2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
arkadaşlar meraba aranızda gebelik şekeri olup da normal doğum yapan varmı yoksa erkenden sezaryenle aldılar mı. bana doktorum normal doğum dıyor fakat ben şekerden dolayı tedirginim

selam kızlar ve minik kuzucukları bayadır giremiyorum nasılsınız biz iyiyiz şükür prensesimle bebek görmeye gelen giden eksik olmuyor sağolsunlar bende nasıl akşam oluyor anlamıyorum bi bakıyorum sabah bi bakıyorum akşam olmuş büyük oğlumun dersleri yemek telaşı ee 3 çocuk olunca insan vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor dün eşim evdeydi diyor sen nasıl başediyorsun bunlarla izne çıkıcaktım çıkmam tövbe diyor dedim tabi sen sabah evden çıkıp akşam eve geliyorsun haberin olmuyo evde ne olup bittiğinden ee anne olmak kolaymı diyo bu seferde erkek milleti değilmi her yere dönüyo dilleri:)) yani kısacası kocaman bir aileyiz veevde ufacık bir meleğin olması çok güzel bir duygu:)) kızım normalde nerdeyse hiç uyumuyor devamlı emmek istiyor sadece banyo yaptırdığım zaman güzel uyuyor annesi gibi suyu çok seviyor. bu gün 45 günlük olduk. artık gülümsüyor ses çıkarıyor keyfi yerinde olunca ayy bayadır gelemedim ya çok birikmiş içimde:)) bizden böyle işte:))

Hosgeldin kuzum
Boslama bizi senin tecrubelerine ihtiyacimiz var

Sizin kuzular da hareketli mi? Benim yaramazin eli ayağı sürekli hareket halinde. Çok heyecanlı bir velet:KK70::KK70::KK70:

Evet :)
Kundak yapiyorum aciyor
Ustunu ortuyorum aciyor
El ve ayaklarindan korkuyor sonrada yavrum agliyor
Kerem de el ve ayaklarindan korkuyor mu alisti mi?

Merhabalarrr bugün babamıza tatil olunca öğle dışarı çıktık yürüyüş yaptık sonra bi yerde oturup kahve içtik çok ii geldi hiç eve gelmek istemedim :)

Sabret tatlım kurusun artık hemen gidersin, aynaya çok bakma bu sıra sinirlerin bozulmasın

Geçmiş olsun kıyamamm yaaa :KK43:

Zor olmaz mı canım. Tahmin ediyorum bir bebek bu kadar zorluyorsa, güzel yönleri var tabi ikisi arkadaş gibi olurlar büyürler :)

Cok sevindim senin adina canim baya bunalmistin

Benim eşimde baba bebeğe çok zor durumda kalırsa max 3saat bakabilir dio, ama bebeği ona teslim edip mutfakta işimi yapayım desem en fazla 45dk bakabilio sonraaa ne yapıosun bitmedi mi gel artık dio :) 2dk bakamadın ben bütün gün bakıp bi sürü iş yapmaya çalışıom desiğimde cevabı boşuna anne demiolar sana cennet bile analara açık dio işin içinden çıkıberiyor :) erkekler gerçekten fenaaaa :)

Benim esim de aynen cennet analarin ayagi altinda diyip duruyor

her emmede olmuyor cnm genelde gunduz oluyor ama memeye her emmede saldırıyor
15 dk bazen yarım saat ama genelde 15 dk ama baya hızlı cekıyor sütü
memede uyuyor uyumazsa yatagına koyuyor orada uyuyor kendısı
uykusu cok gelıp uyuyamayıncada memeyı cekıyor ozmn kucagıma alıp sakinleştirip oyle yatagına koyuyorum canım
ama ıste bazen bende anlamıyorum acaba acmı dıyorum sonra kilo alımı iyi
çiş cok yapıyo gerek yok dıyorum mamaya falan açlıktan yapmıo dıyorum:KK31:

hım iyimiş sizinki canım maşallah diyelim. biziim emzirmelerimiz 5 dk emme bırakma tekrar oyle vs uzuyor baya 1 saati buluyor geçtiği de oluyor.ben de doktora götürdüm kilosu iyimiş mamaya gerek yok dedi sevindim.sap simplex verdi bugün ona başladık inşallah iyi gelir bakalım:)

Selamlar, herkes iyidir inşallah. 2 gün eşim de evde idi, nihayet ise gitti:KK70::KK70: Yalnız daha rahat oluyor:p

Aman dikkat et canım. Daha donmezler ama alışkanlık edinmekte fayda var.

Maşallah canım. Şimdiden ikinci kuzunun planlarına baslamissin:KK70: Inşallah gönlüne göre verir rabbim.

Benim eşim akşam 20 gibi alıyor bebeği, ben yatıyorum. Saat 2-3 arasi uyanıyorum. Genelde her ikisini de horlar vaziyette buluyorum:KK70::KK70: Evvelsi gün ilk defa uyutamadi, oğlanın sesi de beni uyutmayinca pes edip kalktım. Yüzünü görmeniz lazımdı, öyle bir çaresizlik içinde..."herşeyi yaptım, uyumuyorrrr...ama biliyorum inadına yapıyor" deyişi vardı ki gulmemek için kendimi zor tuttum. Ufacık melek ne bilir inadı. Sıkıntısı var ki uyuyamamis:KK70:

Allah kolaylık versin canım. Annen yakınsa ne güzel, yardimcin olur. Uykusuz günlerin acısını çıkarırsın:KK70:

Maasallah cnm 6-7 saat meme istemeden duruyor mu?

Aynen bende korkuyorum ya mama vaktinden dr cok acikmadan ver saldirmasin ozamn kacma z dedi ama sadece mama degilki tukurukte kaciyo iste annelikcok zorms ya hic kiyamiyorum hep gulsun oynasin istiyotum

inşallah o günleride görürüz:). bir de acaba ne zaman bana gülecek diye iple çekiyorum:)

Geldim ... Izmire annemlere gittik tatili bahane edip.. Özledik diyip duruyordu annem telefonda hergün.. Ben de sıkılmıştım iyi geldi.. Dün akşam eve döndük ..

Ay kuzum salı günü izlemedim tv..Çarşamba izledim ondan sonra da hastalandım yattım akşamına.. Sütüm azaldı..çocuğum aç kaldı 3 gün.. :KK50: dün tekrar geldi.. Şükür.. Eşim izlememi yasakladı bi süre...

video ya çekip göndereyim :KK9:

Hos geldin kuzum :)

Kızlar çok sağolun merak etmişsiniz:KK16:Biz iyiyiz kızımla şükür,bugün ilk kez kanguruya koydum,2 dk içinde uyuya kaldı,sitenin bahçesinde yürüyüş yaptım 40 dk kadar,köpeğimi de aldım yanıma,çok iyi geldi valla bana da hava almak.hep evde daralıyo insan.

Cumartesi 40'ımız çıkıcak hayırlısıyla,az kaldı.onun dışında kızımın yüzünde kırmızı sivilce benzeri şeyler çıktı,atopik dermatit dedi doktor ama google'dan baktım,hiç benzemiyo ona.Amerika'daki arkadaş baby rash onun adı burda dedi,hakkaten google fotoğraflarda çok benzeyen var.kendi kendine geçiyomuş,sıcaktan da olurmuş,benim farkettiğim şu oldu,emzirirken emmediği taraf koluma yaslanınca çok kızarıyodu terden.şimdi tülbentsiz yatırmıyorum koluma,baya azaldı,ten temasından oluyomuş yani.

Onun dışında işe nasıl geri dönüp onu bakıcıya bırakıcam üzüntüsü var,napıcam bilmiyorum,çok zor..

snowy belin düzelir hemen inşallah..öpüyorum şimdilik sizii:KK16::KK16:

Bebek varken iyice zor,inşallah açarlar hemen doğalgazı:18:
Masallah size nice 40 lar. Yuzundeki o kuzariklar da geciyo zamanla ve evet sicaktan oluyo. Ben de darkettim. Biz de emerken ter icinde kaliyoruz. Oyle olunca banyo yapmak bizi ferahlatiyo ama sicak su yokkk :KK43: insallah canim. Az once haziran ayinin aidatlari toplandi. Faturayi odemek icin onden topluyo yonetim. Kamguru icin kicuk degil mi? 3 aydan once onermiyolar ya ??
ya bizimki dizimiz de uyumaya bayılıyor ama ne kadar derin uyku bile olsa yatağına yatırınca mks 5 dk sürüyor... emerken uyuduysa belki bi ihtimal yatağına yatınca uykuya devam ediyor ama bu seferde gaz sorunu çıkıyor... :KK76: doktor bizede sap simplex önerdi ama önce biogaidayı kullanın demişti.

esmercim umarım idil bir an önce iyileşir....:KK34:

BrujaV teşekkür ederim... artık yalnız olmadığımı biliyorum ve rahatlıyorum okudukca tüm sorunlar herkezte ortakmış diyorum :KK3:
uyku konusunda tıpatıp aynıyız.. geceleri beşiğini sallıyorum dönencesini açıyorum falan ama gündüzleri .... kuş uykusunda pıt diye uyanı veriyor...

canım uyku sorunu sende de aynı demekki bir çözüm bulursan bize de cıtlat :KK1: yüz üstü yatmayı da bi yere kadar seviyor hiç uyuyacak kadar sakinlemiyor:KK50:

yüz üstü yatırma işini ben çok uzun tutmuyorum yorulur diye düşünüyordum, demekki beklesem rahat mı edecek oğluşum :44:
Nasil olcak bu boyle. Ginduz hic uyumuyo ki ben de iki satir is yapayim. Burak isi tuvalete gitcek vaktim olmuyo bazen. Bi yerde biseyi eksil mi yapiyorum bilemedim ki :KK43:
merhaba herkesee hanimlar bende nisan annesiyim 4 nisanda dogum yaptim daha oncede yazmistm ama bugunlerde giremedim malum birde 3 yasinda kizim var oglumdan kalan zamanda da kizimla ilgileniyorum az cok okuyorum ama burayii hepimizin sikintisi ayni gaz sanci emzirme uykusuzluk size iki cocuk annesi olarak edindigim tecrubelerimi yazmak istedim

1 bebege gaz icin masaji mutlaka ac karnina yapin eger tok karnina yaparsaniz onu daha cok aglatirsiniz ackarnina yapip bagirsaklari harekete gecirdikten sonra emzirmeyi deneyin cok faydasi oluyo ben denedim

2 her emzirmeyi 20 dakika yapip sonrad 1 bucuk iki saat ara verirseniz daha az gaz oldugunu kesfedeceksiniz

3 gaz ilacini da benim universte de gittigim prof dr ac karnina ver demisti o zaman daha cok faydasini gorursun demistii vede nane evet bildiginiz kuru nane cayini eksik etmeyin gunde bi defa sanciyi keser demisti evet faydasini gordumm
nottt kizim o kadar gazliydiki dusunun artik prof. dr lere goturmustuk

4 bebegin geceyle gunduzu ayirt etmesini saglayin gece sesiz ve karanlikta gunduz sesli ve aydinlik ortamda yatirin gece surekli uyanmayacak tir her emzirme arasinda iki saat uyuyacaktirr zamanla bunu ogrenecek vee gece sik kalkmayacak

5 ben bebegime milupanin iyi geceler cayini veriyorum yatmadan once hem rahatlatip iyi uyumasini sagliyo hemde gazini cikariyo tavsiye ederimm sizlerede gunduz vermeyin ama cunku gunduz uyutunca gece uyumuyorr

6 hangi gaz ilacini kullanirsaniz kullanin etki pek etmeyecektir cunku onemli olana bagirsaklarin ve midenin gelismesi ilac sadece yardimci o yuzden size uc ay kadar sabir diyorumm maalesef

7 bebeginizde kabizlik bas gosterdiyse zeytinyagi en onemli yardimciniz olacak makat kismina zeytinyagiyla masaj yaparsaniz rahatca kakasini yapacaktir denenmistir

8 bebeginizin yanindayken onu surekli destekleyerzk agiz ustu yatirin hem gazina faydasi olacak hemde bu pozisyonu sevdigi icin bebekler sizde rahat edeceksiniz

9 kekik cayini denedinizmi ben denedim hem uyutuyor hemde gaz cikartiyoo sizde icin ayrica papatyada uyukuya yardimci bunlardan birini mutlaka yatmadan verinki rahat uyusunn

sormak istediginiz baska bisey olursa buralardayim internette de yaziyo bunlar ama onemli olan denenmis olmasi haydik hoscaklin hepinizz
Canim ne guzel onerilerde bulunmussun. Tesekkurler paylasimin icin. Papatya cayini bebege mi verelim?

Masallah,gerçekten 3 çocukla tek başına ilgilenmek zor olsa gerek, ben 2 çocukla zor basediyorum. Hiç iş yapamıyorum desem yeridir, bebeğim pek uyumuyor diğer kızım sürekli ilgi istiyor. Tek çocukla zormuş diyordum ama meğer ne rahatmisim, 2 çocuk gerçekten zor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
zor ama güzel her anım koşturmaca:)

Her anin ayri bi guzelligi var diyosun :KK1: olrun, saglikli olsunlar da varsin o ceneler durmasin :) aminnn, insallahh bizim ailemiz de buyur :)

Uyurken bile eller ayaklar durmuyo resmen. Uzerinde ortu tutamiyoruz gece ne uyansam ustu acik :KK43:

Ah bu babalar. Bizim babamiz o kadar bile oyalayamiyo. Demek ki hepsi ayni bu baba versiyinunun :KK52:

Canim ben rezene ve kimyonla cay yapi iciyorum. Ama bebegim gazli bi bebek degil. O yuzden ise yaradi mi bilemiyorum. Bebegine iciren var 5-10 cc kadar bu caydan. Deneyebilirsin son care. Ama bebek gazliysa gazlidir, pek de bi cozumu olmuuo, zamanla buyumelerini bekliyosun

inşallah canım benim:) sağlıklı huzurlu mutlu kocaman bir aileniz olsun amin:):KK16:

Kızlar çok sağolun merak etmişsiniz:KK16:Biz iyiyiz kızımla şükür,bugün ilk kez kanguruya koydum,2 dk içinde uyuya kaldı,sitenin bahçesinde yürüyüş yaptım 40 dk kadar,köpeğimi de aldım yanıma,çok iyi geldi valla bana da hava almak.hep evde daralıyo insan.

Cumartesi 40'ımız çıkıcak hayırlısıyla,az kaldı.onun dışında kızımın yüzünde kırmızı sivilce benzeri şeyler çıktı,atopik dermatit dedi doktor ama google'dan baktım,hiç benzemiyo ona.Amerika'daki arkadaş baby rash onun adı burda dedi,hakkaten google fotoğraflarda çok benzeyen var.kendi kendine geçiyomuş,sıcaktan da olurmuş,benim farkettiğim şu oldu,emzirirken emmediği taraf koluma yaslanınca çok kızarıyodu terden.şimdi tülbentsiz yatırmıyorum koluma,baya azaldı,ten temasından oluyomuş yani.

Onun dışında işe nasıl geri dönüp onu bakıcıya bırakıcam üzüntüsü var,napıcam bilmiyorum,çok zor..

snowy belin düzelir hemen inşallah..öpüyorum şimdilik sizii:KK16::KK16:

Bizde de var cnm soyledigin sivilce gibi seylrr ben de sicaktan oldugunu dusunmustum

X