• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Bencede hiç uyanmadan uyuması mucize. Formülü nedir bunun
Gece benimki karnı acıkınca ağlıyarak uyanıyor hemen emziğini ağzına verip mamasını yapıyorum uykusunu açmadan hiç konuşmadan mamasını yedirip çok az bi dik tutuyorum gazını çıkarıp uyandırmadan yatırıyorum beşiğine bu böyle 3 saatte bir tekrarlanıyor sabaha kadar ama bi kaç kez o gülen gözlere agucuklara dayanamayıp karşılık verdim sonuç sabaha kadar uyumadı çıldırıcaktım bidahada asla karşılık vermedim minik cadıya :)

Canim büyük ihtimalle midesini usutmus olabilir. Kusmugu kokuyor mu bi bak istersen midesi üsutunce kokar. Birde hip mamayi dener misin yarın. Bebeğin 30 cc ver gazını çıkar bir saat sonra bi 30cc daha vermeyi dene. Usutmusse birden mama alamaz az az vermelisiniz. Banyo yaptırdıysan yakın zamanda ev soğuksa terleyip üstünde teri soguduysa hemencecik usutuyotlar. Bulunduğu odayı sıcak tut. Ayaklarına 2 çorap giydir. Elleri ayakları sıcacık olsun. Birde mamadan sonra biberonunu kaynat her mamadan sonra kaynat yedek başlık al enfeksiyon için
Hijyenik olur en azından bide böyle dene tatlım. Usutmusse kakasİda gazida kokabilir. Bu belirtilere de dikkat et. Birde 30 cc içti ya bebeği dik tut veya hafif yatay tut ama yatırma gezdir sarsmadan. Yatirirsanda başını hafif yüksek tut. Canım korkma biseycigi yoktur geçer hem pazartesi drde bi güzel muayene eder için de rahatlar. Ancak endişelenmë benim bebeğim misesini Usutmustu olabiliyor böyle şeyler. Geçmiş olsun canım.
Çok teşekkür ederim canım evet ev soğudu biraz kalında giydiriyorum ama üşütmüş olabilir söylediklerinin hepsini yapıcam fakat bide şu var yarı uyurken içirdiğim zaman mamayı hiç kusmuyo uyanıkken içtiklerini kusuyo ona şaşırıyorum neden acaba tekrar teşekkürler iyigeceler

Herkese iyi aksaar arkadaşlar malum okullar açıldı ve biz öğretmen arkadaslarin temposu başladı oglumdq bu pazartesi 4 aylık oldu ve ayrildik iş yüzünden.cok zormus gerçekten :KK43: benim kayınvalidem bakiyo annesi bakanlar ne kadar sanslisiniz bi bilseniz elh kayinvalidemde torunu soncta iyi bakar ama anne gibi olur mi işte:/ ya arkadaşlar bu biogaia damlayi kullnalara bisey sorcamda eşim dün aldı buz kalıbıyla getirdi damlayi eve sonra bende dolaba koydum acmadik henuz açtıktan sonra oda sıcaklığında saklanabilir diyo ama anlamadım yarın sabah baslicam hep aynı ssaatte verilince etkili oluyor muhabbeti okumuştum doğru mu 5 damla direk ağzına mi yoksa mamaya falan mi damlatcam kullananlar cevaplarsa sevinirim şimdiden tesekkurler
Dolaptan kalacak doktorda , eczacı da aynı şeyi soyledi

maşallah canım ıh ıh ı ben de deneyeyim.
bn kucağımda veya destekle oturtuyorum artık. ztn oturtmasam kıyameti koparıyor.
https://instagram.com/p/8Xx_0ZkXpY/

hatta adım atmaya çalışıyor :KK70: kucakta serbest stil yüzüş, istediği yöne kendini atma, yüz üstü koltuğa düşme pahasına çıngırağa atlama. ağlıyor bakıyorum o elde çıngırak başarmış :KK70:
ben gaz ilacını 12 saatte bir e ve dozunu da yarıya indirdim diye biraz beni yoruyor. çok gazlı bebek. ve tv de baby tv. baktım çok izliyor kapattım çığlık atıyor şapşik. çok bilmiş oldular çok.
Oyy oyy maşallah kuzuma biximkindede serbest stil yüzme denemeleri var babasıyla oyun bulmuşlar ikisi birlikte yuzuyirmus güya eşim Bebeğimizden daha bebek. Hele aksama doğru benim kızin bi cenesi açıldı aman allahım susturmak ne mümkün. Zaten susmasini isteyen kim onun konuşmaları duyduğum tüm melodilerden daha güzel. Bu arada İHH ihhhh derken annem eliyle bezini gösteriyor veya dokunuyor bizimkiler böyle böyle İHH İHH ile Kakashi arasında bağ kurmuş kaka yapcanda İHH İHH demeye başlıyor. Hani uykusu gelince eee eee der ya bebekler kendi kendilerine öyle yani. Oturma konusunda da ben kucağıMDA biraz biraz oturtuyorum destekli hiç oturtmadim. Duruyor mu seninki destekli oturunca hereketkenip düşmüyor mu benim ki baya bi hareketli özelliklede masada yemek esnasında tüm masayı dağıtcak elleri titreme başlıyor gözu dönüyor çocuğun. :KK70:

Çok teşekkür ederim canım evet ev soğudu biraz kalında giydiriyorum ama üşütmüş olabilir söylediklerinin hepsini yapıcam fakat bide şu var yarı uyurken içirdiğim zaman mamayı hiç kusmuyo uyanıkken içtiklerini kusuyo ona şaşırıyorum neden acaba tekrar teşekkürler iyigeceler
Canim muhtemelen yarı uyurken daha sabit kalıyor ve kendini sarsmiyor vede uykuda mama saatleri sarkiyor gündüz 3 saatte bir verirken gece 4 saate çıkabiliyor. Bir onceki mamasıni sindirmis ve iyice aç olunca kusmuyor olabilir ve de sabit yatıyor midesibi bulandiracak kadar hareket etmiyor gündüz uykusundan da aynı hareket yok. Canım birde yemegine yakın altını değiştirirseniz pek sarsma oda kusturur ya yemeğini sindirince değiştir ya da acken değiştir. Illede yeni beslediginde altını d3gistireceksen de bebeği çok sarsmadan değiştir. Kısa sürede geçer inşaallah canım . Sakin üzülme geçecek Allahın izniyle. Bir de mamayi sevmemis olabilir Hip mamayi ondan önerdim tadı anne sütüne en yakın mamalardan biriymis öyle duymuştum.

Oyy oyy maşallah kuzuma biximkindede serbest stil yüzme denemeleri var babasıyla oyun bulmuşlar ikisi birlikte yuzuyirmus güya eşim Bebeğimizden daha bebek. Hele aksama doğru benim kızin bi cenesi açıldı aman allahım susturmak ne mümkün. Zaten susmasini isteyen kim onun konuşmaları duyduğum tüm melodilerden daha güzel. Bu arada İHH ihhhh derken annem eliyle bezini gösteriyor veya dokunuyor bizimkiler böyle böyle İHH İHH ile Kakashi arasında bağ kurmuş kaka yapcanda İHH İHH demeye başlıyor. Hani uykusu gelince eee eee der ya bebekler kendi kendilerine öyle yani. Oturma konusunda da ben kucağıMDA biraz biraz oturtuyorum destekli hiç oturtmadim. Duruyor mu seninki destekli oturunca hereketkenip düşmüyor mu benim ki baya bi hareketli özelliklede masada yemek esnasında tüm masayı dağıtcak elleri titreme başlıyor gözu dönüyor çocuğun. :KK70:
verdiğim linkte var resimleri. tabi gözetim altında

Kizlar bebislerinizi sadece anne sutuylemi besliyorsunuz mama vs arada verenler varmi bizimki cok sik emiyor en fazla 2 saati buluyor ve iki dk emim yutkunmasi bitiyo cok miz miz degil ama biraz huysuz acaba doymuyormu kilosu iyi gibi daha tarttirmadim ama birde burasi24 ile 21 derece arasi değişiyor siz neler giydiriyorsunuz bebeginize

Canim muhtemelen yarı uyurken daha sabit kalıyor ve kendini sarsmiyor vede uykuda mama saatleri sarkiyor gündüz 3 saatte bir verirken gece 4 saate çıkabiliyor. Bir onceki mamasıni sindirmis ve iyice aç olunca kusmuyor olabilir ve de sabit yatıyor midesibi bulandiracak kadar hareket etmiyor gündüz uykusundan da aynı hareket yok. Canım birde yemegine yakın altını değiştirirseniz pek sarsma oda kusturur ya yemeğini sindirince değiştir ya da acken değiştir. Illede yeni beslediginde altını d3gistireceksen de bebeği çok sarsmadan değiştir. Kısa sürede geçer inşaallah canım . Sakin üzülme geçecek Allahın izniyle. Bir de mamayi sevmemis olabilir Hip mamayi ondan önerdim tadı anne sütüne en yakın mamalardan biriymis öyle duymuştum.
Canım benim ilgin için ayrıca teşekkür ederim evoliva mama hakkında bilgin varmı eşim ondan alalım bide diyo bakalım bugün çıkıp alalım farklı mama inşallah iyi gelir

Mama veren anneler her mamadan sonra biberonu kaynatıyomusunuz?dışarda olduğunuz zamanlarda nasıl sterilize ediyosunuz?ben dışarda olduğum zamanlar sıcak suyla yıkayp çalkalıyıp içini siliyodum acaba steril olmadımı bebeğim o yüzden mi böyle oldu herşeyi düşünüyorum şimdi nerde hata yapıyorum acaba diye...

Gece cok sık kalktgndan bnde mama aksmustu verp karni tok olsn diyomda sevmedi kustu.hergce artk bnldim uykszlktan..bde bn gce gzini ckrmym arada kndi ckryo bu gce memden snra ckrim dedim ck agldi uykusu acldi.acaba gazfan dolayimi ck sık klkioki.

Bilmiyorum ya kafayi oynaticam skelebeks seninki 8 kiloydu dimi süt yetmediği iCin böyle yapmiyorlar o zaman
evet canım sütüm var çok şükür, onla alakalı olduğunu sanmıyorum

Herkese iyi aksaar arkadaşlar malum okullar açıldı ve biz öğretmen arkadaslarin temposu başladı oglumdq bu pazartesi 4 aylık oldu ve ayrildik iş yüzünden.cok zormus gerçekten :KK43: benim kayınvalidem bakiyo annesi bakanlar ne kadar sanslisiniz bi bilseniz elh kayinvalidemde torunu soncta iyi bakar ama anne gibi olur mi işte:/ ya arkadaşlar bu biogaia damlayi kullnalara bisey sorcamda eşim dün aldı buz kalıbıyla getirdi damlayi eve sonra bende dolaba koydum acmadik henuz açtıktan sonra oda sıcaklığında saklanabilir diyo ama anlamadım yarın sabah baslicam hep aynı ssaatte verilince etkili oluyor muhabbeti okumuştum doğru mu 5 damla direk ağzına mi yoksa mamaya falan mi damlatcam kullananlar cevaplarsa sevinirim şimdiden tesekkurler
biz direk 5 damla veriyoruz çay kaşığı ile

Kizlar bebislerinizi sadece anne sutuylemi besliyorsunuz mama vs arada verenler varmi bizimki cok sik emiyor en fazla 2 saati buluyor ve iki dk emim yutkunmasi bitiyo cok miz miz degil ama biraz huysuz acaba doymuyormu kilosu iyi gibi daha tarttirmadim ama birde burasi24 ile 21 derece arasi değişiyor siz neler giydiriyorsunuz bebeginize
canım benimki önceden çok konsantre idi emerken:) artık etraf sesler vs dikkatini çekiyor ve daha kısa emiyor. Tabi artık daha kuvvetli çektikleri için daha erken doyuyorlar kısa emmesi normal yani

Mama veren anneler her mamadan sonra biberonu kaynatıyomusunuz?dışarda olduğunuz zamanlarda nasıl sterilize ediyosunuz?ben dışarda olduğum zamanlar sıcak suyla yıkayp çalkalıyıp içini siliyodum acaba steril olmadımı bebeğim o yüzden mi böyle oldu herşeyi düşünüyorum şimdi nerde hata yapıyorum acaba diye...
canım yıkayıp bi beze ters çevircekmişsin, kurulama kendi kurusun yani. Eğer yapcak ortamın yoksa yedek biberon bulundur yanında

Biberon temizleme fırçası ve temizleme jeliyle önce iyice yıkayıp sonra tencerede kaynatıyorum peçeteyede ters çevirip kurutuyorum biberon emzik onların kapakları herşeyi böyle temizliyorum ama bunu hergün yapıyorum her mamadan sonra değil her mamadan sonra sıcak suyla çalkalıyorum sizin kaynatma sıklığınız ne?

çok kötüyüm kızlar grip olmuşum boğazlarım mahfoldu.. bebeğime geçiricem diye ödüm patlıyo ona geçmemesi için ve çabuk atlatmak için napmalıyım
Canım bebeğine geçmemesi için evde iyileşene kadar sürekli maske takmanı öneririm.maskeyi bile sık sık değiştirip bebişle fazla temasa girme ve ellerini sık yıka.2 3 saatte birde evi havalandır.inşallah bebişe geçmeden çabucak atlatırsın.boğazların içinde antibiyotiklik bir durum yoksa sık sık tuzlu su gargarası iyi gelecektir.geçmiş olsun.

Bence hiç değiştirme ben demedim. Annemler de falan teyzeleriyle oynuyor geç uyuyor aynı saatte kalkıyor bnmki. Değişmez bence senin ki de. Ama denemekte fayda var tabi
Kendi yorumuma çok guldum hem deneme hem dene demisim. Uyku bozulunca sacmaliom arada:KK46::KK46:

Sevgili anneler Hipp mamayi sagliksitesi diye bir site var ordan almak istiyorum sizce güvenilir mi yada onereceginiz bir site varmı

Cnm bu kadar kucuk bebeklerde erken yatarsa erken kalkar gibi bi durum yokmus kaldiki ben test ettim benimki de aksam 8.30 9 gibi uyur. Bi kac kere arabayla disardan donduk arabada uyudu .. saat 17.30 bikerede. 18.30 du eve dondugumuzde sabah yine ayni saatte kalkti. Yani sabah kalkacagi saatte yine kalkiyor :KK43:

Teşekkür ederim kızlar hiç değiştirmeyeyim o zaman. Hoş zaten saatler de alınınca iyice uzuyor Akşamlar geç saate kadar oyalamak da zor olur. En iyisi böyle devam

Yaa hastaydi bi ara. Her mamadan sonra kaynar suyla yikiyordum. O ara sık kullandik biberon cok zorlandim. Biberonda baya eskidi kaynaya kaynaya. Artik pes ettim yetisemiyorum. normal su deterjanla yikiyorum. Haftada bir fln kaynatirim. Ins yanlis yapmiyorumdur.

Back
X