• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kızlar ben normal doğum yaptım, doğum anındaki zorlanmadan dolayı bebeğimin kafasının arkası çökmüş gibi, zamanla düzelir dedi doktorlar, bi kısmı düzeldi, ama tam arkada bi çöküklük var, 2 doktor da sorun deil dedi ama benim çok canım sıkılıyo :KK43: sizinkilerin kafası dümdüz mü?
Ben sezeryenle yaptım doktorumuz kavun kafalı dedi ☺bildiğin kavun benziyor kafası ama gittikçe şekilleniyor e bide sacsiz olunca garip geliyor insana zamanla kafa taşı sertlestikce kafa şekli yerine oturur canım endişelenmë.

Canım emzirirken şu beyaz gürültü dedikleri sesi dinletmeyi denesene bi.elektrik fön makinesi sesi.bir ara çok gazımız vardı emerken ittirip kaktırıyodu ben çözümü öyle buldum.dene istersen bi belki sakinleştirir daha iyi emer annesi.
1 ay öncesine kadar onlarla büyüttüm canım kolik müzik fon süpürge cingirak kurma beşik gazı yok gibi aslında uyurken emiyo ama gözü açıkken emmiyor mamada kabul etmiyor biberon istemiyor ağzına memeyi verdiğim de bi görsen sanki limon veriyorum öyle yüzü ekşiyor çok yoruldum vallahi ...Şükür ki sağlıklı...

1 ay öncesine kadar onlarla büyüttüm canım kolik müzik fon süpürge cingirak kurma beşik gazı yok gibi aslında uyurken emiyo ama gözü açıkken emmiyor mamada kabul etmiyor biberon istemiyor ağzına memeyi verdiğim de bi görsen sanki limon veriyorum öyle yüzü ekşiyor çok yoruldum vallahi ...Şükür ki sağlıklı...
Bu aralar grev mi yapiyolar anlamadim ki benimkide oyle. Gogusumu weriyorum yuzunu eksitiyo en fazla 7 dk emiyo. 3 saat wermedim 4 saat wermedim hala aglamiyo vermesem aksama kadar acikmicak heralde bu cocuk deli olacam. Noldu bebeklerimize boyle emmeyi birakacak diye korkuyorum :(

Benimkide 3 bucuk ve daha 5200 ooof off.. Doktora gittniz mi peki. Benim dr. Gecici bi durum oldugunu dusunuyorum sabır sabır diyo.
Daha dün 2 gün önce saglikocagindaydim bi Dr bi ebe her hafta 10 günde falan gittim artık gitmicem ebemiz sıkıntı yapma sorun yok olması gereken kiloda diyor bizim için önemli olan motor gelişimi onlarda yapabiliyor diyor o hayatından memnunsa zorlama strese girme diyor

Bu aralar grev mi yapiyolar anlamadim ki benimkide oyle. Gogusumu weriyorum yuzunu eksitiyo en fazla 7 dk emiyo. 3 saat wermedim 4 saat wermedim hala aglamiyo vermesem aksama kadar acikmicak heralde bu cocuk deli olacam. Noldu bebeklerimize boyle emmeyi birakacak diye korkuyorum :KK43:
Aksama kadar emmiyor göğsümde süt siziyor sürekli şişiyor bende sütüm bitince diye korkuyorum ayakta zorla göğsümu veriyorum da kendini geri ye bi kasiyor gözlerinden yaşlar akıyor aglamaktan bende yere bırakıyorum kızıyorum tamam emmessen emmë aç kal ozaman diye oda bana gülmeye başlıyor gulermisin ağlarmisin cadı ya benimle dalga geçiyor sanki ...:)

Aksama kadar emmiyor göğsümde süt siziyor sürekli şişiyor bende sütüm bitince diye korkuyorum ayakta zorla göğsümu veriyorum da kendini geri ye bi kasiyor gözlerinden yaşlar akıyor aglamaktan bende yere bırakıyorum kızıyorum tamam emmessen emmë aç kal ozaman diye oda bana gülmeye başlıyor gulermisin ağlarmisin cadı ya benimle dalga geçiyor sanki ...:)
Al benden de o kadar.. gogusumu bosalttigini hic hatirlamiyorum. Daha az once sagdim uykuda wereyim dedim. Hemen ögürdü. Biberonu almiyo artik :( mememide istemiyo ne istiyo acaba :KK42:

Al benden de o kadar.. gogusumu bosalttigini hic hatirlamiyorum. Daha az once sagdim uykuda wereyim dedim. Hemen ögürdü. Biberonu almiyo artik :KK43: mememide istemiyo ne istiyo acaba :KK42:
Bi benimki öyle sanıyordum hatta ne istiyo ya bu çocuk diye söylenip duruyodum eşimin tabiriyle dayak istiyo bu sıpa dedi :)

Otobusle gitcem annemlere bayrama 1 ay klczz
Surekli ağlayan kolik oğlumla 40 günlükken 8 saatlik yola gittim ramazan bayramında gece bindik ben naparim diye dusunuyordum otobus çalışınca emdi ve uyudu ben şok daha sonrada ara ara kalktı emdi bide mama verdim pratik olsun diye molalar da kontak kapanınca kalkıyordu bi mucizeyi 40 gün boyunca ağlayan çocuk 8 saat yolda bir iki mizikladi okdar yanı demem o ki çok seviyorlar benim zirlayan oglum bile durduysa:) yola çıkmadan bolbol okuyun okutun ama bizim kayınvalidem okuya okuya bildirdi otobuse belkide onun faydası oldu hayırlı yolcuklar şimdiden;)

Çok nadirdir kayınvalidesini seven.eşler için idare ederiz.Ben hep şunu düşünürüm eşler kendi ailemize.karşı iyi mi?iyi diyelim empati kuralım.bize göre.ne.kadar kötü kayınvalide olsa bile eşlerimizin annesi değer vermek lazım.bizde yaşlanacağız.üç günlül dünya ne ekersek onu biçeriz hadi biçmedik allah için diyelim buna.:KK60:
Haklisin Zaten Allah rizasi icin susuyorum cogu seye..
Otobusle gitcem annemlere bayrama 1 ay klczz

Allah yardomcin olsun. Eskidem otobusle cok yolculuk yapardim ve aglayan bebekler olurdu ve soylenip duran insanlar. Kimiside yardim etmek adina soyle yapin boyle yapin diyerek aileleri daha fazla huzursuz ederdi. Gecen minibuse bindim 20 dklik yol ama benimki durmadi agladi bagirdi cagirdi. O kadar kotu oldumki bakip duran insanlar yuzunden cocuk benim degil desemmi diye gecirdim icimden:) ama cnm benimki gazli bebek hep huzursuz

Kızlar benim bebeğim 20 haziran doğumlu. Bugün kontrole gittik 5940 gr şuanda. Doğm kilosu 3680 di. Normalde ayda 800-1000 gr arası alıyodu bu ay 440 gr almış. Çok az değil mi? Emiyo da sürekli ama neden böyle oldu bilemedim :KK43: mama takviyesine başlıcam. Hem emzirip hem mama veren anneler günde kaç ml veriyosunuz mamayı ? Günde kaç kere vermeliyim?
Cnm benimkide az aliyodu kilo. Gunde iki kere sabah aksam 60ar cc mama veriyorum. Toparladi biraz iyi geldi. Dr sadece aksam 90cc verebilirsin demisti

Stres yaptıkça iyice kötü oluyor bende aynı durumdayım canım ..benim tek tesellim gece uykusunda emiyo olmasi gündüz gözünü açtımi geceye kadar toplam 3 ancak emiyo oda zorla 2 dk falan 3 buçuk aylık ve daha 5500 yeni oldu :-(
Cnm bnmkide bi ara tutmadi beni deli ediyordu agla agla . Bi raz acayip bi sey ama Aldim kucagima yürümeye basladim yürürken tuttu vallaa. Korktumu ne.

Cnm bnmkide bi ara tutmadi beni deli ediyordu agla agla . Bi raz acayip bi sey ama Aldim kucagima yürümeye basladim yürürken tuttu vallaa. Korktumu ne.
Yok canım yok neler neler denedim öyle inat ki anlatamam bişey yapmicaksa mümkün değil yapmıyor beni uzmedigi tek saatler gece sabaha kadar uykusunu fırsat biliyorum emziriyorum gündüz yapamadığımi gece yapıyorum uykusuz kalıyorum ama mutlu oluyorum

Kızlar ben normal doğum yaptım, doğum anındaki zorlanmadan dolayı bebeğimin kafasının arkası çökmüş gibi, zamanla düzelir dedi doktorlar, bi kısmı düzeldi, ama tam arkada bi çöküklük var, 2 doktor da sorun deil dedi ama benim çok canım sıkılıyo :KK43: sizinkilerin kafası dümdüz mü?
Canim korkma düzelir bende normal yaptım bizde bişey yokta bi arkadaşım
Vakumlu doğum yapmış bebeğin kafası uzamas ve cok korkMuş ama zamanla duselmis hatta çok güzel kafasi vardı

normalse boyuna göre boşuna mamaya başlama mamaya başlayınca sütün azalır. benimki 4035 doğmasına rağmen 3 aylık 6800-65 cm. boya göre de zayıf yani. kg lu olunca ileride şişko mu olsun. sonuçta sade anne sütü olsa dicem anne sütü kilosundan bişi olmaz ama ark mama kullandı bir ay dr obez mi yapacaksın diye kızdı mamayı bıraktırdı.
Evet ben de öyle duşunuyorum ama bebeğimi yeteri kadar besleyemediğimi düşündüğümde aklım çıkıyo :( aç olsa ağlar heralde ağlamıyo da ama mama verince içiyo.. Anlamadım ki :(
Benim bebeğim de 20 haziran doğumlu 3650 doğdu. 3.ayda. 6000 kilo.doktorlar normal dedi kilosu stres olma takılma kiloya dediler.ben anne sütü sadece sagarak veriyorum.öğün ekledik biz 7 öğün besleniyordu.sende daha fazla rmzirebilirsin uyurken vs..
Canım uyurken emmiyo benim ki uykusu derin galiba.. Çok zorlayıp uyandırınca da uyumuyo bikaç saat gece 2de 3 de mesela sabaha kadar oturuyoruz sonra :) normalde gece hiç uyanmaz çünkü. Her istediğinde emziriyorum saate falan bakmadan bazen yarım saate verdiğim bile oluyo susamıştır su isteğini karşılasın diye. Kilo almaması canımı sıktı bu ay.
Cnm benimkide az aliyodu kilo. Gunde iki kere sabah aksam 60ar cc mama veriyorum. Toparladi biraz iyi geldi. Dr sadece aksam 90cc verebilirsin demisti
. bunu soylediğin iyi oldu teşekkür ederim. Ben de sabah akşam verebilirim. Umarım bu ay toplarız biraz bizde.

Surekli ağlayan kolik oğlumla 40 günlükken 8 saatlik yola gittim ramazan bayramında gece bindik ben naparim diye dusunuyordum otobus çalışınca emdi ve uyudu ben şok daha sonrada ara ara kalktı emdi bide mama verdim pratik olsun diye molalar da kontak kapanınca kalkıyordu bi mucizeyi 40 gün boyunca ağlayan çocuk 8 saat yolda bir iki mizikladi okdar yanı demem o ki çok seviyorlar benim zirlayan oglum bile durduysa:) yola çıkmadan bolbol okuyun okutun ama bizim kayınvalidem okuya okuya bildirdi otobuse belkide onun faydası oldu hayırlı yolcuklar şimdiden:KK66:
Ins.yha durur smdiden npcm blmiyom oyle ck huzrsz degil ama arada gznmek kucak istyo ewde. Otbste yapamam ki bnde okutim sagl

Back
X