2015 Nisan Anneleri

Kizlar merhaba;
Size bir sey danismak istiyorum.

Ben Eylul ayinda bir kursa baslayacagim.
Kizimi da yarim gun yuvaya vermeyi dusunuyorum.
Kizim Eylul' de 16 aylik oluyor bu arada.
Aslinda ben kurstayken esim de bakabilir ama etrafinda oynayabilecegi cocuk olmadigi icin sosyallesmesini de istiyorum.
Sizce 16 ay erken mi?
Erken değil bence , benim çok arkadaşım var bir yaşından sonra yuvaya veren. İyide oluyor çok şey öğreniyorlar . Hem yarım gün çok değil de . Gayet iyi olur .

Erken değil bence , benim çok arkadaşım var bir yaşından sonra yuvaya veren. İyide oluyor çok şey öğreniyorlar . Hem yarım gün çok değil de . Gayet iyi olur .
Kızlar Meryem artık yürümeye başladı . Daha önce söylemiştim artık Can'ıma tak etti yürümesi için evde sürekli elinden tutup yürütüyorum diye . Yürüyemeyen varsa bol bol denemizi tavsiye ederim . Bu zamana kalması benim hatam kanımca çünkü Meryem daha doğduğundan beri ayakları yere sağlam basan çoçuktu ben sürekli erteledim yapması gerekenleri ve sonuç biraz geç başladık yürümeye . Çok şükür geç oldu güç olmadı . Darısı yürümeyenlerin başına inş .

Slm kızlar. Benm kizmda daha yürümedi ama surekli ayakts elini bırakıp denemeler yapiyo artk. Yürümesi yakin sanirim. Ama onu cok dert etmjyorm... Benim derdimde baska:KK43:
kizm 28 nisan doğumlu. Birkaç oyun dışında hiç oynmakTan anlamıyor. Doldur boşalt yapamiyo. Bultak i cozemedi. Kule yapamiyo. Bozmaya daha cok meyilli. Bu normal mi cok üzülüyorm. basit komutlari anlıyor. Taklit tarzı davranışı da var. ama oyun Acısından uzuluyirnn. Henuz pek kelimede söyleyemiyor.

• Beğen
Reactions: nix
Slm kızlar. Benm kizmda daha yürümedi ama surekli ayakts elini bırakıp denemeler yapiyo artk. Yürümesi yakin sanirim. Ama onu cok dert etmjyorm... Benim derdimde baska:KK43:
kizm 28 nisan doğumlu. Birkaç oyun dışında hiç oynmakTan anlamıyor. Doldur boşalt yapamiyo. Bultak i cozemedi. Kule yapamiyo. Bozmaya daha cok meyilli. Bu normal mi cok üzülüyorm. basit komutlari anlıyor. Taklit tarzı davranışı da var. ama oyun Acısından uzuluyirnn. Henuz pek kelimede söyleyemiyor.
Daha once de yazmistim sanirim; benimki de oyle. Pek oyun oynamaz, varsa yoksa etrafi karistirir, kendi kendine anlamsiz sesler cikariyor ama net kelimeler ben de duymuyorum agzindan. Henuz yurumedi de, alistirma yapiyoruz her gun. Ben dert edinmedim acikcasi, 1 yasina basti diye herseyin olmasini bekliyoruz ama cocuktan cocuga degisiyor bunlar canim.

• Beğen
Reactions: nix
çok açsa öyle bi yiyo ki şaşırıyorum. mesela dün akşam makarna ve tavuk u onune koydum kaseyede yogurt koydum kasıkla yarı dokerek yedi. yani canı isterse çok güzel yiyor. istemezse hepsi yerde duvarda. çatal kullanmayı öğrendi. kaşığıda henüz deniyo çatal gibi batırmaya çalışıyo çok komik . meyvesini zaten yiyo kendisi

Oğlum yemiyo canım sadece ekmek meyve bunları yiyo diğer seyleri önünde koysam yere atıyo benim yedirmemi istiyo

Benimki de sadece meyve, ekmek, bisküvi yiyor kendi başına. Diğer şeyleri once agzina sokuyor sonra cikarip eline alıp sıkıyor..o yüzden henüz vermiyorum..

Benim kızın merakı var yemeğe ama ben çok izin vermiyorum daha doğrusu veremiyorum . Tek değilki sadece onla ilgileniyim . Çatal kullanabiliyor biraz . Onun dışında eli ile yemesi iyi .
Benim kizimda eliyle yiyor ama catala batirip verince yemiyor kendi oyun oynarken bakiyorum catali kasigi agzina goturuyo. Doke saca yer belki ama bende her yemekte o kadar sabirli olamam diye yemesine izin vermiyorum ama zaten biraz daha buyuduklerinde yiyecekler diyede dert etmiyorum. El agiz koordinasyonu iyi olduktan sonra acele etmemek lazim diye dusundum.
Kizlar merhaba;

Aslinda ben kurstayken esim de bakabilir ama etrafinda oynayabilecegi cocuk olmadigi icin sosyallesmesini de istiyorum.
Sizce 16 ay erken mi?
Bence erken degil canm ben bulsam oyun gruplarina goturecegim ama kizimin yasina uygun yakinlarda grup bulamadim. Erken yasta sosyallesmesi cok iyi olur bence

Ben yurumesi icin nerdyse hic alistirma yaptirmadim kendini hazir hissettiginde yurudu ki 1.5 yasina kadar yurumemesi normalmis.
Benim kizim daha cok tencere tava kasikla oynamayi seviyor. Hem yemek yeme alistirmasida yapmis oluyor tencereden alip agzina goturuyor kasigi. Oyun hamuruda verebilirsin canm eline parmak kaslarini gelistirmesi icin. Bi de biz kapaklarla ac kapa oynuyoruz kucuk kaselerin kapaklarini takiyo bana veriyor aciyorum yeniden takiyor cok hosuna gidiyor. Oyuncaklara cok ilgisinin olmamasi normal yani canm. Bazende benim gosterdigim biseyi o anda yapmiyor ama sonradn bakiyorum taklit ediyor yaptigimi. Sen de gozlemle bakalim canm kendi haline kaldiginda yapiyor olabilir

Daha once de yazmistim sanirim; benimki de oyle. Pek oyun oynamaz, varsa yoksa etrafi karistirir, kendi kendine anlamsiz sesler cikariyor ama net kelimeler ben de duymuyorum agzindan. Henuz yurumedi de, alistirma yapiyoruz her gun. Ben dert edinmedim acikcasi, 1 yasina basti diye herseyin olmasini bekliyoruz ama cocuktan cocuga degisiyor bunlar canim.
Icim rahatladi biraz cok tesekkurederim. Ilk cocuk tecrubesizim o yuzden bilemedim. Cok

orda aşı takvimi ne bilmiyorum ama burada bizimkiler su çiçeği aşısı oldu sanrıım 2 doz. meryemde aşı olduysa hiç geçmez yada hafif atlatır. ama inşallah ne ogluna ne kızına bulaşmaz. aman allah korusun
Meryem ilk üç ayını orda aşı oldu CNm . Onların içinde var mı hatırlamıyorum .

Kizlar merhaba;

Sizce 16 ay erken mi?
Bence erken değil Can'ım.hem yarım gün olduğu için onun için sosyalleşme olur.ben de işe başlayacağım 1 ay sonra hem de akşam 6 ya kadar.ben bile kreş düşünmeye başladım.yarım gün olsa hiç düşünmeden gönderirdim heralde.

Kızlar size birşey danışacağım.mutfak konusunda pek iyi değilim açıkçası.oğlum doğmadan önce de pek yemek yapmıyordum.şimdi mecbur yapıyorum.ama bu aralar ne yapacağımı şaşırdım artık pek bi alternatif bulamıyorum e tabi bi de tecrübe olmayınca.sizin yaptığınız pratik tarifler varsa paylaşabilir misiniz.artık hergün ne pişireceğim diye düşünmekten yoruldum.

Kızlar size birşey danışacağım.mutfak konusunda pek iyi değilim açıkçası.oğlum doğmadan önce de pek yemek yapmıyordum.şimdi mecbur yapıyorum.ama bu aralar ne yapacağımı şaşırdım artık pek bi alternatif bulamıyorum e tabi bi de tecrübe olmayınca.sizin yaptığınız pratik tarifler varsa paylaşabilir misiniz.artık hergün ne pişireceğim diye düşünmekten yoruldum.
Size uyar mi bilmem ama Ben kizima Bizim yediklerimizim cogunu vrrdigim icin sunlari yapiyorum. Kabak mucver. Iki orta boy kabagi rendeleyip suyunu sıkiyorum. Icine bir sogan dogruyorum.birer titan maydanoz dereotu dogruyorum. 1 yumurta yarim paket kabartma.3-4 dolu kasik un.istege gore baharat atip az yagli tavada arkali onlu kizartirim
.
firinda sebze kizartmasi. Patates kabak biber sogaN patlican ( patlican 2 yasina kadsr verilmuyor bebeklere onu biz yiyoruz)istedigim kadar Kup kup dograrm. Tuz karabiber pulbiber atip yarim cay bardagi Zeytinyagi ile harmanlayip yagli kagit serili tepsiye yayarim. once sebzelere yumusayana dek ustu kapali, yunusayinca ustunu acip kizarinca firindan cikarirm sarimsai yogurtla yedirieim

Bezelye yemegi patates sogan havuc hepsiji kup dograr salcayla kavururum. Ustune haslanmis etimi ve bezelye atip suyunu cekerim duduklude pisiririm.
dolma sarma izgara balik patates slaatasi makaRNA salatasi, mercimek koftesi ,borek yediriyorum

Bendr farkli tarifler ariyorum hem pratik hem besleyici.
Bu Arada pratiklik olsun diye Ben buzluga sogan biberI dograr atarim. etimi alinca haslayio oyle atarm. et suyu kemik ve tavuk suyu stogum varDR.

bizim kızdada var 6 aylığa kadar fazla öpmüyorduk cildi hassas diue 6 aylıktan sonra herkes opmeye basladı babası dedesi sakaldan çıkıyo onlar bence. yanaklarda küçük küçük içi beyaz gibi değilmi? babam köye gidince baya azalmıştı şimdi geldi yine öpünce yine çoğaldı bende hametan sürüyorum ama fayda etmiyo. bence hiççç öpülmezse baya bi süre anca iyileşir. komşunun torununada mustela vermiş dr bakalım onun gecerse bende alırım mustela
Canım dediğin gibi sakaldan olabilir belki.öpmeyelim bizde ama babası elini öper hep ben öpuyorum denıycem inşallah düzelir banada yazarsan sevinirim kızının yüzündeki sivilceler geçtiğinde.

Canim Allah korusun ama buyuk bi sey oldugunu sanmiyorum. Gunese ciktiysa gunes de dokunmus olabilir. Sen her gun krem sur bakalim, normal kullandigin bebek kremi oluyor ya, iyilesecek mi bakarsin. Olmadi gidersin Dr'a.
sağol canım takipteyim neden olduğuna bakıyorum.gün yumurta yedırdım kızarıklıklar arttı.her gün dışarda eve girdiği yokki:KK43:

Kızlar Meryem artık yürümeye başladı . Daha önce söylemiştim artık Can'ıma tak etti yürümesi için evde sürekli elinden tutup yürütüyorum diye . Yürüyemeyen varsa bol bol denemizi tavsiye ederim . Bu zamana kalması benim hatam kanımca çünkü Meryem daha doğduğundan beri ayakları yere sağlam basan çoçuktu ben sürekli erteledim yapması gerekenleri ve sonuç biraz geç başladık yürümeye . Çok şükür geç oldu güç olmadı . Darısı yürümeyenlerin başına inş .
Gözün aydın canım.meryemcık artık özgür kimseye ihtiyacı yok:KK49::21::KK36:

IMG-20160531-WA0004.jpg
IMG-20160531-WA0004.jpg

Eklentiler

• Ömrüm 20160522_231258_1.jpg
    Ömrüm 20160522_231258_1.jpg
    102,8 KB · Görüntüleme: 46
Kizlar merhaba;

Sizce 16 ay erken mi?
bencede erken değil. yuva daha kurallı ve uygun olur bence erkekler malum. sussun diye bütün kuralları yıkıyorlar.

X