2015 Nisan Anneleri

aynı yaş grubu cocuklarla uyum saglayamıyor. yüz mıncıklama saç çekme huyu var. geçen gün annemlerin komşusunun torunun burnunu tırmalamış. bi çocuk görse hemen yüzüne uzanıyo niye böyle yapıyo anlamıyorum. ekimde oyun grubuna göndericem haftada 1 kez. hem çocuklarla bir arada olmaya alışır. hemde iyi geleceğine inanıyorum.
Yüz tırmalama tanıma ve öğrenme isteğinden CNm . Zaman'la düzeliyor . Yanımda bak böyle yapıcan cici diyorum Meryem'e tırmalama yapmadan dokunuyor . Şuan tam zamanları herşeyi irdeleyip anlamaya çalışıyorlar . Bol bol yaşıtları içine koyun bizim kızda kalabalık yerde mesela oyun evinde falan hiç kıpırdamıyor yerinden . Öylece dut yemiş bülbül misali duruyor . Bende karar verdim bol bol götürüp sosyalleşmesini sağlayacam . En iyi öğrenme kanımca yaşıtları içinde gerçekleşiyor .

gecenlerde bi kere muzlu süt aldım hazır içti. dün biberona koydum içmedi gerçi dün hiç iştahı yoktu. bizimkide dışarı delisi. elimi tutup kapıya götürüyo bay bay yapıyo. dün istanbul cok soğuktu aksam 7 de deli gibi sokakta kedi köpek kovalıyoduk. etkinlik hiççç yapamıyoruz. dün oyun hamuruyla bısey yapalım dedim parça pincik edip agzına attı. boyama yapalım dıyorum kalemı ya fırlatıyo ya agzına sokuyo. bende sınırlenıyorum kaldırıyorum herşeyi. hadı gel kitap okuyalım dıyorum kıtabı elımden alıp fırlatıyo :KK70: varsa yoksa nerde yasak seyler var onları gıdıp ındırmek ıstıyo. mutfak dolapları cekemceler coraplar. tam bir kuduruk
) bi Kuduruk da bende var. Aynrn cekmece dolap tehlike is basinda. kitapi kendi cevirmek istiyor.sonra hemen yirtmak tadina bakmak istiyor. isimiz zor
Oğlumda dışarıyı seviyo hemen ayaklarını uzatıyor ayakkabı giydirim çıkalım diye eve gelincede mızmızlanıyo.
İnek sütünü birkaç kez smoothe yaptım kavaltıda öyle içti ama ıhlamuru daha çok seviyo bende emdiği için çok vermiyorum .
Bultak oyununu seviyo 3-4 şeklin yerini bilip kendi atıyo halkaları üst üste geçiriyo küpleri flnda takıyo ama çabuk sıkılıyor maalsef oğlumunda atma huyu var özellikle yemek yedirirken eline bişey versem bir ısırıp sora yere atıyo.herşeyin ne oldugunu biliyo artık top fil kedi aslan ne sölesem getiriyo oyuncaklarından
Masallah ya benimki bozma egilimli. yada ses cikaracak agzina atacak oyuncaklari hep o yonde. Defalarca gosteriyorum. Takar gbi yapiyor ama drnk getiremeyince hop agza. Evet Benim kizda nesneleri biliyo hatta hangi odadaysa goturuo gosteriyor

bizim kız yine çıldırışlarda. yine bol bol geniz ve burun akıntısı başka hiçbişey yok. ve huysuzluk. haftasonu yapıştı resmen bana. kollarım tutmuyor. iştah desen yok. dün hatrı sayılır hiçbişey yemedi. sadece mama içti. hangi diş çıkacaksa çıksın artık.
Geçmiş olsun inş çabuk geçer , bizim halan iki dişimiz var . Huysuzluk var ortada gelen yok .

• Beğen
Reactions: nix
Benim kiz dusariyi cok seviyor kapi acildi mi basliyor cigliKlaraa. Belli bir sure sonra bunaliyo ama eline yiyecek oyuncak verdm mi Bu sure uzuyor. Ustu basi ck feci oluyor bazen her gecen kizima bakiyor ama napayim :KK66:

inek sutu icirmeyi basaran var mi acaba. Ben cesitli yollarla deniyorum ama yok almiyor. Pipetle bir yudum icince hemen yuzunu burusturuyo. Bardaktam koku aLdi mi hemen ittiriyo zaten.
Birse atma huyundan vazgecmedi bir turlu. Elindekinden sıkildı mi hop asagi atiyo. Normal mI Bu.hayir desem de yapiyor.
Cok uzun oldu ama gelisimiyle olgili cok merak ediyorum. Bultak oyubunu hala anlamis degil. Bloklari ust uste koyma yapamiyor. Hep bozma yikma agza goturme eylemi IciNDe. sizinkiler yapiyor mu.
Ama nesnelerin yerini gosteriyor. Lamba balon balik kitap gibi Seylero sorunca hemen gosteriyor masallaH. Baliklsr cupcup yuzuyorlar diye taklot yapiyorum o da ellerini cirpiyor falan:) Kulagin nerds diyince bizimkini gostrriyor:)
Canim benimki de herseyi yere atiyor. Mesela elma veriyorum, biraz yiyip cani sıkılınca aninda atiyor.

Benimki bloklari diziyor, daha dogrusu bir oyuncagi var, ortasi delik halkalar ve bir sopa, o sopaya geciriyor o halkalari. Tabi oynama suresi tas catlasa 1 dk filandir; hemen bikiyor herseyden ve yikiyor, atiyor.

Hemen hemen herseyi agzina goturuyor! Bu huyundan vazgecmiyor. Cocuklarda bazi donemler oluyordu, sanirim bizimkiler oral donemi gecemedi henuz.

Kulagin nerde diyince gosteriyor. Agiz, burun, goz de biliyor ama onlari gostermiyor. Biz sayarken guluyor bize.

Sayilari parmagimla sayiyorum farkli dillerde, ilgiyle dinliyor.

Kitaplari var, onlara bakip kendi kendine konusuyor.

Benimki kumanda, tlf filan cok merakli teknolojik aletlere. Prizler ve kablolar en buyuk ilgi alani malesef!

Bir de muzige hic dayanamiyor benim kizim, aninda dokturmeye basliyor. Trakyali filan da degiliz ama :KK48:

aynı yaş grubu cocuklarla uyum saglayamıyor. yüz mıncıklama saç çekme huyu var. geçen gün annemlerin komşusunun torunun burnunu tırmalamış. bi çocuk görse hemen yüzüne uzanıyo niye böyle yapıyo anlamıyorum. ekimde oyun grubuna göndericem haftada 1 kez. hem çocuklarla bir arada olmaya alışır. hemde iyi geleceğine inanıyorum.
Ben oyun grubuna goturuyorum.
Etrafimizda hic cocuk yok malesef.
Kesinlikle oyun grubu cok faydali, tavsiye ederim canim.

Kizlar bir de benim kizimda saklama huyu var.
Coraplarini, oyuncaklarini filan hep bir yerlere sokusturuyor.
Ayaginda corap tuttugu yok zaten.
Bayiliyor saklamaya..

Bayiliyor saklamaya..
Aynen canım oğlumda çamaşırlıktan kapıyo çorapları kirli sepeti patates soğan sepeti nere olursa sokuşturuyo koltuk altları oyuncak sepeti evde bişey kaybolsa kumanda fln bakıyoruz bunlardan birinde :)

Yüz tırmalama tanıma ve öğrenme isteğinden CNm . Zaman'la düzeliyor . Yanımda bak böyle yapıcan cici diyorum Meryem'e tırmalama yapmadan dokunuyor . Şuan tam zamanları herşeyi irdeleyip anlamaya çalışıyorlar . Bol bol yaşıtları içine koyun bizim kızda kalabalık yerde mesela oyun evinde falan hiç kıpırdamıyor yerinden . Öylece dut yemiş bülbül misali duruyor . Bende karar verdim bol bol götürüp sosyalleşmesini sağlayacam . En iyi öğrenme kanımca yaşıtları içinde gerçekleşiyor .
ayy inşallah . evet özellikle yeni birini gördüğünde yapıyo. dokunmak tanımak istiyo. bende direk cici yap gözüne dokunma yanagına fıstık yap gibi şeyler söylüyorum.malesef etrafta pek yasıtı bebek yok. annemlerın orda 1 tane onuda tırmalamış :KK70: bende çalıştığım için kimseyi bulamıyorum evde olsam bulurum aslında. evet belızde o tarz yerlere gıdınce gıkı cıkmıyo şaşırıp kalıyo. şimdilik yaz bizim durumlar karışık ama yeni dönemde bi oyun grubu bulucam mutlaka

Ben oyun grubuna goturuyorum.
Etrafimizda hic cocuk yok malesef.
Kesinlikle oyun grubu cok faydali, tavsiye ederim canim.
sen yurtdışında yaşıyosun orda çok yaygın oyun grubu değilmi? burada da tek tük var ve fiyatlar uçuk. ama yeni dönemde bakıcam istiyorum mutlaka

Bayiliyor saklamaya..
ayyy aynı ananhtarı telefonlarımızı koltuk altlarına heryere atıyor saklıyor. sonra ara ara dur. çok komıkler ya. sabah elimden tutmuş zorla tuvalete götürüyo çişşşş diyo. orda çiş yapıldıgını biliyo ama daha hiç denmedik hafta sonu tuvalete çiş tutucam bakalım yapacakmı

Bayiliyor saklamaya..
aynı bizimkide oyle:))

nix nix cim dün hastaneye gitmem gerekiyordu kızı anneme bıraktım 3 saat falan durdu daha da dururmus ne zaman ben geldim atladı uzerime:)) umudum geldi olacak bu iş :) hala emdiği için biraz daha zor oluyor galiba.

hala emziren anneler oruç tutacak misiniz?
ben tutmayı düşünüyorum ramazanda çalışacağım için ve sutum azalmasın diye sabah emzircem öğlen de gelip emzirmeyi düşünüyorum. ins azalmaz.

• Beğen

nix nix cim dün hastaneye gitmem gerekiyordu kızı anneme bıraktım 3 saat falan durdu daha da dururmus ne zaman ben geldim atladı uzerime:)) umudum geldi olacak bu iş :) hala emdiği için biraz daha zor oluyor galiba.

ben tutmayı düşünüyorum ramazanda çalışacağım için ve sutum azalmasın diye sabah emzircem öğlen de gelip emzirmeyi düşünüyorum. ins azalmaz.
tabiki olcak. haftasonu bizde yapışığız tuvalete giriyorum kapıda bas bas aglıyo asla bı yere gırıp kapıyı kapatamıyorum. ama ben yokken gayet guzel duruyo. geçen sene emziriyordum ama bebısler kucuktu 2.5 aylıktı tutmamıştım. bbu sene emzirmiyorum. tutucam inşallah. allah kolaylıgını verır belkı daha cok sutun bile olur.

sen yurtdışında yaşıyosun orda çok yaygın oyun grubu değilmi? burada da tek tük var ve fiyatlar uçuk. ama yeni dönemde bakıcam istiyorum mutlaka
Evet, burada cok yaygin ve ucretsiz.
Annemden duymustum, bazi belediyelerin de boyle calismalari varmis Tr'de ama bilemiyorum nedir ne degildir canim.

Ben tutmayi dusunmuyorum canim.
Kis olsa belki ama yazin gunler daha da uzun, hele de benim yasadigim yerde iftar neredeyse 11'de oluyor.

Ay benim oglanda ayni gecen gittigimiz restoranin oyun alanina goturdum yemek gelene kadar evde heryeri kurcalayan ordan oraya kosturan cocuk oylece duruyo yanima yanima kaciyo oynamiyo diger cocuklari seyrediyor halbuki hergun parka goturuyorum ve evden cikariyorum annemin bahcesine goturup disarida oynatiyorum topraklari eselemeyi cok seviyor bahceyi dedeside oraya salincak yapti sallaniyo topraklarla topla oynuyo onun icin cok iyi ama diger cocuklardan kaciyo

• Beğen
Benim kiz dusariyi cok seviyor kapi acildi mi basliyor cigliKlaraa. Belli bir sure sonra bunaliyo ama eline yiyecek oyuncak verdm mi Bu sure uzuyor. Ustu basi ck feci oluyor bazen her gecen kizima bakiyor ama napayim :KK66:

inek sutu icirmeyi basaran var mi acaba. Ben cesitli yollarla deniyorum ama yok almiyor. Pipetle bir yudum icince hemen yuzunu burusturuyo. Bardaktam koku aLdi mi hemen ittiriyo zaten.
Birse atma huyundan vazgecmedi bir turlu. Elindekinden sıkildı mi hop asagi atiyo. Normal mI Bu.hayir desem de yapiyor.
Cok uzun oldu ama gelisimiyle olgili cok merak ediyorum. Bultak oyubunu hala anlamis degil. Bloklari ust uste koyma yapamiyor. Hep bozma yikma agza goturme eylemi IciNDe. sizinkiler yapiyor mu.
Ama nesnelerin yerini gosteriyor. Lamba balon balik kitap gibi Seylero sorunca hemen gosteriyor masallaH. Baliklsr cupcup yuzuyorlar diye taklot yapiyorum o da ellerini cirpiyor falan:) Kulagin nerds diyince bizimkini gostrriyor:)
Çocuktan çocuğa gelişim değişiyor Can'ım.benimki Bultak oyununu çözdü hepsini atıp atıp yerlerine alkış yapıyo.kapları iç içe üst üste koyuyo onlarla uzun süre oyalanabiliyo.nesnelerin yerini canı isterse gösteriyor.o da bikaç taneyi geçmez.kablolar prizler en büyük ilgi alanı.bütün Çekmece'leri dolapları boşaltıyor.bu aralar tırmanmayı öğrendi koltuğa sehpaya her yere tırmanıp sonra arkasını dönüp iniyo.iyice tehlikeli olmaya başladı.atma huyu var bizde de maalesef .sıkıldı mı her şeyi başlıyor atmaya.bebek arabasındayken bazen çaktırmadan ayakkabısını çorabını çıkarıp yandan yavaşça yere atıveriyo.yemekte doyunca önünde ne varsa yere atıyo.mutfak resmen savaş alanına dönüyo.o yüzden önüne tabakla yemek koyamıyorum.hep az az koyup bitirdikçe ekliyorum.
Bi de hala yürümeye başlamadı.parkta çocuklar koşuyo o arkalarından emekliyo.kadınlar da garip garip bakıyo.sanki çocukta bi anormallik varmış gibi.artık iyice sinir olmaya başladım.sanki çok garip emeklemek.herkes soruyo bıktım artık daha yürüyemiyo mu diye,etrafında hiç çocuk yok oğlumun maalesef.sadece parkta gördüklerimizle yetiniyoruz.

Çocuktan çocuğa gelişim değişiyor Can'ım.benimki Bultak oyununu çözdü hepsini atıp atıp yerlerine alkış yapıyo.kapları iç içe üst üste koyuyo onlarla uzun süre oyalanabiliyo.nesnelerin yerini canı isterse gösteriyor.o da bikaç taneyi geçmez.kablolar prizler en büyük ilgi alanı.bütün Çekmece'leri dolapları boşaltıyor.bu aralar tırmanmayı öğrendi koltuğa sehpaya her yere tırmanıp sonra arkasını dönüp iniyo.iyice tehlikeli olmaya başladı.atma huyu var bizde de maalesef .sıkıldı mı her şeyi başlıyor atmaya.bebek arabasındayken bazen çaktırmadan ayakkabısını çorabını çıkarıp yandan yavaşça yere atıveriyo.yemekte doyunca önünde ne varsa yere atıyo.mutfak resmen savaş alanına dönüyo.o yüzden önüne tabakla yemek koyamıyorum.hep az az koyup bitirdikçe ekliyorum.
Bi de hala yürümeye başlamadı.parkta çocuklar koşuyo o arkalarından emekliyo.kadınlar da garip garip bakıyo.sanki çocukta bi anormallik varmış gibi.artık iyice sinir olmaya başladım.sanki çok garip emeklemek.herkes soruyo bıktım artık daha yürüyemiyo mu diye,etrafında hiç çocuk yok oğlumun maalesef.sadece parkta gördüklerimizle yetiniyoruz.
Benimki de yurumuyor canim. Tutunarak her yere gidiyor ama yurumek istemiyor. Zora gelince aninda emekliyor. 18 aya kadar yurumek icin zamanlari varmis, hic bozma moralini. Millet cok merakli baskasinin cocugunu elestirmeye ama tika kulaklari.

haha belizde aynı 14 ay ama canı isterse. kadınlar kesin ayy kadına bak pis yerde cocugun emeklemesine izin veriyor diye bakıyolardır bende bırakıyorum parkta emekliyo banada bakıyolar . çokta umrumda sanki.

belizde sürekli tuvalete gidip şişşşş diyo . annemden öğrenmiş. annemde çıkaralım bezi öğrenir tuvalete yapmayı diyo. bende erken oldugunu düşünüyorum. başaramaz da yarım kalırsa daha sonra öğrenmesi daha zor olur diyorum. ben 1.5 yaşında kız kardeşimde 1 yaşını gecer gecmez alışmış tuvalete. annem ısrar ediyo ama çok erken değilmi kızlar?

Ay okurken ne güldüm,yaparken hayal edince ne komikler ya :) bizimki de ordan oraya taşıyor herşeyi, mutfağın çekmecesinden aliyor tv ünitesinin çekmecesine koyuyor herşey her yerden çıkıyor :KK70: Bizim ufaklık bultaki yardımla yapıyor, tam beceremiyor. Bi bebeği var elinden düşürmüyor mama pişirip yediriyor, neen neen deyip uyutuyor. Sorunca ağzını gözünü vs. Gösteriyor, yolda gördüğüne gülücük atıyor, ama yaklaşınca utanıyor insanlar bi hevesle sevelim diye geliyorlar yaklaşınca bacağıma yapışıyor hemen.
Konuşmaya çok meraklı ne desek pesimizden söylüyor, karıncaları görünce böceee diyor :)
evimizin yakınında petshop var civcivleri, tavşanları, ördek yavrularını bahçeye bırakıyorlar bazen oraya gidiyorum çok seviyor ayrılamıyoruz.
Erken yada geç yürümesi de genetik, gerçi geç diye bisey yok herşeyin bi zamanı var her çocuğun da kendine özgü zamanı... biz çok zorlamadık hatta annem daha erken kızım yürümesin diyordu kendi isteğiyle düşe kalka yürüdü...
Allah herkesin yavrusunu kendine bağışlasın onlar olmasaydı evimiz ne kadar sessiz ve boş olurdu, bazen diyorum şu cimcime yokken zamanımız neyle geçiyormuş acaba...

belizde sürekli tuvalete gidip şişşşş diyo . annemden öğrenmiş. annemde çıkaralım bezi öğrenir tuvalete yapmayı diyo. bende erken oldugunu düşünüyorum. başaramaz da yarım kalırsa daha sonra öğrenmesi daha zor olur diyorum. ben 1.5 yaşında kız kardeşimde 1 yaşını gecer gecmez alışmış tuvalete. annem ısrar ediyo ama çok erken değilmi kızlar?
Canım aslında erken ama sen de öyle olduğun için kasları belki erken gelişmiştir genetik olabilir, bu konularda ben anneanne ve babaannelerin yönlendirmelerine güveniyorum, illa öğrensin diye zorlamadan bi deneyebilirsin bence.

X