- 9 Haziran 2015
- 892
- 346
- 33
- 40
- Konu Sahibi SirriEyvan
- #55.061
MaSallah gece hiç uyanmiyor mu mama mi veriyorsun 9 dan sabah 6 ya kadar uyumasi bir mucize bence üç aylik içinGüzel Anneler ve güzel bebekleri umarım herkes iyidir yoğunlukta yazamıyorum malum bi yandan is bi yandan annelik bi yandan es olmanın görevleri bi yandan sosyal yaşam gün yetmiyor şimdi sporumu yaptım dinleniyorum yavaş yavaş kilolarimdan siyriliyorum inşaallah. Aynalar kustum resmen ama olacak gidecek bu kilolar. Bişey merak ediyorum bebeklerimiz ne zaman anne veya baba diyebilir biz 3 ay 1 haftalik olduk nerdeyse şimdi çok mu erken kaç aylıkken soyleyebilirler. Dil gelişimi için ne önerirsiniz. Birde benim kızım sürekli oturmak veya da dik ayakta durmak istiyor. Bu aralar zaptedemiyoruz resmen evde 3 kişiyiz ucumuzude yoruyor sonra uyuyor o ayrı mesele ama bu dik durma isteği sizlerde varmı bu durumu bebeklerimizin gelişiminde nasıl avantaja çevirebiliriz. Bu arada bizim burun tıkanıklığımiz hala geçmedi. Birde bız hala kızımla birlikte yatıyoruz ellerimle oynayıp uyuyor bazen. Yarın gece babasıyla aramıza alicaz aramızda uyutucaz ona birlikte bi aile olarak çok çok sevgi ve güven vermek istiyoruz. Haftasonları babamız da bize katılacak bebis uyuduktan sonra o ayrılır bizden yoksa rahat yatamaz bakalım bi deniycez. Bugün oynarken farkettik garip bi şekilde bi babaya bi bana bakıyor bizi çok özlemiş malum ikimizde çalışıyoruz bu yüzden ucumuz birlikte gece uykusuna geçene kadar yatıcaz. Bilmiyorum erken mi ama kızım da sanırım güvenli bağlanma oluştu veya oluşuyor. Bir ihtiyacı olmadan ses çıkarmıyor hani diyorlar ya bebek seni kullanır yalandan ağlar kucak ister diye bizimkisi öyle huylari yok. Kucak isteğini ağlayarak değil kollarını size açarak ifade ediyor ve sonrasında da sarılıyor kuzucugum. Ağlama huyumuz yok. Onun için en son alternatif ağlamak. Sürekli kendini ifade etme çabası içinde sanki isteklerini bize anlatmaya çalışıyor mesela masaya oturmak isterse o tarafa bakıyor ve ellerini o yöne uzatıp atılıyor. Masaya oturmaya çok seviyor kucagimizda oturtuyoruz. Geçen gün biberi aldı eline vermez ☺ Birde dışarıya cikacagimizi biliyor dış kapıya yönelince seviniyor heyecanlaniyör. AlgılarI sanki dahada güçlendi. Ben suna inandım artık ne kadar çok sevgi ve ilgi verirseniz bebekginizin algıları o oranda artıyor. Gece gündüzü artık kesinlikle ayırıyor. Uykumuzun tam manasıyla oturduğu kanaatindeyim. 21 deyince uyuyoruz çok mu geç bilmiyorum ama bu saat sasmiyor. Ama diyelim ki o anda oyun istedi ben çok oynamadan yatağıma yatiriyorum benim yardımımla uyuyor ama oyun istemediyse kendi kendine uyuyor. Sabahta 6.30 veya 7de ayakta. Bu saatler değişmiyor umarım iyidir sizde fikirlerinizi ve önerilerinizi yazarsaniz sevinirim. Tukurugumux artıyor sürekli önlük kullanıyoruz. Kullanışlı önlük modelleriniz varsa paylasirsaniz sevinirim. Evimizde kaloriferlerimiz yanmaya başladı ayrıca ben kızıma içi yünlü eşofman takımları aldım. Gece pijama giyiyoruz gündüz eşofman. Birde anneannesiyle söyle bi iletişim kurmuşlar Kakasi gelince anneannesine İHH İHH diyor tabi bunu annem alıştırdi İHH ihhin var mı diye sora sora çocuk ih İHH ile kaka arasında bağlantı kurdu☺ valla annem nasıl öğretiyor anlamadım ama hakkaten bebeğimle iletisimleri harika☺ ne varsa eskilerde var. Sizleri seviyorum güzel anneler bebeklerimizin mutlu sağlıklı ömürleri olması dileğiyle bizden haberler şimdilik böyle.