2015 Nisan Anneleri

Z zeynebim111 kızlar peki bunun sadece balık yağı olanı var. bide icinde c,d,e,çinko,b12,folik asit olanı var hangisni kullanıyosunuz?
Canım doktor bize iştahsiz ve hiçbir şey yemediği dönemde ocean ı tavsiye etmişti. Ben vitaminli olanından kullanmıştım. İştah sorunu bitince kullanmayı bırakmıştım ama 2 gündür keyifsiz ve iştahsiz bu sabah kalktık ateş 38.5..yine şurubu vermeye başlıcam iştah gitti yine. Sana da tavsiye ederim canım

• Beğen
Reactions: nix
aslında ben iştahının açılmasını istemiyorum. zaten yiyor azda olsa kilosuda iyi .ama boyu ve kemık gelısımı ıcın ısıtıyorum her hafta olmasada ayda 2-3 kez yemeye calısıyoruz.
Bu arada bizimkinin iştahını pek açtığı söylenemez ben kilosunu koruyup halsiz düşmesin diye vermiştim.

• Beğen
Kızlar iyi akşamlar benim kizim az uyuyor gibi geliyor. Sizlerin uykusu nasıl. Aksam9-6 arası uyuyor. Gündüz max 2 saat

Kızlar iyi akşamlar benim kizim az uyuyor gibi geliyor. Sizlerin uykusu nasıl. Aksam9-6 arası uyuyor. Gündüz max 2 saat
Bizimki gece 9-10 saat gunduzde 2 saat civarı uyuyor. Bu sıralar gece uykuları bölük porcuk. Sürekli uyanıp ağlıyor sanırım diş geliyor..

• Beğen
MERABA KIZLARRRR artık eskisi gibi sık giremiyorum buraya benim kızımıda akşam 10 -10 buçuk gibi yatırıyorum sabahta 7 7 buçuk gibi kalkıyor gündüz uyku sayısı ikiydi şimdi bire düşürdük gündüz 2 3 saat uyuyo ama arada uyanıyo geri yatırdığımız oluyo bugün 18 ay aşısını yaptırcaz bakalım şimdilik her şey yolunda şükür :KK66:

• Beğen
Kızlar benim oğlusta 10 gibi uyuyor sabah 8.30-9 gibi kalkıo tabi aralarda uyanıo emiyo gündüzde tek uyku 1.5-2 saat kadar ortalama 12 saat uyuyo yani

ne var ne yok kızlar. bebısler konusmaya basladımı beliz cok komik bi anda bişey soyluyo bıtıyoruz biz. dün gece uyumuyom uyumuyom dıye soylendı. guleyımmı aglayayımmı bılemedım :KK70:

İyi akşamlar... biz daha yeni 1.5 yaşını doldurduk. O kadar konuşmuyor ama işaretle hareketleriyle bu ay daha güzel ifade ediyor kendini. Şu ara kitaplara bayılıyor. Oturuyor okuyor gibi yapıyor. Boyama yapiyo kendince. Yüzünü gözünü üstüny basini da boyuyor ama kalem tutması çok fayda sağladı.kendi Yemek yemeye daha çok gayret ediyor. Mama sandalyesini epeydir terk etti sandalyede oturuyo bizler gibi. Kimi zamanda hepsiyle önüne yerde. Allaha şükür bugünlere geldik. Uyanınca odasından ayye ayye diye sesleniyor. Telefonla konuşma taklitleri yapıyor.

• Beğen
Neler öğretmeye çalışıyorsunuz kızlar.nelere dikkat ediyorsunuz cocuklar artık herşeyi anlıyor. Emir kipi kullanmamaya çalışıyorum ben artikk. Yapar misin koyar misin oynayalım mi diye hep konuşuyorum.arada sinirler ziplasada :KK66:

Neler öğretmeye çalışıyorsunuz kızlar.nelere dikkat ediyorsunuz cocuklar artık herşeyi anlıyor. Emir kipi kullanmamaya çalışıyorum ben artikk. Yapar misin koyar misin oynayalım mi diye hep konuşuyorum.arada sinirler ziplasada :KK66:
valla geçen gün beliz bizim muhabbet kuşuna 'mamanı yee' diye bağırıyodu. artık kimden duyduysa :KK70:
sabırlar taşıyo bazen tabi. 1 haftadır beliz geceleri uyumuyor zaten son azıları cıkıyor sanırım salya sumuk. uykusuzluk yorgunluk zaman zaman sesler yukselebılıyo

Merhaba kızlar size bşy sormak için yazıyorum sizin bebişlerde de olanlar olmuş 6 ay kontrolüne gittiğimizde doktor geniz akıntısı ve burun akıntısı var demişti hafif çok nadir öksürmeler de oluyor doktorumuz bricanly şurup rhinfant diye bir burun spreyi verdi otribebeyle de 3 kez temizliyorum günde fakat bricanly şurubun tadı hiç iyi değil ve içmek istemiyor içse bile kusuyor ve yediği herşeyi kusmaya başladı 2 gündür vermiyorum şurubu genel hali iyi bebeğimin ama o geniz akıntısının devam ettiği belli boğazına kaçıyor sümüğü hırıltıyı duyuyorum napcamı şaşırdım doktor da yoğunum diye konuşmadı benle hastası çokmuş bende çareyi herkese sormakta bulmaya çalışıyorum belki Bi öneriniz olur ıhlamur limon veriyorum kusuyor vitaminlerini kusuyor ek gıdaya karıştırılan nıtrigen feromixine başlamıştık demir ilacı onu yemeklerine katıp veriyodm onu kusuyor kaşıktan soğudu ilaç vercem sanıp başını sallıyo hayır der gibi

ne var ne yok kızlar. bebısler konusmaya basladımı beliz cok komik bi anda bişey soyluyo bıtıyoruz biz. dün gece uyumuyom uyumuyom dıye soylendı. guleyımmı aglayayımmı bılemedım :KK70:
Maşallah belize , bizim kuzu da çok açıldı yavaştan başladık cümle kurmaya . Çok şükür oğlum gibi geç başlamadı kızım . Mahir 4.5 yaşında halan Türkçe çok iyi konuşamıyor . İki dil arasında kalması da erken tabiki . Fakat ben , oğlum neden böyle oldu diye çok kendimi suçluyordum. Yeteri kadar ilgi alaka göstermedim mi diye düşünüyordum . Şunu anladım konuşmak , konuşmaya eğilim göstermek kesinlikle çoçuğunuzun yeteneği ve beyin yapısı ile alakalı .meryemin kendinden büyük abisi olması da avantaj ama Meryem çok istekli buda bu faktör .sonuç sabırlı olup telaşa kapılmamak en güzeli .

Herkese mrb , umarım herkes iyidir . Biz iyi olmaya çalışıyoruz . Çoçuklarım için ayakta durmaya , hayatla mücadeleye devam . Mevlam şu ülkeme de inş huzur ve sükunet nasip eyler. Burdan bazı şeyleri takip etmek çok daha zor .
Kızlar birşey sormak istiyorum . Meryem'in dişleri bir türlü çıkmak bilmiyor . İki azı var birde önden Altan üç üçer diş . Bazı dişler yarım çıkıp büyümesi durdu . Aylar geçti halan aynı . Bu dişler öyle kalmaz dimi . Büyümesini neden tamamlayamıyor bilen var mı ?

Herkese mrb , umarım herkes iyidir . Biz iyi olmaya çalışıyoruz . Çoçuklarım için ayakta durmaya , hayatla mücadeleye devam . Mevlam şu ülkeme de inş huzur ve sükunet nasip eyler. Burdan bazı şeyleri takip etmek çok daha zor .
Kızlar birşey sormak istiyorum . Meryem'in dişleri bir türlü çıkmak bilmiyor . İki azı var birde önden Altan üç üçer diş . Bazı dişler yarım çıkıp büyümesi durdu . Aylar geçti halan aynı . Bu dişler öyle kalmaz dimi . Büyümesini neden tamamlayamıyor bilen var mı ?
Benim kizim da öyle 12. Dış yeni geldi.önlerin yanları çok minik yavaş uzuyor gibi. Sebebi bilmiyorum ama normal herhalde . 3 yasa kadar tamamlar insallah . Hatta kızımın dişler üstteki önler yamuk gibi

Kızlar bu kaçıncı uyku ile ilgili yazisim bilmiyorum ama artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir benim çocuğum böyle sanırım iyi anne değilim olamıyorum. Baştan beri kesik kesik yatan bir kizim var. Sutum azdı xaten,azalmasın diye geceli gündüzlü sürekli emzirdim. 'taki geçen ay gece boyu yatmak ne bilmedi bir hafta beni mahvetti. Derdi süt değildi. Artık yok emzirme k falan dedim. Gece emzirme yi kestim. Hadi odayı da ayırdım. Kalktığında kucakta pispsla uyuttum. Ama artık az uyansada kalktığında en aşağı yarım saat uyutma çabasına giriyorum. Emzirsemde aynısı oluyridu. Birazda bu yuzden gece emzirme yi kestim. Dalıyor gibi oluyor. Sonra yatakta dönüp duruyor . Bazrn geri kalkiyo yine kucak yine yatak derken .Sabır sabır. bugün üç buçuktan bu yana pispisladim 6da sut dedi. Emziriyorum hala. Ve artık yoruldum. Mesele emmek istemesi değil. Emsin emsin de niye yatmıyor. Anlayamıyorum. Yan yana yatmayı da denedim . Öyle de olmuyor ne yapyim bir akıl verin lütfen.

Merhaba kızlar size bşy sormak için yazıyorum sizin bebişlerde de olanlar olmuş 6 ay kontrolüne gittiğimizde doktor geniz akıntısı ve burun akıntısı var demişti hafif çok nadir öksürmeler de oluyor doktorumuz bricanly şurup rhinfant diye bir burun spreyi verdi otribebeyle de 3 kez temizliyorum günde fakat bricanly şurubun tadı hiç iyi değil ve içmek istemiyor içse bile kusuyor ve yediği herşeyi kusmaya başladı 2 gündür vermiyorum şurubu genel hali iyi bebeğimin ama o geniz akıntısının devam ettiği belli boğazına kaçıyor sümüğü hırıltıyı duyuyorum napcamı şaşırdım doktor da yoğunum diye konuşmadı benle hastası çokmuş bende çareyi herkese sormakta bulmaya çalışıyorum belki Bi öneriniz olur ıhlamur limon veriyorum kusuyor vitaminlerini kusuyor ek gıdaya karıştırılan nıtrigen feromixine başlamıştık demir ilacı onu yemeklerine katıp veriyodm onu kusuyor kaşıktan soğudu ilaç vercem sanıp başını sallıyo hayır der gibi
benim kızımda aynı problemı mutaka ayda 1 yaşıyor şuan diştenmi alerjikmi hala anlamış değilim. hiçbişey yok sadece burun akıntısı o da genzine kaçıyo geceleri uyumuyo hırıldıyo filan. çok ta ilaca dayanmak istemiyorum diştendir diye. kusması balgamı cıkarmak ıstemesınden. bebekler balgamı kusarak cıkarıyolarmıs. kızımda boyle zamanlar kusuyor. ama cok sık degıl 1 -2 kez. senınkının balgamı cok fazlaysa ondan cok kusuyo olabılır takip et baska bı sıkıntısı yoksa buyuk ıhtımal dişetndir burnunu temizlemeye devam et ama srup konusunda içgüdülerini kullan.

Maşallah belize , bizim kuzu da çok açıldı yavaştan başladık cümle kurmaya . Çok şükür oğlum gibi geç başlamadı kızım . Mahir 4.5 yaşında halan Türkçe çok iyi konuşamıyor . İki dil arasında kalması da erken tabiki . Fakat ben , oğlum neden böyle oldu diye çok kendimi suçluyordum. Yeteri kadar ilgi alaka göstermedim mi diye düşünüyordum . Şunu anladım konuşmak , konuşmaya eğilim göstermek kesinlikle çoçuğunuzun yeteneği ve beyin yapısı ile alakalı .meryemin kendinden büyük abisi olması da avantaj ama Meryem çok istekli buda bu faktör .sonuç sabırlı olup telaşa kapılmamak en güzeli .
bence mahırde sorun yok kız cocuklarının gevezelıklerınden o :KK70:. etrafımda bakıyorum kız cocukları hep erken konusuyor. bıcır bıcırlar yerim yerim valla o dilini koparıp yiyesim geliyo. sabah gel hadi diyorum gelmiyom diyo bide inatlara başladık

canım belizinde köpek dişleri çıkalı 2 ay oldu ama hala boyları tam uzamadı. çok şükür bizim son azılarımız kaldı 4 tane en sondakiler.

X