• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Her gün 2 kayısı ve üstüne ılık su... Kabız ol olma güne böyle başla...
bana ne ilaç, ne kayısı, ne ılık su hiçbiri iyi gelmiyor sadece acı bişeyler yediğimde faydasını görüyorum o da zararlı olur mu bilmiyorum, en son hemşirelere sorduğumda zararı olmaz demişlerdi....

selam kızlar... utanarak sizlere bişey sormak istiyorum, doktorunuz cinsellikten ne kadar uzak kalacağınız konusunda birşey söyledi mi sizlere ??

tüp doktoru bize sadece ilk 4 hafta yok dedi ama sonrasinda serbestti. ilk baslarda bende sizin gibi hic istemiyordum sag olsun esim de hic israr etmedi. ama inaninki belli bir süreden sonra hormonlariniz aksini iddia edecek. teklif genellikle sizden gelecek. bende 15-16.ci haftada basladi :KK22: doktora sorduk bir sey olur mu diye bize dedi ki ne yaparsaniz yapin, asla bebegin bulundugu yere erisemez ve bebege bir zarar veremezsiniz dedi. hatta bazen iliski sonrasinda kanama olabilirmis ama bu da bebekten veya keseden gelmezmis sadece rahim duvarindan gelirmis. yani sözün kisasi eslerinize eziyet etmeyin kizlar :) zaten siz kendiniz isteyeceksiniz :KK45:

tüp doktoru bize sadece ilk 4 hafta yok dedi ama sonrasinda serbestti. ilk baslarda bende sizin gibi hic istemiyordum sag olsun esim de hic israr etmedi. ama inaninki belli bir süreden sonra hormonlariniz aksini iddia edecek. teklif genellikle sizden gelecek. bende 15-16.ci haftada basladi :KK22: doktora sorduk bir sey olur mu diye bize dedi ki ne yaparsaniz yapin, asla bebegin bulundugu yere erisemez ve bebege bir zarar veremezsiniz dedi. hatta bazen iliski sonrasinda kanama olabilirmis ama bu da bebekten veya keseden gelmezmis sadece rahim duvarindan gelirmis. yani sözün kisasi eslerinize eziyet etmeyin kizlar :) zaten siz kendiniz isteyeceksiniz :KK45:
bende bu gittiğimde sormayı düşünüyordum bu konuyu iyi oldu açıklamanız

bak bu da farklı bi yaklaşım acaba bünyeden bünyeyemi değişiklik gösterir her doktor farklı bişey söylemiş :) ben de kendi doktoruma sorayım bari ama genelde de şey diyolar rahim kasılmaları bebeği dışarı atacak kadar güçlü olabilirmiş ondan çekiniyo insan yoksa tabi ki birlikte olmak bebeğe zarar vermez bencede aslında :S:S

günaydınlar,
cumartesi günü kontrolüm vardı.ense kalınlıkları normal dedi dr.0.8 ve 1 mm olarak ölçtü.
ikili test için de kan verdim.ikizlerde yapılıyormuş üçüzlerde yapılmıyormuş.
internetten okuduklarıma göre ikizlerde de sağlıklı sonuç vermiyormuş.
nasıl olacak bilmem.zaten yaştan dolayı da yüksek risk çıkacak.
biraz aklım karıştı açıkcası.
detaylı ultrasonu ise 20.haftada yaptıracakmışız.
ikiz olup ta ikili teste giren kimler vardı aranızda?
sonuçları yorumlarken birbirimizle haberleşelim

bak bu da farklı bi yaklaşım acaba bünyeden bünyeyemi değişiklik gösterir her doktor farklı bişey söylemiş :) ben de kendi doktoruma sorayım bari ama genelde de şey diyolar rahim kasılmaları bebeği dışarı atacak kadar güçlü olabilirmiş ondan çekiniyo insan yoksa tabi ki birlikte olmak bebeğe zarar vermez bencede aslında :S:S

aslinda cinsel iliskinin zarardan cok faydasi var dedi bize. insan ne de olsa mutluluk hormonu salgiliyor ve bu da faydali dedi. rahim kasilmalarina gelince onu da sormustuk. bize ancak üst üste 150-200 kere bu isi tekrarlarsaniz spermler erken doguma neden olabilir demisti. yani rahim kasilmalarinin herhangi bir riski yok dedi. genellikle türk doktorlari isin kolayina kaciyor yapmayin olsun bitsin diyor. gerci bazi riskli hamileliklerde tabii ki farkli oluyor ama doktor risk görmedikce ortada cekinecek bir sey de yoktur sanirim :)

aslinda cinsel iliskinin zarardan cok faydasi var dedi bize. insan ne de olsa mutluluk hormonu salgiliyor ve bu da faydali dedi. rahim kasilmalarina gelince onu da sormustuk. bize ancak üst üste 150-200 kere bu isi tekrarlarsaniz spermler erken doguma neden olabilir demisti. yani rahim kasilmalarinin herhangi bir riski yok dedi. genellikle türk doktorlari isin kolayina kaciyor yapmayin olsun bitsin diyor. gerci bazi riskli hamileliklerde tabii ki farkli oluyor ama doktor risk görmedikce ortada cekinecek bir sey de yoktur sanirim :)
çok teşekkürler bilgiler için, aklıma çok yattı söylediklerin yine de kendi doktorumla bi konuşayım belki bana özel riskli bi durum varsa dikkatli oluruz ..

günaydın kızlar umarım hepiniz iyisindir...

kaçırdığım yerleri okudum da derin konulara girmişsiniz.. cinsel ilişki 12. haftadan sonra bir zararı olmuyor bende eşime bunu anlatıyorum ama o bebekler doğana kadar istemiyor pek bi masum yaklaşıyor bana kocacım:KK48:

günaydınlar,
cumartesi günü kontrolüm vardı.ense kalınlıkları normal dedi dr.0.8 ve 1 mm olarak ölçtü.
ikili test için de kan verdim.ikizlerde yapılıyormuş üçüzlerde yapılmıyormuş.
internetten okuduklarıma göre ikizlerde de sağlıklı sonuç vermiyormuş.
nasıl olacak bilmem.zaten yaştan dolayı da yüksek risk çıkacak.
biraz aklım karıştı açıkcası.
detaylı ultrasonu ise 20.haftada yaptıracakmışız.
ikiz olup ta ikili teste giren kimler vardı aranızda?
sonuçları yorumlarken birbirimizle haberleşelim

merhaba canım, benim doktorumda 17 kasımda bana ikili test yapacagını söyledi. Bende endişe duyacagım bir sonuç çıkarmı diye düşünür oldum ama doktoruma güveniyorum o yuzden bende yaptırıcam. Sonuç riskli çıksa bile dikkate almayalım inşallah saglıklı bir şekilde kucagımza alıcaz canım.

Evdeyim hastaneden hastaneye dışarı çıkıyorum boğuldum :KK12:

haklısınnn canımm bende evde olsam da keyif yapsam diyorum ama heralde iki gün sonra sıkılırım..
gebelik ve bebek bakımıyla ilgili kitaplar okumanı tavsiye ederim hem keyifli hem de gerekli..
bende bazen işyerinde iş olmayınca cok sıkılıyorum bebek eşyalarına bakıyorum hayallere dalıyorum keyifli oluyor:)

Merhaba güzel anneler. :anneadayı::KK28: Dün akşam bebeğimizi gördük. 1.93 mm olmuş. 8+4 olarak söyledi doktor günümüzü. Çok şükür iyiyiz, güzel güzel büyüyoruz. Yalnız sanırım kendi kendime nazar değdirdim. Bugün sabah kalktığımdan bu yana midem bulanıyor. daha önceleri sabahları hafif olup geçiyordu. Neyse ki sabah kahvaltımı yapabildim ama yemek düşününce midem kalkıyor. :KK43: Bu arada doktor Crinone jeli 10 gün daha kullanıp bırakmamı söyledi. Çok şükür ondan da kurtuluyoruz. Bir daha ki kontrolümüz 24 kasım da. ikili testimizde 25 kasımda olacakmış. :KK28:

Back