- 26 Ekim 2014
- 621
- 531
- 63
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #55.761
Gotureyimmi belirti yok cunkuBenim kizimin sivrisinek isiriği gibj oldu zaten yara gibi olmasi gerek tuttuğunu gòsteriyormuş
doğduğundan beri her ay dra götürüyorum.mümkün olduğunca ayni druna götürmek istiyorum.ama dr özel olduğu halde 5. Ayda herhangi bi sorun olmazsa getirme 6. Ayda göreyim dedi.ama sağlik ocaği evime cok yakin 15 günde bir de oraya gidiyoruz oğlumla.biraz pimpirikliyim galiba.tutamiyorum kendimihatta arkadaşlarim görmemişin cocuğu olmuş diyorlar bana.ben oğlumu dünyaya getirmek icin 8 yil düşündüm yoğun bi çalişma tempom vardi.gecen sene karar verdim ve artik bi oğlum var cok şükür yaş 32 artik bi daha da cesaret edemen.yani ondan pimpirikliyim biraz
Pimpirikliyiz ewet :) cunku kolay degil anne olmak. Ben hamileligimde de 2 ayri doktora gidiyodum 15 gune bir. Sonra 10 gune bir gittim. Simdi bebegimi hala 15 gune bir gotryrm hem doktruna hem saglik ocagina. Cunku yakinimda kimsem yok ilk cocugum merak ediyo insan tecrubesiziz. Hatta pazartesi bi kadinla karsilastk emzirme odasinda 2.cocugum ama unutmusum bebek bakmayi meraklanip hep doktora geliyorum diyodu. Ne mutlu bize :) canimiz kanimiz onlar bizim.Evlatlarimiz cok degerli bende hamileyken cok pimpirikliydim oyleki artik ayni doktora gitmeye utaniyordum ve iki uc ayri doktora gidiyordum cogu zamanda burda yazilanlari okuyup rahatliyordum normal demekki diyordum kizimi sadece saglik ocagina goturuyorum kilo boy bas cevresi olcup gonderiyorlar belirli bir doktorumuz yok yani
Aman masallah hafif atlatiyo senin oglan, benimki kan kusturuyo sabahtan beri bana.. Gene basladi bagirmaya, fitilin kalan yarisini da koydum bakalim salliyorum simdi.. Ben daha almadim demiri yazdi doktorumuz ama hastaneden cikarken cildirmis durumda oldugumuz icin anca eve gelebildim. Yarin artik.sanırım 2. ay aşıları kdr sıkıntı yaratmayacak. kerem oynadı da uyududa ama mızmız. durup durup trip atıyor. bu geceyi atlatırız inş. sıkıntısız.
bu arada demir ilacını bi damla verdim tentirdiyot gb boyadı ağzı
Evet canim sivrisinek isirigi gbi olmus bizmki de.Onlarin bi gulucugu bizim icin dunyalara bedel Bizimde asimiz haftaya pazartesi verem asi yeri yara oldumu bebislerinizin bizim hic bi belirti yok
Allah yardimcin olsun insan bi destek ariyor tabiki ne kadar tecrubeli olursan ol anneysen en ufak bi sorunda bildigin herseyi unutuyorsun benimde 9 yasinda bi oglum var onu nasil buyuttugu hatirlamiyorum bilePimpirikliyiz ewet :) cunku kolay degil anne olmak. Ben hamileligimde de 2 ayri doktora gidiyodum 15 gune bir. Sonra 10 gune bir gittim. Simdi bebegimi hala 15 gune bir gotryrm hem doktruna hem saglik ocagina. Cunku yakinimda kimsem yok ilk cocugum merak ediyo insan tecrubesiziz. Hatta pazartesi bi kadinla karsilastk emzirme odasinda 2.cocugum ama unutmusum bebek bakmayi meraklanip hep doktora geliyorum diyodu. Ne mutlu bize :) canimiz kanimiz onlar bizim.
gaz ilacını düzenli kullanın. günde üç kere aynı saatte. gaz sancısıdır. sürekli kucakta pışpış la turlanacak. bazen kucakta gidip gelirken memeyi tutar. meme tutmuyorsa elle sağıp kaşıkla. uyanıkken almıyorsa uyurken içirin. yazık yavrukuşa. çok kalın da giydirmeyin uyumaz.Kzlar ablmin cocugu 1 aylik gece ck aglio uyumuyo gece gndz ayiramio yhaa 11den snra hc ytmiymss sbha kdarr bde emmiyomus yha
cnm biberon aliyomus gece..ac kaldigini snmiom mama verio emmeyince.. Ama gne aglio uyumuyoo karni ck gurluoogaz ilacını düzenli kullanın. günde üç kere aynı saatte. gaz sancısıdır. sürekli kucakta pışpış la turlanacak. bazen kucakta gidip gelirken memeyi tutar. meme tutmuyorsa elle sağıp kaşıkla. uyanıkken almıyorsa uyurken içirin. yazık yavrukuşa. çok kalın da giydirmeyin uyumaz.
maşşalh kuzuma, Allah bağışlasın annesi.. Ben bgn 40 dk babasına bırakıp sağlık Ocağı'na gittim kendi tetanoz aşımı olmak için, çok ağlamışSelam kizlar, tatli bebisler..
Biz az once kontrolden geldik. İlk kez tek basima goturdum oglumu cok sukur hallettim geldim. Evimizdeyiz simdi.
Kilomuz; 8.040 gr boyu 66cm (masallah subhanallah)
700 gr almis 3cm uzamis.
Gayet guzel dedi doktor. Ben daha onceki aylarda sirasiyla 1,5 kilo 1kilo ve 900 gr almisti az almamis mi bu ay dedim. Gelisimi zaten normal sıkıntı yok, zaten artik yavas yavas dusecek kilo alimi her ay bi kilo alsa naparsiniz siz kollariniz kopar dedi. Simdi bile oyle gerci ama olsun cok sukur .
Ellerini tuttugumuzda kendini kaldiriyo oturabiliyo, devriliyo tabi yastik koymazsam, konusuyo bidir bidir biseyler biseyler biz konusurken dinliyo tel.de bile konusurken kendisiyle konusuyoruz saniyo basliyo agucuklara, yattigi yerde kafasini kaldiriyo kalkmak istiyo falan ama henuz dönmüyo saga sola poposunu attiriyo ama tam tur donemiyo koca kicini kaldirip dedim, olur olur belki bi anda doner , degisir o bebekten bebege dedi. Aşımızı olduk. Agladi cok ama bi de uykudan uyandirip goturmustum onun da huzursuzlugu vardi simdi uyuyo yavrum..
Bi de kizlar doktor degisiyo her ay ben dogum yaptigim arastirma hastanesinde yaptiriyorum kontrolleri ve aşıyı, iste bu doktora cok soru sordum gene mesela oglum kucaktayken de yatarken de ellerinin arasinda hep bisey olsun istiyo kiyafete basortume ya da battaniyesine yapisiyo korkuyo mu guven problemi mi var dedim hayir o kavrama refleksi merak etmeyin dedi bi de cok ilgili bi anne oldugunuz belli arastirma yapiyosunuz her konuda cok memnum oldum ben sizin boyle olmaniza dedi. Ben de mutlu oldum.
Bizden boyle insallah siz de kuzulariniz da iyi durumdasinizdir. Ben simdi oglumla ilgileneyim.Accık uf olduk da
Bi de emmiyo beni yaa sabah 5bucukta emdi baya 15-20 dk falan ondan beri emmiyo gelince bi 5 dk sokabildm agzina o da uyuklarken.. küstü mü ki onu birakip ise gidiyorum diye
canım hangi arkadaş sordu kaçırdım galiba ben. Evet benimkisi 10 gün yapmadı doktor normal dedi. Ama ıkınması yoksa gaz çıkarabiliyorsa normalmiş, benimki bildiğin kabız olmuştu. Küçük çilek kadar yaptı 2 kez, ağlaya ağlaya ıkınmaktan morardı yavrum. Sonra debridat die bi şuruba başladık, yaklaşık 1 ay kullandık düzene girdi şükür, günde 2-3 kez yapıyo artık.. Soran arkadaş okuyodur inş :)
maşallah boyuna posuna saçlı paşam benim :)oy maş. bizde bugün aşıya gittik 700 gr almış 3 cm uzamış. 7500 kg 68 cm. kafası 41 cm. bıngıldağı kapanıyor dedi kafa çapı takibi yapacağız.
devit3 dışında bişi kullanmıyoruz biz, 4. Ay aşısına gidince mi verecekler ki??canım kolikse o gaz sancısı daha çok acı veriyormuş. ben bir kere gaz sancısı çektim ölüyorum sandım. artık sakin olacak sabredecek. kolik anneler var forumda. ne kadar sabır, sakinlik ilgi varsa o kdr azalıyormuş ağlama dönemleri.acısı var ve elinden birşey gelmiyor. onu bi başına odaya tıkmak yanlış anlama ama canilik geliyor. sokakta kedi yavrusu miyavlasa duymazdan gelemiyorum. gerekirse yesin yemeğini içsin vitaminini sbhlara kdr kucağında pışpışlasın. insanın o gerginlik yorgunlukta psikolojisi bozuluyor ama kafa düzelince insan pişman olur.
hemşire kontrol ediyor canım. bir de d ve demir ilaçlarını aksatma çok önemli dedi. kan ilacını kg ya göre verdi damlasını. bütün kan ilaçlarının tadı aynıdır dedi. kusmaması için 5 damlayı birden verme gün içinde birer damla damlat dedi.
küçük kırmızı bi nokta var canım bizde, bikaç hafta oldu oluşalıOnlarin bi gulucugu bizim icin dunyalara bedel Bizimde asimiz haftaya pazartesi verem asi yeri yara oldumu bebislerinizin bizim hic bi belirti yok
karnı gurluyosa gazı vardır canım, kimyon rezene çayı içirin istesenizcnm biberon aliyomus gece..ac kaldigini snmiom mama verio emmeyince.. Ama gne aglio uyumuyoo karni ck gurluoo
Canim ben dra sormadim ama arkadasimin bebeği 5 aylik grip olmustu.o dra sormuş sakn ihlamir vs seyler verme daha cok erken böbreklerine zarar verir demis.istersen druna sor oyle ver.burda okuyoruz her dr farkli bi sey soyluyor.imaşşalh kuzuma, Allah bağışlasın annesi.. Ben bgn 40 dk babasına bırakıp sağlık Ocağı'na gittim kendi tetanoz aşımı olmak için, çok ağlamışnası bakıcıya bırakcam bilmiyorum
canım hangi arkadaş sordu kaçırdım galiba ben. Evet benimkisi 10 gün yapmadı doktor normal dedi. Ama ıkınması yoksa gaz çıkarabiliyorsa normalmiş, benimki bildiğin kabız olmuştu. Küçük çilek kadar yaptı 2 kez, ağlaya ağlaya ıkınmaktan morardı yavrum. Sonra debridat die bi şuruba başladık, yaklaşık 1 ay kullandık düzene girdi şükür, günde 2-3 kez yapıyo artık.. Soran arkadaş okuyodur inş :)
maşallah boyuna posuna saçlı paşam benim :)
devit3 dışında bişi kullanmıyoruz biz, 4. Ay aşısına gidince mi verecekler ki??
küçük kırmızı bi nokta var canım bizde, bikaç hafta oldu oluşalı
karnı gurluyosa gazı vardır canım, kimyon rezene çayı içirin isteseniz
Kızlar ben oğluma artık hergün ıhlamur içiriyorum az az. Bgn bi arkadaşım dediki, doktoru ıhlamuru erkek bebeklere çok tavsiye etmiyoruz demiş :/ çok şaşırdım böyle bişey duyan varmı aranızda? Doktora gitmeme daha çok var, soramıyorum da . Kafamı böcüklediler :/
Gözün aydinve sonunda adet oldum
Canım bizimde 2.doz 5. Ayda yapılacakBenim doktor rota aşısının 2.dozunu bu ay yapmadı.5.ayda yapıcaz dedi.bende kendi kendime neden bu ay yapmadıki diyordum.demekki bu yüzdenmiş.5.ayda başka aşı yok ozaman.ondan 5.ay yapıcak rota aşısını.
Saçlarını yerim ya maşallah. Guluse bak. Bizim demir damlasına vegaferon. Çok kötü tadı var ya. Kizimda dokundu habire kaka yapmaya başladı. Damlayi bırakınca düzeldi. Degistircez damlayi bir dahaki gidişte.https://instagram.com/p/80gC6GkXkj/
anene görünce tripler
bu arada demir hapı bundan. 7500 kg 5 damla dediEki Görüntüle 1657516
bizim ki de sinek ısırığı gibi oldu. Tuttu aşı çok sukurOnlarin bi gulucugu bizim icin dunyalara bedel Bizimde asimiz haftaya pazartesi verem asi yeri yara oldumu bebislerinizin bizim hic bi belirti yok
Gazı var demek surekli damla kullananlar cnm.cnm biberon aliyomus gece..ac kaldigini snmiom mama verio emmeyince.. Ama gne aglio uyumuyoo karni ck gurluoo
canım daha erken ışıkları kapatsanda uyumuyor muKizlar bizimkide iyice huzursuzlasti gqz falan degil sanirim doktorada gidemedim kebdi kendimizie teshisler koyuyoruz esim birqz gamsiz yada ben cok pimpirikliyim doymuyomu acaba bi mama denesemmi daha hic vermedim acaba doymuyomu gunduz hic uyumuyo gecede 11 gibi anca uyuyo 1 3 5 6 saat periyotlarda emmeye kalkiyo yani toplasanız toplamda 6 7 saat anca uyuyodur
Canım bazı bebekler öyleymiş sebepsiz yere agliyorlarmis. Benim ust komsumun oğlu 9 ay gece gündüz ağlamış. Sonra düzelmiş.Canim yengemde pedogog. Oda benzeri seyleri soylemeye basladi. Ama kendini cok sılarsa hemen al kucagina diyo. Ablamla gecen konustuk toplam 13 tane ayri doktora goturmusler el kadar cmbebege yapilmadik tahliller kalmadi cok sukur bsyi yok ama agliyo hepen son acibademdeki profa goturmusler oda bunlari soylemis
Canım 1 kaşık bala bir tutam corek otu ekle uzerine limon sık iç. Ben öyle yapıyorum boğazlarım ayrıldığında. İyi geliyor. Sanada şifa olur inşallahKizlaar yardim. Bogazlarim yaniyo hapsirmayada basladim. Ne yapabilirimm bitki cayi iciyorum gunduz maskede takarim ama iyiledmrmi cabuklastiracak ne war.
Zor canim cok zor.. Ama aAllah veriyo kolayligini bi sekilde..maşşalh kuzuma, Allah bağışlasın annesi.. Ben bgn 40 dk babasına bırakıp sağlık Ocağı'na gittim kendi tetanoz aşımı olmak için, çok ağlamışnası bakıcıya bırakcam bilmiyorum
Evet canim demir ilacini vericekler. Kilo basina bi damla dedi doktor bize.devit3 dışında bişi kullanmıyoruz biz, 4. Ay aşısına gidince mi verecekler ki??
Sarimsak olabilir canim.. Dogal antibiyotik hem sut de yapiyomus. Ama gaz da yapiyomus.Kizlaar yardim. Bogazlarim yaniyo hapsirmayada basladim. Ne yapabilirimm bitki cayi iciyorum gunduz maskede takarim ama iyiledmrmi cabuklastiracak ne war.
ne diyosuunCanim ben dra sormadim ama arkadasimin bebeği 5 aylik grip olmustu.o dra sormuş sakn ihlamir vs seyler verme daha cok erken böbreklerine zarar verir demis.istersen druna sor oyle ver.burda okuyoruz her dr farkli bi sey soyluyor.i
canım bol meyve, tavuk suyuna şehriye çorbası bol limonlu, bide tarhanaKizlaar yardim. Bogazlarim yaniyo hapsirmayada basladim. Ne yapabilirimm bitki cayi iciyorum gunduz maskede takarim ama iyiledmrmi cabuklastiracak ne war.
cnm biberon aliyomus gece..ac kaldigini snmiom mama verio emmeyince.. Ama gne aglio uyumuyoo karni ck gurluoo
maşşalh kuzuma, Allah bağışlasın annesi.. Ben bgn 40 dk babasına bırakıp sağlık Ocağı'na gittim kendi tetanoz aşımı olmak için, çok ağlamışnası bakıcıya bırakcam bilmiyorum
maşallah boyuna posuna saçlı paşam benim :)
devit3 dışında bişi kullanmıyoruz biz, 4. Ay aşısına gidince mi verecekler ki??
küçük kırmızı bi nokta var canım bizde, bikaç hafta oldu oluşalı
karnı gurluyosa gazı vardır canım, kimyon rezene çayı içirin isteseniz
Kızlar ben oğluma artık hergün ıhlamur içiriyorum az az. Bgn bi arkadaşım dediki, doktoru ıhlamuru erkek bebeklere çok tavsiye etmiyoruz demiş :/ çok şaşırdım böyle bişey duyan varmı aranızda? Doktora gitmeme daha çok var, soramıyorum da . Kafamı böcüklediler :/
uyuması lazım ya. saatleri yaz topla istersen. az az çok uyuyordur belki. bnm ki gündüz de yattığı halde annem bendeydi bugün gündüz az uyuyor bebeğin uyuması lazım. alıştır rahat ettir gündüz de uyusun dinlensin dedi. nasıl olacak bakalım. az uyursa kucağımda uyutuyorum bırakmıyorum daha çok uyuyorKizlar bizimkide iyice huzursuzlasti gqz falan degil sanirim doktorada gidemedim kebdi kendimizie teshisler koyuyoruz esim birqz gamsiz yada ben cok pimpirikliyim doymuyomu acaba bi mama denesemmi daha hic vermedim acaba doymuyomu gunduz hic uyumuyo gecede 11 gibi anca uyuyo 1 3 5 6 saat periyotlarda emmeye kalkiyo yani toplasanız toplamda 6 7 saat anca uyuyodur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?