2015 Nisan Anneleri

benim kızda 11.300 kilosu yemesi eh işte cok iştahlı diil.kan ilacını haftada 1 veriyorum ferrumu doktor ver demişti depoları cok harika degil verebilirsin arada demişti.bazende sabahları keciboynuzu özü veriyorum bi tatlı kasıgı.asıları gecen persembe olduk gece ateslendi biraz sabah düzeldi.baska vitamin vs vermiyorum ama balık yagı almayı düsünüyorum haftada bir zararı olmaz dedi bi hemsire arkadaş.iştahı acıyormus ama kilo yapıyormuş.molleri önerdiler mollers ve oceanı.ama en iyisi mollersmiş

mryevr mryevr canım gecmiş olsun. Kuzucuk dıs cıkarıyor olabilir umarım çabucak iyileşir .
Bu arada herkese merhaba..
Benim oğlumda yakında 18 aylık olacak. Su sıralar astıgı astık kestiği kestik. Bazen basa çıkamıyorum. Hayır kelimesinden anlamıyor inadına gözlerime bakarak yapmaya devam edıyor. Oyuncagıyla oynarken birden tutup yere atıyor sonrada feci ağlıyor geri veriyorum tekrar atıp ağlıyor. Saclarımı çekiyor yapma dıyorum anlatıyorum yok resmen yoluyor saçlarım elinde kalıyor. Var mı sizde de böyle durumlar ? Ne yapmamı tavsıye edersınız?

mryevr mryevr canım gecmiş olsun. Kuzucuk dıs cıkarıyor olabilir umarım çabucak iyileşir .
Benim oğlumda yakında 18 aylık olacak. Su sıralar astıgı astık kestiği kestik. Bazen basa çıkamıyorum. Hayır kelimesinden anlamıyor inadına gözlerime bakarak yapmaya devam edıyor. Oyuncagıyla oynarken birden tutup yere atıyor sonrada feci ağlıyor geri veriyorum tekrar atıp ağlıyor. Saclarımı çekiyor yapma dıyorum anlatıyorum yok resmen yoluyor saçlarım elinde kalıyor. Var mı sizde de böyle durumlar ? Ne yapmamı tavsıye edersınız?
Saol canım grip oldu banada geçti çok şükür şimdi iyi kuzum ben biraz kötü hasta oldum bugün daha iyiyim atlattık sayılır şükür.sanırım sizde de durumlar 2 yaş sendromu .of çok fenalar bende bir ara beni sürekli ısırıyodu bu aralar pek yapmıyo napıcağımı şaşırmjştım.şimdi kızdıgım bişeyi yapınca önce hayır desemde yaparsa yaptıysa önce bir derin nefes alıyorum ben sakin oluyorum olan oldu diye :) sonra yavas yavas sakince yaptıgının yanlış oldugunu sonuclarının ne oldugunu söylüyor bidaha yapmaması gerektiğini anlatıyorum hemen olmasada zamanla etkili oluyor sanırm

canım ben dün oturup ağladım. saat henüz 11 di ama resmen sabrım tükenmişti. neymiş efendim yemek yapıyorum o karıstırcakmıs bı kere yaptırdım hep yapıcakmış ..sacımı çekiyo bizimki zaten saç delisi yüz kere anlatıyorum annecim canım acıyo lutfen bak agları uzuluyorum dıyorum . annemmm diyip öpüyo beni. ama 2 dk sonra yine yapıyo. sacımı kazıtmak ıstıyorum onun yuzunden. kendimi cok caresiz hissediyorum bazen sesim yükseliyo bazen. bi yandan vicdan azabı bi yandan yorgunluk uykusuzluk, bi yandan sabrımın bitmesi tükeniyorum bazen gercekten. yemek yerken giydirirken alt değiştirirken hep savaş halindeyiz. zaten calısıyporum goremıyorum özlüyorum. yanında oldugum zamanlardada dıdısme halınde gecmesıne cok uzuluyorum. ınsallah bı an once bıter bu 2 yas sendromu

mryevr mryevr cok gecmıs olsun sana da canım.. Ben de anlatıyorum ama anlamıyor kı henuz ya da anlıyor ama inadına yapıyor:) nix nix inan ben de bazen ağlamamak icin zor tutuyorum kendımı. Bizimde ust değiştirmek alt değiştirmek işkence. Gecen gun altını değiştirirken gozume oyle bir tekme attı ki kan oturdu acıdan ağladım. Ne kadar surecek bu durum bilemiyorum. Ben tek cocukla ugrasırken yoruluyorum ikinci bebek bekleyen arkadaslara Allah kolaylık versın. Belki de kardes olunca anneye bu kadar yaramazlık yapmaz kardeslerıyle ilgilenirler daha iyi olur.. Hepimize Allah sabır versin :)

• Beğen
Reactions: nix
Çocuklarla sakin kalabilmek ne kadar zor.. bende çok yoruldum artık. Temizlik yapmaya çalışıyorum bir yandan o dağıtıyor. Hadi dagitmasina lafım yok. Ama dakikalarca onunlaa oyun oynadım ilgilendim. Bir lavaboya gidicem kıyamet kopuyor . Yada başka odayagecicem ağlıyor. Yemek yedirmek ayrı bir savaş. İki lokma girsin diye kırk takla atarım. Azıcık uyusun dinleneyim diye gozunun içine bakarım yok yok... nasıl sakin kalicam ben. Nasıl ona kizmayacagim defalarca bir daha kizmicam desemde yok elimde değil. Yemek yese yatsa diğerlerini takmicam ama yok ne yapsam bilmiyorum. Düzgün yatsa yemek koyucam ocağa iki lokma kendim de yi cem ama yok. Çok yoruldum çokbunaliyroum bazen . Kimsede yok yanımda... nasıl başa çıkacağmi şaşırdım. Sebepsiz bir burun akıntısı var on gündür. Burnunu cekmektende hoşlanmıyor.

• Beğen
Reactions: nix
Çocuklarla sakin kalabilmek ne kadar zor.. bende çok yoruldum artık. Temizlik yapmaya çalışıyorum bir yandan o dağıtıyor. Hadi dagitmasina lafım yok. Ama dakikalarca onunlaa oyun oynadım ilgilendim. Bir lavaboya gidicem kıyamet kopuyor . Yada başka odayagecicem ağlıyor. Yemek yedirmek ayrı bir savaş. İki lokma girsin diye kırk takla atarım. Azıcık uyusun dinleneyim diye gozunun içine bakarım yok yok... nasıl sakin kalicam ben. Nasıl ona kizmayacagim defalarca bir daha kizmicam desemde yok elimde değil. Yemek yese yatsa diğerlerini takmicam ama yok ne yapsam bilmiyorum. Düzgün yatsa yemek koyucam ocağa iki lokma kendim de yi cem ama yok. Çok yoruldum çokbunaliyroum bazen . Kimsede yok yanımda... nasıl başa çıkacağmi şaşırdım. Sebepsiz bir burun akıntısı var on gündür. Burnunu cekmektende hoşlanmıyor.
malesef oyle ben calısıyorum ama calısmadıgım zamanlarda bıle 2 dakıkada tepem atıyo. dün mutfak dolaplarını cızmıs gormenız lazım. zaten vaktım kısıtlı ıslerı halledıp zamanımı onla gcıreyım ıstıyorum. sakın kalabıldıgım kadar kalıyorum.kalamadıgım zaman git yanımdan küstüm diyorum. hemen gelıp sarılıyo annemm aştımm diyo. güldürmeye çalışıyo. ne zor annelik. vicdan azabından ölüyorum bazen. ben calısıyorum hadı cocugum bana doymuyo dıyorum ama sen evdesın senınkıde aynı. o yuzden takmamak lazım. ki bende evdeyken hr ısımı o uyuyunca yapmaya calısıyorum. ama yok tuvalete gıtsem kapıda bekler.

bacaklarındaki parantezlıkten dolayı ortopediye götürdüm gecn gun. düzelir sorun yok 6 ay sonra kontrole getır dedı dr. bı de kanda d vıtamını ve kalsıyum olcturucem . onlar da ıyı cıkar ınsallah. 2-3 haftadır bızdede burun akıntısı var. dişlerden heralde. onun dısında vcok ıyı buyuyır yenı kelımeler konusuyor. grdugu herseyı taklıt edıyor. cok asıgım ama az kuduruk olmasa tadından yenmıcek aşkuşum

malesef oyle ben calısıyorum ama calısmadıgım zamanlarda bıle 2 dakıkada tepem atıyo. dün mutfak dolaplarını cızmıs gormenız lazım. zaten vaktım kısıtlı ıslerı halledıp zamanımı onla gcıreyım ıstıyorum. sakın kalabıldıgım kadar kalıyorum.kalamadıgım zaman git yanımdan küstüm diyorum. hemen gelıp sarılıyo annemm aştımm diyo. güldürmeye çalışıyo. ne zor annelik. vicdan azabından ölüyorum bazen. ben calısıyorum hadı cocugum bana doymuyo dıyorum ama sen evdesın senınkıde aynı. o yuzden takmamak lazım. ki bende evdeyken hr ısımı o uyuyunca yapmaya calısıyorum. ama yok tuvalete gıtsem kapıda bekler.
Değilmi insan kızamıyor o tatliliklarini gördü mu daha da pişman oluyor kızdığı her an için. Çok büyütmemek lazm aslında ama dediğin gibi üst üste birikince ister istemez oluyor galiba. Bende uyuyunca yapmaya çalışıyorum ama su on gündür düzgün yatmdigindan ne ara ne yapayım şaşırıyorum. Bugün 4 ten sonra yatmadi. Kucagimda uyuyor derin dalıyor yerine koyuyorum hop aynı. Saat tam 6.40 a kadar odasiyla bizim oda arasında mekik dokudm. Artık kendi yatma dusuncemden de vazgeçtim o yattı tam bir Saat kalktı. Dalga geçiyor sanki. Yatsa da işlerimi halletsem az otursam diye bakiyorum

bacaklarındaki parantezlıkten dolayı ortopediye götürdüm gecn gun. düzelir sorun yok 6 ay sonra kontrole getır dedı dr. bı de kanda d vıtamını ve kalsıyum olcturucem . onlar da ıyı cıkar ınsallah. 2-3 haftadır bızdede burun akıntısı var. dişlerden heralde. onun dısında vcok ıyı buyuyır yenı kelımeler konusuyor. grdugu herseyı taklıt edıyor. cok asıgım ama az kuduruk olmasa tadından yenmıcek aşkuşum
Burun akıntısı disten midir acaba. Bizde de var. Başka belirti yok da. Bugün dr a goturdum sözde geniz akıntısı varmış. Bana sprey verdi spreyi n içini iyiki okudum iki yasin altı için kullanılamaz diyor. Ne yapayım ben bu dr a şaşırıyorum ya. Yaz gönder çok kolay.

bide saf balık yağı olanı günde 1 tatlı kaşığı diğer karışık vitaminli olanı günde 2 çay kaşığı verin yazıyor. siz ne kadar veriyorsunuz

aslında ben iştahının açılmasını istemiyorum. zaten yiyor azda olsa kilosuda iyi .ama boyu ve kemık gelısımı ıcın ısıtıyorum her hafta olmasada ayda 2-3 kez yemeye calısıyoruz.

Aaa çok sevindim. Bende bugün aldm eczacı tavsiye etti. yarın baslayacagim insallah iştahı açılır.
Insallah acilir sifa olsun insallah canm
Z zeynebim111 kızlar peki bunun sadece balık yağı olanı var. bide icinde c,d,e,çinko,b12,folik asit olanı var hangisni kullanıyosunuz?

bide saf balık yağı olanı günde 1 tatlı kaşığı diğer karışık vitaminli olanı günde 2 çay kaşığı verin yazıyor. siz ne kadar veriyorsunuz

aslında ben iştahının açılmasını istemiyorum. zaten yiyor azda olsa kilosuda iyi .ama boyu ve kemık gelısımı ıcın ısıtıyorum her hafta olmasada ayda 2-3 kez yemeye calısıyoruz.
Ben yazin saf balik yagi almistim onu kullandim ama bitince esim multivitaminli almis her gun vermiyorum zaten artik balik mevsimi acildi. Ben saf balik yagini 1 tatli kasigi bunuda arada veriyorum o da 1 tatl kasigi. En guzeli balik yemesi tabi ama yazin kullandim ben malum cok faydali. Istahinida actigini gordum bu arada.

X