- 21 Ekim 2010
- 2.630
- 221
- 123
- Konu Sahibi ayse1234512
Teşekkürler canm bilgiler icinGünaydın kızlar ewet artık hamile olduğumuzu öğrendik.peki şimdi nasıl beslenmeliyiz.
Size ilk gebeliğimden bahsedeyim. (2013 ağustosta doğum yaptım.) Ben yumurta ve süt yiyip içeren. O nedenle hamile olduğumu öğrenir öğrenmez diyetisyenin yolunu tuttum.hay gitmez olaydım 180 tl paramı aldı.bana çok zayıf bir insanım ve kilo almam gerekiyor muamelesi yaptı bi liste verdi o kadar.bebeğe ne iyi gelir ne yemeli ne İçmesi yok hiç bir şey.sonra internet kurdu olan ben araştırdım da araştırdım ve öğrendiklerimi sizinle paylaşayım. Beğendikleriniz olursa uygularsınız. Bu arada 10 kg aldım ilk gebeliğimden.
1. Ilk üç ay yediklerinizin bebeğe bir faydası yok çünkü ilk üç ay bebek depodan kullanıyor.
2. Iki canlıyım iki kere yemeliyim çok yanlış.
3. Günde en az 3 litre su için su bebeğinize verebileceğiniz en faydalı besin.
4.ilk 3 aydan sonra doktorunuza danışarak normal doğum düşünüyorsanız günde en az yarım saat yürüyün. (Benimki zorunlu sezeryandi 4 farklı risk vardı yürümek yasaktı.)
5. Ceviz ve semizotu bulgur bebeğin zekası için birebir.
6.tatlının ve karbonhidratın bebeğe hiç bir faydası yok. Tabii ki hiç tüketmeyin demiyorum ama bebeğe daha çok yarayacak besinler tüketmek daha mantıklı. Ekmek pirinç gibi karbonhidrat ve nişastalı şeyler az yiyin.
7.muz potasyum deposu çok faydalı kabızlık sorununuz yoksa her gün bir tane yiyin.gerçi günde 3 litre su tüketince kabızlık otomatik olarak düzeliyor.
8. Her gün 1 tane soda için.kalsiyum kemik gelişimi için önemli.
aklıma gelenler bunlar hepimizin sağlıklı bulantısız günleri olsun inşallah öpüldünüz.