2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Sağol canım umarım dediğin gibi geçicidir. Öğün zamanları kabus oluyor...

Benim bebeğim de 20 haziran doğumlu 3650 doğdu. 3.ayda. 6000 kilo.doktorlar normal dedi kilosu stres olma takılma kiloya dediler.ben anne sütü sadece sagarak veriyorum.öğün ekledik biz 7 öğün besleniyordu.sende daha fazla rmzirebilirsin uyurken vs..

Sağol canım umarım dediğin gibi geçicidir. Öğün zamanları kabus oluyor...
Bebegim emmeyi reddettiginde öğün falan yapmamistim tum duzeni bozduk. Yani iki saatte bi emmesi gerekirken bi saat yarim saat yaptim o arayi cunku memeyi tutsa bile uzun emmiyodu, ama bir iki dk bile emse yeterliydi benim icin hemen aciktigi icin de saat basi falan zorladim oyle oyle duzeldi cok sukur. O yuzden gecici diyorum ya canim sen de sabret..

Stres yaptıkça iyice kötü oluyor bende aynı durumdayım canım ..benim tek tesellim gece uykusunda emiyo olmasi gündüz gözünü açtımi geceye kadar toplam 3 ancak emiyo oda zorla 2 dk falan 3 buçuk aylık ve daha 5500 yeni oldu :-(

7 öğün ne öğünleri saatlimi sayılımı yapıyorsunuz.ben hiç daymam benim bildiğim ilk 3 4 ay bebek her istediğinde vermek.gaz yapar diyo bazıları yapıyor ewet ama çıkarıyor sonuçta.ben hala her istediğinde veriyorum.yani günde belki 10 15 defadan fazladır bile.hiç planlı programlı biri olamamışımdır:))oğlumuda böyle büyüttüm çokda rahat büyüttüm.çocuğuna göre değişir tabi belki bilemiyorum.

Canım emzirirken şu beyaz gürültü dedikleri sesi dinletmeyi denesene bi.elektrik fön makinesi sesi.bir ara çok gazımız vardı emerken ittirip kaktırıyodu ben çözümü öyle buldum.dene istersen bi belki sakinleştirir daha iyi emer annesi.

Benimkide 3 bucuk ve daha 5200 ooof off.. Doktora gittniz mi peki. Benim dr. Gecici bi durum oldugunu dusunuyorum sabır sabır diyo.

Benimkide 3 bucuk ve daha 5200 ooof off.. Doktora gittniz mi peki. Benim dr. Gecici bi durum oldugunu dusunuyorum sabır sabır diyo.
Ben bi hastaligi olmasindan korkmaya basladim Allah korusun ya cokoralim bozuluyo cok. Genel olarak keyfi yerinde guluyo elini tutunca kalkmaya calisiyo donmek icin cabwliyo oyun halisinda oyuncaklariyla oynuyo. Yani gelisimi iyi ama off cok zor

Selam kizlar. Bebeklerde kilo onemli degil , onemli olan boy gelisimi. Kilosu az deyip mamaya baslamayin bence. Anne sutunu azaltirsiniz. Mama sadece kilo yapar, ama anne sutu bebegi herseyden korur. Anne sutundekiler mamada bulunmaz. O yuzden kilosu gozunuze az gelse de doktora danismadan mamaya baslamayin. Gerci cogu doktorda mama firmalariyla anlasmali diyolar o yuzden mamaya yonlendiriyolarmis diye duydum. Boy gelisimi iyiyse kiloya hic takilmayin. Bsnim kizim 3. Ayda 500 gr aldi. Ama 4 cm uzadi boyu. Ilk 2 ay 1 kilo aldi ama 2 ser cm uzadi. Yani kiloyla boy birbirini dengeliyo. 3. Ayda 5700 gr dik. Kilosu az mama ver demedi saglik ocagindakiler. Biz anneler cok kilo aldiginda iyi beslendigini dusunuyoruz ama aslinda boyu uzuyosa iyi besleniyo demektir. Bosu bosuna bebeklerinize 6. Aya kadar anne sutunden baska bisey vermeyin. Bebeginizin bagisiklik sistemi icin anne sutune ihtiyaci var.

Birde bizim kizin salyalar akmaya basladi surekli. Elller hep agizda. Birda dizimde sallayarak uyutuyodum. Simdi bizim yataga yatirip emzik veriyorum kendi basina uyuyo. Insallah hep boyle devam eder. Ilk kizimda tecrubesizdim. Hep salladim , hatta kardesi dogana kadar ayagimdaydi Bu arada emmeyen bebekleri yatarak emzirmeyi deneyin. Bu aylarda etrafi kesfettikleri icin dikkatleri dagiliyo. Benimki de ayni durumda. Ben de emmedigi zaman yatarak emziriyorum. Memeyi tutunca kucagima aliyorum. Yatarakta devam edebilirsiniz emzirmeye. Ilk kizimda hic uyuyamazdim. Kizim uyutmazdi. Surekli uyanirdi. Ikinci kizimda tecrubeli oldugum icin rahatim. 3 sene boyunca dogru duzgun uyuyamadigimi bilirim. Ne zor gunlerdi. Annelik sabir isi. Bebekle vakit gecirdikce anliyosunuz neye ihtiyaci oldugunu.Mesela benim kiz uykusu varsa elleri yumruk yapiyo. O zamab yatiriyorum.

Ben sagarak bekliyorum anne sütüyle o yüzden ogun lu yanı kaç cc yediğini biliyorum 120 cc yediği bi öğünde 3 saat sonra veriyorum.öncesinde istesemde yeniyor zaten

Kızlar ben normal doğum yaptım, doğum anındaki zorlanmadan dolayı bebeğimin kafasının arkası çökmüş gibi, zamanla düzelir dedi doktorlar, bi kısmı düzeldi, ama tam arkada bi çöküklük var, 2 doktor da sorun deil dedi ama benim çok canım sıkılıyo sizinkilerin kafası dümdüz mü?

Canim ben de zor bi dogum gecirdim sukur oyle bi sey olmadi
Pek anlamadim cokuklugu ama
Dr lar sorun degil dediyse merak etme buyudukce duzelir canim

Tamm aklımda olsun hala kakasini yapamadı çünkü bekliyorum bende
Canim ablamı aradım pazardwymis telefonu çocuklara bırakmış konuşamadım ama aklımda tekrar ariycam konuşur konuşmaz sana dönerim. Bu arada benim kız bi keresinde kaka yapmamışti bende korktum hafif makamına zeytinyağı süreyim dedim ben azçık sürmeye çalışırken uyardım sanırım hemen yaptı. Yani çok zorda kalırsan zeytin yağını bi peçete yardımıyla sur kulak çubuğu kullanma o makatina zarar verebilir Allah korusun. Ben ablama ulaşır ulaşmaz sana yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…