2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Kizlar ara ara lahverengi lekelenmeler oluyor bende. Namaz kilmak icin engel midir sizce. Yani gusul.abdesti almam gerekir mi adetliyken gibi...
konunun uzmanı değilim haddim de değil hatta beni eleştirenler de olabilir ama...rabbim hastalara yatanlara gözünle bile namaz kılabilirsin diyor,abdest teyemmüm olmasa da.. 5 vakit gusül alıp hastalanıp üşütme ayrıca...bebeğini düşün..rabbim herşeyi kolaylaştırıyor,al abdestini kıl namazını bence..Allah kabul etsin canım ...

bu acının ne demek oldugunu cok ıyı bılırım... Bu kez yaşamaktan cok korkuyorum inşallah Rabbim bu kez devamını getirir. Allah sabır versin

Kizlar ara ara lahverengi lekelenmeler oluyor bende. Namaz kilmak icin engel midir sizce. Yani gusul.abdesti almam gerekir mi adetliyken gibi...
Ayni sorunu bende yasamistim bana ozur sayilir gusul almana gerek yok normal abdestinle kilabilirsin demislerdi bende oyle kildim hep.

Öncelikle Allah şifa versin . Bebeğini sağlıkla sana bağışlasın .

Namaz konusuna da gelince . Bu bir özür olduğundan gusül gerekmez. Yalnız her vakit özür abdesti niyeti ile abdest alman gerekir . Diyelim ki ikindi namazı vakti girince yani ikindi ezanı okununca öğle namazının vakti bitmiş olur ve ikindi için yeni abdest alman gerekir. Bu süre zarfında kanama olsa dahi özürlü sayıldığından Kuran falan da okuyabilirsin. Çünkü adet hali değil .

Durumun nasıl bilmiyorum ama düşük riski varsa Abdest alırken ayağını yükseğe kaldırmamaya dikkat etmelisin . mümkün ise yerde yıka . Namazını oturarakda eda edebilirsin Allah'ın izniyle en azından tehlike geçene kadar . Yok eğer sıkıntı yoksa normal kılabilirsin .

Bende dün yemek yapıp ortalığı topladım ağrım oldu.
Şu sıralar mümkün mertebe dinlenmek gerekiyor sanırım.
Evet yemek yapmak bile zorluyor,bolca dinlenmeli ama insan dayanamıyor yapıyor bi şeyler...

Mrb kanaman mı olmuştu daha önce
Kanama gibi değil de kahverengi lekelenmem oldu,protestan verdi doktor.
Özür sayıldığını biliyorum canım.

Canım bugun doktora gittim.5+1 günlük.kesem belli belirsiz gözüküyor..doktor 2 hafta sonra gel dedi.
Brn dün kanamayla gittim kesenin şekli bozulmamış ama çevresinde pıhtılar varmış onlar çözülmüş kanamaya neden oldu o da iyi mi kötü mü bilmiyrm

Kizlar ikili test hakkinda ne dusunuyorsunuz? Onumuzdeki hafta randevum var ama bu ara yaptirip strese girmesem mi hic diye dusunuyorjm. Sonucuna da mudahale edemiyoruz, o stresle yasanir mi kafam cok karisik

Ben yaptırmayacağım canım. Doğruluk ihtimali %60. Şimdi hatalı bir sonuç olacak huzursuz olacağım. Sonuç doğru bile olsa Allah korusun bebeğimi aldırmam kesinlikle. O yüzden gerek yok diye düşünüyorum.

KIZLAR ACİLLLL YARDIM 8+2 YİM 3 SAAT ÖNCE EŞİMLE BİRLİKTE OLDUK DOKTOR BİR SORUN YOK OLABİRSİNİZ DEMİŞTİ ŞİMDİ KAHVERENGİ LEKE GELDİ 5 HAFTALIKKEN DE GELMİŞTİ NE GÜZEL GEÇMİŞTİ ŞİMDİ İDRARIMI YAPARKEN KÜÇÜK KÜÇÜK PIHTI LARDA GELDİ ÇOK KORKUYORUM İLİŞKİDEN Mİ OLDUKİ YOKSA DIŞARDA ÜŞÜTTÜĞÜM İÇİN OLABİLİR Mİ Kİ

Neden oldugunu tam olarak bilemeyecegim ama endiselenmeyin. Uzatip ayaklarinizi yuksege kaldirin. Dinlenince gecer insallah..

Kızlar Merhaba ben bebisim 7+6 da iken yani dün muayeneye gittim bebeğin boyu 14.6 mm çıktı. Normal gibo gözüküyor ama bazı kaynaklarda daha büyük olması gerekiyor yazıyor. Fikri olan var mı?

bendede var kahverengi akıntı progestan verdi

Kızlar progestanı kanamam varken vajinal alıyodum durdu artık ağızdan alsam bi sorun olur mu sizce

Canım endişelenme, ilk hamileliğimde ben de aynı sebepten kanamam olmuştu, doktor progestan vermişti. Yoğun kanamam olduğu için bir ay istirahat etmiştim. Çocuğumu gayet sağlıklı bi bi biçimde kucağıma almıştım. Dinlen bol bol, bi süre de bence ilişkiye ara ver.

yasgördünpost: 44541032 .!.:
Bende bi gorsem.lalp.atisini dusam rahatlayacagim hayirlisi ile zaman gecer goruruz insallah canim
Sen keseyi gordun degilmi canim.bebisi gorcen sanirim.senin bi daki kontrolun nezamandi?

Merhaba canım neden bilmiyorum ama bizim doktor prezervatif önermişti kullandınız mı? eğer kullanmadıysanız içerde kanamalı alan varsa belki onun kırmızısı gelmiştir diye düşündüm. yine de bence doktoruna görün.

Kızlar Merhaba ben bebisim 7+6 da iken yani dün muayeneye gittim bebeğin boyu 14.6 mm çıktı. Normal gibo gözüküyor ama bazı kaynaklarda daha büyük olması gerekiyor yazıyor. Fikri olan var mı?
Bence iyi gibi canım 9+1 de geçen hafta 2.8 mm idi benimki. 6+3 te de 0.8 mm idi. Seninki tam arada normal demek ki. Hem b,r anormallik olsa doktorun da söylerdi dimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…