herkese selamlar,ne çok zaman oldu yazmayalı... bir zamanlar nerdeyse eşimizden çok birbirimizle görüşürken şimdi forumun varlığını bile unutur olduk :) umarım herkes bebişleriyle iyidir ,mutlu mesuttur. Okuyan arkadaşlar ,hiç olmazsa arada bebişler napıyolar,sıkıntıları,tecrübeleri paylaşalım ki hem irtibatımız kopmasın hem de birbirimize faydamız olsun.
bizim hayatımızdan bahsedecek olursam... bebeğim 4 nisan doğumlu,hala emiyor,hala tuvalet alışkanlığı edinemedi (üstüne de düşmedik bu konunun) ,hala kabız ve hala iştahı yok...
kızım konuşmayalı başlayalı baya oluyor, 9 aylıkken konuşan bir annenin çocuğunun şimdilerde cümleler kurup duygularını anlatıyor olmasına şaşmamak lazım sanırım :) onun dışında emmeye devam ediyor hatta haftasonu sürekli memede,canı sıkıldıkça eline kitabını alıp kuruluyo memeye,bi yandan hikaye okutuyo bi yandan meme emiyo,keyif ehli yani :) ama canımı sıkmıyor da değil bu durum,yemek masasına oturur oturmaz "ben meme emicem,yemicem" diyo,ne yaparsam yapayım ikna edemiyorum,meme diye bağırıp ağlamaya başlıyo ve her seferinde o kazanıyo. haftaiçi de öğle arası ve akşam eve gider gitmez kapıda memeeeee diye karşılıyo. yemeğini yese sorun yapmıcam ama gerçekten hiçbişey yemiyo,her öğün yediği birkaç kaşığı geçmez;herhangi bir sağlık problemi yok görünürde ama çok üzülüyorum ,çocuğun yemekten kaçar gibi bir hali var. meyve verince yiyor,çok nadiren çikolata,çubuk kraker gibi ıvır zıvır eline geçerse affetmiyor ama yemeğe gelince ya bir iki lokma alıp bırakıyor ya da kaşıkla karıştırıp döküp elini yemeğe sokup oyun oynuyor,gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. 22,5 aylık olmasına rağmen kilosu 10 kg yu geçmez. sırf bu yüzden,belki yemek yemeye başlar diye memeden kesmeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. dedğim gibi şu an eve girer girmez,canı sıkıldıkça,yemek masasına oturunca,yatmadan önce,yatarken,uyumak için,gece uyanınca vs hep memede; vermeyince inatlaşıp ağlıyor, artık dişlerinin olduğunu bizim gibi yemek yemesi gerektiğini büyüdüğünü söylüyorum "artık meme emmicez yavaş yavaş bırakıcaz" diyorum "hayır emicez,bırakmıcaz" diye cevap veriyor. memeye acı,salça,sirke vs sürmek istemiyorum ya da kıl vs koyarak kendimden tiksindirerek uzaklaştırmak istemiyorum. 1 hafta çocuğa yaklaşma babası/bakıcısı ilgilensin diyenler oldu bu da mümkün değil,yanıma gelip sarılıp meme isteyip ağladığında onu görmezden gelmek, memeyi bıraktırıcam diye travma yaratmak istemiyorum. emme aralıklarını açıp bıraktırmak en güzeli ama bizim öyle bi düzenimiz yok,ne zaman canı istese meme diye ağlamaya başlayınca elim kolum bağlanıyor; hele ki geceleri gözünü bile açmadan meme diye ağlıyor,kaç kez denedim sallayım uyutayım,pışpışlayım vs diye ama ağlama krizlerini tetiklemekten başka işe yaramadı. sizlerin tecrübe ve önerilerini bekliyorum merakla.
daha sık yazışmak dileğiyle :)....