• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar ewet artık hamile olduğumuzu öğrendik.peki şimdi nasıl beslenmeliyiz.
Size ilk gebeliğimden bahsedeyim. (2013 ağustosta doğum yaptım.) Ben yumurta ve süt yiyip içeren. O nedenle hamile olduğumu öğrenir öğrenmez diyetisyenin yolunu tuttum.hay gitmez olaydım 180 tl paramı aldı.bana çok zayıf bir insanım ve kilo almam gerekiyor muamelesi yaptı bi liste verdi o kadar.bebeğe ne iyi gelir ne yemeli ne İçmesi yok hiç bir şey.sonra internet kurdu olan ben araştırdım da araştırdım ve öğrendiklerimi sizinle paylaşayım. Beğendikleriniz olursa uygularsınız. Bu arada 10 kg aldım ilk gebeliğimden.
1. Ilk üç ay yediklerinizin bebeğe bir faydası yok çünkü ilk üç ay bebek depodan kullanıyor.
2. Iki canlıyım iki kere yemeliyim çok yanlış.
3. Günde en az 3 litre su için su bebeğinize verebileceğiniz en faydalı besin.
4.ilk 3 aydan sonra doktorunuza danışarak normal doğum düşünüyorsanız günde en az yarım saat yürüyün. (Benimki zorunlu sezeryandi 4 farklı risk vardı yürümek yasaktı.)
5. Ceviz ve semizotu bulgur bebeğin zekası için birebir.
6.tatlının ve karbonhidratın bebeğe hiç bir faydası yok. Tabii ki hiç tüketmeyin demiyorum ama bebeğe daha çok yarayacak besinler tüketmek daha mantıklı. Ekmek pirinç gibi karbonhidrat ve nişastalı şeyler az yiyin.
7.muz potasyum deposu çok faydalı kabızlık sorununuz yoksa her gün bir tane yiyin.gerçi günde 3 litre su tüketince kabızlık otomatik olarak düzeliyor.
8. Her gün 1 tane soda için.kalsiyum kemik gelişimi için önemli.
aklıma gelenler bunlar hepimizin sağlıklı bulantısız günleri olsun inşallah öpüldünüz.
Teşekkürler canm bilgiler icin:KK54:

Günaydın kızlar ewet artık hamile olduğumuzu öğrendik.peki şimdi nasıl beslenmeliyiz.
Size ilk gebeliğimden bahsedeyim. (2013 ağustosta doğum yaptım.) Ben yumurta ve süt yiyip içeren. O nedenle hamile olduğumu öğrenir öğrenmez diyetisyenin yolunu tuttum.hay gitmez olaydım 180 tl paramı aldı.bana çok zayıf bir insanım ve kilo almam gerekiyor muamelesi yaptı bi liste verdi o kadar.bebeğe ne iyi gelir ne yemeli ne İçmesi yok hiç bir şey.sonra internet kurdu olan ben araştırdım da araştırdım ve öğrendiklerimi sizinle paylaşayım. Beğendikleriniz olursa uygularsınız. Bu arada 10 kg aldım ilk gebeliğimden.
1. Ilk üç ay yediklerinizin bebeğe bir faydası yok çünkü ilk üç ay bebek depodan kullanıyor.
2. Iki canlıyım iki kere yemeliyim çok yanlış.
3. Günde en az 3 litre su için su bebeğinize verebileceğiniz en faydalı besin.
4.ilk 3 aydan sonra doktorunuza danışarak normal doğum düşünüyorsanız günde en az yarım saat yürüyün. (Benimki zorunlu sezeryandi 4 farklı risk vardı yürümek yasaktı.)
5. Ceviz ve semizotu bulgur bebeğin zekası için birebir.
6.tatlının ve karbonhidratın bebeğe hiç bir faydası yok. Tabii ki hiç tüketmeyin demiyorum ama bebeğe daha çok yarayacak besinler tüketmek daha mantıklı. Ekmek pirinç gibi karbonhidrat ve nişastalı şeyler az yiyin.
7.muz potasyum deposu çok faydalı kabızlık sorununuz yoksa her gün bir tane yiyin.gerçi günde 3 litre su tüketince kabızlık otomatik olarak düzeliyor.
8. Her gün 1 tane soda için.kalsiyum kemik gelişimi için önemli.
aklıma gelenler bunlar hepimizin sağlıklı bulantısız günleri olsun inşallah öpüldünüz.
Tesekkurler.bu harika oldu iste
Coooooook yararli bilgiler
Damacanaya dayaniyoruz bundan sonra :KK48:

hanımlar aklıma bişey geldi benim b12 normal değerin altında eğer hamilelik oluşursa ilaç kullanabilirmiyim b12 vitamin hapı yada iğnesi folic asit kullanıyorum folic 1 hergün bir tane ama b12 için birkaç dodex iğne yaptırmıştım sadece o kadar yükselme olmadıysa hamilelikte benim ve bebek için sorun olurmu?
canım aynı sorun bende de var ilk gebelikte de iyi değildi ama doktor pek önemsemedi nedense. doğumdan sonra daha beter oldu tabi. ben kara üzüm ve pekmeze dayanmayı düşünüyorum. en güzeli doğal olanı :KK39:

Ben evlendigimde 48kilo kadardim bir buçuk yıllık evliyim şimdi 61 kg. Çok zayif tim kilo aldığım iyi oldu ama şimdi 61kilo ile hamile kaldım ya.çok alırsam :KK43:sanırım balon olup ucacagim been :KK55::rolleyes:

mesajını okuyunca önce güldüm sonra tasalandım kendi adıma. ben 63 le evlenip 69 la hamile kalan biriyim. tabii bu bahsettiğim ilk gebelik. Allahtan 12 kiloyla kapatmıştım sezonu. şimdi ise 73 üm:KK35: ne kadar alırım bilmiyorum ve ciddi anlamda yiyorum.. beterin beteri var için rahat olsun:rolleyes:

Ben evlendigimde 48kilo kadardim bir buçuk yıllık evliyim şimdi 61 kg. Çok zayif tim kilo aldığım iyi oldu ama şimdi 61kilo ile hamile kaldım ya.çok alırsam :KK43:sanırım balon olup ucacagim been :KK55::rolleyes:
takıl bana şekerim yazdıklarımı oku uygula fit hamileler grubuna takıl

Teşekkürler canm bilgiler icin:KK54:
Canım ben ilk hamikeliğimde bu bilgilere muhtaçtım şimdi bildiklerimden herkes yararlansın istedim beğendiysen ne mutlu

Tesekkurler.bu harika oldu iste
Coooooook yararli bilgiler
Damacanaya dayaniyoruz bundan sonra :KK48:
aynen canım damacanalar tükensin

mesajını okuyunca önce güldüm sonra tasalandım kendi adıma. ben 63 le evlenip 69 la hamile kalan biriyim. tabii bu bahsettiğim ilk gebelik. Allahtan 12 kiloyla kapatmıştım sezonu. şimdi ise 73 üm:KK35: ne kadar alırım bilmiyorum ve ciddi anlamda yiyorum.. beterin beteri var için rahat olsun:rolleyes:[/QUOTE]
:) :KK71:ne yapalım artık yaşayıp göreceğim :)hamilelikten önce ve sonrası olarak beni memlekette görenler şaşıracak :)

Enteresan kısmı hep çok yiyip kilo alamayan lardan dim :)çok hareketli hiç oturmazdim ama şimdi erzurum da yaşıyoruz burası bildiğiniz üzere hep p kış memleket evde otur komşularla.hamur işleri ye büyüdüm buyudum artık bende anne oldum m :)büyümeye devam :rolleyes:

kızlar bende 60 kilo ile hamile kaldım
ilkinde 56 ile hamile kalmış 69 ile doğuma girmiştim bakalım bunda neler olacak

hanımlar aklıma bişey geldi benim b12 normal değerin altında eğer hamilelik oluşursa ilaç kullanabilirmiyim b12 vitamin hapı yada iğnesi folic asit kullanıyorum folic 1 hergün bir tane ama b12 için birkaç dodex iğne yaptırmıştım sadece o kadar yükselme olmadıysa hamilelikte benim ve bebek için sorun olurmu?
Cnm ben gebeligimi ogrendigimde b12 eksigim oldugunu tahlilde gorduk doktor dodex igne verdi ve hamilelikte hap vermediklerini soyledi. Herbir dodex ignede 5 adet ampul var. Ilk kutuyu gun asiri vuruluyorsun. Ikinci kutuyu haftada bir vuruluyorsun. Haftalik kür bitince de ayda bir vurularak tamamliyorsun. Gebelikte kullanilmasinin yan etkisi olsa doktor vermez bir de recete uzerinde hamilelik bulgusu ve b12 eksikligi diye not dusulmus yani bir sorun olacagini sanmam ayrica bu igneleri saglik ocaginda vuruluyorsun vuran hemsire de hamile oldugumu biliyor yani rahat ol cnm b12 bebek icin cok onemli

Cnm ben gebeligimi ogrendigimde b12 eksigim oldugunu tahlilde gorduk doktor dodex igne verdi ve hamilelikte hap vermediklerini soyledi. Herbir dodex ignede 5 adet ampul var. Ilk kutuyu gun asiri vuruluyorsun. Ikinci kutuyu haftada bir vuruluyorsun. Haftalik kür bitince de ayda bir vurularak tamamliyorsun. Gebelikte kullanilmasinin yan etkisi olsa doktor vermez bir de recete uzerinde hamilelik bulgusu ve b12 eksikl8gi diye not dusulmus yani bir sorun olacagini sanmam ayrica bu igneleri saglik ocagonda vuruluyorsun vuran hemsire de hamile oldugumu biliyor yani rahat ol cnm b12 bebek icin cok onemli

saol cnm eğer gerekirse banada dodex verebilir yani dr. inş. yükselmiştirde gerek kalmaz

Insallah tatlim ama yazarsa da uzulme bu arada Turkiye`de insanlarin yuzde sekseninde varmis takma kafana

ben ilkinde 54le kaldım 65 le falan doğum yaptım şuan 58im hamile kalırsam ne olurum bilmem 70i bulursam yarım dünya olurum herhal çünkü boyumda 1.53 minyonum tonton bi minyon olurum artık :) hayırlısı..

kızlar sizlere bir soru ben şimdi üç gün geciktiğimde 677 değerimdi hatta yazmıştım dün tekrar test yaptırdım yani 48 saat sonrası 1313 çıktı. şimdi yarın doktor muayeneye çağırdı muhtemelen vajinal ultrason yapacak ama çok tedirginim herhangi bir lekelenmem yok ama işte korkuyorum sizce bir zararı olur mu?

kızlar sizlere bir soru ben şimdi üç gün geciktiğimde 677 değerimdi hatta yazmıştım dün tekrar test yaptırdım yani 48 saat sonrası 1313 çıktı. şimdi yarın doktor muayeneye çağırdı muhtemelen vajinal ultrason yapacak ama çok tedirginim herhangi bir lekelenmem yok ama işte korkuyorum sizce bir zararı olur mu?
8.haftaya kadar bakabiliyorlar vajinal..birsey olacagindan degil..kendni rahat hissetmek istyrsan bekle sonra gt karnindan baksin

Ne diyorsuuuun olmaz mi:KK70:
Sag agriyorsa erkek sol kiz
Ama cok inanma canim.genelleme bunlar.bikac baslik var hatta genelde tutmus bu da.kesenin saginda olursa erk ....yazdimya o da.ama istisnalar da var
Yine de can SIKINTISINDAN okuyoruz naaaapcaaan mecbuuuur oooyle boyle gecireccez vakti :cool::KK59:

Benimde sol agrıyor hadi hayırlısı...

Back