• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

selam canım uzun zamandır konuşmuyorduk nasılsın? hamilelik nasıl gidiyor?
çatlak kremi Mustela kullanıyorum her gün..
Merhaba canımmm :) Epeydir gelmiyordum çok vakit harcıyorum diye uzak duruyordum.20 haftalık oldu kızımız teyzesi ;) 4lü tarama testi biraz sıkıntılı çıktı azda olsa üzüldük ama iyiyim canım .Renkli dobler yapılacak onun zamanını bekliyoruz.
Mecitefendi markasının doğal kakao yağı kremi aldım bir kere kullandım,hem makul fiyat hemde misss gibi çikolata kokuyorsun:KK76:
Sen nasılsın canım cinsiyeti ney yavrumuzun,sağlığınız nasıl .

Kızlar çatlakları engellemek ve vücudun elastikiyetini sağlamak için kullandığınız ürünler nelerdir bilgilendirir misiniz:KK31::KK31:
vazelin bebek yağı banyolardan sonra kullanıyorum. günlük yatmadan önce de nemlendirici kremler sürüyorum sürekli kullandıklarımızdan dove nivea gibi. birde bimden zeytinyağlı bi krem almıştım kokusu çok güzel sıvı sabun kutusu gibi kutusu üstten bastırmalı ondan sürüyorum.

Günaydın arkadaşlar Afedersiniz üç gün once tuvalette biraz zorlandım sanırım şimdi zorlama olmasada kanıyor yara oldu sanırım kayısı yiyorum kayısı komposto su yaptım dün içtim bugün yine kanadı ne yapsam acaba ne onerirsiniz
Canim bendede oldu dr a gittim merhem ve fitil verdi iceride catlak olmus gecti 1 haftada git yoksa daha kanar

Selam kizlar,

bayagidir bende uzak kaldim. isler inanilmaz yogundu ve artik is yerinde de son haftalarimi yasiyorum. kismetse 3 Subat son calisma günü ondan sonra evde olacagim. oglusum büyümekle mesgul ben ise gebelik sekeri ile mücadele halindeyim. 3 hafta önce teshis konuldu ve doktorum acimadan ekmek, pirinc, makarna, tatli, seker, üzüm ve muzu yasakladi. anlayacaginiz sürünüyorum. 2 kilo verdim son 3 haftada. yarin yeniden bakacaklar ona göre de insuline karar verecekler. insulin verseler icim yanmayacak en azindan oglusuma biraz seker yedirebilirim. hayirlisi artik. onun haricinde uykusuz geceler, tuvalet ziyaretleri ve hemeroid ile mücadele tam gaz devam ediyor. hic kabizlik yasamamama ragmen hemeroid problemi yasadim. oglusum kafasi ile sanirim bagirsaklarima cok fazla bastiriyor :)

Kızlar çatlakları engellemek ve vücudun elastikiyetini sağlamak için kullandığınız ürünler nelerdir bilgilendirir misiniz:KK31::KK31:
ben doktoruma danismistim herkezde farkli etki eder kremler dediydi. bende sadece normal vücut kremi kullandim. haftada 1-2 kere. bir tane bile catlak olmadi ama bence tamamen cilt tipi ile alakali. neler kullanip da catlak olanlar var. sans isi.

19.haftam bitiyo bugün ama hala hiç bir kıpırtı hareket hissetmiyorum. oysa ki ultrasonda inanılmaz hareketli bende bi sıkıntı var sanırım..

bende 22-23. haftaya kadar hic dogru dürüst hissedememistim ama ultrasonda kipir kipirdi. doktorumun aciklamasina göre bebisin hareketlerini hissedebilmek plasenta ve plasentanin durumuna bagliymis. eger kalin ve bebekle cilt arasinda duruyorsa ancak ilerleyen dönemlerde hissetmek mümkün olabilirmis. benimki öyleydi sonrasinda plasenta yayilip inceldikce oglusumun antrenmanlarini hissetmeye basladim. merak etme zamani gelince sende hissedersin :)

bu arada daha yeni bir arkadaş bebek rahmin sağında olursa kız solunda olursa erkek oluyomuş dedi.. sizce var mıdır böyle bişey?
Kendine baktığında komple kilo alıyorsan yani tepeden tırnağa o zaman KIZ ama sadece bel,karın,göbek kısmı kilo alıyorsa ERKEK :) bu da başka bir tespit:cool:

İyiki burasi var ve gorusuyoruz yoksa hersey icin hepimiz dr a gitcez :) saol cnm normalse rahatladim :KK66:
Evet canım dün doktora servikal uzunluk ölçer misiniz dedim. . Pek zannetmiyorum senin öyle bir sorunun yoktur nerden bu aklına geldi dedi internette okuyorum dedim. Bırakın interneti o insanı manyak yapar dedi. :KK57: Rahim ağzından operasyon gecirenlerde ikiz gebelerde iki bebeğin ağırlığından olur dedi . ölçtü hakikaten 5 cm çıktı. Sonra şeker yuklemesi yaptiralim mı dedim sakıncalı diyorlar dedim. Kim diyor tabiki Canan Karatay dedi. O hiç hamile bir kadını muayene etmiş mi dedi.:KK57: Sonra tetanos aşısını sordum. Ben hastalarima onermiyorum ama bir zararı yok isterseniz yaptira bilirsiniz dedi. Baya soru sordum. Salı günü ayrıntılı ultrason a gircem. Ve aşı olcam bakalım:D

Evet canım dün doktora servikal uzunluk ölçer misiniz dedim. . Pek zannetmiyorum senin öyle bir sorunun yoktur nerden bu aklına geldi dedi internette okuyorum dedim. Bırakın interneti o insanı manyak yapar dedi. :KK57: Rahim ağzından operasyon gecirenlerde ikiz gebelerde iki bebeğin ağırlığından olur dedi . ölçtü hakikaten 5 cm çıktı. Sonra şeker yuklemesi yaptiralim mı dedim sakıncalı diyorlar dedim. Kim diyor tabiki Canan Karatay dedi. O hiç hamile bir kadını muayene etmiş mi dedi.:KK57: Sonra tetanos aşısını sordum. Ben hastalarima onermiyorum ama bir zararı yok isterseniz yaptira bilirsiniz dedi. Baya soru sordum. Salı günü ayrıntılı ultrason a gircem. Ve aşı olcam bakalım:D

evet guzel bilgiler almissin canim ;) benimde 11 subat ayrintili var

canm belki bizim bebeler akıllı uslu olcaktır ondan böyle sakindirler :) geçen gün nette okudum burda değil başka bi yerde. kadının biri 12. haftam kıpır kıpır bebişim uyutmuyo beni filan yazmıştı. nasıl hissediyolar anlamıyorum valla 12 14 haftalarda. ben hani tedaviyle filan kalmış olmasam yani bu kadar çabalamasam o haftalarda hamile olduğumu unuturdum heralde.. mide bulantıı filan da olmayınca başka da bi belirti zaten yoktu :KK3: ha birde 23. haftada hala hissetmiyorum yazan biri daha vardı. her hamilelik de farklı bence her bebek de...
inşallah öyledir canım :) sağlıklı ve iyi olsunlar da varsın biz hissetmeyelim napalım :) ilk gebeliklerde zaten dediğin gibi insan hamile olduğunu bile unutuyo bazen.. bende de mide bulantısı olmadı hiç karnım büyümese kendimi hamile gibi hissetmiycem :) sağ salim doğsunlar da o zamanda çok hareketliler diye şikayet ederiz yaranamazlar bize bu bebekler bi türlü :KK70::KK70:

şeker yüklemesi ve tetanozu ben de merak ediyordum, aşıyı yaptırıcam ama şeker yüklemesini yaptırmam sanırım ya kendi druma sormadım acaba niye yaptırmak gerekiyormuş ki canım ??

şeker yüklemesi ve tetanozu ben de merak ediyordum, aşıyı yaptırıcam ama şeker yüklemesini yaptırmam sanırım ya kendi druma sormadım acaba niye yaptırmak gerekiyormuş ki canım ??

Anne ve Bebekte seker orani yuksek olursa sisme yapiyormus diye biliyorum ben yuksek kilolu dogarmis

Back