibi bişe ama oda mantardan mış
canım herşey gönlüne göre olsun inş bende hurmamı alıp koydum çantama
spinal nasıl epidral nasıl iğnesiz olmıyormu canım doğm
larkincim bunların hepsi çooooooooook güzel elinize sağlık aillecek
sağol canım benim benden netten kopya çektim :)Çok güzeller instagram da face te böyle satılıyorlar calla güle güle kullanın inş sağlıkla
çok doğru bir sözcanım geçmiş olsun.. normal doğum için yelle sel gibi diyorlar ..olup bitiyormuş.. inşallah söylenen gibidir..
canım tam tersi kasıktan başlar bele doğru yayılırDogum sancisi belden baslayip kasiga dogru gidiyomus.
Bende hergun defalarca kasiliyorum.
Farkli bi agri olmadigi surece normal diye gecistiriyorum
ohh ellerine sağlık canım, pırasa atılıyor buzluğaBu arada yapilacak bise kalmayinca buzluga yiyecek biseler attim.
Sezeryan sonrasi hem anneme hem bana kolaylik olsun.
dolmalik biber doldurup attim.
taze fasulye ayiklayip attim.
bbiraz sonrada kurufasulye nohut isliycam yarin haslayip onlarida buzluga aticam.
pirasa daha onceden hic atmadim buzluga acaba yikayip yemeklik dograyip onlarida buzluga atsam olur mu?
Baska ne atabilirim yemeklik buzluga?
sağol canım beğenmene sevindim, inşaallah değmez nazar okuyormuşsun zaten değmez :)
Allah hepimize her şeyimizi mutlulukla sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah
Süpperrr olmuşşş. aynı hazırları gibiii. Hemde makinede değil elde mi diktin e maşallah yani.
Kapı süsü de yastıkta harika olmuş. Biz becerikliyiz sen değilsin öyle mi Daha neler yaa. Ne kadar güzel olmuşlar.
Kim inanır kendin yaptığına
Bol bol okuyorum zaten. Annem, ablam, babam ve eşimi de tembihlerim. Yazıp koymakta fayda ediyormuymuşki?
Allah korusun nazardan, kötülükten. İnşallah kötü bir şey olmaz eflalim
Paylaşıyorum sonra biraz pişmanlık duyuyorum ne bilim yaa
Bu arada hakikaten alttan muayene yaptırsanaaa, çok merak ediyorum ben, sende durumlar ne.
Ahh ahh destek çıkacak olsaydı ben inanıyorum, çok rahat normal doğururdun sen
Hadi inşallah
Yine katılıyorum yine katılıyorum
İlkinin de daha çocuk olduğu unutuluyor çoğunlukla.
Eşimin yeğenleri gözümün önünde şu an. Sen ablasın sen büyüksün vs.
Beni de çok sever. 8 yaşında oldu şimdi kardeşi de 3 yaşında.
Yenge beni hep azarlıyor annem babam, onun yaptığı her şey için bana kızıyorlar, hiç mutlu değilim, keşke onların kızı olmasaydım dedi bana. Anne baba farkında olmadan kırıyor ilk çocuklarını maalesef.
Daha dur yeni başladık doğurmaya Tr'de Amerika'da Uzakdoğuda
Çoook teşekkürler beybiciiim
Çok geçmiş olsun sana da. Demek mantardan olmuş. @minione olabilir demişti.
Ama bilemediğimiz için korkarak gidiyoruz hastaneye işte.
Mantar ileri demek ki o kadar akıntıya sebep olduğuna göre. İnşallah doğumdan önce geçer.
Kafamızda deli sorular bencede o nasıl iş yaa
dr a desem deli mi ne der bana kesin alttan bir bakıver dr açılmış mı diye ah ah ben normal doğurack kadındım da kıymetimi bilmediler hiç bağırmazdım ben ıkınır pırtlatırdım kuzumu
genelde ilk zor derler sende tersi olmuş canımKizlarrr girip girip bakıyorum sancilanan doğuran var mi çoğunuzun zamanı geldi sonuçta merveden haber alamadım dogumu oldu mu acaba?
İlk hamileliğin de hic ağrı sancı hissetmedim bi kere agrim vardı 36. Haftamda hastaneye gittim megersem doguruyormusum oğlumla birlikte döndük eve.
İkinci hamileligimde ve bunda kasılmalar ne kadar fazla acaba ilkinde bilmiyor muydum kasılmaları yoksa yok muydu hic hatırlamıyorum hele bunda 30. Haftadan beridir başladı kasilmalarim.Hele bu ara bel ağrılarım da eklendi kızımı kaldiriyorum diye oluyor sanıyordum ama benle beraber haftası olanlarda da bel ağrısı varmış. Bugün tam 35+0 olduk teyzeleri
canım ilkte öyle oluyor inşaallah doğum anı gelince güzel güzel doğuracaksınZaman daraldıkca her türlü agrıyı sızıyı olumsuz birseyi doguma yoruyorumilk dogum olması deneyimsizlik paranoyak yaptı beni doguruyor muyum acaba diye strese giriyorum elim ayagim tutmaz oluyordoguma kadar sen akıl saglıgımı koru rabbim
ayyy canım ya pat diye ne oluyor böyle doğuma gidiyorsun,Rabbim sağ salim kolaylıkla kurtarsın ikinizide, sağlıkla büyüt bebeğini annesi inşaallah çok çok çok kolay bir normal doğum olurCanlarım şu zamana kadar hep birlikte sevindik, dertledik...
Biz iki saat içinde hastanemize gideceğiz inş.
Normal Doğumu düşünenler sancılar gelip sıklaştığında Sancı aralarında bağırıp kendinizi yormayın. Dinlenmeye bakın. Bağırmaya ihtiyacınız yok. Evet Canınız yanacak ama ağaç Altında kalıp Aralıksız acı çekseniz bağırmaya mecaliniz kalmaz, demek ki öyle bir şey değil..
Sezaryani Düşünen anneler de riskleri yoksa en azından Sancı ne demek demeyip görselerdi çünkü korkulacak bir şey değil. Yani hiç mi mideniz bozulup karın ağrısı çekmediniz çok şiddetli vs. Deneyin korkar acır yapamazsanız gene gidin sezaryana...
He bir de bu gece yatmadan evvel bana ve kızıma dua edin. Benim için bi fatiha bi ayete'l-Kürsi bi Yasin bi hatim:))) hangi dua içinizden geliyorsa onu okuyun.. Size göre gece yarısı bana göre akşam hastanede olacağız inş.
Merve ye gelince bence o doğurmuş olabilir doktora gittiyse doktor onu doğurtmuştur:))
Rabbim evlat hasretiyle tutuşan herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin tez zamanda
Bizleri bi avazda sağlıkla kurtarsın bebeklerimiz kucağımıza sağsalim alalım bol sütümüz olsun
Yuvalarımızın huzuru bol ve daim olsun Allah şerli insanlardan kötü niyetlilerden korusun.
Bizimle birlikte başlayıp da Bebeğini kaybeden Arkadaşlara Rabbim sabır ve tez zamanda sağlıklı hayırlı hamilelik ve Bebişlerin nasip etsin üzmeden sılmadan bekletmeden inş aminnn
canım sinebilir, sirkeli suyla silKızlar bebeğimin eşyalarına dolabına yerleştirdik bugün. Fakat hala boya kokusu var odada. Sipariş üzerine yaptırdık odayı. Kıyafetlere bi sakıncası olur mu?
güle güle kullanın :)Kizlarrr yakininizda rossmann marka hem temizlik hem kozmetik hem ivir zivir olan magazadan haberiniz varmi bilmiyorum ama cok ucuz bebek urunleri satiliyor,bugun 14 liraya besigi icin pilsiz bir muzik aleti aldik cokkk tatliiii,acip acip dinliyorum umarim bebek dogana kdr bozmam
sağol canım benim@Larkin canim hersey harika olmus. Rabb'im agiz tadi versin. Guzellikle saglikla dagitmayi ve kullanmayi nasip etsin insaallah..
Nego canim cok guzel olmua taki yastigin da kapi susun de avizen de. Ellerin dert gormesin.
@minione canim lambaniz da odaniz da cok guzel masaallah. Rabb'im hayirla saglikla kullanmayi nasip etsin. Oglunuzun nesesiyle gulusuyle doldursun Rabb'im odasini..
@Mrssuperfine canim Rabb'im saglikli hayirli kolay dogumlar nasip etsin insaallah. Guzel haberlerini alalim insaallah..
ayy mervem belliydi doğuma gittiğikızlar bu arada dün gece saat 2 de @Mrv5534 doğum yapmış eve gelmişler herşey yolundaymış whatsp dan yazdı
patates olur sanırım sonuçta dondurulmuş satılıyorTaze fasulyeyi brn hep atarim buzluga canim kavurmadan. Hepte cok guzel olur tadi.
Evet kofte ve ispanakta atiym.
pirasada atmak istiyorum.
hatta dururmu bilmiyorum ama patatesi bile yemeklik dilimleyip atasim var
oyy maşaallah, tüh sezaryan oldu demek, sağlıklı olsunlarda nasip böyleymişikiside iyiymiş canım zorunlu sezeyana alınmış bebeği kakasını yapmış hareketleri azmış
2 saat falanda küveze almışlar o yüzden ama yutmamış kakayı şükürler olsun
ay çok hoşsun canımhahahah umarım görümceler doktorlar kv değildir
yada bnm gibi zırt pırt kasım annelerinde gezinirdim habire doğum yapmış kadınlara sorduğum saçma sapan sualler,yok göbeğiniz çatladımı,yok eve geldiniz kaç kılonuz gitti,hep fiziksel güzellik soruları
hiç bebeğe dair bir soru yokksaolsunlar valla hiçbiri azarlamadı her soruma gzl gzl cvp verdilerrr
yazacaktım bulmuşsun ne yazdın ne yazdınbende merak ettim nerden bakıyoruz ayrıca şu özel msjları silemiyorumm yahu bir türlü silme tuşunu bulamadım
kazara eşim girip okusa boşanma sebepleri içeriyor orası
canım sezaryanda iki gün yatacak diye bir şart yok bende bir gün yatım gazı hemen çıkarırsan bekletmiyorlar, önemli olan gaz yani, soruların saçma değil :) hımm oğlak erkeği benim abim anneye babaya kardeşler hayırsız bir kişilik
Aha bir şok daha, hemde en kocamanından
Tüh mü desem ne desem bilemedim. Elbet vardır bunda da bir hayır.
Ama ama ama ilki normaldi bu da öyle olacaktı, yani gibiydi
O kadar sancı çekti bekledi, hay Allah. Sezryan oldu 2 gece yatırmadı mı doktor çok erken çıkmış hastaneden.
Demek artık gelme vakti gelmiş bebiş tuvaletini bile yapmış Çok şükür ikisi de iyiymiş.
Saçmalamış olabilirim, şaşkınlığıma verin
Ben Pro üye olduğum için görebiliyorum sanırsam.
Okuyan kayıtlı kullanıcıları ve ziyaretçi sayısını. Kim nerede görüyorum ben
Telefondan hiiiç kullanamıyorum daha doğrusu yazmayı sevmiyorum. o yüzden telefondan okurum ama bilgisayardan cevap yazıyorum. Böyle çok kolay
Öyle bende geziyorum Şimdiki ilgi alanım Aralık anneleri ve süper gazlı bebişleri
Gazlı olmayan saatlerce ağlamayan ve annelerini çaresiz bırakmayan bebiş yok
Güldüğüme bakma halimize şimdiden acıyorum Ama yinede okuması bile güzel yaa.
Kayıtlı kullanıcı zaten ismiyle çıkıyor altta tek tek.
Birde atıyorum 12 kayıtlı kullanıcı, 15 ziyaretçi oluyor mesela.
12 tane bizden 15'ide artık kayınvalidedir, görümcedir doktordur
Bende hiç oğlak tanımıyorum yahu, yani malum kv görümce oğlak
Ama erkeği nasıl olur hiç bilmem
hı hı ailesine düşkün ama karısına sadece, abim oğlak hayırsız bir evlatvay be hem kv hem görümce oğlak
bu durumda bende oğlağım ama sana nasıl metedeyımki burcumu ne desem boş bu durumda yani
erkek oğlak çok tanıdığım var,ben mesala asla cimri değilimdir ama nedense oğlak burcu için cimri yazılır,erkek oğlakta bir kişi hariç diğerlerinin elleride hep açıktır,inanılmaz ailesine düşkün oluyor erkek oğlaklar,gezmeğide çok seviyorlar diye biliyorum
canım yok yok boğulmaz mutlaka kahverengi yeri de ver yoksa yara olur meme ucuneyvahlar olsun 10 sayfa kdr okudum şoktayım,gazlar,meme ucu yaraları,göğüs kalkanı,iyi oldu okuduğum almamıştım ben onu çünkü,uykusuz geceler,acıyı dindirmek için memenin koyu kakve kısmını çocugun ağzına daha çok sokmak fikri,ayy ben onu denemeye kalksam çocugu boğarım allah korusun
ayy şimdi kucağındadrı sağlıkla büyüt canımMerhabalar,2 saat sonra hastahanede olacağız ve muhtemelen 8 gibi sezeryan ile bebişime kavusacagim . Heyecandan gözüme uyku girmiyor. Paşam dogum pozisyonuna dönmedigi için sezeryana mecbur kaldık. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. 39+2 günlüğüz. En son kontrolde kilosu 3600 boyu 52 cm çıkmıştı ama ters durduğu için sonuçlar çok doğru çıkmazmış 4.aydan beride yüzünü hep sakladı yavrum. Sürpriz olacak her şey.
Dualarinizi bekliyorum
ayyy canım ya normal doğum o zaman çok sevindim hadi bir avazda kurtulun anne kızSancım var suyum gelmedi Nişanı sa boşuna Aradım onda zaman her wc ye girdiğimde o da yok
Nefes al ver :) konuşmamak da güzel geliyor
Üç kez alttan muayene oldum bugün çok şükür Korktuğum gibi değilmiş gerçekten sadecenutanç verici adam yapıyor
12 saatim varmış yani benden hemen haber beklemeyin hemen beklerken aceleci oluyoruz ama vakit varmış ilk doğumlarda özellikle
Şimdi odadaykm eşim aşağıda bana hamile yastığımı çıkarmaya gitti
Dualarınızı eksik etmezseniz sevinirim Allah Razı olsun sizler de sağsalim inş tez vakitte kucağınıza ALIN
amin
git mutlaka canımkızlar günaydın ben bugün gitsemmi dr a sizce ne dersiniz dün ebe mantar teşhisi koydu ya dr muane etmeden ilaç yazarmı
birde bebeğime ultrasondan bakmayalı yarın 1 hafta olucak neyse yarın eşimle gideriz artık dr a arıyım bugün hastaneyi yarın ordaysa
Günaydın güzel anneler Günü geçince yapıyo genelde canım ama Allah Korusun yakınen bildiğim 2 kişi var.biri 37.haftasinda kaka yuttu kurtarıldı bebek. Biri de 39. Haftasinda anne farketti hareketsizligi doktor evine gönderdi hersey yolunda deyip.2 gün sonra başka bir doktora gitti ve kalp atışı yoktu.Dogurtturdular arkadaşımı. Nasıl bir travma nasıl bir aciydi çektiği Allahım korusun. En son doktora dava acacaklardı. Giden gittikten sonra dava açsan ne Bu örnekler sizi korkutmasın ama aklimizin bi köşesinde dursun nolur. Bazen pimpirikli olmakta fayda var.Hele ki bu son donemlerimizde. Nolur dikkat edelim çoook
haklısın canım yaz tabi hareket çok önemli