Selam kizlar...uzun zamandir ugrayamadim, dogum yapmis anneleri tebrik ediyorum bekleyen hamislere son gunlerin tadini cikarim diyorum. Hayirlisiyla hepiniz saglikli bir sekilde alirsiniz bebekleri kucaginiza.
Ben 3 martta sezaryan dogum yaptim, bugun 8 gunluk olduk masallah. Usg kilomuza gore 100 gram az dogdu narin kizim, 2800 gram, 2650 Ile taburcu olduk. Sizlerle paylasmak istedim, belki yasadiklarim korkularinizi dindirir. Burada sikca sorulan sorulara benim cevaplarim....basim biraz agirdi, evet, bir ilac verdiler gecti. Spinal oldum, bel agrisi spinal kaynakli olmadi ama ilk gunlerde hep emzirmeden kaynakli sirt agrisi yasadim, dinlenince geciyordu. Emzirme olayi ilk defa anne olanlara biraz sabir ister. Yilmadan bebegi gogsunuze goturun ve agzini kocaman acinca meme ucunu ve etrafini mumkun oldugu kadar agzina girsin. Benim kiz kucucuktu, ilk gunler emmeyi pek beceremedi, sut damla olarak geldi ama cok sukur bugun aktigini gordum. Bir bucuk saat emzirmek icin ugrastigimi bilirim, her agzini actikca saatsiz programsiz emzirdim. Artik daha iyi doyuyor daha uzun uyuyor. Ben de ogrendim, o da ogrendi. Yarim ay seklinde emzirme yastigi kesinlikle cok yararli, kollariniza belinize destek cok onemli yoksa yorgunluktan cok zorlanirsiniz. Eve gelince pansumani cikardim ve dus aldim. Pansumansiz daha cabuk iyilesiyormus ki gercekten bayagi iyi gorunuyor ameliyat yerim. Benim 6 dikisim oldu, ipleri cikarinca cok rahatladim ve korse takmaya basladim. Masimum 40ima kadar takabiliyorum dedi doktorum, daha fazla onermiyormus, karin kaslari tekrar siklasmasi icin az kullanma yararliymis. Pilates ve egzersize 40tan sonra serbest dedi. Kiloya gelince, toplam 18 kilo almisim, ayaklarim ellerim cok sismisti. Dogumdan 4. Gun 6 kilo gitmisti, 7. Gun 9 kilo. Dogumdan sonra daha da cok odem oldum, yuzumden baslayip ayaklarim terlige bile sigamayacak kadar. Eve geldikten sonra ayklarimi tuzlu suya koydum her aksam 4 gunden birsey kalmadi. Gunde 4 litre su ictim, caylari baska sivilari saymadan. Hasta bezi kullanmadim, hastaneden emici ped koydular temizlediler. Ertesi gun ayaga kalktim ve gece pedi kullanmaya basladim. Eve gelince de normal pedle devam ettim. Emzirdikce rahim kasiliyor kan temizleniyor. Lohusa dePresyonu diye bisi kesinlikle varmis, ilk gunler cok seyden gozyaslarim suzuldu, ki ben normalde cok pozitif bir insanim. Hop diye emziririm bakarim beceririm beklentim vardi, olmayinca aglama, titreme, usume, tansyon olaylari yasadim. Kendime bir az aglamaya sure belirleyip hadi bastan denemeye dedim. Cok sukur ki artik uykularim cok rahat.
taburcu oldugumuz gun masaj terapisti ve bebek bakim uzmani gelip masaji ve banyo yaptilar gosterdiler ogrettiler. Her gun yapiyoruz. Mustela sampuan aldim, iyi dediler. Hastanede bioderma kullaniyorlardi. Masaj yagi olarak johnson olmasin dediler( en cok alerji yapan markaymis), ben zaten bebege ozel zeytin yagi almistim. Kiz hem masaji hem banyoyu cok seviyor. Gobegimiz henuz dusmedi, banyodan sonra dezenfekte ediyoruz. Ilk ay dis kundak cok yararli dediler, zaten koluna bacagina hakim olabilmek icin bana da cok kolaylik sagliyor.
Benden simdilik bu kadar kizlar, minik Miray uyanmak uzere...