2015 Nisan Anneleri

Kızlar yaa dün şu haberi izeyince çok kötü oldum,üveyde olsa insan masum melek bir bebeğe nasıl bunu yapar.Allah kahretsin onu..

Arkadaslar meningokok asisi yaptirmayi dusunuyor musunuz? Doktorlariniz tavsiye etti mi?
Biz 9. Ayda aşıya gidicez ama ne aşısı olduğunu bilmiyorum ama yaptirirsin büyük ihtimal yaşadığım ilde çok fazla Suriyeli var.

Kızlar yaa dün şu haberi izeyince çok kötü oldum,üveyde olsa insan masum melek bir bebeğe nasıl bunu yapar.Allah kahretsin onu..
Aynen canim mahvoldum aynisini ona yapacaksın aslında.

O asi nedir canim? İlk defa duydum ben.
Canim meningokok adli menenjit turunun asisiymis. Nadir gorulen bir menenjitmis. Istege bagli ozel olarak yapiliyor iki doz. Mikrobik menenjite karsi zaten yaptirdigimiz karma asi da korunuyorlar. O yuzden bu asi yaptirilmali bilemedim. Doktorlar yaptirilsa iyi olur diyorlar. Ilk doz 9. ayda..

Canim meningokok adli menenjit turunun asisiymis. Nadir gorulen bir menenjitmis. Istege bagli ozel olarak yapiliyor iki doz. Mikrobik menenjite karsi zaten yaptirdigimiz karma asi da korunuyorlar. O yuzden bu asi yaptirilmali bilemedim. Doktorlar yaptirilsa iyi olur diyorlar. Ilk doz 9. ayda..
Tsk ederim canim aciklama icin,
Yasadigimiz yerde yapmiyorlar sanirim cunku hic bahsetmediler. Ben yine de bir soracagim ebeye.

slm kızlarr biz aşımızı olduk kolumuzdan :) maşallah kızım yine hiç ağlamadı :) kilomuzz 8,800 boyumuz 71cm :) bi daha ki aşımız doğum gününde ama hemşire doğum gününde canını yakmayalım 24 marta gelin dedi :):)
canım koldan ne aşısı oldunuz bizde bugun 9 aylık olduk kızamık yapıldı bacaktan.

gunaydın teyzeleri bugun 9 aylık oldu kızım saglık ocagında kızamık aşısı olduk bacaktan yapıldı maşallah hiç ağlamadı. kilosuda 10.600 gr olmuş bu ay cok hasta oldu. zayıfladı 200-300 gr almış sadece. boyunuda ölçmedi anlamadım. 1 yaşında gidicez tekrar. meningokok aşısını sordum 2 yaş civarı dedi bana hemşire anlamadım sizde 9. ay diyosunuz

Burda aslında sıkıntı şu bu aşı afrika kaynaklı menenjit için endike yanı bir arkadaşın dediği gbi suriyeliler çok aslında yapılmalı özellikle haca gidenler oluyomuş bu aşıyı.bilemedim araştırdım da mesala ben kızamığıda yaptırmayı düşünmüyüm o da takvim dışı.çok fazla aşı da gereksiz

Burda aslında sıkıntı şu bu aşı afrika kaynaklı menenjit için endike yanı bir arkadaşın dediği gbi suriyeliler çok aslında yapılmalı özellikle haca gidenler oluyomuş bu aşıyı.bilemedim araştırdım da mesala ben kızamığıda yaptırmayı düşünmüyüm o da takvim dışı.çok fazla aşı da gereksiz
Canim 0-2 yas arasi koruma icin 9.ayda ilk dozu yapiliyormus. Ama yaptirilmazsa 2 yasindan sonra hastaliktan korunma icin 2 yasinda da yapiliyormus. Bu arada gecmis olsun size. Masallah kilosu gayet guzel kuzunun..

kızamık vakası gorulmus yıne surıyelıler sebebıyle o yuzden 9. ayada kızamık eklemısler. evet cok ası var ama ınsan yaptırmayınca pısman olacak dıye korkuyor. bızım rotanın 2. dozu kaldı yaptırmadık ck korkuyorum pısman olucam dıye

Bizim ebe 9.ay dolunca gel dedi kizamik icin.memenjit asisinida 13.ayda yapilcak tek doz ozel asi nimenrix adı.9.-13. Ayda 2 doz seklinde yapilanlarda var tek dozluk daha iyi.masallah bugun 9 aylik olan bebe cokhepsine masallah

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: nix
Arkadaslar sac dokulme sikayetimi daha once paylasmistim. Cevremde herkes dogum sonrasi ilk bir yil normal demislerdi. Ben ne olur ne olmaz kan testi yaptirdim. TSH imin epey yuksek oldugu cikti. Tiroid bezlerimde yavas calisma varmis. En yakin zamanda doktora gidip tedaviye baslayacagim. Sizinde benim gibi avuc avuc saclariniz dokuluyorsa tavsiyem kan degerlerinize baktirmaniz kizlar..

Arkadaslar sac dokulme sikayetimi daha once paylasmistim. Cevremde herkes dogum sonrasi ilk bir yil normal demislerdi. Ben ne olur ne olmaz kan testi yaptirdim. TSH imin epey yuksek oldugu cikti. Tiroid bezlerimde yavas calisma varmis. En yakin zamanda doktora gidip tedaviye baslayacagim. Sizinde benim gibi avuc avuc saclariniz dokuluyorsa tavsiyem kan degerlerinize baktirmaniz kizlar..
aynen canım ben 7 yıldır tıroıt hastasıyım ılac kullanıyorum zaten hep cok dokulurdu sacım tıroıt ve demır eksıklıgı sac dokulmesı yapıyor

X